Şimdi Ara

İETT'nin Aleni Yolsuzluğu ! Niye kimse bir şey yapmıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöförün akbil taşıma gibi bir sorumluluğu yok. Belediye otobüslerine akbil le binmek zorundasın. Önceden otobüslerde akbili veya bileti olmayanlar otobüse aranızda akbili olan var mı diye soruyorlardı ya. Durum böyle olunca şöferler bunu düşünmüşler bu durum hem onlar için karlı yolcular için kolaylık. Yoksa şöför akbili olmayan yolcuyu indirebilir hakkı var. Halk otobüsüne bineceksin o zman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferpar1988 -- 26 Mayıs 2008; 18:46:12 >
  • 2-3 Yıl önce başlamıştı bu uygulama sonra kaldırdılar uzun bir süre ama vatandaştan gelen istek üzerine tekrar başlattılar.. Bazı durumlarda iyi oluyor fakat istanbulda yaşayıp da akbil almayıp sürekli böyle binen insanlardan nefret ediyorum.. Otobüslerin durakta bekleme süreleri arttı bunlar yüzünden.. Hadi bozuk para verseler neyse. 1,5 ay kadar önce metrobüse bindi insan benzeri bir varlık, akbil isteyip şöföre 50 YTL uzattı, şöför de otobüsten kovdu adamı sanmıyorum akbili olduğunu da hadi bitti diyelim, insan parayı bakkalda bozdurur öyle biner otobüse..
  • Bugün bende biletsiz bindim otobüse ilkine 1.5 verdim 100kuruş üstünü verdi..Dönüştede 1.5 verdim üstünü vermedi..Bundan sonra o 100 kuruşu isteyeceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: cinzano

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

XXX

Senin anlamak istemediğin bir şey var. Burda konu bir otobüs şoföründen bilet alıp almamak değil. Tüm otobüs şoförleri aynı şekilde akbil üzerinden satış yapıyor. Bütün otobüs şoförleri devletin bir görevlisi mi ? evet görevlisi. Onun maaşını senin benim vergilerimle ödeniyormu ? ödeniyor.

Eğer bir mal veya hizmet almışsan, ve aldığın malın içerisinde bir kar varsa malı veya hizmeti satan kişi sana makbuz, fiş yada fatura vermeli mi vermemeli mi ? Vermeli.

Vermeze bu kazanç, legal yani geçerli bir kazançmıdır, değilmidir ? Değildir.

Resmi bir kurumda çalışan bir memur, fiş yada fatura vermeden vatandaşa bir mal veya hizmet satıyorsa, bu hizmetin bedeli 1.25 olup 0.25 fazladan veriliyorsa, bu farkın veya toplam bedelin fişi veya faturası verilmiyorsa, bunun adı iyilik değil, haydutluktur, çalmadır, hırsızlıktır, en hülasası senin, benim geleceğinden çalınmış, haksız bir kazançtır arkadaşım.

Biz senin gibi İstanbula yarın gelmedik. Eğer sen böyle düşünüyorsan, ya istanbula gelmedin yada istanbulda uzun süre yaşamadın. Burda her an birileri seni bir şekilde öpebilir. Biz devlete (hükümete demiyorum, yanlış anlaşılmasın) güvenmeyeceksek, kime güveneceğiz ?

Ben sorumu tekrarlamak zorundayım. Anlamamışsın, belli. Devlette aksak giden bir konu var ve hükümetin adamları bu işten haksız kazanç (kara para) sağlıyor ! Bunu devletin (hükümetin değil, devletin ) hangi organına şikayet edeceğiz ? Biliyorsan söyle, bilmiyorsan, gölge etme.

Hayat kadını ile birlikte olduktan sonra fiş istiyormusun ?

Yaptıgın iş usulsuz, burada suclu biri warsa yarı yarısa soforle beraber suclusunuz hiç kendini savunma

Otobuse ya bilet ile binilir ya da akbil ile bu kadar basit sen soforden akbillini istiyorsan suc zaten basta sende

Resmi kurumda çalışan adam bir kere ek iş yapamaz bırak fişi faturayı

Şimdi burada sofor sana iyilik yapıyor seni alır otobuse baktı biletin yok indirirsende 15dk bir daha otobus beklersin

Keza 1.25 yazıyorsa akbile 1.25 werincede birsey diyen sofor gormedim ben ha istiyorsada wericeksin bu kadar basit

Yok kazanmış fişmiş faturaymış, işportadan kot alıyorsunuz fiş istiyormusunuz ?

Haksızsın arkadaşım, sofoden daha suclusunda,

Biletin akbilin yok otobuse binmeye calısıyorsun, insanları trafiği bekletiyorsun, soforun dikkatıini dagıtıyorsun kazaya sebebiyet werdiriyorsun

Sonrada yok benim fisim nerde, ya git akbil al kendine ugrasma insanlar ile

Adamn nerdeyse zorla akbilini alıyorsun, sonra adam 0.25kr istiyince, nerde benim fişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 26 Mayıs 2008; 19:08:10 >

• herkes suçsuz şöförler suçlu dimi şu memlekette...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bedrim

herkes suçsuz şöförler suçlu dimi şu memlekette...

Şöfermisin kardeş..Suçu muçu bilmemde bu memlekette her kez çakal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt083 -- 26 Mayıs 2008; 22:00:46 >
  • e ona laf ediyorsunuz da halk otobüslerinde neden biletinizi istemiyorsunuz oraya verilen para nereye gidiyor bir düşünün bakalım
  • oğlum olursa büyüyünce iett şoförü yapçam
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Şimdi burada sofor sana iyilik yapıyor seni alır otobuse baktı biletin yok indirirsende 15dk bir daha otobus beklersin

İyilik yaptığı yok, iyilik karşılıksız yapılırsa adı iyilik olur. Bu yapılan ticarettir hemde yasadışı olanından.

Arkadaşı göndermişler fakat söylemeden edemeyeceğim, onun yaptığı da suça meydan vermek, alet olmaktır.

Şu körüklü otobüsler dünyanın insanını alıyor, günde kaç sefer yapıyor, kaç kişi parayla biniyor. Şoförlerin aylık yasadışı kazancı maaşlarını buluyordur.

Bunu engellemek çok mu zor! Kontürleri her köşebaşında buluyoruz, madem gişe çalıştıramıyorsun hesapla yap indirimini o beşli bilet her yerde satılsın. Sen şoförüne zam vermeyeceksin, giderlerini kısacaksın diye milleti yoldurmanın alemi nedir! Fakat zihniyet kokuşmuş olunca bu kazıklar son derece normal, ağababaları kazığın hasını atarken alttakilerde ufaktan malı götürüyor.

• izmirde kentkart nekadar gidiyodu hatırlamıyorum ama şöförler 1,5 ytl alıyodu ve bi kaç yerde yazıyodu 1,5 ytl diye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gollory

e ona laf ediyorsunuz da halk otobüslerinde neden biletinizi istemiyorsunuz oraya verilen para nereye gidiyor bir düşünün bakalım

evet bu da tamamen haksız kazanç. günde binlerce kişi kullanıyor o halk otobüsünü, adam onda birini belki bindi diye gösteriyor. kimseye fiş vermiyor.

fiş isteyince de ters ters bakıyorlar...

iett'deki akbil konusunda, adam onu gönüllü yapıyor. tamam, belki haksız kazanıyor fakat hiç böyle birşey yapmama hakkı da var. umursamaz, akbili olmayan insin der, çeker gider. buna hakkı var adamın sanırım.
  • o adam 800ytl maaş ile sıcakta istanbul trafiğinde o işi yapıyor,

bir ara genelgeyle şöförün akbil basması yasaklandı,
    ama halktanda tepki gelince esnettiler,

sen ne sanıyorsun
    ayda bir şöförün cebine en fazla 100-150ytl daha fazla para giriyor
    girsin,
    çoluğunu çocuğunu okutsun,
    kitap alsın defter alsın

sen istemiyorsan git akbilini gişede doldur,
    söförün gelirinin artması hizmet kalitesinin artmasını sağlar

sana

quote:

İETT 'de Büyük Yolsuzluk Dönüyor ! Hem de herkesin gözü önünde !!!.

Geçende başıma gelen olayı anlatayım. Ben her zaman akbili doldurur öyle binerdim otobüse.
    Akbil ile otobüse girdiğinizde 1.25 ytl olarak tahsil ediyor akbil cihazı. Bilet tamamen ortadan kaldırıldığı için akbil aleti olmayan kişilere otobüs şoförü cebindeki akbili uzatıyor ve yakın zaman kadar 1400 istiyordu. Tabi akbili dokundurduğunuz zaman 1.25 tahsil ediyor cihaz.

Geçende yine bindiğim otobüste adam sedat abi tipli şoför benden 1.5tl istemesin mi ? Bende 1.35 var ! başka da yok ! dedim, girdim içeri oturdum.. agarok, gogorok biraz konuşmaya kalktı, fiş fatura ver, vereyim dedim.. sustu kaldı !, mırıl mırıl bişiyler söylendi ama söylediklerini kendinden başk da kimse duymadı.

İETT'nin Aleni Yolsuzluğu ! Niye kimse bir şey yapmıyor ?

Bu hükümet herkesi haksız kazanca, dolandırıcılığa, haydutluğa alıştırdı. 7 den 77 ye herkes kısa yoldan köşe dönmeciliğe, birbirini ezerek haksız kazanç elde etmeye alıştı.

Arkadaşlar düşünsenize bir otobüse 1 günde en az ama en az 2-3000 kişi biletsiz biniyor. Kağıt bilet artık yok İstanbulda. 5 kerelik basılan bir bilet var, onu da kullananı hiç görmedim. En az 1000 adet otobüs var İstanbulda. Bir hesaplasanıza ne kadar çok büyük bir yolsuzluk dönüyor İETT'de !

Günde 750 Milyar TL ayda 22.5 Trilyon lira HAKSIZ KAZANÇ ! Şu Dolandırıcılığa Bakın Hele yaaa !

Bu İETT'nin bilet tahsilatını nereye şikayet edebiliriz ? Şikayet etsek bizi dikkate alan olurmu ?

Bu olay itte ye de şikayet edilmez. Hırsızı hırsızların elebaşına mı şikayet edeceksin ?

• otobus soforlugu en zor en stresli mesleklerden biri yukarda arkadasin dedigi gibi 800ytl aliyorlarsa maaslari arttirilsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: YBA

girsin,

Ayda bir 150 ytl mi?

İstanbul'da en kötü hattan günde 75 ytl üzerinde para kalır.
  • İETTyle alakası yokki bu yolsuzluğun şöförler o parayı indiregandi yapıyolar halk otobüsü veya dolmuş gibi çalışıyolar devlette buna ses çıkarmıyo.. Bi ara kaldırılmıştı tepki geldi insanlardan yine aynı sistem devam etti insanlarda suç bi bilet almak akbil almak çokmu zor?
    Benimde tanıdğım bi arkadaş var her gün otobüse binmesine rağmen ısrarla akbil kullanmıyo!! Böyle kafası basmayan insanlar oldukça bu sistemde devam eder
  • quote:

o adam 800ytl maaş ile sıcakta istanbul trafiğinde o işi yapıyor,

bir ara genelgeyle şöförün akbil basması yasaklandı,
    ama halktanda tepki gelince esnettiler,

sen ne sanıyorsun
    girsin,
    çoluğunu çocuğunu okutsun,
    kitap alsın defter alsın

sen istemiyorsan git akbilini gişede doldur,
    söförün gelirinin artması hizmet kalitesinin artmasını sağlar

sana

quote:

İETT 'de Büyük Yolsuzluk Dönüyor ! Hem de herkesin gözü önünde !!!.

Geçende başıma gelen olayı anlatayım. Ben her zaman akbili doldurur öyle binerdim otobüse.
    Akbil ile otobüse girdiğinizde 1.25 ytl olarak tahsil ediyor akbil cihazı. Bilet tamamen ortadan kaldırıldığı için akbil aleti olmayan kişilere otobüs şoförü cebindeki akbili uzatıyor ve yakın zaman kadar 1400 istiyordu. Tabi akbili dokundurduğunuz zaman 1.25 tahsil ediyor cihaz.

Geçende yine bindiğim otobüste adam sedat abi tipli şoför benden 1.5tl istemesin mi ? Bende 1.35 var ! başka da yok ! dedim, girdim içeri oturdum.. agarok, gogorok biraz konuşmaya kalktı, fiş fatura ver, vereyim dedim.. sustu kaldı !, mırıl mırıl bişiyler söylendi ama söylediklerini kendinden başk da kimse duymadı.

İETT'nin Aleni Yolsuzluğu ! Niye kimse bir şey yapmıyor ?

Bu hükümet herkesi haksız kazanca, dolandırıcılığa, haydutluğa alıştırdı. 7 den 77 ye herkes kısa yoldan köşe dönmeciliğe, birbirini ezerek haksız kazanç elde etmeye alıştı.

Arkadaşlar düşünsenize bir otobüse 1 günde en az ama en az 2-3000 kişi biletsiz biniyor. Kağıt bilet artık yok İstanbulda. 5 kerelik basılan bir bilet var, onu da kullananı hiç görmedim. En az 1000 adet otobüs var İstanbulda. Bir hesaplasanıza ne kadar çok büyük bir yolsuzluk dönüyor İETT'de !

Günde 750 Milyar TL ayda 22.5 Trilyon lira HAKSIZ KAZANÇ ! Şu Dolandırıcılığa Bakın Hele yaaa !

Bu İETT'nin bilet tahsilatını nereye şikayet edebiliriz ? Şikayet etsek bizi dikkate alan olurmu ?

Bu olay itte ye de şikayet edilmez. Hırsızı hırsızların elebaşına mı şikayet edeceksin ?

Bu millet ne çektiyse kayıt dışı ekonomiden çekti. Sen de böyle konuşarak hırsızlığa dolandırıcılığa destek oluyorsun.

Hırsızlıkla bir yere varılmaz. Herkes ödemesi gereken ücreti, vermesi gereken vergiyi verse, hepsinden de öte adam gibi bir hükümet olsa bunu yapar ama kayıtdışılığı desteklemek şimdiki hükümetin işine geliyor çünkü kendisi zaten illegal ve bir sürü suç dosyası var. Milletvekili oldukları için dokunulmazlıklarından istifade ediyorlar. Bu ülkenin vergi veren vatandaşları bu adamların maaşını veriyor zaten. Şoförün geliri artarsa şoför üniversitemi bitirir de kalitesi artar. Hadi canım sende ! Önceki fakir hanzo sonranın zengin hanzosu olur, hiçbişiy farketmez. Asıl belediyenin bu İETT hizmetlerini tamamen kaldırmalı hepsini özel sektöre vermeli. İstanbul belediyesi her işi olduğu gibi bu işleri de yüzüne gözüne bulaştırdı !

İETT ve İstanbul Belediyesine !

Hırsızlar Ordusunu Destekleyenlere

• Bir ara İETT ile ilgili çalışma yapmıştım,

bir şöför günde kaç sefer yapıyor?
    En fazla 6-8 (gidiş dönüş)
    Bir şöför yoğun saatlerde anca 2-3 sefer yapabilir,
    bir seferde binse binse maksimum 20 kişi öyle biner,
    buda en yoğun anlarda,
    bir otobüs maksimum 70-75 kişi falan alır.

birde böyle hesapla,
    ancak bazı hatlar varkı, bunlarda dediğin gibi yüksek kazançlar olabiliyor,
    ama İETT'nin 554 hattı var,
    ve şöförler her gün aynı hatta çıkmıyor,

kimi istasyonlarda bu paraların bir kısmı çay ve benzeri masraflar için kullanıldığı söylenirken,

kurum içinde şu tarz dedikodularda hat saffada idi bir aralar,
    işte hareket amirleri bazı şöförleri kayırıyor ve devamlı çok talep olan hatlara veriyor, kendi içlerinde geliri paylaşıyor vb..
    doğruluğu hakkında bilgim yok,
    unutmamak lazım ki ülkemizde dedikodusu yapılmıyan şey yoktur.
    zaten bunlar yüzünden bir ara bu iş yasaklanmıştı

bence bir mahsuru yok
    ve dediğim gibi ortalamda öyle yüksek kazançlar sağlamıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

quote:

girsin,

Ayda bir 150 ytl mi?

İstanbul'da en kötü hattan günde 75 ytl üzerinde para kalır.

• günde bir otobüse 2000 civarında biletsiz yolcu binse. İstanbul için bu çok normal bir sayı.

0.25 x 2000 = 500 tl günlük haraç

Hergün 1500 otobüs rahat vardır istanbulda

500 tl x 1500 = 750 milyar günlük hasılat

750 milyar X 28 gün(1 aylık hasılat=bayramı seyranı çıkardık) = 21 Trilyon

Az paramı bu yaaa..? 2000 adet şoför olsa

21.000.000.000.000 / 2000 = 10.5 milyar tl ye geliyor aylık maaş. Hepsini şoförlere vermezler ise, faturasız fişsiz bu para nereye gidiyor ?
    BUNUN HESABINI KİM VERECEK ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 26 Mayıs 2008; 23:08:37 >
  • @SMIRNOFF

teknik bilgin nedir,
    maliyeci falanmısın?
    firman varmı?

yoksa işkembedenmi sallıyorsun,
    maliye bakanlığı gelirlerini kaç misli arttırdı,
    artık firmalar maliyeden deli gibi korkuyor ve dert yanıyor,

ülkemizde ki insanların art niyetleri ve cinliklerinde ötürü pek çok şey örtbas edilebiliyor,
    bu dönemde maliye tepki çeken şöyle bir yöntem geliştirdi,
    başıma geldi bizzat biliyorum, dendiki,

sen bu kadar gerli beyan etmişsin,
    böyle yer böyle dönmez,
    ahanda bu kadar gelir beyan etmen gerekir,
    etmez isen tüm evraklarını detaylı inceliyeceğiz,

bizde biraz yalvarıp biraz pazarlık ile istediklerini yaptık,
    tüm esnaf için aynısı geçerli,

eskiden esnaf gelene bir çorba parası verirdi,

işkembeden sallama,
    adamlar canımıza okudu ama doğrusunu yapıyorlar,
    bu ülke vergi vermeye alışmamış, bunlarda zorla, alıyorlar helal olsun,

sallama

• quote:

@SMIRNOFF

teknik bilgin nedir,
    maliyeci falanmısın?
    firman varmı?

yoksa işkembedenmi sallıyorsun,
    maliye bakanlığı gelirlerini kaç misli arttırdı,
    artık firmalar maliyeden deli gibi korkuyor ve dert yanıyor,

ülkemizde ki insanların art niyetleri ve cinliklerinde ötürü pek çok şey örtbas edilebiliyor,
    bu dönemde maliye tepki çeken şöyle bir yöntem geliştirdi,
    başıma geldi bizzat biliyorum, dendiki,

sen bu kadar gerli beyan etmişsin,
    böyle yer böyle dönmez,
    ahanda bu kadar gelir beyan etmen gerekir,
    etmez isen tüm evraklarını detaylı inceliyeceğiz,

bizde biraz yalvarıp biraz pazarlık ile istediklerini yaptık,
    tüm esnaf için aynısı geçerli,

eskiden esnaf gelene bir çorba parası verirdi,

işkembeden sallama,
    adamlar canımıza okudu ama doğrusunu yapıyorlar,
    bu ülke vergi vermeye alışmamış, bunlarda zorla, alıyorlar helal olsun,

sallama

Bence sen sallıyorsun hemde desteksiz sallıyorsun. İşte rakamlar ortada sen felsefeden bahsediyorsun. Seninle muhattap bile olmamam gerek, kayıtdışılığı savunuyorsun. Bu memleketin vergisini veren, fiş ve fatura veren insanları aptalmı ? hangi kontrollerden bahsediyorsun. kayıtdışılığı nasıl kontrol edeceksin ? burası muz cumhuriyeti mi ? Bir yandan kayıtdışılığı savunuyorsun, diğer yandan denetimlerden bahsediyorsun. kayıtdışı ekonomiyi kim denetleyebilmiş bugüne kadar ? İnsanın yüzüne baka baka dalga geçmeye çalışmanız yokmu ? Bırakın ya... gülüyorum ama sinirimden gülüyorum. Gül gibi memleketin içine ettiniz. Yazıklar olsun ! Bir de utanmadan hırsızlığı ve hırsızları savunuyorsun !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 26 Mayıs 2008; 23:11:37 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.