Şimdi Ara

İcra Hakkında Herşey (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
27
Favori
22.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İcra geldi hocam dediğiniz gibi alacakları birşey yok maaş icrası geldi işte onu kesiyoruz. Yapacak birşey yok ödeyeceğiz zamanla...

  • muratsrb kullanıcısına yanıt

    Muhtara teslim etmişler. Zaten tebligat usulsüz tebligat olarak gelmiş. Her türlü kusurlu.

  • Kıymetli arkadaşlar,
    Öncelikle konu çok ama çok kıymetli ve buradaki her yorum değerli. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bilen birisi cevap verirse sevinirim.
    Birisi diyelim ki borcunu ödemiyor, belkide kasten herkese bunu art niyetli yapıyor, bunun içinde Mernis adresini güncel tutmuyor, bankada para tutmuyor, kendi üstüne kayıtlı ev, araba, arsa vs hiçbir şey tutmuyor, çalışıyorsa bile sigortalı olarak çalışmıyor. Yani bu adama bu şekilde yapılabilecek hiçbir şey yok bir bardak soğuk su içmek midir yapılması gereken?
    Mernis adresine fiziki hacze çıkılabilir mi? Ya da başka öneriniz var mıdır? Telefonla ulaşılamıyor her yerden engellemiş. Mernis adresine hacze çıksak, ikametgahta yeni oturan kişiye haciz yapılabilir mi örneğin? Oradaki kişi ben oturuyorum artık burada diyip bu işin içinden çıkabilir mi? Ortada bir danışıklı dövüş olduğundan şüpheleniyorum. Kimse yeni taşındığı yerin 6-7 ay adres değişikliğini yapmadan durmaz sonuçta korkar adama bir şey olsa benim başım yanacak ikametgahı değiştirmem gerek der, öbürünün değiştirmemesini kabul etmez. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 9 yıldır icra dosyalarım olduğu için özel-iş hayatım mahvolmuştu. TL'nin değer kaybetmesinin tek artısı sanırım bu.

    Kapattım tüm icraları faizleri sildirerek.

    Acayip rahatladım.

    İnsanın Findeks notunun hesaplanabilmesi ne güzel bir şeymiş..

    AVIS, BUDGET gibi firmalardan araç kiralamıyorduk yahu..

    Umarım size de nasip olur.

  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Merhaba benimde akbanka 50 kusur borcum var askerdeyim ve oduyemiyorum eve hacze geldilermi size ailem bilmiyorun cok korkuyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doory kullanıcısına yanıt

    Faizleri nasıl sildirdiniz acaba?


    Babamın da 2010 yılından kalma icra dosyaları var bunları avukatlarla anlaşarak ödemişti ama avukatlar icra dairesine borcu tahsil ettiğini bildirmedikleri için "takipsizlikten kapalı" şekilde icra dosyaları var haberimiz yoktu tapu satış işleminde haciz karşımıza çıkınca böyle olduğunu fark ettik ve şuan o zamanki avukatlara evrak göndermesi için ulaşamıyoruz dosyanın kapanması için ve tapudaki haczi de kaldıramıyoruz.


    şuan o zamanki borçlar 10'a katlamış durumda icra dairesi faiz i siliyor mu acaba talep ettiğinizde?

  • karabulut8 K kullanıcısına yanıt
    Yani gelebilirler, genelde banka tutturacak bir şey bulamayınca illa bi eve uğruyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bugia B kullanıcısına yanıt
    İcra müdürlüğünün faiz silme/sildirme gibi bir durumu yok, bir şekilde alacaklı firmalara ulaşarak icra dairesine borcun ödendiğine dair yazı göndertmeye çalışabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • thelord03 kullanıcısına yanıt

    Ulaşamadım alacaklı tarafa bir tanesi icra dairesindeki faizli toplam tutardan daha fazla avukatlık ücreti istedi yazı göndermek için. Bunu kabul edip icra dairesine ödeyerek kapatma oluyor mu? hiç avukatlara ulaşmaya çalışmadan oraya da ödesek kapanır mı biliyor musunuz?

  • etoiledorient kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Öncelikle sizin oturduğunuz evde başka birinin mernis adresinin olmadığına emin misiniz?
    Genelde kimse evinde bir başkasının adres olarak bulunduğunu bilemiyor bu sebeple adreste yeni oturan kişinin bu durumdan haberi olmadığını düşünmekteyim.
    Sizin diğer anlatmış olduğunuz borçlunuzun bilinçli olarak üstüne malvarlığı almaması, kendi üstüne kayıt etmemesi durumunda alacaklıya dosyasını çözmesi için biraz uğraştırıcı işler düşmektedir,
    Alacaklı kişi borçlusu hakkında ne kadar fazla istihbari şekilde bilgi sahibi olursa o kadar kolay dosyası çözülebilir.
    Burada Alacaklı kişinin borçlusunu ne kadar iyi tanıdığı, işleri kimin üstünden ne şekilde yürüttüğü gibi can alıcı noktaları bilmesi dosyasını erken çözebilir.
    Örnek vermek gerekirse, borçlu b kişisi işlerini c kişisi üzerinden yürütmektedir, b ile c arasında akrabalık ilişkisi bulunmadığını farzedelim, yürütülen iş/işyerinde b kişisi sigortasız çalışan olması ve yapılacak bir fiili hacizde b kişisinin çalışan olmadığı halde o işyerinde bulunması hatta gidildiği esnada o işyerine ait işlerle meşgul olması/ patron/ çalışan koltuğunda oturması ve işyerinde o borçluya ait ihtivası ne olursa olsun evrak bulunması gibi durumlar o an için oranın borçluya ait olduğu kabul edilerek icra işlemi yapılabilmektedir. Sizin gibi durumdaki dosyaların büyük çoğunluğu bu tarz işlemlerle çözülüp ödeniyor.
    Bu işlem çok teknik detay olduğundan bir kısım avukat tarafından dahi yapılması zor iş olarak addediliyor.
    Yukarıda bahsettiğim şekilde borçlunuz var ise İstihkak konusunda işi iyi bilen bir avukata danışabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bugia B kullanıcısına yanıt
    Tabiki tüm borcu faiziyle birlikte öderseniz icra müdürlüğü kimseden onay almadan hacizlerinizi kaldırıp dosyanızı tümden kapatabiliyor.
    Dosyanız çok eski olduğu için icra müdürlüğüne haczi bulunan bankalar/tapu gibi bilgileri detaylı verin ki gözden kaçan durum olmasın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • thelord03 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim bilgiler için hocam Allah razı olsun iyi aksamlar

  • Merhaba,

    Evet eminim.

    Diğer konuda belirtmiş olduğunuz tavsiye için teşekkür ederim sağ olun. Sorun değil 2-3 ayda bir dosyayı sorgulatacağız artık. İlla ki bir yerde sigortalı işe başlayacak, illa ki bir gün üzerine bir şey alacak, illa ki miras kalacak vs sonsuza kadar bu şekilde yaşayabilecek hali yok. Akrabalarına o ya bu ya, arkadaş çevresine rezil olunca irtibata geçti zaten. Bir şekilde haricen de olsa çözeceğiz.

  • Merhaba , isbankasina 20.000 TL borcum var 90gunu geçti ben taksit ödeyecek durumda değilken benden borcun tamamını istediler 3 gün içerisinde bu da mümkün olmadığı için icraya devredilecegini söylediler. Beni nasıl bı süreç bekliyor acaba. Taksit taksit ödemek mümkün değil mi eve icraya gelirler mi ya da geldiklerinde eşya alıyorlar mı. Evliyim 2yasinda kızım var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • icradan yer sattığınız zaman adamların çıkmadığı sorun çıkardıgı kavga ettiği oluyor mu?

    icradan yer satıldıgı zaman genelde sizle mi kavga ediyorlar yoksa ihale alıcısı ile mi?

    icradan yer satıldıgı zaman yerin tahliyesinde sorun yüzde kaç ihtimaldir?

  • the.scarface T kullanıcısına yanıt

    bence hatayı sen para olmadığı halde evlenerek ve cocuk yaparak yapmıssın.

    icra dosyası açılırsa avukatı ile konus

    taksit istemediğini dosya ya eline para gectikce odyecegını soyle

    icra dosyasında işlem yapmamasını söyle. gec odeme yaptıkca da %9 yasal faizini ödersin.

    ödediğini de vatandas uyaptan icra dosyasnını hesap özetini bölümü var ödediğini ve kalan paranın faiziyle ne kadar kaldığını ordan görebiliyorsun.

    bir daha da para olmadan evlenilmeyeceyini, cocuk yapılmayacagını ve diyelim bunları yaptın kredi de cekilmeyeceyini ögrenirsin artık

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.