Şimdi Ara

İFŞA--29 Mayıs 2017 Polatlı'da Ağır Hasarlı Araç ile kandirilmamiz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
7
Favori
19.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Experlerin %90 i arabadan anlamayip parasina bakan tipler maalesef.experlere tam tesekkullu inceleme yapilmasi ve belge verilmesi sart.

    Hatta kendilerine hasar kayit ekraninin verilmesi de sart.yoksa bu olaylarin onu alinamayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezcar


    quote:

    Orijinalden alıntı: websosyal

    Enişteniz yanlış anlamadıysak, 81bin tl verdiği aracı ekspertize sokmadan göz kararı almış... Büyük cesaret... Satıcının hesabına yatırdığınız para için herhangi bir not düştünüz mü? Şasi no, plaka vs. gibi? Noter satışına gelince (50bin tl), bildiğim kadarıyla noter çalışanı alıcı ve satıcı önünde soruyor... Geç kalmadan hukuki süreci başlatmalısınız, tekrar geçmiş olsun...

    Ekspertize soktu, ekspertiz raporu temiz çıkıyor. Herhangi bir sorun gözükmüyor. Eksper firmayı arıyoruz hala araçta boya yok diyorlar

    Ekspertiz yapan firma Garantili Arabam mı?

    Ocak ayında bi arkadaşım Polatlı'dan araba bulmuştu, ağır hasarlı araca sadece tek kapıda lokal boya raporu verdi bu firma.

    5664'den plaka ile değil de şasi no sorgulatınca hasar göründü de son anda almaktan vazgeçti neyse ki.




  • Benim de başımdan benzer bir olay geçti. Adliyede çalışıyorum. Hakimle konuştum derhal ihtarname çek dedi. Kanun gereği ayıplı malın ayıbı öğrenildiği en kısa sürede ihtar çekilmek zorunda. Ben bir davada 2 hafta sonra açmış diye red verdim istinaf da onayladı demişti.
    Birkaç şey söylim. Dava açıcam diye beklemeyin. İhtar çekin 1 hafta galiba süresi cevap gelmezse mahkemeye verin. Galeriden almadıysanız Asliye Hukuk Mahkemesine dava açacaksınız Tüketici Mahkemesine değil.
    Aracın ayıbını size yazılı olarak bildirmek zorunda. O konuda korkunuz olmasın eğer size ağır hasarlı olduğunu bildirir yazı almadıysa Mahkemede hiçbir şekilde ispatlayamayacağı için haklı çıkacaksınız inşallah. İspat sorumluluğu satıcıya aittir bu tarz ayıplı mal satışında.
    İnşallah hemen ihtar çekip dava açmadınız diye red almazsınız. Geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun ülkemizde yasalar maalesef hırsızlardan yana
  • 2016 Mayıs Ayı'nda malum siteden Fiesta araç buldum Ankara Polatlı'dan.Piyasası 40-41 bindi telefonda 38500 e anlaştık. Plakadan sorgulattım 'Kayıtlarımızda böyle bir araç yoktur.' gibi bir mesaj geldi. Aradım şase numarasını istedim. Aynı hikaye watsaapp yok msj yok telefonda yazdırdı. Tekrar msj attım yine aynı cevap.Trafikçi ve sigortacı arkadaşlarımı aradım.Kaza kaydı yok işte dediler.Ya dedim yok onu demiyor mesaj, araç kayıtlarımızda yok diyor.Aradım adamı aynı şeyleri söyledim kem küm etti.Kapattı telefonu.İlanı da yayından kaldırdı.Sonra ufak bir araştırmayla bunların Polatlı da büyük bir şebeke olduğunu işin içinde sigortacılar,expertizler,noter vsss gibi bir sürü kişi olduğunu öğrendim. Kanaat de getirdim çünkü bu kadar dolandırıcılık olayına rağmen hala daha işleri tıkırında devam ediyor.Yazık olmuş.3 ü 5 i yok para kolay kazanılmıyor. İzmit,Şahinbey,Polatlı gibi yerlerden araç alırken dikkat edin.




  • Senaryo da şu şekilde işliyor.Darbe almadan perte çıkmış ya da ağır hasar kayıtlı araçları sigorta şirketlerinden alıyorlar.(Genelde motor kısmında elektrik aksamından ya da bir sebepten yanma meydana gelmiş ve aracın motoru kullanılamaz hale gelmiş) Aracı cuzi miktara alıp yaptırdıktan sonra hatasız boyasız değişensiz diye ilana koyuyorlar.Sen arabayı expertize götürüyorsun.Hakikaten hata boya değişen yok. Ve bir süreliğine aracın bilgilerini sbm ye işlettirmiyorlar (burada sigorta bağlantısı devreye giriyor) Sen msj atınca kayıtta yoktur diye cevap geliyor. Yersen geçmiş olsun. Noterden de işlerini bağlamışlar.Satışın hemen ardından araç bilgileri sbm ye giriliyor.
  • Şuan adama telefon açıp ana avrat sövmek geldi içimden.

    Allah affetsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliyürek_116 -- 31 Mayıs 2017; 15:55:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SMS ile plaka şasi sorgulamak çok sağlıklı bir yöntem değil. Bu sorgulamaların internet üzerinden yapılabilmesi şart. İnternetten yapılan sorgulama ile araçla ilgili tüm detayların, plaka değişikliği vs gibi tüm bilgiler görülebilmelidir. Aksi halde bu tür dolandırıcılık olayları daha da artacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 1 Haziran 2017; 2:18:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreamSs

    Benim de başımdan benzer bir olay geçti. Adliyede çalışıyorum. Hakimle konuştum derhal ihtarname çek dedi. Kanun gereği ayıplı malın ayıbı öğrenildiği en kısa sürede ihtar çekilmek zorunda. Ben bir davada 2 hafta sonra açmış diye red verdim istinaf da onayladı demişti.
    Birkaç şey söylim. Dava açıcam diye beklemeyin. İhtar çekin 1 hafta galiba süresi cevap gelmezse mahkemeye verin. Galeriden almadıysanız Asliye Hukuk Mahkemesine dava açacaksınız Tüketici Mahkemesine değil.
    Aracın ayıbını size yazılı olarak bildirmek zorunda. O konuda korkunuz olmasın eğer size ağır hasarlı olduğunu bildirir yazı almadıysa Mahkemede hiçbir şekilde ispatlayamayacağı için haklı çıkacaksınız inşallah. İspat sorumluluğu satıcıya aittir bu tarz ayıplı mal satışında.
    İnşallah hemen ihtar çekip dava açmadınız diye red almazsınız. Geçmiş olsun.

    anlaşılır olması açısından
    bu ihtarnameyi biraz daha detaylı anlatır mısınız acaba




  • Az buz da vermemişler. Binlerce böyle vaka var kardeşim Hiç mi okumuyorsunuz haberleri falan bu nasıl bir naiflik ben anlamıyorum.
  • Devletin bu kazalı araç olayına el atması lazım artık.

    Ağır hasar her araca verilmemeli, veriliyorsa artık o araç hurdaya çıkmalı, böyle şey olmaz..
  • Geçmiş olsun. Allah kolaylık versin hocam. Sanırım aynı şebeke... Yer ve yöntem aynı...
    https://forum.donanimhaber.com/agir-hasarli-arac-almisiz-ceteye-dolandirildik--116282651



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biefey -- 31 Mayıs 2017; 17:21:59 >
  • Sadece bir harften şasi tutturmaları çok ütopik geldi bana, birde expertiz nasıl görmemiş 60 binlik kazayı eşime 180 binde araç aldım herşeyi çıkıyor expertizde 10 yılda 6 binliralık kaza geçirmiş tramere göre adamlar hepsini yerine kadar söyledi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerasuslu

    Tanımaya gerek yok.

    Sahibinden.com'da kullanıcı adı BEY veya BAYAN ünvanıyla yazılanların çoğu üçkağıtçı.

    Yamuk işi olmayan adını soyadını yazar.

    Elinde parası olan alıcıyı dolandırma olayını bir kenara bıraktım, artık hiçbir kusuru olmayan satıcının da başını ağrıtıyor bu insanlıktan nasibini almamış canlılar.

    Neden? Çünkü gerekli kafa karışıklığını yaratarak, rahatsız ederek, oradan buradan bularak, her yerden iletişime geçerek, yıldırarak, malını kötüleyerek, iletişime geçmeye çalıştığı kanallardan satıcının tanıdığına ulaşabilirse onları da rahatsız ederek, kendi tanıdığı ve anlaştığı ekspertiz yerine götürtüp orasında burasında kusur var dedirterek ve buna benzer sair onlarca taktiği deneyerek malın fiyatını öldürebildiği kadar öldürebilmek ve ayrıca bu meselelerle satıcıyı uğraştırınca satıcı "benim sana satacak malım yok kardeşim" demesin, başkasına değil kendisine satsın diye gerekli tüm viralleri vererek çok ciddi çalışıyorlar.

    Son derece masum, iyiniyetli ve insancıl alıcı, parasıyla rezil olabilirken, aynı oranda kusursuz satıcı da elindeki malıyla rezil olabiliyor, sağlığından, psikolojisinden olabiliyor ve malını hak ettiği ücretin altında satmak durumunda kalabiliyor artık.

    Bunun örnekleri ülkemizde çokça mevcut, kiracısı adamı deli ettiği için komple apartmanın sahibi bir kişi, o daireyi kiracısına satabiliyor.

    Benim şahsen bildiğim bir olayda, aracını satmak isteyen kişi bilindik ve itibarlı bir otomobil firmasında çalışıyor, o otomobil firması zamanında araçlara ekspertiz yapmış ancak bir süredir yapmayı bırakmış, para verip yaptıramıyorsunuz yani artık, bu kişi aracını satış ilanına koymadan önce şirkette çalışan, boya konusunda uzman, tabiri caizse 10 metre uzaktan araçta lokal boya veya macun vs olup olmadığını söyleyebilecek kapasitedeki (genelde boyacıların çoğunluğu böyle) arkadaşından rica ediyor, bir bakabilir misin, boyalı parçaları düzgün işaretlemiş olayım diyor, çalışan arkadaş da iyilik olsun, hatırlaması kolay olsun, elde bunların yazılı olduğu bir kağıt bulunsun diye eksper raporu tarzında bir kağıdın üzerine çiziyor lokal boya vs. varsa.

    Satıcı, araç ile ilgili tüm bilgileri %100 doğrulukla ilanı koyuyor, almak isteyen bu çirkin zihniyetli alıcı arıyor, ben sizin arabanızın şurasında şurasında boya olduğunu biliyorum, yalan söylemeyin, şu fiyata gelip alıyorum gibi şeyler söylüyor. Yok efendim ne boyası, boya falan yok, aracı görmeden nasıl söyleyebiliyorsunuz bunları, zaten ortak kararlaştırılacak bir yerde ekspertiz yapılacak, ben ekspertiz yapılmasın demiyorum ama aracımın söylediğiniz yerlerinde boya yok diyor, alıcı daha da zorladığı ve iddiasında çirkinleşerek devam ettiği için satıcı resmi bir ekspertiz raporu olmadığından ve zaten alıcıyla birlikte bir ekspertize gidileceğinden ilk etapta bahsetme gereği hissetmediği bu belgeden; zaten ben çalıştığım yerdeki arkadaşa da baktırdım ilanı koymadan önce, iki kişi birlikte baktılar herhangi bir problem yok şeklinde bahsediyor ve yine de tabi ki ekspertize gideceğiz, zaten orada da göreceksiniz diyor.

    Alıcı almış gazı, çakallığını yapacak, madem öyle gönder bakalım o belgeyi diyor, satıcı da efendim o benim şahsi belgem, bu şirket para karşılığı böyle bir belge düzenlemiyor, ekspertiz yapmıyor, bu benim elle yazdığım çizdiğim bir not kağıdı gibidir, üzerinde kaşe imza veya firma adı yok zaten diyor.

    Adam sen bu muhabbeti al, %100 çarpıtarak o köklü ve bilindik otomobil firmasına, aracın satıcısı olan şirket çalışanı hakkında akla hayale gelmeyecek şikayetler ile birlikte mail at. (içeriğine ve detayına girmiyorum, akla hayale gelmeyecek iddialar demeyi yeterli görüyorum)

    Neyse ki şirket akıllı, ve bu konuda da tecrübeli, daha önce de yaşanmış bu tarz mevzular, o son derece düzgün satıcının birkaç haftalık psikolojik çöküşü, şaşkınlığı ve işyerinde bu konu ile ilgili muhatap olduğu kişilere karşı duyduğu mahçubiyet haricinde başkaca bir problem yaşamadan atlatıyor mevzuyu.
    Düzgün bir alıcı denk geliyor, önce alıcının tanıdığı "karşim" tarzı bir dükkana götürüyorlar aracı, alıcı kendi tanıdığı dükkan olmasına rağmen tam tatmin olmuyor, sonra alıcının kendi araştırmaları doğrultusunda boya konusunda aşırı profesyonel dediği yere götürülüyor, tabi ki söylenen yerlerde boya yok, ardından bu da yetmiyor, sair her türlü şeyi kontrol edebilecek, tuvturk benzeri potansiyeldeki iyi bir yere daha gidiyorlar, araç tamamen problemsiz, alıcı satın alıyor aracını, bir sene severek bindikten sonra aldığı fiyatın da üzerine 5bin lira civarı ekleyerek aynı şekilde bir başkasına satıyor kendisi de..



    Şimdi konu ile ilgili çoğu beğenilen mesajları okudum, birçok arkadaşımız gayet güzel şeyler yazmış, başkaca herhangi eklemek istediğim bir husus olmadı konunun geneli ve açılış sebebiyle ilgili.

    Ancak arada sizin bu mesajınızı görünce, herkesi bu şekilde nitelendirmemeniz gerektiği kanısında olduğum ve bunu da tecrübe edindiğim için gerekli açıklamaları yapmak istedim. Her olay kendi içerisinde değerlendirilmeli bence. (tabi ki sizi neden böyle söylüyorsunuz diyerek yargılama gibi bir amacım yok, zaten yazdığınız mesaj da aslında birçok durum için yerinde olmuş, ben sadece başımızdan geçenleri yazarak olayın tam tersi şekilde de gerçekleşebileceğini gözler önüne sermek istedim, siz de dahil herkes okusun diye, sizin vesilenizle genele hitap edilmiş bir yazıdır yani)

    Ben malıma iyi bakan, insanlıktan şaşmamış, temiz bir vatandaşım, ben de araç alırken paramla rezil olma ihtimali yaşadığım gibi, aracımı satarken malımla da rezil olma tehdidi altındayım. Ne kadar saçma duruyor ama Alıcıyı bile iyi seçmem gerektiğini hem biliyorum hem tecrübe de edindim. Malesef malınla rezil olmamak için alıcının bile "düzgün"ünü bulup "üçe beşe bakmamak" gerekliliğine itiyor bu mevzular insanları.

    Bu sebeplerden ötürü, kişisel bilgilerin, milyonlarca insanın ve bunların içerisinde dolandırma niyetinde olan insanların da bulunduğu herkese açık bir yerde alenen yayınlanması taraftarı değilim. Bu mevzudan önce bire bir sizin söylediğiniz gibi düşünürdüm temiz bir vatandaş olduğum için, ancak şimdi düşünüyorum, benim ismim, soyadım açık açık yazıyor, adresim ve aracın görülebileceği yer açık açık yazıyor, e arabamın markası, modeli, yılı, kilometresi, rengi, özellikleri, plakası her şeyi yazıyor.
    Adam arabamı çaladabilir, tanıdığı vardır ismimden ve/veya plakamdan adresimi öğrenir evime de gelir, yaptığım işi de bilir, sosyal medya hesaplarımı da bilir, tatildeysem onu da görür, çalıntı araba vardır, o çalıntı arabanın bulunduğu veya kullanılacağı lokasyon benim aracımın adresi ile aynı ilde veya ilçededir ve araç aynı marka model ve renktedir, adam benim plakamın kopyasını bastırır kullanır, satar, hiç olmadı kaza yapar yaralamaya ölüme sebebiyet verir, o da olmadı köprüden ogs den hgs den kaçak geçer, hız cezası yer, emniyet şeridini kullanır cezası bana gelir.
    Vs vs şeklinde bunları uçsuz bucaksız sıralamak mümkün.
    (bu tür durumlarla karşılaşmanın, illa bir internet sitesine ilan koymak ve ismi soyismi plakayı açık yazmakla olacağından bahsetmiyorum, lakin dolandırma niyeti olan insanların önüne armut piş ağzıma düş şeklinde bütün bilgilerin açıkça koyulması gibi olmuş oluyor)

    Bu sebeplerden ötürü, ben artık soyadımı kaldırdım, sizin de dediğiniz gibi Bey yaptım :) Hem de "yamuk işi olmayan adam" olduğum konusunda zerre kadar tereddütüm olmadığı halde. Koyduğum tüm ilanlarda bugüne kadar plakamı sildim, lokasyonu aracı göstereceğim başka bir ilçe yazmaya başladım.

    Zaten benimle telefonda konuşacak kişi makul mütenasip bir insan ise benim konuşmamdan ne olduğumu anlayacak, ayrıca ilanımın başlığından, açıklamalarından, ve hatta çektiğim fotoğraflardan bile bunu anlayacak, ciddi alıcıysa araç başına gelip gördüğü zaman plakasını da görecek, bana daha aracı görmeden trameri var mı diye bakmak istiyorum derse ben ona zaten ben aracımı biliyorum, hiçbir problemi yok (veya şunlar var), ancak yine de sorguladım bir karışıklık şu bu olmasın diye, hiçbir şey yok ve siz de araç başına geldiğinizde plakayı görebileceksiniz, istediğiniz zaman sorgulamasını yaparsınız diyeceğim. Ortak kararlaştırılan, düzgün iş yaptığını düşündüğüm bir yerde birlikte ekspertiz yaptırtacağım.

    Dolayısıyla soyadını Bey olarak değiştiren herkesin yamuk işi olan adam olmadığını ben şahsım adına biliyorum. Ha yüzdesel anlamda belki %90'ı sıkıntılıdır, bir şey diyemem, sadece tecrübemi anlatmak istedim.

    İsmimi zaten alıcı noter satış sözleşmesinde görecek, aracımın plakasını da araç başında görecek, araç kondisyonunu da ekspertiz raporu ile bilecek, benim düşünmem gereken başkaca bir husus yok bu konuda.




  • Benim sigortacı da aynısını söylüyor. Sistemi kapatmışlar. Belki sorgulama yapamıyor ama yeni sigorta yapmak istedikleri zaman görebiliyor olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de araba alınacak en son yer polatlı.Al-sat işi yapan oralı bir arkadaşım vardı.Çok şey anlatırdı.Kendisi polatlılı olmasına rağmen uyarırdı sürekli.
  • Ağır hasarlı arac ya hurdaya çıkarılmalı, yada satılamaz emri konup tek sahibi olacak. Yurtdışında bazı ülkelerde böyle birşey var diye biliyorum.
  • ozfidelio O kullanıcısına yanıt
    Şaside olmayan numara ile değiştirip yerine yanlış numara verdiğin zaman böyle bir şasi yok diye mesaj gelmez.Bu numaraya kayıtlı hasar yok diye gelir. Çünkü sistem kaydedilen hasarlar üzerinden yürüyor.

    Olay ütopik değil yani şasi tutturmasına gerek yok.

    X numaralı araç bla bla bla kazaya karışmamıştır der geçer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    Şaside olmayan numara ile değiştirip yerine yanlış numara verdiğin zaman böyle bir şasi yok diye mesaj gelmez.Bu numaraya kayıtlı hasar yok diye gelir. Çünkü sistem kaydedilen hasarlar üzerinden yürüyor.

    Olay ütopik değil yani şasi tutturmasına gerek yok.

    X numaralı araç bla bla bla kazaya karışmamıştır der geçer.

    Yani soyguncu 5664 ün yapamadığı bir iş yine diyorsun.
  • Ekspertizler de işin içerisinde. Facebook da otomobil gruplarını takip ederseniz Polatlı dan her hafta aynı şekilde dolandırılan insanların yazdıklarını görebilirsiniz. sizin hatanız Polatlı dan araç almak olmuş ki bu ilçede çoğu kişi Pertli araç ticareti yapıyorlar(kandırarak).
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.