Şimdi Ara

içimi dökmem gerekiyor artık, ailem hayatımı mahvetti.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
4.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ailemin aşırı koruyucu yetiştirme tarzı yüzünden hayatım mahvoldu, bahsedeyim size. içimi dökmesem sanıyorum ki bir yerde patlayacak ve bana büyük bi zarar verecek bu. yaş 19.

arkadaşlar, ailem beni hep evde oturan, evde pinekleyen biri olarak yetiştirdi, küçükken çalışmak istedim izin vermediler okulunu oku uslu uslu dediler.
    hep evde tutturdular, küçüktüm ileride bu kadar zarar vereceğini düşünmüyordum. şu an öylesine asosyal biri oldum ki, küçükken edinemediğim onca tecrübesizlik bana hep zarar verdi. hayatı hiç öğrenemedim hep evde oturdum çünkü.

ailem küçükken her küçük hatamda hakaretle karşılık verdi, her hatamı eleştirmesi ve hakaretlerle karşılık vermeleri özgüvenimi yok etti. küçükken azarlamalar yüzünden şimdi içine kapanık utangaç bir herifin tekiyim.

ailem bana hiçbir şey öğretmedi, ne mücadele etmeyi ne ayakta kalmayı ne insanlarla iletişim kurmayı.

kendileri son derece medeniyetsiz, evde yanımda afedersiniz gaz çıkaran rahatça geğiren tipler. bu bile nasıl biri olduklarını açıklıyordur. asla kitap okumazlar ve tipik akpliler.

onları acımasızca eleştirdiğim için kızacaksınız ama lütfen anlayın, bu davranışları bana bile öylesine etki etti ki, şuan asosyal biriysem onlar yüzündendir. özgüvenimi yok eden eve haps olmamı sağlayan onlar.

hiç unutmam küçükken ne zaman dışarı çıkmak istesem çoğunlukla zor müsaade ederler hatta uzak ise izin vermezlerdi.

ha bu arada, kendime ait paramda olmadı hiç. ne alırsam onlardan izin almak zorunda kaldım hep. halen de öyle. mesela şimdi gidip kendime 30 liralık kitap almak istesem onlardan izin almam gerekir. kendime ait paramda yok yani, onlar günlük 10 liralık harçlık verirler.

bir yere gidemem, onlara hesap vermem gerekir önce.

ah ah, içimde biriktirdiğim de şimdi size söyleyemediğim daha neler neler var.

• Kardeşim universite okuyo musun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahittan

Kardeşim universite okuyo musun

evet, ama hiçbir işe yaramıyo beni geliştirmiyor. hiç yakın arkadaşım yok. çok utangacım bu nedenle yapamadım arkadaş falan
  • okuyor musun ? ve şuan da böyleler mi ne biliyim dışarı rahatça çıkabiliyor musun yaptıklarına karışıyorlar mı ? bunlara cevap verirsen tavsiyelerde bulunacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsav12

okuyor musun ? ve şuan da böyleler mi ne biliyim dışarı rahatça çıkabiliyor musun yaptıklarına karışıyorlar mı ? bunlara cevap verirsen tavsiyelerde bulunacağım

merhaba, her türlü tavsiyeye ihtiyacım var.

halen böyleler; küçük hatamda hakaret etmeye hazır, dışarı çıktığım zaman neler yapacağımı, kiminle çıkacağımı sorgulayacak durumdalar. yani eve bağlı bir böcek gibiyim, onlardan habersiz ne bir şey alabilirim ne de dışarı çıkabilirim. böyle büyütmeye alıştıkları için en küçük ters hareketim şaşkınlığa uğratıyor onları ve daha fazla saldırmaya başlarlar bana.

• evet nerdeyse aynı kaderimiz bariz farklar var arada tabi de bence bundan kurtulmanın tek yolu korkularımızın üzerine gitmek , yanlış yapmak , rutin işlerimizi yapmamak
  • Ayni durumdayiz ben de 18 yasimdayim walla bi yerden sonra baslamak gerek artik .korkarak yaşiyarak hayati yalnizca seyrediyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum bizi de annemiz el bebe gül bebe aman oğlum dikkat etlerle büyüttü ama bir yaştan sonra ''ee yeter be'' demeyi bildik. Sen bunu diyemiyorsan hiç alınma ama ailene suç atmadan önce kendinde ara sıkıntıyı. 15 yaşından büyük olduğunu varsayıyorum, ''gidemezsin'' dediklerinde çık git, gece dön eve. Ne yapacaklar polisi mi arayacaklar? Eve gelince de dinleme onları odana gir kulaklığını tak. 3-4 kere yap onlar da alışır. Erkek olmak doğuştan kendini yetiştirmeyi gerektirir benim babam alkolik evde oturan karısını döven küfürler eden bir adamdı ben korkup hayatımın geri kalanını pısırık geçirmedim veya onun gibi olmadım.

Bu yaşta ki kaç yaşındasın bilmiyorum kendini ''içine kapanık utangaç birinin teki'' olarak tanımlıyorsun, bu yaşta böyleysen küçükken ''anne ben çalışmak istiyom xdxd'' diyince sana ailen ''yav he he'' demiştir. Sanki araştırdın buldun çalışacağın yeri her şey hazır bir izin almak kaldı, öyle çalışcamlarla olmuyor.

30 liralık kitap alırken soracaksın tabii. Parayı sen mi kazanıyorsun, hayır. Harcama yaparken sormama gibi bir lüksün de yok. Kendine ait param da olmadı hiç ne demek büyümüşsün işte çalış olsun, sanki annen aç bırakıyor elektriği suyu ödemiyor bilgisayarın yok internetin yok da kendine ait paran eksik bi.

Lütfen büyüyün arkadaşlar azıcık, size 20 yıl bakan bebekken bokunuzu silip okullara gönderip okutup besleyen büyüten ve bunları karşılık beklemeksizin yapan ailenize ''annem beni fazla seviyor, mahvetti hayatımı'' demeyin. Komiksiniz sadece.

• Yazık üzüldüm ben gezme amacıyla ni günlüğüne farklı şehire bile gidebiliyorum .. Ama siz sokağa bile zor çıkıyormuşsunuz ..

Kitap okumayan insanlar genelde dar düşünceli olurlar zaten ..

Bunları fark etmenizde güzel bişi bence .. Siz de içine kapalı olmak istemiyasanız gidin insnalara önce siz merhaba demeyi öğrenir bol bol espiri faşan yapın ( bence)

• hepimiz super dayanikli yetistik zaten kendimize ait ailedwn her ay maasimiz yatiyor demi komik olma dostum illaki iyi ana babalarda vardir ama sunu bileceksin her evin kendine has kurallari vardir ya o kurallara uyacaksin ya da cekip gideceksin bende 19 yasindayim ailemden otobusle 5saatlik uzaklikta sehirde tek basima universite okuyorum ve ne yurt parasi ne okul ne harclik adi altinda hic para almisligim yoktur universite hayatimdan bahsediyorum tabiki lisede de mesela otobusle giderdim peder bey bana bilet verirdi para da vermezdi bilmem anlatabiliyormuyum gelelim utangaclik meselesine onu kendin yeneceksin iyi oldugun bur ugras varsa eger ya da yapmaktan zevk aldigin satranc masa tenisi basketbol futbol ne ise unide o is sayesinde arkadas edinebilirsin sinifta insanlarla biraz muhabbet kur insanlarla iliskin arttikca buyuk olcude yenersin aglamakla sizlanmakla cozulmuyor bu isler
    gec gelme izin meselesinde masaya yumrugunu vur cik git istedigin vakit gel ama haberdar etmemezlik yapma ilk basta illaki alisacak doverse falan git dovus sporu ogren sende onu dov yazdiklarim arkasindayim gayette ciddiyim
    gonul isterki baban sana ozel para versin istedigin kitabi alasin yada isteyince alsin ama olmuyorsa kendi cozum yollarina bas vuracaksin yaz geliyor yazin calis minimum 2bin at kenara il icinde istemedigin kadar kitap alirsin sorun varsa sor cevaplayayim artik bir bireysin kendini kesfet birak bu isleri bugun anan baban olse evde kim yemek getirecek diye bekleyecek misin uslubum agir olmus olabilir kusura bakma belkide gereklidir her sey gonlunce olsun dostum kitap okumani oneriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

dostum bizi de annemiz el bebe gül bebe aman oğlum dikkat etlerle büyüttü ama bir yaştan sonra ''ee yeter be'' demeyi bildik. Sen bunu diyemiyorsan hiç alınma ama ailene suç atmadan önce kendinde ara sıkıntıyı. 15 yaşından büyük olduğunu varsayıyorum, ''gidemezsin'' dediklerinde çık git, gece dön eve. Ne yapacaklar polisi mi arayacaklar? Eve gelince de dinleme onları odana gir kulaklığını tak. 3-4 kere yap onlar da alışır. Erkek olmak doğuştan kendini yetiştirmeyi gerektirir benim babam alkolik evde oturan karısını döven küfürler eden bir adamdı ben korkup hayatımın geri kalanını pısırık geçirmedim veya onun gibi olmadım.

Bu yaşta ki kaç yaşındasın bilmiyorum kendini ''içine kapanık utangaç birinin teki'' olarak tanımlıyorsun, bu yaşta böyleysen küçükken ''anne ben çalışmak istiyom xdxd'' diyince sana ailen ''yav he he'' demiştir. Sanki araştırdın buldun çalışacağın yeri her şey hazır bir izin almak kaldı, öyle çalışcamlarla olmuyor.

30 liralık kitap alırken soracaksın tabii. Parayı sen mi kazanıyorsun, hayır. Harcama yaparken sormama gibi bir lüksün de yok. Kendine ait param da olmadı hiç ne demek büyümüşsün işte çalış olsun, sanki annen aç bırakıyor elektriği suyu ödemiyor bilgisayarın yok internetin yok da kendine ait paran eksik bi.

Lütfen büyüyün arkadaşlar azıcık, size 20 yıl bakan bebekken bokunuzu silip okullara gönderip okutup besleyen büyüten ve bunları karşılık beklemeksizin yapan ailenize ''annem beni fazla seviyor, mahvetti hayatımı'' demeyin. Komiksiniz sadece.

Harcama konusunda katılıyorum dediğine çokta güzel noktaya basmışsın.Bence suç direkt olarak ailede değil, konu sahibi ailesine güven verememiş ve aileside söyledikleriyle ciddiye almıyor

Kesinlikle aileye karşı gelmek değil ama bağımsız olmayı öğrenin artık, koca adamlar oldunuz baba olacak yaştasınız.

Valla üniversitelerde o kadar imkan varken utangaç olmakta senin problemin bence.Sınjftakilere naber desen dün ne yaptın desen sohbet uzar,al işte sana muhabbet konusu.

İşlerini kendin halletmeye başladıkça ailende arkaplana çekilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opsss mademoiselle -- 28 Nisan 2015; 3:29:02 >

• 2014ygslysşampiyonu kullanıcısına yanıt
    Döverse sende onu döv?

Fight Club'ı azaltmanızı tavsiye ediyorum günde 1 den fazla izlemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Döverse sende onu döv?

Fight Club'ı azaltmanızı tavsiye ediyorum günde 1 den fazla izlemeyin.

SENİN ÖNERİN NEDİR KARDEŞ BİR BABA ÇOCUĞUNU DÖVÜYORSA ?
  • 2014ygslysşampiyonu kullanıcısına yanıt
    Şiddeti şiddetle çözemeyealışmam hele babamda hiç.Döv demek saçma onun yerine psikolojik yardım önerebilirsin ya da kendini savunmasını.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Şiddeti şiddetle çözemeyealışmam hele babamda hiç.Döv demek saçma onun yerine psikolojik yardım önerebilirsin ya da kendini savunmasını.

döv derken kendisini savunmasını kasdetmiştim savunurken arada 1-2 de vurabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2014ygslysşampiyonu -- 28 Nisan 2015; 14:43:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.