Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (424. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.257
Cevap
207
Favori
806.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Almanca bir itiraz mektubu yazdım öğrenci olduğumu bitirnem gereken bir okul olduğunu Almanya da göreceklerimin okuluma etki edecdğini söyledim babamın da gelir evraklarını gönderdim transkript gönderdim 11 gibi gönderdim öğleden sonra arayıp onaylandı itirazınız dediler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6 Subat tarihinde Gaziantep Idata Ofisi üzerinden Ankara Almanya Büyükelçiliğine başvurduğum vize, 5 Mart tarihinde olumlu olarak sonuçladı.

Almanya elçiligine teşekkürler, Danke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bera55 B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun :)

• 3 mart 'ta almanya konsolosluğuna gidip aile birleşim ulusal D tipi vizeye başvuru yaptım sanki cezaevinde mahkum ile görüşme yapiyorum. Camin arkasından masada mikrofon. En az 6 hafta en fazla 3 ay içerisinde sonuc alırsınız dendi . Şimdi beklemeye başladık. Hayırlısı bakalim ulusal vize icin basvuru anındaki vize memuru gayet güler yüzlü cana yakindi. Keşke bütün vize memurları onun gibi olsa.

• Var mi yakin zamanda almayi basaran. Istanbulda ne kadar suruyor? Hızlandırmanın hiç yolu var mı

• 28 şubatta izmir idata üzerinden başvurduk şu ana kadar bi haber yok bekliyoruz bakalım.

• Evet doğru aslında da, plan 1 yıl önceden yapıldı, uçak biletleri falan alındı, baya bi masrafta ettik, bilmiyorum bakalım nisan ayında seyahatimize yakın virüs gerilemeye başlamazsa tekrar bi değerlendiririz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slmvv

Merhaba arkadaşlar geçen yıl yeni ise girdim diye red almıştım ve o redde itirazda bulunmuştum ve öylece itirazı yarıda bırakmıştım. Bu yıl yeni bir başvuru yapıyorum şirket Fuat davetiyem var masraflar şirkete ait. Az önce geçen yılki itiraz ile yeni bir mail geldi gerekçeler falan yazıyor sorum söyle o red bu yeni başvuruyu etkiler mi lütfen bilen biri yardımcı olursa iyi olur
    arkadaşlar herkese tavsiyem almanyadan almayı bırakın fransa 2 gunde verdı herkese tavsıyem bılenler tanır gecen yıl red aldım fransadan 2 gunde aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: birdost1236

Var mi yakin zamanda almayi basaran. Istanbulda ne kadar suruyor? Hızlandırmanın hiç yolu var mı
    ben babam icin 02.03.2020'de istanbul'dan basvurduk, halen bir cevap yok, buyuk ihtimal daha cok bekliyecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamarodom61 -- 10 Mart 2020; 11:52:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slmvv

arkadaşlar herkese tavsiyem almanyadan almayı bırakın fransa 2 gunde verdı herkese tavsıyem bılenler tanır gecen yıl red aldım fransadan 2 gunde aldım

Alıntıları Göster
    Schengen kuralları gereği ilk girişin vize aldığın ülkeye olmalı. Fransa'dan alıp o vize ile ilk Almanya'ya girersen belki sorun yaşamazsın (pasaport polisi kabul etmeme hakkına sahip) ama sonraki başvurularında sorun olabilir.
  • Bekleyenler için bilgilendirme amacıyla yazıyorum. 28/02/2020 tarihinde izmir idatadan yaptığımız başvuru sonucunda 10/03/2020 (bugün) tarihinde pasaportların kargoya verildiğine dair e-posta geldi. Kargo gelince sonucunu buraya yazarım.
  • 13-23 mart arası otel rezervasyonumuz kadar vize verilmişti 29 ocakta başvurup 28 şubatta pasaport gelmişti idataya saah arayıp uçak biletlerimizi iptal ettik 2 yaşında cocukla birlikte sıkıntı olacagını düşündük tek gitsem soru ndegilde olursa ikimizide karantinaya alırsalar cocuk ne olacak korkusuyla gitmiyoruz malesef.

vize çıktığı halde gitmediğimiz için sorun olmaz birdahaki başvuruda değil mi ?
  • Robin.Hood R kullanıcısına yanıt
    Mantıklı şekilde dilekçe yazarsanız kesinlikle fark ediyor.
  • Niko51 N kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun hocam. Maalesef tüm ülkelerin konsolosluklari öyle. Buraya geldiğinde de Türk konsolosluğuna gidince farklı olacağını sanma :) dedikleri gibi 3 ayı da bulabiliyor daha kısa yada daha uzunda sürebiliyor. Evraklarını hemen gönderirlerse çok uzun sürmez. Ben tam 3 ay bekledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: realistspary

Merhaba arkadaşlar;

Düsseldorf'tan gidiş dönüş biletim var;

Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa'yı gezip döneceğim. En hızlı, en sorunsuz ve en uzun schengen vizesini hangi ülkeden alabilirim acaba? Ona göre başvuru yapmayı düşünüyorum.

Daha önceden alınmış İngiltere, Almanya, Portekiz ve hala geçerli Kanada vizem var.

Teşekkürler.
    Almanya yine yapacağını yaptı. 14 Şubatta başvurdum, 9 Martta sonuçlandı. Toplamda 15 iş günü sürdü.

10 günlük vize vermişler. Tam seyahat süresi kadar.Bir daha da Almanya'dan kolay kolay başvurmam.

İlginç bir şey dikkatimi çekti yalnız, fosforlu yeşil bir sayfa ayracı yapıştırmışlardı benim Portekiz vizemin olduğu sayfaya. Portekiz'e giderken transit olarak Münih'ten giriş çıkış yaptmıştım.
    Buradan bir anlam çıkarabilir miyim?

Teşekkürler.

Düzeltme: Başvurduğum yer Ankara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistspary -- 11 Mart 2020; 11:41:6 >

• suganday kullanıcısına yanıt
    Merhaba sugunday 5 martta esime mektup gitti hiç beklemediğim bir durumdu açıkçası 3 martta başvuru yapıp 5 martta mektup göndermeleri. Sevindik baya. Dünde eşim belgeleri postaladı yabancılar şubesine. Ilgilenen bayan çok iyiymiş. Hemen halletmeye çalışıyorum demiş. Sağolsun şuan beklemedeyiz. Benden 50 gün önce başvuran arkadaşlarım var. Hayla eşlerine mektup gitmedi. Ben çok şaşkınım 2 günde gittiğine 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DA42FF60

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben pek önemsemiyorum hocam bu mevzuyu, bağışıklık sistemi güçlü olursa bu hastalığın herhangi bir etkisi olmayacaktır.

Havalimanından giriş çıkış yapmıştım, transit yolla geçiş yaparken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinwt

Bekleyenler için bilgilendirme amacıyla yazıyorum. 28/02/2020 tarihinde izmir idatadan yaptığımız başvuru sonucunda 10/03/2020 (bugün) tarihinde pasaportların kargoya verildiğine dair e-posta geldi. Kargo gelince sonucunu buraya yazarım.
    Bugün pasaportlar geldi 1 aylık multi vermişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinwt

Bugün pasaportlar geldi 1 aylık multi vermişler.

Alıntıları Göster
    Seyahat geçmişiniz nedir hocam? Teşekkürler.
  • realistspary kullanıcısına yanıt
    İlk defa başvuru.

• 
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.