Şimdi Ara

İçerden Kontrollü Sesli Egzoz Nerde Yaptırılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
13.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlık biraz saçma olabilir ama derdimi anlatmaya yetti sanırım. Ben şimdi sesli egzoz taktırmak istiyorum arabama ama genelde aile olarak bindiğimiz için istediğim zaman devreye sokup istediğim zaman iptal etmeliyim. Böyle sistemlerin olabildiğini duydum ama henüz sanayiye de yolum düşmediğinden pek araştıramadım. Belki burada bilenler olabilir.
    Bi ihtimal isteğe göre egzozun ucuna bi parça takılıp orjinal sese dönülüyomuş o parça çıkınca sesli egzoz devreye giriyomuş. Bu biraz uğraştırıcı geldi bana.
    Bir şekilde şöyleymiş. İçeriden jikle türü birşeyle egzoz devreye sokulup veya iptal edilebiliyormuş.

Sağlam birşey olsun istiyorum. Bu silencer olayı varmış 1 sene ömür biçiyolarmış. Zamanla egzozdan garip sesler çıkarıyomuş. En sağlam olarak nasıl birşey önerirsiniz ve de maliyeti nedir en önemlisi.

• jikleli egsoz olur kendisi
  • bence sakın taktırma vites kolunun oradaki bir yerleri delip tıpa vari birşey takıyorlar taktıracaksan egzosun ucundan takılabilen susturuculu bir egsoz al mak. 150 ytl den başlar...
  • açıkhava filtresi taktır. 3.500 deviri geçtikten sonrada egzoz kadar tatminkar bir ses vermese de açıkhava filtresi de verir ses.

bu egzoz sesi açma kapama olayı zaten daha yeni yeni duyuldu pek hayır beklenmez
  • Piyasada silencerli egzos diye tabir edilen vidalı;vana işlevi gören vidalı kapaklı egzoslar satılıyor.Ucuna silencerını taktığın zaman ses azalıyor çıkarttığın zaman artıyor.Aşağı yukarı 100-200 ytl arasında fiyatı var.İnternet sitelerinde filan satılıyor.

Ya da egzoscuda vanalı egzos yaptır.
  • Arkadaşım, ben sana en sağlam çözümü sunayım. Son susturucun vanalı olacak(orası zaten malum) Vana açıp kapaması da içeriden bir düğmeyle olacak. Egsoz vanasına da silecek motorundan bir düzenek yapılacak ve içeriden düğmeyle vanayı açıp kapayabileceksin. Bir arkadaşın dediği gibi içerden el freninin oraya delik açıp kol monte ediyorlar. Bu şekilde kendin manuel olarak yapıyorsun bu işi. Ama bunu yaptırıp arabanı deldirme. Dediğim gibi elektrikli olarak bu iş yapılıyor.

Bak, Ankaradaymışsın. İvedik veya şaşmaz sanayisinde bunu yaparlar. ankara içindeki sanayiye gitme, çünkü oralarda usta kalmadı.

Son olarak, bence gereksiz bir uygulama. Nerden baksan 250 ytl paran gider.

Sanayi işi vanalı susturucu=100 ytl.
    Silecek motoru + kablo + cam otomatiği düğmesi + o düzeneği kaynakla ıvır zıvırla yapmaya çalışacak ustanın harcayacağı bol sigaralı emeğine isteyeceği para da toplam 150 ytl( ortalama tahmin).

Vana açıkken adam gibi ses çıksın istiyorsan komple geniş borulu egsoz ve headers tesisatı...Bunlara da 200-250 ytl daha ekle..Bunları yapmazsan araban sadece cartlar...Açık hava filtresi de kurtarmaz..Ses patlak eksoz gibi çıkar.

Ama dediğim gibi komle tesisat yaparsan sesin güzelleşir. O zaman tadı olur. Bunları göze alıyorsan yaptır vanalıyı. Öteki türlü bulaşma.
    Haa, ben nerden mi biliyorum..

Ben de zamanında yaptırdım arabama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 2 Ekim 2008; 1:56:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift egzoz mu tek egzoz mu?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.