Şimdi Ara

İcra Hakkında Herşey (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
27
Favori
22.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Bu mesaj silindi.
    borçlunun yaptığı ödeme
  • Anladım, bunu yeni söylüyorsun. Bunun için Tüketici Hakem Heyeti kararı yetmez. Hakem heyeti kararları sadece para alacakları yönünden işe yarar. Mal teslimi için Tüketici Mahkemesinden karar çıkartman lazım. Yani mahkemeye dava açman lazım. Kararı icraya vermen lazım. Mahkeme işini iyi bilmem beni aşar.
  • Anlattıklarınız yanlış değil ama eksik. Burada icra konusu tek başına anlatmak vatandaşa bir şey öğretmez aksine insanlar öğrendiğini zannettiği için zarar verir. Takip türleri, itiraz yolları, haciz prosedürleri ve haczi kabil mallar detaylıca bilinmesi gereken konular. Bunların hiçbirisini tek paragrafta anlatamazsınız. Kitaplarda bile sayfalarca anlatılan konulardır ki içtihatları da bilmek gerekir. Öte yandan icra hukuku ile birlikte en azından iyi derece borçlar hukuku, ticaret hukuku ve HMK bilinmelidir.
  • Konu güzin ablaya dönmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thh karari iceren ilamli icra takibi baslattim ve buna karsilik borclu taraf icranin iptali davasi acti. Bu sefer davali ben oldum.

    Firma thh kararina itiraz etmemisti. Sizce sansi var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Thh karari iceren ilamli icra takibi baslattim ve buna karsilik borclu taraf icranin iptali davasi acti. Bu sefer davali ben oldum.

    Firma thh kararina itiraz etmemisti. Sizce sansi var mi?
    Böyle bir durumda itiraz gerekçeleri sınırlıdır. İtiraz gerekçeleri neydi?
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Edevletten farkettim bende. Suan herhangi bir tebligat yok o yuzden gerekcegi goremiyorum.

    Sizce en kotusu ne olur? Bir de davayi kaybedersem masraflar bana mi kalir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Hangi icrada bu durumu yaşadınız ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba farklı bankalardan adıma açılmış 6 davam var hepsi avukatlık icra dosyaları, borçların en büyüğü 11bin lira (e-devlette daha az ama avukat masrafları dahil sanırım) diğerleri 2 bin 4 bin gibi tutarlar köyde hisseli bir arazi var 12 dönüm 7 kişide hissesi var (dağın başında işe yaramaz)hepsine kağıt gitmiş e devlette baktım sadece ilk sıradaki bankanın davası gözüküyor 2000 liralık bir borç için, diğerleri o dava devam ederken haciz koyamıyor sanırım ? merak ettiğim konu şu 2000 lira için tarlayı satarlar mı ? Ben bu 2000 liralık borcu ödeyebilirim fakat ödediğim an diğer bankaların davaları devreye girer sanırım bu 2bin ilk davayı ödemesem davalar ilerde birleşebilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu takip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cahit Oksuz -- 7 Aralık 2020; 22:27:34 >
  • 5 farklı icra dosyam var yaklaşık 150.000 tl ana parası var öyle bir döşemişlerki faizler dosya masrafları vs. açıkcası param olsada mümkün değil ödemem. Varlık fonuna devrederseler o zaman bakarız düşüncesindeyim.
  • Grozny kullanıcısına yanıt
    500 lira için bile satarlar. Dava devam ederken diğerleri de haciz koyarlar, satışa engel değil çünkü.
  • Merhaba,

    İcra müdürlükleri tarafından ihale usulü ile satışı yapılan araçların tescili nasıl yapılmaktadır?

    Söz konusu aracın dosyasındaki para MTV ve Trafik Cezası borçlarını ödemeye yetmeyecek olması halindeki usulü merak ediyorum. Çünkü bazıları sen ödeyip icra dairesinden alırsın diyor ama dosyada öyle bir para yok.

    Bu durumda tescil için muayene gittiğimde bu borçlar karşıma çıkacak ve tescil yapamayacağım.
    Bu durumda İcra Müdürlüğünce nasıl bir işlem yapılıyor? Nasıl bir prosedür izlememem gerekiyor?
    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Danışmak istediğim bir konu var. Ablamın maaş hesabında 1/⁴ icra var. Bunun dışında sırada bekleyen ve varlık şirketlerine aktarılmış bir çok borç var. Benim ablamın maaş hesabıma 100bin TL gibi EFT yapmam, onun hesabında para göstermem gerekiyor. Hesap dökümünü aldıktan sonra bana geri EFT yapacak. Yani para hesabında maksimum 15 dakika kalacak. Merak ettigim bu miktar giriş olunca anlık bir haciz olabilir mi? Daha önce 100tl EFT gelmişti ve 2 hafta hesapta kalmıştı, herhangi bir sorun olmamıştı. Ama meblağ benim tüm birikimim olunca insan risk almaktan korkuyor. Böyle bir girişten anlık olarak varlık şirketlerinin haberdar olup haciz ani e haciz koydurma şansı olur mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • THH kararı sonrasında 3 hafta geçti, edevlette karşı tarafın itirazına ilişkin bir kayıt yok, kaydın olmaması kaybeden tarafın itiraz etmediği anlamına gelir mi? İtiraz edilip edilmediğinden nasıl emin oluruz?

    Karara istinaden alacaklı olduğum 4300tl için ilamlı icra takibini vatandaş olarak bizzat kendimiz yapabilir miyiz? Avukata gitmek şart mıdır yoksa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.