Şimdi Ara

İdeal işlemci çekirdeği sıcaklığı kaç derece olmalıdır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
8
Favori
189.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fx - 8320 kullanıcısıyım stok fanla kullanıyorum, kasa içinde 3 tane 12 cm fan var öndeki içeri, arkadaki ve üstteki dışarı şeklinde yönlendirdim. İşlemci Boşta 20-30 derece arası Bf4, Crysis gibi oyunlarda tam yükte 60 derece oluyor bu ısı normalmidir ?? üzerine hiç çıkmadı daha. Oc yapmayı düşünmüyorum ama 60 derece için soğutucu almaya gerek varmıdır ??
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    Bende de 5 kasa fanı var. 4.3 GHZ O/C li işlemci oyunlarda 65 derecelere çıkıyor. Cpu soğutucusunun işi bitti ya da macununun. 60 üstüne çıkmıyorsa pek sorun olmaz ama, sürekli 60 derecede kalması sorun olabilir. sizde overclock da yok sanırım. Fanı değiştirin derim ben..
  • iyimi boyle arkadaslar ?
     İdeal işlemci çekirdeği sıcaklığı kaç derece olmalıdır?
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    bende 5770 ekran kartı var ..4 yıldır batllefield oynarım, işlemci 60-65 ekran kartı 75-80 derecelere çıkar..bir sorun yaşamadım ama uzun süreli bu sıcaklıklarda oynayınca bir miktar performans düşüklüğü oluyor..yakıncaya kadar devam..OC yaptım şimdi 2.6 dan 3.2 ye çıkardım işlemci hızını bakalım ne olacak
  • Ben MSİ ge60 2oe kullanıcısıyım. Core Temp programı ile çekirdeklerin ısısına baktığımda boşta 45-48, sağlam oyun açtığımda ise 97 dereceyi görüyorum ( Turbo fan açık). Soğutucu fan önerisi olan var mı? Birde intel core i7 4700mq haswell işlemciye sahibim. Bunun max ısısı ne kadar? İnternetten bulamadım.
  • ultrakanarya_94 kullanıcısına yanıt
    Bendeki Haswell i5 4200m ve maks. sıcaklık 105 derece diyor. BIOS'unuz güncel değilse bir güncelleyin derim, bir modelde aşırı ısınma vardı ve BIOS güncellemesi ile düzeltilmişti bu ama modeli hatırlamıyorum.
    Dizüstü soğutucuları aşırı bir fark oluşturmaz. Cihazın altındaki ızgaralara hava basacak bir fan iş görür, yüksek devirli de olsa iyidir. Ama cihazın ızgarasına değil de sadece plastiğine hava üflüyorsa çok gerek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar speed fanda ölçtüm sistem boştayken 65 yükte 75 hatta 80 e yardırıyo standart işlemci fanı kullanıyorum onliine oyun oynarken ilk bir saat oynuyorum sonra fps düşüyo lag artıyo bnde galiba işlemci çok ısınıyor ondan diyerek ölçtüm ama bu değerler bana yabancı bilen birisi yardm ederse çok sevinirim bide işlemcinin çok ısınması oyunda lag yada fps nin düşmesine neden olurmu ??


    bunlarda değerler sadece chrome açıkken değerler bunlar oyundanyken halimi siz düşünün !!!!!
     İdeal işlemci çekirdeği sıcaklığı kaç derece olmalıdır?




  • Herkese merhaba Casper Nirvana NB 15.6 adlı bir PC ye sahibim. PC yi 2012 ocak ayında aldım 2 buçuk senedir hiç tamir görmedi ve içi açılmadı. CPU göstergesinde 70-85 derece arası gidip geliyor. Bu sıcaklık PC için sağlıklımıdır bilmiyorum ve ne yapmam gerek ? Ankarada oturuyorum ve bu ihtiyacımı giderebilcek bi yer söylerseniz sevinirim. Veya ne yapacağımı söyleyin.

    Sistem Özellikleri

    Casper Nirvana NB 15.6 Laptop PC

    İntel Core i5 2430M 2.40 GHz 4 çekirdek (2.nesil i5)

    nVidia Ge-Force GT 540m Cuda 2GB Ekran Kartı

    İntel(R) HD Graphics Family 3000

    8 GB DDR3 Ram


    Şimdiden Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToLeDo80

    Herkese merhaba Casper Nirvana NB 15.6 adlı bir PC ye sahibim. PC yi 2012 ocak ayında aldım 2 buçuk senedir hiç tamir görmedi ve içi açılmadı. CPU göstergesinde 70-85 derece arası gidip geliyor. Bu sıcaklık PC için sağlıklımıdır bilmiyorum ve ne yapmam gerek ? Ankarada oturuyorum ve bu ihtiyacımı giderebilcek bi yer söylerseniz sevinirim. Veya ne yapacağımı söyleyin.

    Sistem Özellikleri

    Casper Nirvana NB 15.6 Laptop PC

    İntel Core i5 2430M 2.40 GHz 4 çekirdek (2.nesil i5)

    nVidia Ge-Force GT 540m Cuda 2GB Ekran Kartı

    İntel(R) HD Graphics Family 3000

    8 GB DDR3 Ram


    Şimdiden Teşekkürler...

    daha önce hiç açılmadıysa açtırıp içini temizlet sonra combofix ile güvenli modda tarattır..




  • Bende Intel Core i5 650 3.2 GHz var ve render ile orta seviye full ayarlarda açtığım oyunlarda 110 ~ 120 geçiyor. İşlemci ısıdan hiç kapanmadı ama bakır borulu fan almayı düşünüyorum. Birde OC yapacaktım üstünde çay yapardım artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batum23

    quote:

    Orijinalden alıntı: ra01t

    Abi sizin maksimum dediğiniz dereceleri ben sistem boşta görüyorum :) Pachard Bell EasyNote LV44 kullanıyorum. 8GB ram, 2 GB Nvidia Geforce 630m ekran kartı, i5 işlemci, 750 gb hard disk, 17,3 ekran var.
    Boştayken 50-55in altında hiç görmedim. 128mb lik ekran kartının rahatlıkla oynatabildiği knight online ı oynarken benim işlemci sıcaklığı 90-95 den aşağı düşmüyor. Donukluk yapıyor oyunda. Rome 2 , GTA 4 gibi oyunları bi süre oynadıktan sonra direk kapanıyor pc. Bende ekran kartını güncelleme falan yapsam düzelir sandım, olmadı. Recovery çektim programdandır diye de değişmedi. 1 yıllık makina. Belli ki servis e götürme zamanı geldi. Tahminimce toz macun konusudur. Tavsiyeniz var mı servise gitmemesi için?

    Fanların içi dolmuştur muhtemelen eğer uzun süre kapatmadığın zamanlar olduysa makinayı muhtemelen jelde kurumuş olabilir donanımsal bir problem olmadan hallet bence problemi garantisi hala devam ediyor ürünün 1 senelikse kendin açma o yüzden götür servise temizlesinler yok zamanım yok diyorsan açarsan jelide yenilemeni öneririm ama jel konusunda emin değilim thermal padde koymuş olabilir araştır onuda bence.

    Yıllar geçmiş ama cevap vereyim. Servise verdim, fanları temizlediler düzeldi ama işlemcinin yüksek olmasının sebebi arada bir açılan ve intel'e özel bi uygulama olan Rapid Store Technology diye bişey. Kapatsam sorun yok ama yine de adından anlaşılacağı üzere gerekli bişey ama ben yine de çalıştığı zaman Görev Yöneticisinden kapatıyorum. Yoksa kasıyor ve ses yapıyor makina..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •  İdeal işlemci çekirdeği sıcaklığı kaç derece olmalıdır?
     İdeal işlemci çekirdeği sıcaklığı kaç derece olmalıdır?

    Arkadaşlar Sistem Ve Fan Sıcaklığı Mevcut Acaba Benim Flaş Oyunları Kasma Sorunu Neden Var...!?
     İdeal işlemci çekirdeği sıcaklığı kaç derece olmalıdır? İdeal işlemci çekirdeği sıcaklığı kaç derece olmalıdır?




  • Masaüstülerde 70 dereceye kadar hiçbir şey olmaz.Dizüstülerde ise 80 dereceye kadar görebilirsin.Çoğu dizüstü pc'ler 100 dereceye kadar çıkar
  • Kışın 25-30 arası genelde tabi boştayken.
    Yazın ise genelde 40-50 arası.

    bende durum bu en azından.
  • Son zamanlarda yüklediğim oyunları oynarken masa üstüne döndüğümde (Asusun anakartını kullandığım için pc probe 2 yüklü) pc probe sıcaklık uyarısı kırmızı kutu içinde 76 göstermekte. Bu da sanki normal değerlerin çok üstünde gibi geliyor. Daha önce böle durumlarla karşılaşmıyordum en fazla 55 bilemediniz 60 derece görmüşümdür. ama hiç bir zaman bi uyarı vermemiştir. Sizlere sistemimle ilgili bilgi vermek isterim kafanızda soru işareti kalmasın

    Öncelikle Cooler Master Haf942X kasa. Hava sirkülasyonu ile ilgili bi problem yok.
    asus maximus IV geneZ anakart rog serisi
    intel 2700K i7 işlemci
    750W 80+ bronze güç kaynağı
    tabikide stok fan mevcut
    stok fan herzamanki gibi dönüyor 1300-2000rpm arası
    mesela dragon age ingusition oynarken
    resident evil revalation 2
    şimdilik bunlarda farkettim
    ekran kartımda asus dcu2 580gtx

    termal macun 3 hafta önce sürdüm acaba
    daha önceden aldığım termal macundan kaynaklanıyor olabilirmi? termal macun cooler master markası fakat rengi altın yaldız rengi daha önce hiç kullanmamıştım.
    yada stok fan ömrünümü doldurdu anlamadım bu pcyi 2011 kasım ayında kendim toplamıştım.
    bu 75 derece olan işlemci sıkıntı çıkarırmı?
    oyunu kapatıncada 35-45 arası gösteriyor sanırsam dikkat etmedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordthrall -- 4 Nisan 2015; 11:54:43 >




  • lordthrall L kullanıcısına yanıt
    Stok fan günümüzde öyle çok kullanılan bir fan şekli değil artık. 40 50 tl den başlayan fiyatlarla dünya kadar güzel soğutucu var çünkü. Onlardan denemenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu sıralar i5 2300 işlemcim gta 5 de 75 derece görüyor bir sorun çıkarmı ?
  • Bende fx6300 islemci var ve o.c yapmak istiyorum. Su an islemci yukte en son 51'i goruyor. Sizce kac dereceye kadar o.c denemeliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar işlemci sıcaklığım core 1: 35 core 2 de ona yakın değerlerde sadece chrome açık işlemci sıcaklığım iyi mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Son 1 aydir i3 530 islemcim ile saatler boyunca 100-110 derece oynuyorum, nereye kadar dayanirsa artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.