Şimdi Ara

İÇ DUVAR ISI YALITIM (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
23
Favori
290.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 ay önce balkonu pimapen ile kapattım, iç yalıtımı için araştırırken bu başlığı bi süre takip ettim.Oturduğum yerde yan sitenin apartman görevlisi iç yalıtım yapıyormuş, dediğine göre soğuk aylarda kuruması zaman alacağından havalar ısınınca yapılması daha uygunmuş...şimdi halletmek istiyorum bu işi ama sizce ustanın iyi veya kötü olması çok etkiler mi yalıtımı? adam yapabileceğini söyledi ama ne kadar iyi bilmiyorum, siz ne dersiniz?

    Ankara'dayım bu arada,balkon kuzeye bakıyor ve kışın hobi odası olarak kullanmayı , ses ve ısı yalıtımının iyi olmasını istiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tplav

    3 ay önce balkonu pimapen ile kapattım, iç yalıtımı için araştırırken bu başlığı bi süre takip ettim.Oturduğum yerde yan sitenin apartman görevlisi iç yalıtım yapıyormuş, dediğine göre soğuk aylarda kuruması zaman alacağından havalar ısınınca yapılması daha uygunmuş...şimdi halletmek istiyorum bu işi ama sizce ustanın iyi veya kötü olması çok etkiler mi yalıtımı? adam yapabileceğini söyledi ama ne kadar iyi bilmiyorum, siz ne dersiniz?

    Ankara'dayım bu arada,balkon kuzeye bakıyor ve kışın hobi odası olarak kullanmayı , ses ve ısı yalıtımının iyi olmasını istiyorum...

    havalar ısındığı için artık bu işi bitirmek istiyorum Ankara'da balkonların iç yalıtımını yapabilecek firma/usta tavsiyesi olan paylaşırsa sevinirim...dediğim gibi uyduruk bişi olsun istemiyorum, binada dıştan mantolama zaten var, kapattığım balkonların yalıtımını yaptıracağım (tavan,taban ve 2 cephesini)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okaancet

    eylül ayında evi içten sikatherm 6mm ile yalıtım yaptırdım
    bakalım sonuç ne olacak?
    pek kullanan olmadı
    cok yorum bulamadım malzeme hakkında

    hocam sikathermden memnun musunuz ?
  • arkadaslar merhaba safelife slp ürünü ile içten yalıtım yapabilirsiniz tavsiye ederim şık ve ucuz.
    www.safelifeslp.com
    www.guvenlisiva.com
  • arkadaslar safelife slp isimli ürünü denemenizi öneririm.?yk ve ucuz neme karsyda birebir özellikle deniz kenaryndaki evlerde.

    www.guvenlisiva.com

    www.safelifeslp.com

    ürün devlet televizyonundada ( TRT ) yayynlanmy?
  • sorular
    1)Landa (ısı) değeri nedir ,( kaçtır)?
    2)içerisindeki malzemeler nelerdir?
    3)Malzemelerin fiziki vb. direnç dayanım özellikleri nelerdir?
    4)m2 'ye ne kadar ağırlık verir,uygulama kalınlığı ne kadardır. nasıl ve niçin?
    5)uygulama şekli ve süresi nedir?
    6)Uygulamadan sonra ki yıllar için;
    dayanım süresi,
    (uv) ultravyole(zararlı güneş ışıklarına karşı direnci)
    mevsimlere mukavemeti nedir?
    7)uygulamadan sonra yaptığı işlevler ve görevler?

    İzotermo olarak amacımız, yalıtım sektöründe sağlam, sağlıklı, dayanaklı ve ekolojik malzemelerle en verimli ürünü ortaya çıkartmak ve bu ürünleri müşterilerimize en az birim maliyet ile sunup müşteri memnuniyetini sağlamaktır.
    tamamen doğal camın ham maddesi olan direnci ve dayanımı yüksek olan silikat 'dır.
    İnorganik-mineral birleştirici olarak reçine,(doğal-işlenmiş) kullanılmaktadır.
    Su ise malzemenin uygulama kolaylığı için kıvam tutturmada kullanılmaktadır






  • Merhaba.. Toki nin yapmış olduğu hesapta dıştan yalıtımlı ancak genel itibarla çok kötü işçilik olduğu için yalıtımın çok sağlıklı olmadığını düşündüğüm bir evde oturuyorum.. salon da dış cepheye bakan yaklaşık 10 m2 lik cumba tabir edilen pencerenin alt-üst ve yanında duvar yok, sadece yalıtım malzemesi üzerinde sıva var, buradan hayli soğuk geliyor hatta şu aralar pimapen in yan taraflarında oldukça suyu ve küf oluşumu başladı, buraya sizin gibi kendim içten yalıtım yapmayı düşünüyorum. 3 yada 5 cm lik xps malzemesini duvara bir yapıştırıcı madde ile içten yapıştırıp üzerini de duvar kağıdı ile kaplamayı düşünüyorum..ancak küçük bir örnek üzerinde yaptığım uygulamada duvar kağıdı yapıştırıcısı, kağıdı xps nin üzerine yapıştırmadı, baly-derby tarzı yapıştırıcılarda xps yi eritiyor, siz xps üzerine kendiniz mi sıva yaptınız, bana ne tavsiye edersiniz. ?




  • areano A kullanıcısına yanıt
    Xps üzerine kağıt çok dayanıksız olur en ufak darbede içeri çöker ,geçen tekzende çok hoş bişy gördüm,bu beyaz köpüklerden duvar taşı deseni yapmışlar ve dış kısmı sertleştirmişler çok hoş olmuş tek bir duvar için çok hoş olur ve sıvadan çok daha kolay olur ,ben yapıştırıcı olarak dow insta stik kullandım ama o kağıt için olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım..peki tavanda kullandığınız malzemeyi de xps üzerine dow insta stik ile mi yapıştırdınız ?
  • areano A kullanıcısına yanıt
    evet insta stik ile yapıştırdım ama 4 - 5 noktada fındık büyüklüğünden biraz daha büyük koydum fazla değil
  • anladım..teşekkürler.
  • takip
  • net te bundan buldum sadece..siz de böyle bir şey mi kullandınız..ucuna tabanca da gerekiyor galiba.
  • areano A kullanıcısına yanıt
    yok canım bu profesyonel yani büyük işler için benim bahsettiğim içerik olarak aynı ve ordaki tabancaya benzer tabancasıda vardır ve tüp şeklinde satılır , birde şunu ekliyim tabanca olayı çok gıcık 2 tabanca bozduktan sonra sedef marka tabanca buldum adam 50 tl den verecekti sedefin kendi mağazasından 25 tl ye almıştım aklınızda bulunsun ve güzel tabancadır , insta stik tüplerde 12 tl civarı idi







    ayrıca bununla beraber temizleme tüpüde almalısınız misal çalışmaya bir gün ara verdiniz içerde kuruyup tabancayı kullanılmaz hale getirmemesi için yapışkanı çıkarıp bu tüpü bağlıyorsun ve püskürtüyorsun sıvı çıkana kadar , ama bu temizleyici çok uzun gidiyor yani 8 -9 yapıştırıcı tüpe 1 tane temizleyici veya daha da az olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_69 -- 3 Aralık 2014; 14:03:19 >




  • benim kaplayacağım alan hayli küçük olduğu için böyle bir tüp işimi görecektir muhtemelen, ayrıca küçük bir alanın işini tembellik edip yarıda bırakmazsam temizleme tüpüne de gerek kalmaz heralde :) ama şu tabanca işi biraz garip,ucunda küçük bir boru olsa (Raid böceksavar köpük gibi) yada bildiğimiz silikon tabancasıyla yapılabilse daha iyi olurdu onlar japon pazarlarında 3-5 tl falan.
  • areano A kullanıcısına yanıt
    tek tüp dahi olsa temizleme sıvısına ihtiyaç var çünkü tabanca az para değil eğer iş bittikten sonra tabanca içinde yapıştırıcı donarsa tabancayı temizlemek ölümden beter :)
  • Konunun müdavimleri eski uyguladıkları yalıtımlardan halen memnunlar mı? Malum zamanla taşlar yerine oturmuşur.

    bu arada Nasılsınız dostlar görüşmeyeli ? Yıl oldu nerdeyse 2015. Isı yalıtımında memlekette bir arpa boy aldı mı dersiniz ?

    Bence maalesef bir cacık olmadı ülkemizde bu konuda.
  • arkadaşlar merhaba ben sundurma katta oturuyorum binada yalıtım var ama en çok faturayı ben ödüyorum üst katrım yurtdısında alt katımda yakmıyor tavana ne gibi uygulama öneririsiniz kimisi sağlıksız kansorejen felan yazmıs önceden deneyimlerinize göre ne yaptırayım maliyeti nedir inanın burada ne derseniz onu yaptıracağım simdiden cok tesekkur ederim
  • 2 duvar arasında çok az mesafe olduğundan yalıtım yapmamış müteahhit, bundan dolayı o cephede epey ciddi sorunlar yaşıyoruz, buna nasıl çözüm buluruz, dar alanlarda yalıtım nasıl yapılır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vindobona

    2 duvar arasında çok az mesafe olduğundan yalıtım yapmamış müteahhit, bundan dolayı o cephede epey ciddi sorunlar yaşıyoruz, buna nasıl çözüm buluruz, dar alanlarda yalıtım nasıl yapılır mı?

    yazın spyreyle en dar ulaşılamadık alanlara bu yöntemle yalıtım yaptırabilirsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.