Şimdi Ara

Ibt2 (BTS7960) Hep Yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
19
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısaca sorunumu ve sorularımı anlatayım,

(Kullandığım 775 motorun datasheeti:
    12v'da boşta 1-2A, yükte 11A, durdurma akımı 25-30A.
    24v da kullanıyorum ondan dolayı amper daha fazla çekebilir.)
    Bir ibt2 daha aldım ve onuda doğru bir şekilde bağladım.
    Ortalama ilk 2-3 gün araçla oynamada bir sorun yaşamadım, tabi aracı bu süreçte hep düz yolda sürdüm. Bu yeni sürücüde rc arabamı %40-45 lik eğimle yukarı çıkmaya çalışırken motor 3-4 saniye takılıp kaldı ve dönmesi için gazı kesmedim, zorladım. Sürücüden tiz bir ses çıkmaya başladı ve ardından bir dumanla sürücünün 1 yönü yandı. Oysaki verdiğim gaz %25-35 olmasına rağmen sürücü yanmıştı. Büyük ihtimalle fazla gaz versem sürücü yanmadan kurtulurdu ama arabanın şasesine fazla güç zarar verdiği için gazı kontrolcüden max %35'e sınırlamıştım.

1 gün sonra tek yönle oynarken araba orta hızda duvara çarptı ve araçta hiçbir hasar olmamasına rağmen sürücü çalışmıyordu. Aldım sürücüyü inceledim belki kablosu falan çıkmıştır diye ama bütün kablolama doğru olmasına rağmen sürücü çalışmıyor anladımki sürücü hepten yanmış.
    Belki max 20-25A çekti birkaç saniye bu kadar hızlı bozulması normalmi?
    2 tane ibt2'yi paralel bağlarsam amper sınırını iki katına çıkarmış olurmuyum?
    Daha yüksek amper sınırlarına sahip önerebileceğiniz bir sürücü veya fırçalı 6s esc varmı?
    Birde BTS7960 ile ilgili şu videoyu gördüm, sürücünün altındaki soğutucu metalin sürücüyü kısa devre edebileceğinden bahsediyor ama eğer sürücü ile soğutucu arasına izolasyon yapmazsanız soğutucuyu söküp kullanın diyor.

Challenger Tech.youtube
    BTS7960 Motor Driver: Heat Sink Problem Explained! 🔥❄️#dangerous #BTS7960 #motordriver
    https://www.youtube.com/shorts/6DDAGwBlEfk

(İnternette az okumama göre BTS7960b fazla amperle zorlanınca kendini kapattığı yazıyor ama bendeki sürücülerden baya duman çıktı ve çalışmıyorlar.)

Piyasada 6s esc olsa esc alırım ama o da yok türkiyede olanlar 80$ bütçe dostu değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.