Şimdi Ara

iddaa dan para kazanmak haram mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
0
Favori
25.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

iddaa dan para kazanmak haram mı?

(En Son Oy Tarihi: 9.5.2020)
Giriş

Orjinalden alıntı: manyetico

quote:

Orjinalden alıntı: oligarşi

Hiç Kur'an Meali de mi okumadın?

SAna teker teker ayetleri çıkaracağım ama bu uzun sürecek biraz.BEn yukarıdaki söylediklerimi açıklayayım orada saki peygamberimiz 3 vakit kılıyor gibi demişim.

Namazı insanların 5 vakit kılması peygamberimizin 5 vakit kılmasından ileri gelir. Bunun 3 ü farz 2 si sünnettir.

Kur'an da 3 vakit namaz geçer.

Şarap tektir , başka şarap olabilir mi? Kur'anda ŞARAP iki farklı yerde geçer, bir yerde yasaktır, bir yerde CENNETTE şarap akan nehirlerden söz eder. Nası yani farklı şarap , farklı şarap mı var amma da kıvırdın, Kur'an ı bile yalanlıyorsun komik geldi bu bana

O zaman Kur'an da yasak olan da farklı bir şarap bu içtiğimiz şarap değil olur mu öyle şey

kaynak göster havadan konuşma...

Kaynak Kur'an ama ayetleri bulmak zaman alır dediğim gibi koyarım bir ara belki konu açarım

• ben misyoner değilim, kardeşlerimi böyle önemli bir konuda çelişkili görünce doğru şekilde bilgilendirmek istedim, oysaki ben teşekkür etmeni beklerdim, fakat Tanrı Sözü seni rahatsız ettiyse söylemen yeterli, inan hemen sileceğim,
  • beyler oligarşiye sataşmayın. birazdan namaz yoktur falan der aman Allah. şarap tekmiş. cennettekiyle aynıymış. gidip tatmış anlaşılan.sen içmeye devam et. Kuran ıda pek iyi anlamış. 3 vakit yazıyomuş. ooof of. Allah ım sen sabretmemiz içinmi yaratıyosun bunları.
  • quote:

SAna teker teker ayetleri çıkaracağım ama bu uzun sürecek biraz.BEn yukarıdaki söylediklerimi açıklayayım orada saki peygamberimiz 3 vakit kılıyor gibi demişim.

Namazı insanların 5 vakit kılması peygamberimizin 5 vakit kılmasından ileri gelir. Bunun 3 ü farz 2 si sünnettir.

Şarap tektir , başka şarap olabilir mi? Kur'anda ŞARAP iki farklı yerde geçer, bir yerde yasaktır, bir yerde CENNETTE şarap akan nehirlerden söz eder. Nası yani farklı şarap , farklı şarap mı var amma da kıvırdın, Kur'an ı bile yalanlıyorsun komik geldi bu bana

O zaman Kur'an da yasak olan da farklı bir şarap bu içtiğimiz şarap değil olur mu öyle şey

KURANDA CENNETTEKİ ŞARABIN DÜNYADAKİ GİBİ İNSANLARI SARHOŞ ETMEDİGİ YAZAR

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafaydemir

beyler oligarşiye sataşmayın. birazdan namaz yoktur falan der aman Allah. şarap tekmiş. cennettekiyle aynıymış. gidip tatmış anlaşılan.sen içmeye devam et. Kuran ıda pek iyi anlamış. 3 vakit yazıyomuş. ooof of. Allah ım sen sabretmemiz içinmi yaratıyosun bunları.

Ben Kur'an da bize cennette şarap müjdelendiğini yazdım.

Sadece Kur' an değil tüm kitaplarda var bu.

Sen hayatında Kur'an okumamışsın nereden bileceksin?

Kur'anda 3 vakit olduğunu nereden bileceksin? Okumayı biliyorsun buna da şükür gerçi

• quote:

Orjinalden alıntı: Triquetra

ben misyoner değilim, kardeşlerimi böyle önemli bir konuda çelişkili görünce doğru şekilde bilgilendirmek istedim, oysaki ben teşekkür etmeni beklerdim, fakat Tanrı Sözü seni rahatsız ettiyse söylemen yeterli, inan hemen sileceğim,

Benim inancıma göre Tevrat tahrif edilmiştir... O nedenle kale almıyorum..

Benim için Kur'an geçerlidir.. Ayrıca ben Kur'an ı ve mealini gözlerimle, beynimle, kalbimle okurum

oligarşi gibi üstüne oturulan organla değil..

Ayrıca okuduğu da meçhul birinden bişiler durmuş onları geveleyip duruyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi readyornot -- 13 Mart 2006; 16:32:52 >
  • quote:

Pöff hepiniz sözde İslam ALimisiniz. Hepiniz SÜPER MÜSLÜMAN ama bir kere Kur'an ın mealini bile okumak değil kapağını açmamışsınız of diyorum of. Kur'an da öyle şey olur muymuş böyle şey olur muymuş

Açık okumadan nereden bileceksin?

Hurafelerle yetiştirmişler sizi, olmayacak şeylerle...

Tartışmaya gerek yok, ama bari utanmadan insanlara bilmişlik süper müslümanlık taslamayın, işinize gelince bu adam kafir şu adam dinsiz, ama kendiniz İslamın ne olduğundan bi haberisiniz .

Tartışmaya bile gerek yok...

ne islam alimiyim ne süper müslümanım sadece islamın ne olduğunu biliyorum o kadar...
    atması kolay 3 vakit die...
    kaynak ver diyince apışıp kalıon ama...
    gülüyorum haline

• quote:

quote:

beyler oligarşiye sataşmayın. birazdan namaz yoktur falan der aman Allah. şarap tekmiş. cennettekiyle aynıymış. gidip tatmış anlaşılan.sen içmeye devam et. Kuran ıda pek iyi anlamış. 3 vakit yazıyomuş. ooof of. Allah ım sen sabretmemiz içinmi yaratıyosun bunları.

Ben Kur'an da bize cennette şarap müjdelendiğini yazdım.

Sadece Kur' an değil tüm kitaplarda var bu.

Sen hayatında Kur'an okumamışsın nereden bileceksin?

Kur'anda 3 vakit olduğunu nereden bileceksin? Okumayı biliyorsun buna da şükür gerçi

Şarap tektir , başka şarap olabilir mi?

diyosun az önce şimdi şarabı müjdelediğini söyledim diyosun. ne yazdığını unutuyosun. kuran ı nasıl aklında tutacan. kuran ı okumadığıma nasıl karar verebiliyon onu anlamak hiç mümkün değil. neyseya senle tartışmak mantıksız. ilk önce bi dediğinin bi dediğini tutması lazım sonra gel.

• Kur' anda 3 vakit namazdan söz eder

1. Salat-el Fecri ---- Sabah namazı

2.Salat-el İşa ---- Akşam Namazı

3.Salat-el Vusta ---- Orta Namaz

Sanırım google da var bununla ilgili bir sürü site ama site kaynağı veremiyorum tam olarak incelemek okumak gerek nedir ne değildir, ama siz okuyun nedir ne değildir, gerçeği öğrenin, sonra oradan verilen ayetleri açın Kur'an la karşılaştırın vardır inşallah evinizde meali. Benim onları okumaya şimdi zamanım yok siz google dan inceleyin dediğim gibi akşama forumda konu açabilirim.

Ayrıca rekat sayısı da verilmemiştir tam olarak Kur'anda sayısı bu da minimum 2 rekat olarak kılınması gerekiyor, duruma göre değişiyor yani bir kesinlik yok.

• SEN BİZİ GÜLDÜRDÜN ALLAH DA SENİ GÜLDÜRSÜN

HZ.MUHAMMED MİHRACA ÇIKTIGI ZAMAN NAMAZIN 5 VAKİT

OLACAGI BİLGİSİNİ ALLAHTAN ALMIŞTIR
  • quote:

quote:

quote:

Kaynak Kur'an ama ayetleri bulmak zaman alır dediğim gibi koyarım bir ara belki konu açarım

Turan Dursun'culuk oynamak ne kolay değil mi?
    Kur'an-ı Kerim'i kimse yalanlayamaz...Şarap konusuna gelelim...
    İslamüstündür.Com alıntısıdır...

"
    Takva sahiplerine va'dedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rablerinden bir mağfiret vardır. Hiç (böyle mükafaatlanan bir kişi), ateşin içinde ebedi olarak kalan ve bağırsaklarını 'parça parça koparan' kaynar sudan içirilen kimseler gibi olur mu? (47 Muhammed Suresi, 15)

Bu ayette çevrilen “şaraptan ırmaklar” kelimesinden yola çıkarak şarabın bir içecek olarak cennette olduğu ve dolayısıyla övüldüğü iddia edilmektedir. Fakat bu ayette geçen kelimenin karşılığı ve bunun anlamına bakıldığında hatanın nerede yapıldığı anlaşılacaktır.

Ayetin orijinalinde de “şarap” kelimesi geçer ve türkçeye direk olarak “şarap” olarak tercüme edilir. Fakat arapçadaki “şarap” kelimesinin karşılığı ile türkçedeki “şarap” kelimesinin karşılığı aynı değildir. “Şarap” kelimesi Arapça “içmek” anlamına “şerebe” (شرب) fiilinde türer. Şarap içecek her şeydir. İçilecek her şeydir. Fakat bu kelime arapçadan türkçeye geçerken anlam kaymasına uğramış ve “içki” anlamında “şarap” olarak anlamlandırılmıştır.

Arapçada ise “şarap” ve “alkollü diğer içecekler” için “Hımır” (خمر) kelimesi kullanılmaktadır. Kuran’da da “alkollü içecek” (türkçedeki şarap) anlamında bu kelime kullanılmaktadır.

§ Ey iman edenler, içki ( Hımır) (خمر), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz. Gerçekten şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi? (5 Maide Suresi, 90-91)

Ayrıca Allah Kuran’da cennet içeceğinin sarhoşluk vermediğini başka bir ayette ayrıca şöyle ifade etmektedir.

§ Kaynağından (doldurulmuş) testiler, ibrikler ve kadehler ki bundan ne başlarını bir ağrı tutar, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir. (56 Vakıa Suresi, 18-19)

Dolayısıyla iki dil arasındaki bu anlam karmaşasından faydalanılarak bu eleştiriler yapılmaktadır. Oysa ayette geçen kelimelerin gerçek anlamları bulunup, kelimeler buna göre düşünülürse sonuçta ortada bir çelişki söz konusu olmadı görülmektedir.

"

Yeter mi arkadaşım?Bilip bilmeden konuşmayıver...Turan Dursun yanılgılarıyla etrafta Kur'an-Kerim tercümecisi taslama fazla..

• quote:

quote:

Pöff hepiniz sözde İslam ALimisiniz. Hepiniz SÜPER MÜSLÜMAN ama bir kere Kur'an ın mealini bile okumak değil kapağını açmamışsınız of diyorum of. Kur'an da öyle şey olur muymuş böyle şey olur muymuş

Açık okumadan nereden bileceksin?

Hurafelerle yetiştirmişler sizi, olmayacak şeylerle...

Tartışmaya gerek yok, ama bari utanmadan insanlara bilmişlik süper müslümanlık taslamayın, işinize gelince bu adam kafir şu adam dinsiz, ama kendiniz İslamın ne olduğundan bi haberisiniz .

Tartışmaya bile gerek yok...

ne islam alimiyim ne süper müslümanım sadece islamın ne olduğunu biliyorum o kadar...
    atması kolay 3 vakit die...
    kaynak ver diyince apışıp kalıon ama...
    gülüyorum haline

Kaynak Kur'an daha iyi bir kaynak mı var senin marş motorunda sorun var heralde? Alin velinin dediğini mi kaynak göstereyim sana Kur'an diyorum ayetlerini dahi koyacam sana buraya 9 ay nasıl durdun yerinde.

@mustafaaydemir sen ne diyorsun anlamadım.

Ben demedim mi Kur'an da Irmaklarından şarap akan cennet vaad ediliyor diye. Bunu demedim mi? HA cevap versene? Müjdelenmekle vaad etmek çok mu farklı şeyler?

Hayatımda gördüğüm en saçma insansın, direk çamura oynuyorsun kaçak güreşiyorsun.

KUR'AN da CENNETTEN AKAN ŞARAP MÜJDELENİYOR MU MÜJDELENİYOR.

BEN BUNU DEMİŞİM BUNUN BAŞKA İZAHI VAR MI YOK ...

UZatmanın manası yok

SOnra ben Kumar Ana Sütü gibi helaldir demem bir kinayeydi.

Tartışmaya gerek yok...

Ben biri akıl yürütmüş ona eleştri maksadıyla da cevap verdim...

Kur'an da kumar haramdır. Şarap haramdır. Namaz 3 vakittir. Ama kur'an da çoğu alimin hem fikir olamadığı bir çok durum söz konusu.

İslam da herşeyin bir sebebi vardır. Haramın bir sebebi vardır, sebepsiz yere bir haram koulmamıştır, ama sebep ortadan kalkarsa o haram olur mu orası tartışma konusu, kimi alime göre olmaz...

Bu uygulama insana kalmış birşeydir, iyi araştırırp akıl süzgecinden geçirmek gerekir, İslam baskıcı bvir din değildir

• quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

quote:

quote:

quote:

"
    Takva sahiplerine va'dedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rablerinden bir mağfiret vardır. Hiç (böyle mükafaatlanan bir kişi), ateşin içinde ebedi olarak kalan ve bağırsaklarını 'parça parça koparan' kaynar sudan içirilen kimseler gibi olur mu? (47 Muhammed Suresi, 15)

Bu ayette çevrilen “şaraptan ırmaklar” kelimesinden yola çıkarak şarabın bir içecek olarak cennette olduğu ve dolayısıyla övüldüğü iddia edilmektedir. Fakat bu ayette geçen kelimenin karşılığı ve bunun anlamına bakıldığında hatanın nerede yapıldığı anlaşılacaktır.

Ayetin orijinalinde de “şarap” kelimesi geçer ve türkçeye direk olarak “şarap” olarak tercüme edilir. Fakat arapçadaki “şarap” kelimesinin karşılığı ile türkçedeki “şarap” kelimesinin karşılığı aynı değildir. “Şarap” kelimesi Arapça “içmek” anlamına “şerebe” (شرب) fiilinde türer. Şarap içecek her şeydir. İçilecek her şeydir. Fakat bu kelime arapçadan türkçeye geçerken anlam kaymasına uğramış ve “içki” anlamında “şarap” olarak anlamlandırılmıştır.

Arapçada ise “şarap” ve “alkollü diğer içecekler” için “Hımır” (خمر) kelimesi kullanılmaktadır. Kuran’da da “alkollü içecek” (türkçedeki şarap) anlamında bu kelime kullanılmaktadır.

§ Ey iman edenler, içki ( Hımır) (خمر), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz. Gerçekten şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi? (5 Maide Suresi, 90-91)

Ayrıca Allah Kuran’da cennet içeceğinin sarhoşluk vermediğini başka bir ayette ayrıca şöyle ifade etmektedir.

§ Kaynağından (doldurulmuş) testiler, ibrikler ve kadehler ki bundan ne başlarını bir ağrı tutar, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir. (56 Vakıa Suresi, 18-19)

Dolayısıyla iki dil arasındaki bu anlam karmaşasından faydalanılarak bu eleştiriler yapılmaktadır. Oysa ayette geçen kelimelerin gerçek anlamları bulunup, kelimeler buna göre düşünülürse sonuçta ortada bir çelişki söz konusu olmadı görülmektedir.

"

Yeter mi arkadaşım?Bilip bilmeden konuşmayıver...Turan Dursun yanılgılarıyla etrafta Kur'an-Kerim tercümecisi taslama fazla..

Şimdi Elmalılı Hamdi Yazır yanlış yanlış tefsir etmiş öyle midir? Ben bakacağım bu surelere tekrar bakalım...

• oligarşi eksik ve yanlış bilgilere sahipsin tartışmaya girmeden önce bi çevrene bak

tüm din alimlerinin hem fikir oldugu konularda dahi tartışmaya girilmezki
  • oligarşi

laflarını dikkatli kullanırsan seviyeli tartışabiliriz. yok saçma sapan laflar kullanırsan. tartışmaya gerek yok. senin şarap sorusunun cevabını açıkça metalnotdead arkadaşımız vermiş. ordan bilgilenebilirsin.
  • Yau oligarşi sen öyle bil.. Sanki 3 vakit olsa kılacan..
  • Takva sahiplerine va'dedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rablerinden bir mağfiret vardır. Hiç (böyle mükafatlanan bir kişi), ateşin içinde ebedi olarak kalan ve bağırsaklarını 'parça parça koparan' kaynar sudan içirilen kimseler gibi olur mu? (Muhammed Suresi, 15)

İçlerinde durmaksızın fışkırıp-akan iki pınar vardır. (Rahman Suresi, 66)

Diyanet Vakfı Meali..
    Nebe Suresi
    31. Şüphesiz takvâ sahipleri için de başarı ödülü vardır.
    32. Bahçeler,bağlar,
    33. Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,
    34. Ve içki dolu kâseler .
    35. Onlar orada ne boş bir lâkırdı ne de yalan işitirler.
    36. Bunlar Rabbinin yeterli bir bağışı, mükâfatıdır.

Vakıa Suresi - Ayntabi Mehmed Efendi Meali - 17-24 ayetler..
    17. 18. Daim taze ( aynı yaş ve taravette ) kalan genç çocuklar, kaynağından doldurulmuş şaraplarla dolu destiler, ibrikler ve kadehlerle etraflarında dolaşır ve hizmet ederler.
    19. Onların o şaraptan ( sarhoş olup da ) başları ağırmaz, akıllarına da helal gelmez.
    20. 21. Onlara beğendikleri meyvaların her çeşidinden ve istedikleri kuş etlerinden verilir.
    22. 23. 24. Onlar için ( Cennet'de ) işledikleri güzel amellerine bir mükafat olmak üzere, ( el dokunmamış sadefinde ) saklı bir inci gibi, kara gözlü huriler de vardır.

Zühruf Suresi 69 / 73
    69. Onlar âyetlerimize inanan ve müslüman olan (kullarım)idiler.
    70. Siz ve eşleriniz, ağırlanmış olarak cennete giriniz!
    71. Onlara altın tepsiler ve kadehler dolaştırılır. Orada canlarının istediği, gözlerinin hoşlandığı her şey vardır. Ve siz, orada ebedî kalacaksınız.
    72 "İşte yaptıklarınıza karşılık size miras verilen cennet budur."
    73." Orada sizin için bol bol meyveler vardır, onlardan yersiniz" denilir.

• quote:

oligarşi

laflarını dikkatli kullanırsan seviyeli tartışabiliriz. yok saçma sapan laflar kullanırsan. tartışmaya gerek yok. senin şarap sorusunun cevabını açıkça metalnotdead arkadaşımız vermiş. ordan bilgilenebilirsin.

Tamam o zaman insanları kızdırmadan tartışma olursa yapalım. Kinaye ile gerçekleri ayrıt etmek koşulu ile.

Kumar haramdır ABD yi yeniden keşfetmeye gerek yok kinaye yapıldığım anlaşılmalı.

Tamam o zaman Namazın 3 vaktini tartışalım. Ben burada Kur'an ayetlerini koyacağım.

Şaraplarla ilgili Kur'an meallerinden alıntılar aşağıda bir kaç tane koydum zamanım yok
  • Belirli şartları taşıyan her Müslüman’a günde beş vakit namaz farzdır. Her namaz kendi vakti içinde edâ edilmek üzere farz kılınmıştır. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de : “Namaz, müminler üzerine belli vakitlerde edâ edilmek üzere farz kılınmıştır” (Nisa 4/103) buyrulmaktadır. Bu itibarla normal şartlar içinde her namazın vaktinde kılınması gerekir. Ancak geçerli bir mazeretin olması durumunda cem‘ yapılabilir.
    http://www.diyanet.gov.tr/turkish/sorular.asp?id=81
    Kaç vakit namaz vardır?
    İslâm'ın beş temel esasından biri olan namaz, günün belli zaman dilimleri içerisinde yerine getirilmesi gereken bir farzdır. Vakit, namazın şartlarından biri ve farz olmasının sebebidir. Kur’an’da, “ Şüphesiz namaz, mü’minlere belli vakitlerde eda edilmek üzere farz kılındı” (Nisa 4/104) buyurulmaktadır. Bu nedenle, namazların vakitlerinden önce kılınması caiz olmadığı gibi, vaktinden sonraya bırakılması da caiz değildir.

Kur’an-ı Kerim’de beş vakit namazdan söz edilmediği ileri sürülerek, günde beş vakit namazın farz olmadığı iddia edilemez. Belirtmek gerekir ki, sünnet olmaksızın Kur’an’ın doğru anlaşılması mümkün değildir. Kur’an’da namaz vakitlerinin tamamının başlangıç ve bitiş zamanları açıkça bildirilmediği gibi, nasıl kılınacağı da bildirilmemiştir. Namazın nasıl kılınacağı ve vakitleri Hz. Peygamber tarafından belirlenmiştir:

Cebrâil, Hz. Peygamber’e gelerek namazı bir defa ilk vakitlerinde, bir defa da son vakitlerinde kıldırarak namazın vakitlerini göstermiş (Müslim, Salât, 138); Hz. Peygamber de bunları ashabına bildirilmiştir (Müslim, Mesacid ve Mevâdiu’s-Salât, 138). Asr-ı saadetten günümüze kadar da, Hz. Peygamber'in gösterdiği gibi 5 vakit olarak kılınmıştır. Diğer taraftan, namazla ilgili Kur’an ayetleri bir bütün olarak ele alındığında, namazın beş vakit olduğu anlaşılabilir (bk. Bakara 2/238; İsra 17/78; Rum 30/17-18).
    http://www.diyanet.gov.tr/turkish/sorular.asp?id=79
    ---------------------------------------------------------------------------

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

quote:

quote:

quote:

"

"

Şimdi Elmalılı Hamdi Yazır yanlış yanlış tefsir etmiş öyle midir? Ben bakacağım bu surelere tekrar bakalım...

Sen nerenle okuyorsun arkadaşım?Anlama kıtlığı mı var?İlla birşeyi heceleyerek mi açıklayalım?

" “içki” anlamında “şarap” olarak anlamlandırılmıştır. " denmiş alıntı yaptığım yazıda...Bu anlamlandırmayı kimler yapmış?Bizim gibi insanlar,"aaa şarap geçiyo o zaman burda bir çelişki var,ulan tamam işte buldum bir açık" demesi basitliktir...Şayet sen az buçuk arapçayı bilmiş olsan arapçada şarap kelimesinin içmek anlamına geldiğini bilirdin...
    "Şarap içecek her şeydir. İçilecek her şeydir."...

İçki olarak Kur'an-ı Kerim'de ne geçermiş? ( Hımır) (خمر)...Yani Türkçemizdeki yasak olan şaraptan bahsederken Kur'an-ı Kerim ( Hımır) (خمر) kelimesini kullanır...Tabii sen içmek değilde direk Türkçe anladığın şekilde yükle o kelimeye anlamını...

Hâlâ nerenden okuduğunu anlayabilmiş değilim...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.