Şimdi Ara

İÇ DUVAR ISI YALITIM (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
23
Favori
290.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim param yoksa o iş yaptırmaya ,evimden mi atacaklar beni,yada evimi mi alacaklar.Bu işi yapıp yapmamak bana kalmış.Zorla olmaz bu işler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: almost

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    Dubleks ev dılarıdan süper izole olur ben yerinizde olsam yeterli bütçe var ise 8 cm yoksa en az 5 cm xps dışardan yaparım ,abarttığımı düşünmeyin bu işe meraklı biriyim , izmirde örnek bir ev yapıldı dıştan iki kez 8 cm xps kullanıldı yani toplam 16 cm ama adamlar kombiye ihtiyaç duymuyor,8 cm ile kaolasanız harcadığınız parayı birkaç senede amorti edersiniz,ben içten yaptım ama 2 cm vs bunlar çok az eğer kayda değer olsun isterseniz ne kadar kalın olursa o kadar iyi, ben tavanlarda 3cm xps üzerine de 1cm lik o sus köpükler den yaptım çok hoş oldu ama keşke daha kalın olabilseymiş,bu arada ben bazı odalarda subel kullandım bazılarında korktum kullanamadım,özel yapıştırıcısı var özel tabanca ile sıkılan ben dow insta stik kullandım dubelsiz dahi sağlam tutar ama boyaya değil betona tutmalı ,bu sebeple 5 - 10 cm aralıklarda betonu görecek şekilde delikler delmiştim tavana

    üstadım en durumumu bi kez daha anlatayım. sizin daha önceki yalıtım işinizi okudum kendi evinize. bana ne tavsiye edersiniz bakabilirseniz sevinirim. teşekkürler.
    bu içerden yalıtım meselesini epeydir bende araştırıyorum.evim dubleks,toplam 310m2. üst kat oldukça büyük yaklaşık 150 m2,tavan için ölçü aldırmıştım usta 115 m2 çıktı dedi.. çatıda müteahhitin dediğine göre 10cm lik cam yünü yada taş yünü var. ama galiba işçilik olarak çok kötü döşenmiş. çünkü ısı kaybı çok fazla. özellikle soğuk havalarda 30-45 dk içinde 1 derece ısı düşüyor. çatı eğimi odalarda hafif var. koridor tavanı düz.orda sıcaklık çok iyi.düz olduğu için iyi döşenmiş. ama odalarda kötü. galiba eğimli yerlere düzgün döşeme yapmadılar oradan kayıp oluyor.
    benim içten tavanım alçıpandan oluşuyor.yükseklik oldukça fazla. normal alt katta 265 iken üstte 280 ile başlıyor odanın ortasına kadar böyle devam edip ordan sonra eğim başlıyor ve en son 225 yükseklikte bitiyor. odaların hacmi de oldukça fazla yani.

    ilk önce dekoratif tavan kaplama düşündüm ama hem çok fayda sağlamaz 1cm kalınlığı var yetersiz gibi .
    sonra önce 3cm xps yapıştıryaım üstünede alçı sıva ağırlığı olmasın hemde 2 kat yalıtım olsun diye tavan kaplama yapalım dedim. onda da tavan alçıpan olduğu için dübel atma şansı yok. yapıştırma işi de çok güven vermedi. sorduğum yerlerden çoğu uzun vadeli olmaz dedi.

    en son bir yer bu fikri söyledi. tavan yüksekliği yeterli ise tekrar profil, alçıpan arkasına 5 cm xps yapıştıralım profillere dübelleriz altına alçı boya ,ömürlük olur dedi. hem çatının kendi alçıpanı ve kötüde olsa taş yünü yalıtımı var üstünede bu 2 kat süper yalıtım olur dedi.
    banda çok mantıklı geldi. ama gel görki hem epey inşaat çıkacak ve asıl önemlisi 4200 tl fiyat çıkardıki bütçeyi epey aştı.

    ama araştırmalarımdan en iyisinin bu olduğu sonucuna vardım.bitçeyi zorlayıp yaptırcaz artık.
    yalnız burda bir sorum var. bu alçıpanel arkasına 5cm eps yerine yine cam yünü yada taş yünü yapsak nasıl olur?onların yalıtım değerleri daha iyi ve daha önemlisi yanmaz malzeme. bu malzemenin üstü açık olmalı galiba, ne kadarlık bir boşluk yeterli olur?
    Paylaş

    abi hani abilerime teşekkür ederim bu işte bize söz vermişler ama bu iş benim hobim olsada belki çok iyi tavsiyede bulunamazsam hani bu sorumluluk altında kalmak istemem ama birkaç fikrimi söyliyim , abi siz özellikle tavana yoğunlaşmışsınız , doğru ısınan hava yukarı çıkar ve en büyük kayıp yukardan olur teorik olarak % 20 kayıp tavandan dersek , %15 de duvarlardan kayıp var abi , hatta % 10 da yerden , bence eğer belirgin bir ziolasyon farkı görmek istiyorsanız olaya genel bakmalısınız , benim arada kaldığım nokta xps ve eps malzemelerdeki hava geçirme olayı ve buna bağlı kullanım yeri , şimdi eps evet daha çok hava geçirir ama misal diyorum tam bir hesapla yapılmamıştır şöyle diyim 3 cm xps = 5 cm eps gibi bişey söyleyebilirim buda yoğunluk farkından , birde iç kısımda eps kullanılsa duvarlarda yumuşak olduğu için dayanımı zor olur diye düşünüyorum , izmirde bir ev yapıldı pasif ev diye geçiyor , dışardan 16 cm xps kullanıldı , normalde eps kullanmaları gerekirdi acaba havalandırma şartları nasıl merak ediyorum ,benim çok hoşuma giden bir video var onu paylaşacak olursam




    burada misal zemine tam emin değilim ama sanırım en az 10 cm lik xps malzeme döşenerek bir havuz oluşturuluyor , bu havuz bolca demir örülüp çimento dökülüyor üst kısma ise izolasyonda son nokta olarak gördüğüm isorast sistem ( arka ve önü eps den üretilmiş kalıp arasına çimento dökülüyor ) bu şekilde hem kiriş olmuyor hemde mükemmel bir izolasyon oluyor ,bir iş bulupta para kazanabilirsem böyle bir ev yapmayı düşünüyorum inşalah




  • burdaki en güzel uygulama senin alp.69 kardeşim onun için sözde senin. hekimden sorm açekenden sor demişler. sende hem hekimlik var hemde çektiğin sorunu çözme durumu.

    video çok güzeldi, hatasız ve hzılı yazabilsem bir dolu yazacağım buraya ama saatlerim geçiyor yazarken.

    xps konudunda düşündükelriniz doğru içten yapılan yalıtımda ve dıştan suya maruz kalan yerlerde en doğrusu xps.

    bu videonuzdaki gibi işlemi çalıştığım inşaat firasında yurt dışında görmüştüm hemde adamlar buu resmen suyun içine yaptılar inanın bir ton motorla suyu çektiler tmelden zar zor bu işlemi yapıp beton attılar sonra tekrar o betonun üstüne bu işlem peşi sıra tekrar beton. en sonunda etrafını çevirdiler suyu kestiklerine emin olunca. son olarak membranla kapladılar ogünün teknolojisi ile. ve peşi sıra yapının etarfına tankerlerle su bastılar problem olmayınca üstüne devam 7-8 katlı dev bir çarşı yapıldı.

    adamalra arap diyoruzda bizim Türklerin şişirmeciliklerine gelen kontrolörler çatır çatır yanlış işi yıkıyorlardı inanın. bazen gereksiz olsada kitapta ne yazıyorsa o olacak diyorlardı.

    bizdeyse hal koko69 dostumuznda dediği gibi nersinden çalsak olayı değişmiyor hala. istanbulun silueti bozluyor deniyor ama hala her yapıya izin veriliyor beton kent olduk. yağmur yağmıyor. yazın rüzgar esmiyor anca konuşuyor yöneticlerimiz. bunlarmı incelyecek izolasyon durumunu bunlarmı gereken kanunu çıkarcaklarda cari açığımızı kapatacağız. adamalrın tekr derdi aman piyasa durmasın yoksa gideriz iktidardan başka birşey değil ancak olay olucak ondan sonra mecburen eğiliyorla rher olayın üstüne. bunun sağıda soluda aynıydı ve aynı gidiyor hala.. artık hayırlısı neyse o olsun.




  • valla baştan sona kadar tek tek herkesin yazısını okudum ben de içeriden yaptırmayı düşünüyordum bu yalıtım sıvası görmüştüm mantık gelmişti videolardan ama bire bir yaşayan yapan birilerinin yazılarını okuyunca artık bu yalıtım sıva işi aklımda bitti... yaptıracağım iş içeriden dışa bakan duvarlara 3 cm xps ile tavaları yaptırmak olacak.... kişileri aydınlattığınız için tşkler....
  • Slmm arkadaslar. Dogalgazla dogru durust isinamiyorum.catidan cok fazla isi kaybi olduğunu dusunuyorum.evimin ustunde cati var.catiya zemine xps 2cmlik doseyip ustune sap dokmek istiyorum.yapan varmi tavsiye varmi acaba bilen arkadaşlar. Cati siltesini kullanamam catida esyalar var cunku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackkite

    Slmm arkadaslar. Dogalgazla dogru durust isinamiyorum.catidan cok fazla isi kaybi olduğunu dusunuyorum.evimin ustunde cati var.catiya zemine xps 2cmlik doseyip ustune sap dokmek istiyorum.yapan varmi tavsiye varmi acaba bilen arkadaşlar. Cati siltesini kullanamam catida esyalar var cunku.

    çatı zeminine yapılan 2cm hiç bir işe yaramaz. şayet uygunsa evinizi içten tavanalrdan yapasanız o 2cmyi çok daha fazla faydasını görürsünüz. tabi imkanınız varsa daha kalın yaptırmakta fayda var. eğerki duvarlarınızada 4cm kadar xps kaplatırsanız içiten fırın gibi olur eviniz bunalır camları açarsınız.. ben tabiki mecburiyetetn söylüyorum bu durumu içten yalıtımın daha iyi ısı tutması yanında hava kalitesi açısından riskleri var. ayrıca yanıcıdır..

    tavan kaplamasını dışarıdan yaptırmak zorundayım diyorsanız sprey poliüretan makine ile atılan bir malzeme var oda yanıcıdır fakat ek yeri derdi yoktur. ısı geçrigenliği en düşük malzemedir. 4-5cm en az atmalısınız.

    çünkü avrupa olsun dünya olsun 16cm xp eps kullanıyor. çatı şiltesini ise 20-22 cm kullnıyor. o açıdan 2cm için uğraşmaya değmez anca avunmak olur inanın bana. mesal bizim binaya 3cm izolasyon yapıldı millet psikoljikman kendisini avutuyor. maalesef inasnımızd bu huy vardır doğruyu göremeyip kendi malını aşırı kayırıp laf söyletmezler ama gerçekler değişez.

    sprey pliüretan üstüne 4cm şap atarsanız çok iyi olur. şahsen benim çatıda açık halde duruyor 5cm ama eşya yok. tek korkum hainliğine delmeleri veya Allah kosun sigara vs atmaları.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackkite

    Slmm arkadaslar. Dogalgazla dogru durust isinamiyorum.catidan cok fazla isi kaybi olduğunu dusunuyorum.evimin ustunde cati var.catiya zemine xps 2cmlik doseyip ustune sap dokmek istiyorum.yapan varmi tavsiye varmi acaba bilen arkadaşlar. Cati siltesini kullanamam catida esyalar var cunku.

    çatı zeminine yapılan 2cm hiç bir işe yaramaz. şayet uygunsa evinizi içten tavanalrdan yapasanız o 2cmyi çok daha fazla faydasını görürsünüz. tabi imkanınız varsa daha kalın yaptırmakta fayda var. eğerki duvarlarınızada 4cm kadar xps kaplatırsanız içiten fırın gibi olur eviniz bunalır camları açarsınız.. ben tabiki mecburiyetetn söylüyorum bu durumu içten yalıtımın daha iyi ısı tutması yanında hava kalitesi açısından riskleri var. ayrıca yanıcıdır..

    tavan kaplamasını dışarıdan yaptırmak zorundayım diyorsanız sprey poliüretan makine ile atılan bir malzeme var oda yanıcıdır fakat ek yeri derdi yoktur. ısı geçrigenliği en düşük malzemedir. 4-5cm en az atmalısınız.

    çünkü avrupa olsun dünya olsun 16cm xp eps kullanıyor. çatı şiltesini ise 20-22 cm kullnıyor. o açıdan 2cm için uğraşmaya değmez anca avunmak olur inanın bana. mesal bizim binaya 3cm izolasyon yapıldı millet psikoljikman kendisini avutuyor. maalesef inasnımızd bu huy vardır doğruyu göremeyip kendi malını aşırı kayırıp laf söyletmezler ama gerçekler değişez.

    sprey pliüretan üstüne 4cm şap atarsanız çok iyi olur. şahsen benim çatıda açık halde duruyor 5cm ama eşya yok. tek korkum hainliğine delmeleri veya Allah kosun sigara vs atmaları.



    aynen katılıyorum , 2 cm içten yapılsa bile etkisi çok olmuyor sadece yoğuşmadan kurtarıyor o




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackkite

    Slmm arkadaslar. Dogalgazla dogru durust isinamiyorum.catidan cok fazla isi kaybi olduğunu dusunuyorum.evimin ustunde cati var.catiya zemine xps 2cmlik doseyip ustune sap dokmek istiyorum.yapan varmi tavsiye varmi acaba bilen arkadaşlar. Cati siltesini kullanamam catida esyalar var cunku.

    çatı zeminine yapılan 2cm hiç bir işe yaramaz. şayet uygunsa evinizi içten tavanalrdan yapasanız o 2cmyi çok daha fazla faydasını görürsünüz. tabi imkanınız varsa daha kalın yaptırmakta fayda var. eğerki duvarlarınızada 4cm kadar xps kaplatırsanız içiten fırın gibi olur eviniz bunalır camları açarsınız.. ben tabiki mecburiyetetn söylüyorum bu durumu içten yalıtımın daha iyi ısı tutması yanında hava kalitesi açısından riskleri var. ayrıca yanıcıdır..

    tavan kaplamasını dışarıdan yaptırmak zorundayım diyorsanız sprey poliüretan makine ile atılan bir malzeme var oda yanıcıdır fakat ek yeri derdi yoktur. ısı geçrigenliği en düşük malzemedir. 4-5cm en az atmalısınız.

    çünkü avrupa olsun dünya olsun 16cm xp eps kullanıyor. çatı şiltesini ise 20-22 cm kullnıyor. o açıdan 2cm için uğraşmaya değmez anca avunmak olur inanın bana. mesal bizim binaya 3cm izolasyon yapıldı millet psikoljikman kendisini avutuyor. maalesef inasnımızd bu huy vardır doğruyu göremeyip kendi malını aşırı kayırıp laf söyletmezler ama gerçekler değişez.

    sprey pliüretan üstüne 4cm şap atarsanız çok iyi olur. şahsen benim çatıda açık halde duruyor 5cm ama eşya yok. tek korkum hainliğine delmeleri veya Allah kosun sigara vs atmaları.



    aynen katılıyorum , 2 cm içten yapılsa bile etkisi çok olmuyor sadece yoğuşmadan kurtarıyor o

    herkez sizin gibi anlasa.

    hatta sizin anlayışınızın binde biri kadar anlayan fazla değil bir iki kişi olsaydı bizim binada.

    inanın delirdim küplere bindim mantolama zamanı. boşu boşuna paralarını çöpe attılar. birde bana diyorlar senede ödeyeceksin benim dış teras yalıtımlı güney batı cephem. bana haktan hukuktan bahseden adamalra dediler yalıtım üstüne yapıcaz gene ödiyceksin.

    dedim bir deneyin işi durduryormuyum durdurmuyormuyum. adam olursanız kuzey cephe için öderim aksi durumda mahkemeye verseniz hakim takdir hakını kullanır içeten yalımı bile düşer öyle katar beni hesaba. aksi durumdada, şimdi unuttum bir acil dav vardı ben açarım onu işi dudurum hainlik yapıyorsanız defterleri biel inelemye aldırım. öylelikle toplantı yapıp sonucunda sen nasıl bilirsen öyle olsun demeye başladı sn yöneticimiz.

    çok affedinde çok salak insanımız var. adamalara diyorum tam katılayım çatı tablsını kendi tarafımdan ben yaptırdım sizde komşu tarafı yaptırın asansör kulesini komple yaptırn çatıdakı beton dikitleri 1,5 m yaptrın sprey pliüretanla. bende katıalyım ödemeye hem çatı komple kurtulmuş olur. kompe rakam 2000-2500 bile çıkmıyordu. yan komşum bile razı olmadı takside bölseniz 75tl fark getiryordu. yan komşuyu mahalelde boya badan işi yapan ustalar kandırmışlar cam yünü ser ıslansa bile kurur bişe olmaz.

    bende herkese selametle send esu aalan çatın ser dedim izocamı.

    700 tl ye kuzey cephemi anlaştım. kendileri 2250 tl öddeiler. üstelik 3cm yapıldı. oysaki 4cm yapıp alüminyum denizlikle vidalama memer uzatması yapan firmada teklif verdi ayı rakamlara üstelik çatıyıda yapıcakalrdı .
    bunlar aynı rakamlara işin dah kötüsünü yaptırdılar. insa günah alsada düşünüyor kim ne yedi diyerek.

    avunuyorlar işte bir miktar yoğuşma kesilme sebebiyle dediğiniz gibi.

    ama işin acı olan yanı eskiden bir kişinin itirazı oldumu haksızlığa engel olunabiliyordu şimdiyse o kanuında değiştirdi bu hükümet. haksızlığa ödün verdi. zaten kimsa hakkını arayamasın diyede dava harçlarını aşrı yükselttiler. kzıdığım için yazıyorum Allah herkezin müstehakını versin şimdide iki grup bir birine düştüler insanın ee alma mazlumun ahını diyesi geliyor ama buda yanlış. belki yeni bir oyun olabilir. amacım siyaset değl bunlar gitse dahi iyilerimi gelecek orası ayrı konuda.

    insanımız hep daha ucuz diye yanlış şeylerle kandırılacak. ve önünü göremiyecek. aa bunlar çok iyi diyecekler ona yanıyorum. zamanında bunlardanda kötü yönetildiğimiz için. vesselam diyeyim artık:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackkite

    Slmm arkadaslar. Dogalgazla dogru durust isinamiyorum.catidan cok fazla isi kaybi olduğunu dusunuyorum.evimin ustunde cati var.catiya zemine xps 2cmlik doseyip ustune sap dokmek istiyorum.yapan varmi tavsiye varmi acaba bilen arkadaşlar. Cati siltesini kullanamam catida esyalar var cunku.

    çatı zeminine yapılan 2cm hiç bir işe yaramaz. şayet uygunsa evinizi içten tavanalrdan yapasanız o 2cmyi çok daha fazla faydasını görürsünüz. tabi imkanınız varsa daha kalın yaptırmakta fayda var. eğerki duvarlarınızada 4cm kadar xps kaplatırsanız içiten fırın gibi olur eviniz bunalır camları açarsınız.. ben tabiki mecburiyetetn söylüyorum bu durumu içten yalıtımın daha iyi ısı tutması yanında hava kalitesi açısından riskleri var. ayrıca yanıcıdır..

    tavan kaplamasını dışarıdan yaptırmak zorundayım diyorsanız sprey poliüretan makine ile atılan bir malzeme var oda yanıcıdır fakat ek yeri derdi yoktur. ısı geçrigenliği en düşük malzemedir. 4-5cm en az atmalısınız.

    çünkü avrupa olsun dünya olsun 16cm xp eps kullanıyor. çatı şiltesini ise 20-22 cm kullnıyor. o açıdan 2cm için uğraşmaya değmez anca avunmak olur inanın bana. mesal bizim binaya 3cm izolasyon yapıldı millet psikoljikman kendisini avutuyor. maalesef inasnımızd bu huy vardır doğruyu göremeyip kendi malını aşırı kayırıp laf söyletmezler ama gerçekler değişez.

    sprey pliüretan üstüne 4cm şap atarsanız çok iyi olur. şahsen benim çatıda açık halde duruyor 5cm ama eşya yok. tek korkum hainliğine delmeleri veya Allah kosun sigara vs atmaları.



    O sekilde burda yapacak usta yok hem maliyeti nedir dediginizin.ve onun haricinde baska cozum varmi icten tavana yapma imkanim yok.catidan zemine baska ne yapmaliyim kafayi yicem duvarlarda var ama catidan isi kaybi var ucuyo gidiyo isi kombi 50 derecede odanin isisi 20 olmuyo bile.cozum lutfen off

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kardeş olabilecek en ucuz yöntemlerden birini söyledim size inanın. mesela 3cm sprey poliüretan yaptırsanız 2cm xps le aynı rakam açıkar ısı geçrim katsayıs daha düşük olduğu için yaklaşsık 4cm xp yaptırmış olursunuz.

    bu firmalrın hepsi zaten seyyar araçalral çalıyoprlar usta işi değil yani. her ilde hemen hemen varlar artık sprey poliüretan yazın aratın. bne istanbulda bu firmaya yaptırmıştım.http://izoguvenel.com/

    ama sedece tek bir ev çatısı için kalkıp gelmezler pek tabi anca büyük iş olacakki. o açıdan bu şekilde firmaları aratın netten.

    yani daha düşük rakama vs olacak işer değil fayda sağlayamacağınız gibi parnızada yazık olur. keşke bir yöntem olsada söylesek inanın sizi anlıyorum ama yok işte. kombi işide çok gıcık bir iştir onun için daha iyi anlıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    kardeş olabilecek en ucuz yöntemlerden birini söyledim size inanın. mesela 3cm sprey poliüretan yaptırsanız 2cm xps le aynı rakam açıkar ısı geçrim katsayıs daha düşük olduğu için yaklaşsık 4cm xp yaptırmış olursunuz.

    bu firmalrın hepsi zaten seyyar araçalral çalıyoprlar usta işi değil yani. her ilde hemen hemen varlar artık sprey poliüretan yazın aratın. bne istanbulda bu firmaya yaptırmıştım.http://izoguvenel.com/

    ama sedece tek bir ev çatısı için kalkıp gelmezler pek tabi anca büyük iş olacakki. o açıdan bu şekilde firmaları aratın netten.

    yani daha düşük rakama vs olacak işer değil fayda sağlayamacağınız gibi parnızada yazık olur. keşke bir yöntem olsada söylesek inanın sizi anlıyorum ama yok işte. kombi işide çok gıcık bir iştir onun için daha iyi anlıyorum.

    valla ilk senem dogalgaz kullanmam yeni evlendim 2 kat ve ustumzde cati var.2.katta oturuyorum 2.kat cevresinde xps montalama var.ve catida bazi yerler acik hava akisi oluyo bi turlu isinamadim o yüzden yere xps doseyip sap atayim dedim isi yukari gidiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackkite


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    kardeş olabilecek en ucuz yöntemlerden birini söyledim size inanın. mesela 3cm sprey poliüretan yaptırsanız 2cm xps le aynı rakam açıkar ısı geçrim katsayıs daha düşük olduğu için yaklaşsık 4cm xp yaptırmış olursunuz.

    bu firmalrın hepsi zaten seyyar araçalral çalıyoprlar usta işi değil yani. her ilde hemen hemen varlar artık sprey poliüretan yazın aratın. bne istanbulda bu firmaya yaptırmıştım.http://izoguvenel.com/

    ama sedece tek bir ev çatısı için kalkıp gelmezler pek tabi anca büyük iş olacakki. o açıdan bu şekilde firmaları aratın netten.

    yani daha düşük rakama vs olacak işer değil fayda sağlayamacağınız gibi parnızada yazık olur. keşke bir yöntem olsada söylesek inanın sizi anlıyorum ama yok işte. kombi işide çok gıcık bir iştir onun için daha iyi anlıyorum.

    valla ilk senem dogalgaz kullanmam yeni evlendim 2 kat ve ustumzde cati var.2.katta oturuyorum 2.kat cevresinde xps montalama var.ve catida bazi yerler acik hava akisi oluyo bi turlu isinamadim o yüzden yere xps doseyip sap atayim dedim isi yukari gidiyo

    kardeş xpte yapabilirsiniz ama 2cm ile olmaz enaz 5cm yapmalısınız. onuda mecburiyetten söylüyorum. çatıdaki eşyalar çok önemli değilse atın rahatlayın (bazen çok saçma eşyaları saklayıp kendimize dert edebiliyoruz..) xp yerine sprey poliürtan yaptırın. şap attırmayın. şap binayda bir ağırlık verir hem. ayrıca oda masraf. üstelik 4cm şaptan aşağısı kurtarmaz xps için. poliüretan xptende sert bir malzeme. atıldığı zaman 3,5 saniye inde kürleşiyor
    stünede yürüyebilyorsunuz. xps üstüne şap atsanızda vidalam yapmayacağınız için oynar xp yerinden. ama poliüretanda bu dert yoktur.




  • Poliuretanin metrekaresini kaca yapiyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperen_69 kullanıcısına yanıt
    Alperen bey resimlerde görünen tabana yaptığınız strafor üzerine şap betonu döktünüz mü? yoksa direkt laminant parke mi döşediniz? eğer direkt laminant parke döşediyseniz altındaki strafor yumuşak olduğu için bastığınız yerler veya eşyaların ayaklarının geldiği yük binen noktalarda göçme olmadı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memet

    Alperen bey resimlerde görünen tabana yaptığınız strafor üzerine şap betonu döktünüz mü? yoksa direkt laminant parke mi döşediniz? eğer direkt laminant parke döşediyseniz altındaki strafor yumuşak olduğu için bastığınız yerler veya eşyaların ayaklarının geldiği yük binen noktalarda göçme olmadı mı?

    Yapmadan önce en çok düşündüğüm meselelerden biriydi , ama sert xps kullandım üzerine direk 8 mm egger laminat , 2,5 sene oldu ALLAH a şükür hiçbir sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperen_69 kullanıcısına yanıt
    Zeminde kullandığınız xps kaç dansiteydi acaba? Bende benzer bir çalışmayı fayans altında yapmak istiyorum, evde bulunan gömme balkonu kapattık, balkonun tabanının altı boş olduğu için (alt katın balkonu var) zemin soğuk olmakta bunu için hemde seramikleri yenilerken 1 cm lik strafor koyacağım... Kaç dansite olsa sıkıntı olmaz diye düşünmekteyim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memet

    Zeminde kullandığınız xps kaç dansiteydi acaba? Bende benzer bir çalışmayı fayans altında yapmak istiyorum, evde bulunan gömme balkonu kapattık, balkonun tabanının altı boş olduğu için (alt katın balkonu var) zemin soğuk olmakta bunu için hemde seramikleri yenilerken 1 cm lik strafor koyacağım... Kaç dansite olsa sıkıntı olmaz diye düşünmekteyim...

    Hocam ben Dow kullandım 30 üzerindeydi ama kaçtı hatırlamıyorum,yalnız fayans altında verimli olmaz bence ,benimde banyo önünde bir yer vardı orayı işte önceki sayfalarda övülen izolasyon sıvası ile 1,4 cm yaptım sert oldu ama işe yaramadı sulanma devam ediyor,bence fayans altına xps olmaz gibi geliyor dengesiz basınca ek yerlerinden çatlar gibime geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim balkonda daha önceden fayansları kaldırmıştım ve 2cm lik strafor koysam bile üzerine yine 2 cm daha şap döksem seviye ancak denk gelir gibi geliyor. Bu şekilde şap dökünce de zamini sert olacağı için bir şey olmaz gibi geliyor ama bakalın nasıl olacak. her ne kadar biraz ısı köprüsü olsada yinede eskisinden daha iyi olacğaını düşünüyorum. ayrıca yine bu balkonun tavanınada 1 cm lik strafor plaka döşeyeceğim... Resim çekip eklerim yaptıkca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memet

    Benim balkonda daha önceden fayansları kaldırmıştım ve 2cm lik strafor koysam bile üzerine yine 2 cm daha şap döksem seviye ancak denk gelir gibi geliyor. Bu şekilde şap dökünce de zamini sert olacağı için bir şey olmaz gibi geliyor ama bakalın nasıl olacak. her ne kadar biraz ısı köprüsü olsada yinede eskisinden daha iyi olacğaını düşünüyorum. ayrıca yine bu balkonun tavanınada 1 cm lik strafor plaka döşeyeceğim... Resim çekip eklerim yaptıkca

    ha üzerine şap olursa olur tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackkite

    Poliuretanin metrekaresini kaca yapiyolar

    mesajı kaçırmışım gözümden. fiyatları inanın şuan bilmiyorum ama 2-3 sene önce xps ten ucuza maliyeti vardı. şuanda mutlak ucuzdur sormak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.