Şimdi Ara

Ibrık sıvamada kalıpsız yöntem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ibrık sıvamada kalıpsız yöntem

    Sıvama tezgahında ıbrık yapmak zordur. Hem ucuz işçilik hem de zor. Çünkü ıbrığın ağzı daralır ve bu dar ağızdan kalıbı geri çıkarmak çok zor bi iştir. Parçalı kalıplar imal edilir ve kalıp parça parça çıkarılır. Ayrıca bu ağır kalıbın yüksek devir dönmesi de epey bi tehlike.

    Ibrık sıvamada kalıpsız yöntem

    Kalıp yerine ıbrık malzemesinin içine dalan iki noktadan döner bir kol düşündük. Ibrık boyunca hem ileri geri hem de ıbrık metaline temas eder vaziyette bir işleme ile işi bitirebilir. Bu kolun yüksek hassasiyeti güçlü hidrolik silindirlerle kontrol edilerek sağlanabileceği gibi, dıştan kapan bir kalıp da eklenebilir. Bu sayede akıl almicak bi seri üretime geçilmiş olur.







  • Yüksek devirde dönen bir nesnenin içine hidrolik silindir sokmak için ya deliğin normalden büyük olması gerekir yada alışılmadık bir hidrolik silindir dizaynı lazım diye düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum, ama fikir olarak gerçekten çok mantıklı. Bu sorun hakkında bilgi alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ıbrık ağzı çok dar değil. Zaten içeride yapması gereken baskı. Yani milyarda bir hassasiyet şart değil. Dış kalıba basabilir sistem.
    Ayrıca döküm -pik- yüksek alaşımlı çelik vb özelliklerle öttürebiliriz sistemi.

    Hidrolik silindir dışarıda olur, iç kısımdaki ekleme mekanik bir kol ile bağlı olur. Yani iç içe geçmiş iki milden birisi eklem bükülmesini sağlayabilir.

    Konuşalım tartışalım.
  • Şunu da ekleyelim, ille de tek noktadan basmak zorunda değil. Şemsiye gibi açılan çoklu kolla mesela 3 lü kol ıbrıktan girince çelik dubel gibi açılır ve ıbrık içine 3 noktadan dışa doğru baskı uygular.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.