Şimdi Ara

i9 9900KF için soğutucu tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu an işlemcimi 190 liralık FSP Windale 4 AC401 ile kullanıyorum ama biliyorum pek sağlıklı bir durum değil. İşlemciyi stres testine sokamıyorum, Cinebench testi yapamıyorum çünkü %100 yük altında sıcaklık ani fırlıyor fan son hızda dönse de 90ları geçiyor ben de daha fazla yükselmesin diye testi sonlandırıyorum. Sizden bu indirimlerde alınabilecek ve beni 70 li derecelerde tutabilecek bir soğutucu tavsiyesi istiyorum. İlla sıvı soğutma gerekli mi onu da bilmiyorum ama çok da para harcamak istemiyorum. Aslında bu soğutucu ile daha da iare ederim diye düşünüyorum çünkü oyunlarda maksimum %50 60 falan yük altına giriyor ve sıcaklık 80i geçmiyor. Render falan da işim olmadığı için beni idare ediyor. Şimdi maksimum 500 lira çıkabilirim. Bir süre daha böyle idare edip ilerde daha güzel bi şey mi almam lazım yoksa 500 liralık bir soğutucu da bu işlemciyle yıllarca kullanılabilir mi? Şimdi değil ama 3 4 yıl sonra Overclock ihtimali de var tabi. Bilemedim kafam karışık.

• O islemcinin hakki NZXT Kraken 280mm veya herhangi bir 360 mm radyatordur. Ucuz bir 360mm radyatore Noctua'lari takip kullanirsan hayvan gibi guclu 5.2 ghz kullanabilirsin. Yoksa kullanmak bana sacma geliyor sogutamayacaksam neden Intel alayim AMD tarafinda dusuk voltajda efil efil calisan 3700x var.
  • ben mi yanlış anladım stres testlerinde 9900k'yı 70 derecede tutacak soğutucu mu arıyorsun bi de 500 liraya? custom yazmayı bilmeyen arkadaş bile delid yapıp özel su soğutmada daha fazla dereceler yazmıştı.az mantıklı bişi söyle ciğerimi ye sen alırken bilmiyor muydun o aletin öyle ısındığını?oc yapınca 250w TDP oluyor diye bas bas bağırırken burada herkes herhalde anladın ne demek istediğimizi ve intelin TDP yalanını?
  • Yok şimdi almıycam bişey. İlerde sağlam sıvı soğutma alır gittiği yere kadar kullanırım artık. Şimdi beni kurtaran şey ekran kartımın rtx2080 olmaması. Ekran kartı gtx1070 le aynı seviyede bir kart olunca işlemciyi hiç yormuyor. İşlemciyi en çok yoran AC Originste falan %40larda dolaşıyor. PUBG, Apex Legends gibi oyunlarda zaten %20 seviyelerinde. O yüzden de fazla ısınmıyor ve beni acil soğutucu almak zorunda bırakmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Scythe Fuma 2
    Deep Cool Dp-Mch6-Nt-Wham4
    Be Quiet! BK022 Dark Rock Pro 4
    Be Quiet! BK021 Dark Rock 4

Hava soğutma olarak bunlara bakabilirsin benim önerim Fuma 2 olur, F/P olarak. İmkan varsa su soğutma da bakabilirsin denemedim ama dün gamepower 360lık rad olan inventusta 450 liraydı. Baska ürün beklemesem onu alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Yok şimdi almıycam bişey. İlerde sağlam sıvı soğutma alır gittiği yere kadar kullanırım artık. Şimdi beni kurtaran şey ekran kartımın rtx2080 olmaması. Ekran kartı gtx1070 le aynı seviyede bir kart olunca işlemciyi hiç yormuyor. İşlemciyi en çok yoran AC Originste falan %40larda dolaşıyor. PUBG, Apex Legends gibi oyunlarda zaten %20 seviyelerinde. O yüzden de fazla ısınmıyor ve beni acil soğutucu almak zorunda bırakmıyor.
    olayın para ile hiç alakası yok burada geziyorsun illa ki biri çıkıp bende şu bende bu diyecek.ula diyeceksin ben de yapayım ya da bu mal yanlış biliyor aha doğrusu olacaksın ama soğutucu engel olacak yoksa ben sana ekran kartına yetmez demedim ölüsü yeter.sen ona parayı denkleyip bi düzgün su soğutma ya da dark rock pro 4 noctua d15 gibi bir şey alıyorsun yoksa anlamını yitiriyor alet.windale dale don dale(şarkı) falan tutmaz o aleti.ryzen 3000 alıyorsan x570 alacaksın gibi bir şey ha almayınca da çalışıyor senin durum gibi ama kafana takılacak bu.

• 9900KF ile beraber Dark'ın 240'lık Sıvı Soğutucusunu kullanıyorum. Anca yetiyor düşün. Üstelik OC'ta yok işlemci de. Oyunlarda 80'e doğru yelken açıyor ama genelde 70-75 arası seyrediyor sıcaklık. MasterGel Maker Nano var bi de macun olarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • münşi kullanıcısına yanıt
    çaglar adam 9900kf kullanıyor düz k degil

dark pro 4 kafi gelir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 27 Kasım 2019; 11:34:16 >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    hocam sizin sıvı sogutunun kaç w a kadar destegi var
    Ekran kartınız gtx1080 1080ti rtx2070 2080 ya da rx5700 5700xt falan mı?

• asko56 kullanıcısına yanıt
    K ile KF modeli arasında ısınmada fark var mı? Ben tek fark grafik birimi yok diye biliyorum KF'nin. Bunun sıcaklığa bir etkisi olur mu?

• Soğutucum bi gelsin sıcaklıkta da dövücem bekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

hocam sizin sıvı sogutunun kaç w a kadar destegi var
    Üretici sitesinde veya başka bir yerde bunla ilgili bilgi yok hocam ama test edenler 2700x ile denemişler.

Ekran kartı rtx 2080

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 27 Kasım 2019; 12:55:42 >
    Tamam işte. Benim şu an 190liralık soğutucuyla oyunlarda 80derece altında kalabilmemin tek sebebi ekran kartımın 1660ti olması. Islemciyi bu kadar yuksek almamin sebebi 1800 liraya aldığım 9600k yı 1500 liraya satıp ikinci elde 2700 liraya 9900kf bulmamdan. Yoksa AMD sisteme geçmeyi falan düşünüyordum ama anakartım z390 Pro Gaming olunca üste 1300 lira verip işlemciyi 6/6dan 8/16ya çıkarmış oldum. Soğutucuyu da bişekilde halledicez gari.

• 90 derece yüksek bir değer 80 derece ideal oyunlarda sürekli tam yükte çalışmadığından muhtemelen bu kadar yüksek sıcaklık görmeyeceksin ben nzxt kraken x62 çift radyatörlü sıvı soğutucu kullanıyorum ve memnunum. 7700k OC'li 4.8 GHZ de çok stabil 70 derecelerde çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

K ile KF modeli arasında ısınmada fark var mı? Ben tek fark grafik birimi yok diye biliyorum KF'nin. Bunun sıcaklığa bir etkisi olur mu?
    9900k içindeki grafik birimi harici kart takınca pasif oluyordur yani öyle ölümüne ısınmalıyıııım yapmıyordur.9900k'nın ısınmasının sebebi dahili grafik değil öyle olsa sendeki ısınmazdı.

bir konuya dikkat çekmek istiyorum fuma 2 diye bi aletin lafı geçiyor son zamanlarda neymiş indirime girmiş.baktım testlerine 900 liralık dark rockl pro 4 ile aynı değerleri almış 340 liralık alet.iyi güzel de işlemci ne?benim sempron 3000'i takarsak bütün soğutucular aynı.bu soğutucu testlerini 9900k'ya göre yapmaları lazım çünkü bu soğutucuların TDP değerleri var onu aştın mı haşat olur.fx8 işlemcilerin 1060'a kadar şekli bozmayıp sonrasında dağılması gibi.900 liraya dark rock alan enayi 340'a fuma 2 almayanı dövmüyorlar yani hangi işlemcide kullanacağınız önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

9900k içindeki grafik birimi harici kart takınca pasif oluyordur yani öyle ölümüne ısınmalıyıııım yapmıyordur.9900k'nın ısınmasının sebebi dahili grafik değil öyle olsa sendeki ısınmazdı.

bir konuya dikkat çekmek istiyorum fuma 2 diye bi aletin lafı geçiyor son zamanlarda neymiş indirime girmiş.baktım testlerine 900 liralık dark rockl pro 4 ile aynı değerleri almış 340 liralık alet.iyi güzel de işlemci ne?benim sempron 3000'i takarsak bütün soğutucular aynı.bu soğutucu testlerini 9900k'ya göre yapmaları lazım çünkü bu soğutucuların TDP değerleri var onu aştın mı haşat olur.fx8 işlemcilerin 1060'a kadar şekli bozmayıp sonrasında dağılması gibi.900 liraya dark rock alan enayi 340'a fuma 2 almayanı dövmüyorlar yani hangi işlemcide kullanacağınız önemli.

Alıntıları Göster
    Adam 3-5 sene önce baslamış bu test olayına soğutucular yıllandıkca cok değişmiyor biliyorsun, karşılaştırma acısından aynı cpu ile devam ediyor. Aslında o cpu da eskiden high end di. Sıfır dan başlamak için 9900k iyi seçim aslında.

• Al sana hem amd cpu hem adam akranın bak
  • Bence en az 240mm iyi bir sıvı soğutma almak gerek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.