Şimdi Ara

İç yalıtım için yalıtımlı boya kullanabilir miyim.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dubleks dairem var. Fakat dış yalıtım yok. İçerden 1 cm kalınlığında yalıtım yapılmış sadece. Üstelik üst katta çatı da da yalıtım yok tavan da beton.
    Bu durumda odalar baya soğuk oluyor. En büyük sorun üst katta. Kışın buz yazın sauna.
    Özellikle üst kat çatı için İSONEM termal paint tarzı yalıtımlı boya uygulasam işimi görür mü. Bu boyayı kullananlar yardımcı olabilir mi, yada bilgisi olan. Koku sorunu varmı ve de küflenmenin önüne geçer mi? Çünkü tavanda köşeler küflenme yapıyor.
    Strafor taş tünü kaplayamam tavan zaten alçak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • çatı arasına geçiş yok mu? en sağlıklı sonuç çatı arasına döşeme üzerine cam yünü yada taş yünü sererek ısı izolasyonunda epey bir fayda sağlayacaktır.
  • Malesef beton çatı, üzerinde şıngıl var. Sadece içten bişey yapabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çatı tadilatı olursa kiremite geçmeniz yazın odaların serinlemesine biraz daha faydalı olabilir.

    Çatı beton olsa dahi şıngılın altında yonga plakalar vardır. Plakaları çakmak için ızgara yapılmıştır. Çatıda büyük çaplı bir tadilat olursa ızgaraların arasını taşyünü ile doldurmanızı tavsiye ederim.

    Köşelerin küflenmesini dışarıdan yalıtım çözer. Dışarıda kalan kolonlar ve kirişler mantolanmadıkça küf bitmez. Belki içerideki 1cm yalıtımın altı bile küflenmiş olabilir.

    Buradaki püf noktası sıcak ve soğuk arasındaki fark yüksek ise oralar terleme yapar ve küflenir. Yalıtımsız duvarda soğuk arkadan devamlı takviye yapıyor. Yalıtım olsaydı duvar ısınacak ve sıcaklık farkı düşecekti ve terleme yapmayacaktı.
  • Yapınızda en uygun çözümü cellubor ile sağlaya bilirsiniz. Shingle ısı geçirgenliği yüksek bir malzemedir. 10 cm cellubor uygulaması yapınızı yaz sıcağından kış soğuğundan korur ve çatı arasında antibakteriyellik sağlayarak konforlu bir şekilde yaşamanızı sağlar.http://www.celluboryalitim.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cellubor -- 28 Şubat 2017; 16:30:57 >
  • Sitemizde yan blok Thermo Shield malzemesi kullanarak geçen kış dış cephe yalıtımı yaptırdı. Oturan komşular çok iyi randuman aldıklarını söylüyorlar. Geçen yıl Ankara'da çok çetin bir kış geçmesine rağmen % 30 yakıt tasarrufu sağlamışlar.

    Ben de bizim binanın yönetimine yardımcı olmak için biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla bu tür sürülebilir termal izolasyon ürünlerini ilk geliştiren ABD'li THERMOSHIELD firması olmuş. Ürün doğrudan Amerika'dan ithal ediliyormuş. Adamların 1980'lere uzanan geçmişi var. Markanın çatılara, beton damlara uygulanan bir ürünü de var (Roof-Çatı ürünü). Şıngıl üzerine de uygulanbiliyor. Çok iddialı, çatı ürünlerine 20 yıla kadar garanti veriyorlar. İşinizi görebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.