Şimdi Ara

içmediğim suyun ücretini alan lokanta ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün 3 kişi iftar için bir kebapçıya gittik malum hava güzel diye dışardaki masalara oturduk. İşte çatal kaşık mezeler salatalar vs geldi eyvallah 3 şişe de su geldi. Yemek geldi yemeği yedik. Kasaya gittim ödemek için adam kendince adisyon hazırlamış küçük bir kağıda. Borcumuz nedir abi dedim işte xxx TL dedi. Adisyona göz ucuyla bir baktım 3 su 3*3 9 TL yazmış. Abi iyi de biz suları içmedik ki dedim. Tamam o zaman dedi hesaptan 9 lira düştü. Yani dikkatli olmasam ayak üstü 9 lira kazıklayacaktı. Burda önemli olan paranın miktarı değil yapılan hareket. Günde 100 masa açsa her masaya en az 1 su koysa günde 300 lira sadece sudan kazanıyor neredeyse. Kul hakkından korkmayan esnaf...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu olaya o kadar alıştım ki artık. Masada su olursa kasada direkt su yok diyorum. Bence de adam kazıklamaktan farklı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Hocam arab lokantaları var orda da yemek yiyorum bazen. Kasaya geliyorum masa numarasını söylüyorum adam bilgisayara giriyor numarayı , ne yemişim görüyor. Sonra bir tane garson çağırıyor masaya yolluyor sulara baktırıyor. Taktir ettim adamları. Ama bizim Türk esnafı uyanıklık yapıyor .

• dfk24 kullanıcısına yanıt

Zaten adisyona direkt ekleyenlerin amacı paranın üstüne yatmak. Hayır ben suyu içmedim diye söyleyecek sosyal cesarete sahip olmayan çok insan var. Bundan faydalanıyorlar bence. Hani su bu, insan su için zahmete girmesin diyen zaten hesabı alırken su var mıydı diye sorar.

• lokantaya gidip yemek yiyen varmı ya. bu fiyatlarda lokanta? olm gidin kuzu eti alın evinizde yeyin. daha ucuza getirirsiniz hemde löp löp kilo kilo et yersiniz.

• İftarda su içmediniz mi olum lan nasıl dayandınız susuz. Adamda bir art niyet göremedim, söyleyince hemen tamam demiş zaten sizin iftarda su içmemeniz garip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jodorowsky -- 18 Nisan 2022; 13:26:56 >
  • Adana porsiyonu 30 liraya yiyorum .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ucuza Karton Sigara Alımı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jodorowsky kullanıcısına yanıt
    Gram susama olmuyor sadece acıkıyorum.

• Aga haklisiniz da seyi merak ettim susuz iftar nasil yaptiniz direk kebaba mi daldiniz susuz musuz? Ben orucu acinda ilk 1 koca bardak suyu dikerim nefes almadan o yuzden sordum.

Çatlarsın yemin ediyorum susamasan bile iç

bende gecen 30 a yedim ama et tadi gelmedi  

• Kuver ücretini duysaniz cildirirsiniz o zaman

• vendetta1.6 kullanıcısına yanıt
    O kadar lüks bir yere gitmem hocam zaten

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Gelir gelir sen kovit olmuşsundur

• ramazan cogu esnaf için dolandırma ayı zaten. 50 liraya verdiklerini 100 liraya satıyorlar iftar menüsü diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 18 Nisan 2022; 13:56:53 >
  • Bunun doğrusu şudur: Masada böyle açınca ek ücrete sebep olan yiyecek içecek varsa kalktığınız anda garson çaktırmadan hemen sayımını yapar ve siz daha anlamadan kasiyere bir şekilde iletir. Gerçi bazıları müşteriye belli ediyor bu sayımı. Garson oradan bağırıyor 2 su diye. Bunlar da merdiven altı yerler genelde.

Ama adamların niyeti belli. Klasik insanları dolandırma yöntemi. Fazlaca parasını al, sonra fark ederse kusura bakmayın, yanlışlık olmuş vs. de fiyattan düş. 10 müşteriden 6'sı fark etmese havadan para.

• Ya onu geçtim barda oturduk masaya masaya kendileri biz sipariş vermeden çerez getirdi alkol aldık kasada baktık çerezin parası da var ve minik tasda karışık kuruyemiş var ikram zannettik kaç yüz liralık alkol aldık zaten bide onun parasını aldılar bu da büyük ayıp

su koyma yine düşük bir şey söylersin siler hem silmeyip hem hatırlatmazsa dolandırıcılık oluyor garson söylemesi lazım sonra ay kusura bakmayın da hiç samimi değil birisi haddini bildirmesi lazım bir kaç liranın hesabını yapıyorlar eskiden esnaf böyle miydi tamam abi bizden olsun derlerdi hatta şimdi öyle yerler az kaldı

Artık internette değil dükkanlarda da değil lokantada bile dolandırılıyoruz ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 18 Nisan 2022; 14:42:33 >
  • 30 iyi az önce 48 den yedik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Esnaflar çıkar peşinde artık ne yazık ki, aynı durum benimde başıma geldi , masaya konulan suyu içerseniz tamam da hem içmeyip parasını almaları gerçekten kabul edilebilir bir şey değil, bir keresinde sırf suyun parasını ödedim diye içmediğim suyu almıştım o zaman , çaya şeker kullanmayan kişiler içmedikleri şekeri alıyorlar mı mesela almıyorlar? Günümüz koşullarında ne yazık ki herkes çıkar menfaat peşinde düzgün bir tane insan yok .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.