Şimdi Ara

İdealist Tercih Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meslek seçimi konusunda bayadır kararsızım. Yabancı kaynaklardan biraz araştırma yapayım dedim. İnternette en değerli,en aranan meslekler gibi listeler var U.S News, Forbes gibi prestijli yerlerde. Baktığım her yerde ilk sıralarda sürekli Biyomedikal Mühendisliği, Cevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri gibi bölümler almış. Türkiye'de yüzüne bakılmayan Fizik ve Matematik yurtdışında en zeki öğrencilerin tercih ettiği bölümler.

    Ve evet Türkiye'de en zeki öğrencilerin tercih ettiği Elektrik-Elektronik, Bilgisayar gibi mühendisliklerin değeri her geçen gün azalıyor. Şu linkte dereceye girip Elektrik-Elektronik seçmiş insanlar durumu çok iyi anlatmış.https://eksisozluk.com/turkiyedeki-elektronik-muhendisligi-kandirmacasi--5354307

    Yine ilgimi çeken başka bir şey Elektrik-Elektronik Fizik çift anadal yapan insanların çok büyük bir kısmının kariyerine Fizik'ten devam etmesi.
    Yani demem o ki sıralamaya göre tercih yapmak çok saçma yeni dünyanın gerçeklerine göre tercih yapmalıyız. Bu sıralamalar belki son 15 yıldır aynı Türkiye'de ama dünya son 15 yılda çok değişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Türkiye gelişmekte olan bir ülke olduğu için ülke öncelikleri genelde mühendisliklerin alt alanı oluyor. Mesela kaç senedir kendi arabamızı yapıyoruz (sözde), enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmaya çalışıyoruz, savunma sanayii yeni yeni gelişiyor. Bahsettiğin ülkelerde bu işler çoktan hallolmuş öncelikleri artık bunlar olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sıkıntı şu Türkiye'de yinede bu kadar makine mühendisine endüstri mühendisine ihtiyaç yok. Çoğu başka alanlara kayıyorlar daha sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arobasgan

    Hocam sıkıntı şu Türkiye'de yinede bu kadar makine mühendisine endüstri mühendisine ihtiyaç yok. Çoğu başka alanlara kayıyorlar daha sonra

    Türkiyede ihtiyaçtan fazla mühendis var doğrudur hocam ?
    Yüksek teknoloji ihracatı yapan 25 ülkenin içinde bulunmuyoruz sonuçta.
  • İddia ediyorum Türkiye de şuan ihtiyaçtan en az 10 kat fazla mühendis var.

    Yüksek teknoloji üretip ihraç ettiğimiz tek alan savunma sanayii. Bu şirketlerin en büyüğünde 2-3k mühendis çalışıyor zaten %80 i ODTÜ-Bilkent-Hacettepe mezunu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    İddia ediyorum Türkiye de şuan ihtiyaçtan en az 10 kat fazla mühendis var.

    Yüksek teknoloji üretip ihraç ettiğimiz tek alan savunma sanayii. Bu şirketlerin en büyüğünde 2-3k mühendis çalışıyor zaten %80 i ODTÜ-Bilkent-Hacettepe mezunu.

    Bu ürünler kopya ürün mü yoksa tasarımlar bize mi ait mühim olan bu. Gidip Kore'den Black Panter, İtalyadan Agusta Mangusta gibi lisanslara para veriyorsak çok ta övünmemek lazım. Bildiğim kadarıyla bu ürünler ihraç kapsamında değil doğru mu hocam ?
  • Evet bazıları henüz ihraç edilmiyor ve lisans alınıp öyle üretiliyor hocam. Ama bayraktar ve anka gibi çok iyi ihalarımız var, birçok mühimmat ve piyade tüfeğimiz var.

    Zamanla gelişir hocam emeklemeden koşmak olmuyor

    Kimse kalkıp hadi ben F-22 ayarında bir uçak üretiyorum hemde tüm parçalarını kendi içimde üreteceğim diyemez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman savunduğum temel bilimlerin en zeki insanların yeri olduğu fikrinin yakında gerçekleşeceği açık. Bunun için bir araştırma yapılmış ve en zeki mesleklerin başında tıp ve hukuk yanında temel bilimlerin de olduğu görülüyor.

    link
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dostlarsağolsun

    Her zaman savunduğum temel bilimlerin en zeki insanların yeri olduğu fikrinin yakında gerçekleşeceği açık. Bunun için bir araştırma yapılmış ve en zeki mesleklerin başında tıp ve hukuk yanında temel bilimlerin de olduğu görülüyor.

    link

    Listede dikkatimi çeken şey cashier oldu. Birleşik Devletler'de vasıflıların hukuk şeçtiğini biliyorduk ama kasiyerlerin ortalama bi Amerikalıdan 20 puan fazlaya sahip olması düşündürüyor




  • İleride olmak öyle bir şey hocam. Örneğin en saygın meslekler sıralamasında 12 Eylül'den sonra itfaiyeciler ilk üçe kadar yükselmiş görünüyor. Yani okumakla adam olunmuyor sadece.
  • Yok hocam ya ben ne olursa olsun fizik yazcam tüm tercihlerime kafaya koydum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arobasgan

    Yok hocam ya ben ne olursa olsun fizik yazcam tüm tercihlerime kafaya koydum

    Hocam Moore yasası günümüz üretim teknolojisi ile sıkıntıya girdiğinde fizikçiler grafin üzerinde yaptıkları çalışmalar ile yasayı tekrar işler hale getiriyorlar. Yurtdışında harbiden kaliteli okullara gidip rüştünüzü ispatlarsanız gayet başarılı olabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Ülkemizde temel bilimlere önem verilmiyor ama temel bilimler mühendislerin en yakın yardımcıları konumundalar.
  • Ülkemizde temel bilimlere değer verilmiyor ama ben ülkedeki temel bilimler eğitiminin kötü olduğunu hiç düşünmüyorum. Konuştuğum herkes çok memnun olduğunu söyledi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam muhtemelen tek bir hayatımız var. Ben parası iyi diye sevmediğim bir bölümden mezun olursam bunu pişmanlığını kaldırabileceğimi sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şekilde düşünüyorum. Para ve kıdem bir araç olmalı amaç değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.