Geçen ay yeni bir sistem topladım mükemmel oldu. Yeni oyun sistemi toplayanlara örnek olabilir diye yazıyorum umarım taşlanmam
Öncelikle işin çözünürlük kısmından konuya dalmak istiyorum. Şimdi 1080P artık standart çözünürlük olmaktan çıktı ancak 4K da ülke şartlarında %1 lik kesime hitap ediyor ama pek 2K dan söz eden yok. Aslında FHD ile 2K arasında hissedilir fark var ama 2K ile 4K arasındaki fakı anlamak için ya %200 scale yapmanız lazım ya da çok ufak detaylara bakmanız gerekiyor.
Bu yüzden ekran kartında hızlı bir GTX 1070 veya uygun düşerse GTX 1070Ti bakın. Ben indirimde Zotac AMP Core edition yakaladım çok memnunum
Platform seçimini de intel'den yana kullandım. Aslında AMD nin yeni nesil işlemcileri de çok güzel ama Intel fiyat performans oranı mükemmel olan bir işlemci çıkarrtı. i5 8400. Bu işlemcinin i7 7600 kadar performansı var.
Anakart olarak B360'da kalın. Hem ekonomik hem iyi bir işcilik çıkartılmış gerçekten. i5 8400 için ideal olduğunu söyleyebilirim. Ben MSI Arctic modelini aldım. En ufak bir sorun çıkmadı henüz
Ram konusunda şöyle bir trick var. Çözünürlüğe göre frekans ve zamanlama olayı farklılık gösteriyor. 2K çözünürlükte yüksek hızlı ama yüksek gecikmeli bir ram alacağınıza düşük frekanslı ama düşük gecikmeli bir ram alarak aynı sonuca ulaşabiliyorsunuz. Bu durum 1080p de geçerli değil ama 2K da gerçekten böyle. Ben 16GB 2400 mhz 14CAS Corsair ram kullandım.
Depolama olarak SSD + HDD hala ideal. SSD de Samsun EVO 850 veya Corsair, bilemedin HYPERX öneriyorum. HDD olarak ise kesinlikle WD Black
Kasa olayı zevk meselesi tamamen ancak PSU olarak 700W ideal bu sistem için. Aslında sistem yarısını bile zor kullanacak ama 5 sene sonra psu nun resmen patlamasını istemiyorsanız 700 ün çok altına inememk de fayda var. Marka olarak FSP Hydron un fiyat performansı iyi
taşlanmazsınız ama eleştiri olur elbet. amd & intel muhabbeti olur mesela.
iyi bir bütçeye sahipseniz bu söyledikleriniz zaten en alınası parçalar.
hayırlı olsun, güzel sistem
1070Ti fiyatına 1080 bulunabiliyor bazen, yakalanırsa mükemmel oluyor. FSP Hydro 600W 80+ veya High Power 600-700W 80+ yetecektir sistem toplayacak arkadaşlar için. İkisi de çok kaliteli markalar.