Şimdi Ara

Fayans üstüne alçı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
34.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 ay sonra düğünüm olacak. Mutfakta bir tadilat işimiz var. Nişanlım fayansları beğenmedi ve fayans yerine boya olsun istiyor. Bense fayansları kırıp yeniden suva islemi yapilmasini cok zahmetli buluyorum. Acaba fayans ustune alci cekmek yada herhangi bir malzeme ile kaplayip sonra boyamak mumkun mudur? Ev kendi evimiz uzun yillar oturacağız. 3 gun sonra duvarlar dökülsün istemiyorum. Dayanıklı uzun ömürlü olmasi önemli onerilerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fayans Üzerine Alçı: Yapılıp Yapılamayacağı

Fayans üzerine alçı uygulaması, ev sahiplerinin sıklıkla karşılaştığı bir sorudur. Fayans yüzeyleri estetik görünümü ve dayanıklılığı ile bilinir, ancak bazen onarım veya yenileme gerektiğinde farklı malzemelerin kullanılması gerekebilir.

Fayans Üzerine Alçı Sıva Olur mu?

Genel olarak, fayans üzerine doğrudan alçı sıva uygulaması önerilmez. Bunun nedeni, fayansların pürüzsüz ve gözeneksiz yüzeyinin alçının iyi bir şekilde yapışmasını önlemesidir. Sonuç olarak, alçı zamanla gevşeyecek ve dökülecektir.

Fayans Üzerine Alçı Pan Yapıştırma

Fayans üzerine alçı uygulamayı düşünüyorsan, bunun yerine alçıpan kullanmayı değerlendirebilirsin. Alçıpan, fayansın üzerine vidalanabilir veya yapıştırılabilir ve ardından alçı sıva ile kaplanabilir. Bu yöntem, fayans yüzeyine zarar vermeden ek yüzey alanı oluşturmanı sağlar.

Alternatif Yöntemler

Fayans üzerine alçı uygulamanın pratik olmaması durumunda, aşağıdaki alternatif yöntemleri düşünebilirsin:

• Fayansı Kaldır: Fayansı çıkararak yeni bir alçı sıva yüzeyi oluşturabilirsin.
    • Fayansın Üzerine Yeni Fayans Uygula: Eski fayansların üzerine yeni fayanslar yapıştırarak daha modern veya işlevsel bir görünüm elde edebilirsin.
    • Fayansın Üzerine Vinil Zemin Kaplaması Uygula: Fayansların üzerine vinil zemin kaplaması uygulamak, hem estetik açıdan hoş hem de pratik bir seçenektir.

Fayans üzerine alçı uygulamayı düşünüyorsan, en iyi seçeneği belirlemek için bir profesyonele danışman. O, yüzeyini değerlendirebilir ve ihtiyaçlarına en uygun yöntemi önerebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fayans üstüne fayans yapmak için dolgulu astarlar var onu fayanslara sürüp üstüne alçı çekebilirsin.Pek sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum ama kaç sene dayanır orasını Allah bilir :)
    Bu benim içime pek sinmez dersen de duvarlara alçıpan yapıştırıp(vidalayıp) yapabilirsin.
  • Srkn1403 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ustalara sordum alcıpanda catlama problemi oluyormuş bi süre sonra. Dolgu astari diye bi malzeme varmiş onun ustune alci tutuyormuş ama uzun omurluluk konusunda kimse garanti veremiyor. Fayans kirma işkencesine de girmek istemiyorum fayansi kirmaktan cok hafriyatı atmak zormus gibime geliyor.

• PREDATOR066 P kullanıcısına yanıt
    Sizin için en temiz yöntem dolgulu astar üstüne alçı çektirmek olur.Extra olarak da alçı çekilirken filede attırabilirsiniz biraz daha sağlam olur.

Alçıpan konusuna gelirsek de çatladığı doğrudur ama siz duvara giydirme şeklinde yapacağınız için fazla sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Mesela şimdi oturduğumuz evin tavanları komple alçıpan( 5 yıllık bina) ama bir yer haricinde hiç çatlama yok.Oraya da profil atmamışlar ondan çatlıyor.

Ayrıyeten alçıpan yaptırsanız tavanda kartonpiyer varsa onun alt dişlerini,kapı pervazını falan yutar.

Harfiyat konusuna gelirsek de inanılmaz pislik çıkıyor.Küçücük bir yer kırsanız bile çok fazla pislik çıkıyor o da dediğiniz gibi hem zahmetli hem masraflı olur.
  • Merhabalar hocam, fayans üzerine multi aster deddiğim üründen tek kat sürüp 24 saat beklersen istediğin boyayı sürebilirsin hatta uzun yıllar kalıcı olur sökülme falan yapmaz.

daha detaylı anlatım istersen buradan inceleyebilirsin >>> Kaplama, sunta, mdf, lake, seramik, cam vb. yüzeyleri neyle ve nasıl boyarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzman Boyacılar -- 18 Haziran 2017; 21:56:28 >
  • biz mutfağa yaptırdık, fayans üstüne saten alçı. Hiç memnun değilim. Tırnağımla bile deysem hemen gidiyor alçı. Bir şey çarptığı zaman direk sıyrık göçük oluyor. Duvar delik deşik olmasın diye duvar kağıdı kaplayacağım mecbur, yoksa 2 ay bile götürmeyecek bu şekilde.
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Hocam bizede dün basladılar alçı çekmeye kalekim 4506 diye bir madde sürüp fayansın üzerine umarim kalici olur. Alcının üzerinde boya tabakasi yok mu nasil elinizi surunce dökülüyor ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    banyo parke olur mu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Boya varda boya silikonsuz sanirim,

• quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

Boya varda boya silikonsuz sanirim,

alçı üzerinde boya var ise ( herhangibir boya farketmez ) alçı astarı sürülmeden boya sürülmüş ise dökülme yapar. Üzerine duvar kağıdı döşeticekseniz alçıyı zımparalayp alçı astarı sürmeden duvar kağıdı yapmayın sakın başınız ağrır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzman Boyacılar

quote:

alçı üzerinde boya var ise ( herhangibir boya farketmez ) alçı astarı sürülmeden boya sürülmüş ise dökülme yapar. Üzerine duvar kağıdı döşeticekseniz alçıyı zımparalayp alçı astarı sürmeden duvar kağıdı yapmayın sakın başınız ağrır.

Ne sürdüler sürmediler bilmiyorum hocam maalesef. Mutfak, antre, banyo, tuvalet ve oda kapıları komple yenilendi. Fiyatı uygun olan bir yerle anlaştık ama anlaşmaz olaydık. Yaptıkları hiç bir işi beğenmedim. Adamlarda estetik diye bir kavram yok. Her işi yaptık olduya getirdiler. Kapılar söküldükten sonra sıvası dökülen yerlere sıva yaptılar ama keşke yapmasalardı. Böyle leş iş yapan kimse görmedim daha. sıvaları zımparalayıp kazıyıp tekrar kendim alçı çektim. Kapılar takıldıktan sonra birleşim yerlerine boydan boya silikon çekiyorlardı silikonu 3 parmak taşırarak yapıyorlardı, ellerinden aldım tabancayı kendim çektim. Ölçü alıp yaptıkları dolaplar oturmadı. 2-3 kere tekrar kesime vs gitti. Anlatsam sayfalar yetmez, sanki bu sektöre ilk defa girmişlerde stajlarını bizim evde yaptılar gibi bir şey oldu.

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam, keşke burda bi araştırma yapsaydınız belki haberim olurdu yardımcı olurdum size ama iş işten geçmiş tekrar geçmiş olsun böle durumlarda her zaman yardımcı olurum teknik bilgi ve usta konusunda sıkıntı değil bilginiz olsun.
  • Benim tadilatim bitti hocam sonuctan gayet memnunum doğrusu. Oncesi ve sonrasida burda mutfagin.

• ben usta boyacıyım.hayatta yalap şap iş yapmam hocam iyi bir usta bulacaksın.kompakt astar var kırmızı renkte şimdi markasını hatırlamıyorum.önce fayans güzelce tıktıklanıp yaralanacak.yada avuç taşlama ucunda elmas disk ile olabildiğince çizilecek.kompakt astar fırça ile tüm seramiğe sürülecek.iyice tıktıklanan yerlere yedirilecek.ertesi gün dalgalanma olmasın diye önce ince spatula ile derz araları doldurulacak.kuruduktan sonra normal alçısı yapılacak.kompakt astar kuruduğu zaman biz spatula ile kazıyamıyoruz.o kadar sağlam bir madde eyer zeminde su olayı filan olacaksa köşe varsa plastik köşebent kullanın ileride pas atmaz.şimdiden hayırlı olsun
  • Fayans üstüne alçı olur mu?

Mutfak buyuk ölçüde bitti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uzman Boyacılar

quote:

Ne sürdüler sürmediler bilmiyorum hocam maalesef. Mutfak, antre, banyo, tuvalet ve oda kapıları komple yenilendi. Fiyatı uygun olan bir yerle anlaştık ama anlaşmaz olaydık. Yaptıkları hiç bir işi beğenmedim. Adamlarda estetik diye bir kavram yok. Her işi yaptık olduya getirdiler. Kapılar söküldükten sonra sıvası dökülen yerlere sıva yaptılar ama keşke yapmasalardı. Böyle leş iş yapan kimse görmedim daha. sıvaları zımparalayıp kazıyıp tekrar kendim alçı çektim. Kapılar takıldıktan sonra birleşim yerlerine boydan boya silikon çekiyorlardı silikonu 3 parmak taşırarak yapıyorlardı, ellerinden aldım tabancayı kendim çektim. Ölçü alıp yaptıkları dolaplar oturmadı. 2-3 kere tekrar kesime vs gitti. Anlatsam sayfalar yetmez, sanki bu sektöre ilk defa girmişlerde stajlarını bizim evde yaptılar gibi bir şey oldu.

Vallahi ayni durumdayiz hatta mesaji yazarken mesaj sahibine bakdim acaba benmi yazdim diye. Ozellikle bizim mutfakdaki alci uzerine boya cekildi en ufak bi dokunusda boya sokuluyor. Kapilar ayni dert. Parke altina sap attilar biri yuksek biri dusuk odalardan antreye gecis parkeler.

• khaLed kullanıcısına yanıt
    Duvara kaliteli bir duvar kagidi yaptim hocam. Diger turlu seneyi goremeyecekti alci duvar. Bizim sorunlar bitmiyor, granit tezgah koydular, adam gibi ayarlayamamislar su kosede birikiyor. Bayramdan sonra tezgah sokulup bir daha oturtulacak. Sacma sapan isler, sadece sinir bozuyor.

• Hocam kusura bakmayin hem biraz hort oldu hem de ozel bir soru soracagim. Evliliginiz nasil gidiyor?

• Fayansların üzerin fAyans üstüne astar yüzey tutunma arttıcı astar sür çek alçıyı eşini kıracağına kafanı kır daha iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkeze selam . Bir sorum var . Banyoda fayanslar uzerinde fayans yaptıracam yer ve duşa kabin içini . Ancak duvarlara sadece kalekimle beton duvar görünüm yapmak istiyorum . Böyle kalırsa nemden kalekim etkilenir mi aceba ? Üstüne başka bir uyglama yapmam gerekyor mu aceba ?

• Su görmeyen duvarsa bişi olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.