Şimdi Ara

iddaa dan para kazanmak haram mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
0
Favori
25.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

iddaa dan para kazanmak haram mı?

(En Son Oy Tarihi: 9.5.2020)
Giriş
  • namazın ne gibi bir tartışma yanı olur anlayamadım. işime gelmez değil ayrıcada kabul etmem eğr kurana inanıorsam ve onu okuyup yazılanları biliorsam senin dediğini başkasının dediğini neden dinleyim bana namazı anlatan en güzel kaynak kurandır ve onu anlamama yardımcı olacak bu ilimi gerçekten edinmiş bana yol gösterebilecek kişilerdir.
    quote:

Orjinalden alıntı: readyornot

quote:

Orjinalden alıntı: intangiblegirl

bunu neden tartışıyorsunuz anlamadım bu tartışma konusu değildir ve haramdır namaz kılmak nasıl tartışılamazsa buda tartışılamaz ama kişinin kendi iradesine kalmış bişey yaaprsa vebalini kendi çekecektir

Aslına bakarsan namaz da tartışılır ama sizin işinize gelmez..

Hanefi mezhebine göre namaz kılmayan hapse atılır..

Ama lâik bir ülkede olduğumuz için kimse kimseye bişey diyemiyor...

Namaz dinin direğidir... Hadis-i Şerif

Evinizdeki direkleri sökün bakalım ne oluyor.. İşte namaz kılmayanların dinide o ev gibi olur...

• Türkiyenin yüzde 99 u müslüman mış. ama ne zaman forumlarda konu dine dönse ya kitlenir ya silinir. merak etmeyin buda silinecektir. helal-haram konusu açılır çoğunun morali bozulur tartışmalar uzarda gider. hele hele namaz konusu açılsa 3. mesajda konu kitlenir. kuran dan bi örnek verilse keza öyle. ama içki konusu tartışılsa sayfalar 3 e 4 e çıkar kitlenmez. kız konusu açılsa herkes hünerini anlatır tartışma hiç çıkmaz. ama iş dine gelince forum ortadan 2 ye bölünür. iş kavgaya kadar varır. evet Türkiyenin yüzde 99 u müslüman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafaydemir

Türkiyenin yüzde 99 u müslüman mış. ama ne zaman forumlarda konu dine dönse ya kitlenir ya silinir. merak etmeyin buda silinecektir. helal-haram konusu açılır çoğunun morali bozulur tartışmalar uzarda gider. hele hele namaz konusu açılsa 3. mesajda konu kitlenir. kuran dan bi örnek verilse keza öyle. ama içki konusu tartışılsa sayfalar 3 e 4 e çıkar kitlenmez. kız konusu açılsa herkes hünerini anlatır tartışma hiç çıkmaz. ama iş dine gelince forum ortadan 2 ye bölünür. iş kavgaya kadar varır. evet Türkiyenin yüzde 99 u müslüman.

Kardeşim biz müslümanlar bu ülkede azınlığız.. Bu ülkenin %99 u müslüman diye birşey yok... Sadece nüfus cüzdanlarında İslam yazanlar o kadar.. Ee iş nüfus cüzdanında bitmediğine göre..

• namazda tartışılır. Yıllarca herkes 5 vakit namaz diyor ama gerçek alimler namazın 3 vakit olduğunu söylüyor.

Faiz haksız yere çalışmadan paranın değer kazanmasıdır.

Ama dünyada enflasyon diye bir şey var ve senin paran durduğu yerde sürekli değer kaybediyor, hele bu kriz dönemlerinde yüzde 100 lere varan ewnflasyonlar oldu ülkede.

Yukarıda aklın İslamla çelişemeyeceğini söyledi arkadaşlar, eğer faizde amaç insanların çalışmadan kazanç elde etmelerini önlemek ,insanları çalışmaya teşvik etmek yatırıma teşvik etmek ise, İslamın insanların parasının değer kaybetmesini de istememesi lazımdır. Haksız kazanç değil, kaybettiğimi alıyorsam faziden FAİZ HARAM DEĞİLDİR...

İçkiye gelelim: Sahabe deyip değer verdiklerinizden tutun ilk müslümanlarda insanlar şarap içiyormuş. Ama bakılmış ki insanlar sarhoş sarhoş namaza geliyor, olmadık işler yapıyor,insanlar sapıtıyor ŞARAP yasak edilmiş ÇÜNKÜ aklı uyuşturuyor insanlara istenmeyen şeyler yaptırıyor.

İşte İslamla çelişmeyen AKIL der ki: Kur'an da üstüne basa basa şarap denmiş, içki denilebilirdi, hadi bunu geçtim, eğer kimseye zarar vermeyecek şekilde dozunu abartmadan içki içersen, yasak olmasını sağlayan SEBEPLERİ YAPMAMIŞ olursun.

Madem İÇKİ O KADAR KÖTÜ BİRŞEY SORARIM SİZE

NEDEN BİZE DİNİ KİTAPLARDA NEHİRLERİNDEN IRMAKLARINDAN ŞARAPLAR- DÜNYADA BULUNAMAYACAK GÜZELLİKTE ŞARAPLAR- AKAN BİR CENNETTEN SÖZ EDİLMEKTE bunlar bize VAAD EDİLMEKTE?

İslamı dar kalıplara sokarak sokup yorumdan uzaklaştırıp hurafelerle ve baskıyla insanları dinden soğutuyorsunuz.

Ya ben cahil cühela yobaz takımından daha çok okumuşsam eğer, onlardan daha çok araştırmışsam bu konuları bu adamlar KİM OLUYOR DA BANA AKIL VERİYOR DİNİ ÖĞRETİYOR???

Hadi onları geç bu insanlar yıllarca bu işe emek vermiş İLAHİYAT PROFESÖRLERİNİ bile eleştiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oligarşi -- 13 Mart 2006; 15:50:51 >

• artık öbür tarafta da nüfus cüzdanını gösterirler.

intangiblegirl

sana gelince bizde zaten senin kuranı namazı öğrenmek istediğin kişilerden öğrenip buraya aktardık. onlarda böyle söylüyo zaten. kendimiz bişey uydurmuş değiliz. bunda zora gidecek ne var.
  • oligarşi haddini aşıyorsun...

isteyen inanır istemeyen inanmaz seviyesizleşmeyelim lütfen...

namaz tartışılır diosun sana diyecek hiçbişeyim yok... devam et bu yolda...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oligarşi

ANA SÜTÜ GİBİ HELALDİR

En azından MALİYE BAKANI GİBİ HORTUMCULUK YAPMIYORLAR: DEVLETİN PARASINDA YETİMİN HAKKI VAR. BU ADMALAR DİNİ KULLANIP BUNLARI YAPARKEN GARİBAN 1ytl lik İDDAA OYNAMIŞ ANA SÜTÜ GİBİ HELALDİR

Şans oyunlarının haram olduğunun Aksini söyleyen Dinden çıkar

Şimdi maliye bakanı hortumculuk yapıyor diye İddaa Haram olmuyormu
    ne geri kafalı insansın. Herkesin dini kendine isteyen istediğini yapar
    kişinin yaptığı günahlar kendisini ilgilendirir.

• ben senin dediklerine karşı bişey söölemedim sana cvpta vermedim senin zoruna ne gitti onu bi açıkla hele
    quote:

artık öbür tarafta da nüfus cüzdanını gösterirler.

intangiblegirl

sana gelince bizde zaten senin kuranı namazı öğrenmek istediğin kişilerden öğrenip buraya aktardık. onlarda böyle söylüyo zaten. kendimiz bişey uydurmuş değiliz. bunda zora gidecek ne var.
  • haramdır tamam. ama bi çıktımı ne düşünürsünüz acaba? insan demezmi yav "ulan bunların hepsi benim yav!" falan diye

aslında bunları değil ama sigarayı da harammış gibi öğretmeliler çozuklara. sigara işi çok kötüye gidiyor çünkü. sabahları görüyorum okulların önünde sigara isteyen\içen ilkokul3-4-5 çocukları var. aslında dövesin geliyor ama dövünce nolacakki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: manyetico

oligarşi haddini aşıyorsun...

Haddini aşıyorsun ne demek.

Bilginle karşılık ver bana.

İslam da esasen namaz 3 vakit diyorum ben bunu git öğren istiyorsan kendin Peygamberimizin uygulamalarına ve Kur'an a bak.Kur'an da 3 vakit olan namazı ben çıkarmadım 5 vakite bana birşey demeye hakkınız yok.

Kur'an da bize ırmaklarından ŞARAP akan bir CENNET vaad edilmekte diyorum.

Madem kötü birşey neden bu vaat ediliyor? Diğer kötü şeyler de vaat ediliyor mu bize diğer haramlar da?

Onun dışında @By_Eşkiya o ana sütü gibi helaldir de ne demek istediğimi anlayamadın sanırım. Orada bir kinaye var, tekrar bütünü okuyup bir düşün istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oligarşi -- 13 Mart 2006; 16:06:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: intangiblegirl

ben senin dediklerine karşı bişey söölemedim sana cvpta vermedim senin zoruna ne gitti onu bi açıkla hele
    quote:

artık öbür tarafta da nüfus cüzdanını gösterirler.

intangiblegirl

bişey zoruma gitmedi niye gitsin. konuya cevap veriyoruz sağlam kaynaklara göre ama sen herkes istediğini yapsın kendi iradesine kalmış diyosun. o zaman tartışma ortamı nasıl olacak. topicler niye açılıyo. bilmeyenler nasıl öğrenecek. herkes bildiğini yapsın olurmu. ben öğrendim banane başkasından olurmu. burda verdiğimiz bilgilerden yararlananlar mutlaka olacaktır dimi. o zaman yanlış bişey yapmıyoruz sanırım.

• İslâm'ın beş temel esasından biri olan namaz, günün belli zaman dilimleri içerisinde yerine getirilmesi gereken bir farzdır. Vakit, namazın şartlarından biri ve farz olmasının sebebidir. Kur’an’da, “ Şüphesiz namaz, mü’minlere belli vakitlerde eda edilmek üzere farz kılındı” (Nisa 4/104) buyurulmaktadır. Bu nedenle, namazların vakitlerinden önce kılınması caiz olmadığı gibi, vaktinden sonraya bırakılması da caiz değildir.

Kur’an-ı Kerim’de beş vakit namazdan söz edilmediği ileri sürülerek, günde beş vakit namazın farz olmadığı iddia edilemez. Belirtmek gerekir ki, sünnet olmaksızın Kur’an’ın doğru anlaşılması mümkün değildir. Kur’an’da namaz vakitlerinin tamamının başlangıç ve bitiş zamanları açıkça bildirilmediği gibi, nasıl kılınacağı da bildirilmemiştir. Namazın nasıl kılınacağı ve vakitleri Hz. Peygamber tarafından belirlenmiştir:

Cebrâil, Hz. Peygamber’e gelerek namazı bir defa ilk vakitlerinde, bir defa da son vakitlerinde kıldırarak namazın vakitlerini göstermiş (Müslim, Salât, 138); Hz. Peygamber de bunları ashabına bildirilmiştir (Müslim, Mesacid ve Mevâdiu’s-Salât, 138). Asr-ı saadetten günümüze kadar da, Hz. Peygamber'in gösterdiği gibi 5 vakit olarak kılınmıştır. Diğer taraftan, namazla ilgili Kur’an ayetleri bir bütün olarak ele alındığında, namazın beş vakit olduğu anlaşılabilir (bk. Bakara 2/238; İsra 17/78; Rum 30/17-18).

www.diyanet.gov.tr

sen kaynak ver bakalım?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: manyetico

oligarşi haddini aşıyorsun...

Haddini aşıyorsun ne demek.

Bilginle karşılık ver bana.

İslam da esasen namaz 3 vakit diyorum ben bunu git öğren istiyorsan kendin Peygamberimizin uygulamalarına ve Kur'an a bak.Kur'an da 3 vakit olan namazı ben çıkarmadım 5 vakite bana birşey demeye hakkınız yok.

Kur'an da bize ırmaklarından ŞARAP akan bir CENNET vaad edilmekte diyorum.

Madem kötü birşey neden bu vaat ediliyor? Diğer kötü şeyler de vaat ediliyor mu bize diğer haramlar da?

Onun dışında @By_Eşkiya o ana sütü gibi helaldir de ne demek istediğimi anlayamadın sanırım. Orada bir kinaye var, tekrar bütünü okuyup bir düşün istersen

sen iyimisin. namaz 3 vakitmiş. cennette şarap varmış. sen cenneteki şarabı dünyadakiyle kıyaslıyosan gülerim sana. isim benzerliği vardır. burdakiyle alakası yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 13 Mart 2006; 16:14:06 >

• Tevrat - Yaratılış
    İnsanın Günahı
    3
    1 RAB Tanrı'nın yarattığı yabanıl hayvanların en kurnazı yılandı. Yılan kadına, “Tanrı gerçekten, ‘Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin’ dedi mi?” diye sordu.
    2 Kadın, “Bahçedeki ağaçların meyvelerinden yiyebiliriz” diye yanıtladı,
    3 “Ama Tanrı, ‘Bahçenin ortasındaki ağacın meyvesini yemeyin, ona dokunmayın; yoksa ölürsünüz’ dedi.”
    4 Yılan, “Kesinlikle ölmezsiniz” dedi,
    5 “Çünkü Tanrı biliyor ki, o ağacın meyvesini yediğinizde gözleriniz açılacak, iyiyle kötüyü bilerek Tanrı gibi olacaksınız.”
    6 Kadın ağacın güzel, meyvesinin yemek için uygun ve bilgelik kazanmak için çekici olduğunu gördü. Meyveyi koparıp yedi. Yanındaki kocasına verdi, o da yedi.
    7 İkisinin de gözleri açıldı. Çıplak olduklarını anladılar. Bu yüzden incir yaprakları dikip kendilerine önlük yaptılar.
    8 Derken, günün serinliğinde bahçede yürüyen RAB Tanrı'nın sesini duydular. O'ndan kaçıp ağaçların arasına gizlendiler.
    9 RAB Tanrı Adem'e, “Neredesin?” diye seslendi.
    10 Adem, “Bahçede sesini duyunca korktum. Çünkü çıplaktım, bu yüzden gizlendim” dedi.
    11 RAB Tanrı, “Çıplak olduğunu sana kim söyledi?” diye sordu, “Sana meyvesini yeme dediğim ağaçtan mı yedin?”
    12 Adem, “Yanıma koyduğun kadın ağacın meyvesini bana verdi, ben de yedim” diye yanıtladı.
    13 RAB Tanrı kadına, “Nedir bu yaptığın?” diye sordu. Kadın, “Yılan beni aldattı, o yüzden yedim” diye karşılık verdi.
    14 Bunun üzerine RAB Tanrı yılana, “Bu yaptığından ötürü Bütün evcil ve yabanıl hayvanların En lanetlisi sen olacaksın” dedi, “Karnının üzerinde sürünecek, Yaşamın boyunca toprak yiyeceksin.
    15 Seninle kadını, onun soyuyla senin soyunu Birbirinize düşman edeceğim. Onun soyu senin başını ezecek, Sen onun topuğuna saldıracaksın.”
    16 RAB Tanrı kadına, “Çocuk doğururken sana Çok acı çektireceğim” dedi, “Ağrı çekerek doğum yapacaksın. Kocana istek duyacaksın, Seni o yönetecek.”
    17 RAB Tanrı Adem'e, “Karının sözünü dinlediğin ve sana, Meyvesini yeme dediğim ağaçtan yediğin için Toprak senin yüzünden lanetlendi” dedi, “Yaşam boyu emek vermeden yiyecek bulamayacaksın.
    18 Toprak sana diken ve çalı verecek, Yaban otu yiyeceksin.
    19 Toprağa dönünceye dek Ekmeğini alın teri dökerek kazanacaksın. Çünkü topraksın, topraktan yaratıldın Ve yine toprağa döneceksin.”

• heh bi de misyonerimiz oldu tam oldu
  • @oligarşi cehalet abidesisin.. Nerenle okudun o kitapları çok merak ediyorum..
  • Hiç Kur'an Meali de mi okumadın?

SAna teker teker ayetleri çıkaracağım ama bu uzun sürecek biraz.BEn yukarıdaki söylediklerimi açıklayayım orada saki peygamberimiz 3 vakit kılıyor gibi demişim.

Namazı insanların 5 vakit kılması peygamberimizin 5 vakit kılmasından ileri gelir. Bunun 3 ü farz 2 si sünnettir.

Kur'an da 3 vakit namaz geçer.

Şarap tektir , başka şarap olabilir mi? Kur'anda ŞARAP iki farklı yerde geçer, bir yerde yasaktır, bir yerde CENNETTE şarap akan nehirlerden söz eder. Nası yani farklı şarap , farklı şarap mı var amma da kıvırdın, Kur'an ı bile yalanlıyorsun komik geldi bu bana

O zaman Kur'an da yasak olan da farklı bir şarap bu içtiğimiz şarap değil olur mu öyle şey

• quote:

ANA SÜTÜ GİBİ HELALDİR

En azından MALİYE BAKANI GİBİ HORTUMCULUK YAPMIYORLAR: DEVLETİN PARASINDA YETİMİN HAKKI VAR. BU ADMALAR DİNİ KULLANIP BUNLARI YAPARKEN GARİBAN 1ytl lik İDDAA OYNAMIŞ ANA SÜTÜ GİBİ HELALDİR

HEe sen helal dedin ya haram olan şey (haşa)helal oldu.Aferim...
  • quote:

Hiç Kur'an Meali de mi okumadın?

SAna teker teker ayetleri çıkaracağım ama bu uzun sürecek biraz.BEn yukarıdaki söylediklerimi açıklayayım orada saki peygamberimiz 3 vakit kılıyor gibi demişim.

Namazı insanların 5 vakit kılması peygamberimizin 5 vakit kılmasından ileri gelir. Bunun 3 ü farz 2 si sünnettir.

Kur'an da 3 vakit namaz geçer.

Şarap tektir , başka şarap olabilir mi? Kur'anda ŞARAP iki farklı yerde geçer, bir yerde yasaktır, bir yerde CENNETTE şarap akan nehirlerden söz eder. Nası yani farklı şarap , farklı şarap mı var amma da kıvırdın, Kur'an ı bile yalanlıyorsun komik geldi bu bana

O zaman Kur'an da yasak olan da farklı bir şarap bu içtiğimiz şarap değil olur mu öyle şey

kaynak göster havadan konuşma...

• Pöff hepiniz sözde İslam ALimisiniz. Hepiniz SÜPER MÜSLÜMAN ama bir kere Kur'an ın mealini bile okumak değil kapağını açmamışsınız of diyorum of. Kur'an da öyle şey olur muymuş böyle şey olur muymuş

Açık okumadan nereden bileceksin?

Hurafelerle yetiştirmişler sizi, olmayacak şeylerle...

Tartışmaya gerek yok, ama bari utanmadan insanlara bilmişlik süper müslümanlık taslamayın, işinize gelince bu adam kafir şu adam dinsiz, ama kendiniz İslamın ne olduğundan bi haberisiniz .

Tartışmaya bile gerek yok...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.