Hayırlı olsun hocam. 90 gün ile ilgili geçenlerde instagram da gokdenizgok hesabında "90 gün toplam kalış süresi değil, 180 gün içinde arka arkaya 90 gün kalış sınırı bu" diye bir şey yazdı. Kafam karıştı... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (511. sayfa)

-
-
180 gün içinde en fazla 90 gün kalınabilir. Turistik vizelerde böyle bir sınırlama var. 180 gün içinde farklı tarihlerde ya da tek defada toplam 90 gün kalınabiliyor. Aşağıdaki linkden hesaplayabilirsiniz.
https://home-affairs.ec.europa.eu/policies/schengen/border-crossing/short-stay-calculator_en
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 5 Nisan 2025; 10:38:46 > -
Hayırlı olsun hocam. Almanya süreler açısından genelde cimri diye duyuyoruz bu aralar. 5 yıl çok iyi. Başvurunuzda Cascade sistemine atıfta bulundunuz mu?
-
Hocam ben 4 tane rezervasyon 4 uçak bileti aldım 2 seneyi kapsayacak şekilde. Hepsi ücretsiz iptal seçeneği vardı. Chat gpt bir tane niyet mektubu yazdırdım ekstra diyebileceğim bunlar vardı. Daha önce 3 ay 6 ay 1 yıl 2 yıl olarak alınmış Almanya vizeleri vardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam vize de duration of stay 90 gün yazıyor . 180 günde en fazla 90 kalabilirsin arkadaş bilgi vermiş zaten i.
Teşekkürler hocam 👍 benim de 5 yıllık schengen vizem var. Yani 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile, 5 yıl içinde 90 günden fazla kalabiliyorum değil mi?
Genelde 2 ayda 1 Avrupa'ya gidip 5-10 gün kalıyoruz.
bu 90 gun olayi her 6 ayda bir olacak sekilde geçerli. 5 yil icinde toplam 90 gun degil. Vize diyelim 1 ocak 2025te basladi ilk 6 ayda toplam 90 ikinci 6 ayda toplam 90 gun kalabilirsiniz. Bu ister tek seferde 90 olsun ister araliklarla 90 olsun. 5 yil icin her 6 ayda bir 90 olarak baz alirsaniz toplamda 900 gun kalma hakkiniz var kisacasi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkürler
https://ucuzaucak.net/schengen-vizesi-rehberi-tum-detaylariyla/#Schengen_Vizesi_Turleri_Nelerdir
Burda sanki 180 güne kadar izin var gibi anlatmış.
Hocam hayırlı olsun, Hangi şehir ?
Almanya için turistik vize için yakında randevu tarihi belli olan kimse var mıdır? En son hangi dönemdeki başvurulara randevu sırası geldi?
-
Ankara italya idata
Basvuru dosyaniz ilgili elcilik/kons gonderipmis, islem sureci baslamistir
Seklinde bilgilendirme bulunuyor.
Acaba bundan sonra ortalama kac gunde sonuclaniyor? Siradaki islem basamaklari nelerdir?
Tesekkurler
16 Kasım 2024 İstanbul Altunizade turistik vize başvurusu, hala randevu ataması gelmedi.
11 Nisan 2025’te başvurunuz devam ediyor diye mail geldi.
Abv Almanya.
Benim de aynı şekilde 7 Kasım başvuru tarihi. Bekliyoruz bakalım. Eğer tarih ataması gelirse yazarım buradan.
Bekleyenler açısından referans olması için konuyu yeşillendiriyorum;
Almanya
Başvuru tarihi 16/10/2024 Bursa ofisi için
Randevu maili 25/03/2025
Randevu tarihi 07/04/2025
Pasaport teslim 02/05/2025
Sonuç 10 gün multi
Daha önce İtalyadan aldığım 3 ay multi vardı
İtiraz için izlenecek yol hakkinda bilgilendirebilirseniz
Vizeniz almışsınız, itiraz edemezsiniz. Ayrıca Almanya vize için itiraz süreçlerini askıya aldı. Hiçbir şekilde itiraz edemezsiniz.
-
Cascade kuralı 3. Başvuru ile mi geçerli oluyor, bazı sayfalarda/ sitelerde Cascade bahsedilmiş ama tam bilgim yok
Cascade kuralı sadece bir tavsiye. Uygulayıp uygulamamak devletlere kalmış bir keyfiyet.
-
-Son iki yıl içinde üç kısa süreli Schengen vizesi alan ve kurallara uygun kullanan başvuru sahiplerine, bir yıllık çok girişli vize verilebilir.
-Son iki yıl içinde en az bir kez bir yıllık çok girişli vize kullanan başvuru sahiplerine, iki yıllık çok girişli vize verilebilir.
-Son üç yıl içinde en az bir kez iki yıllık çok girişli vize kullanan başvuru sahiplerine, beş yıllık çok girişli vize verilebilir.
-Son altı yıl içinde en az bir kez beş yıllık çok girişli vize kullanan başvuru sahiplerine, yeniden beş yıllık çok girişli vize verilebilir.
@cleanton
@Backspace7
Değerli katkılarınız için teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X