< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ludovico2 -- 20 Haziran 2019; 23:26:43 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ludovico2 -- 20 Haziran 2019; 23:26:43 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
9700k şimdiden stutterlara başladı bence alınmaz
12 thread ryzen 2600 al daha iyi https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Core-i7-9700K-vs-AMD-Ryzen-5-2600/3335vs3243 fark ne? %30. fiyat farkı ne? birine 1000 öbürüne 2500 desen, %150. https://www.cgdirector.com/cinebench-scores-updated/ 9700k - 212-1542 2600 - 163-1307 tek çekirdek farkı %23 çok çekirdek farkı %17 işte bu fark için o fahiş fiyatları ödüyorsunuz. bu fanatiklik yüzünden adamlar sizlerden gaz alıp inadına gereksiz pahalı saçma chipler satmaya devam ediyorlar "Intel Inside, Kidney Outside" ac odyssey'de ryzen 2600, 9700k'ya göre çok daha stabil frametime çıkarıyor. bence oturup düşünün. inatla i7, inatla intel demeyin. bence ryzen 3600 serisini bekle. aynı paraya çok daha iyisini alırsın. ryzen 3600 maksimum 1500 liraya çıkacak ve 9700k'yı yerin dibine sokacak bir işlemci. |
Bence ryzen 3000 leri bekle. İlla intel alacağım diyorsan 9900k almaya bak.
|
Single core da eşitler
Multi core da amd önde Pcie 4.0 amd de Uzun ömürlü anakart amd de Fiyat/performans amd de |
Yahu niye millet işlemci veya ekran kartı karşılaştırırken AC Odyyssey' i tercih ediyorlar anlamış değilim. Rezil optimizasyonlu bozuk bir oyun. Ne diye tercih ediliyor ki? Ayrıca ryzenla intel arasındaki ram gecikmesi farkı da %10-15 gibi bir fark açıyor oyunlarda ekstradan onu da ekleyin.
|
Yalnız i9 parasına 4.6 ghz 12c/24t işlemci geliyor 7 temmuzda.
Şu saatten sonra intel alanda ne biliyim.. |
9700k yerine 2600x al demiş biri. Şu dahili bileşenlerin geldiği durum içler acısı.
Amd nin yeni nesil işlemcileri merak uyandırıcı, öncelikle bir gelsin bakalım yine gelecek zaman kipi ile zamanla uçacak, kaçacak mi denecek yoksa performans zirvesine oturacak mi.. benim için kriter oyun performansı. Benchmarklar, sentetik testler kendini tatmin etmekten baska birşey değil. Umarım vaad edileni verir Amd. |
"Ağla da çatla" diye yanıt yazan, 9700k ya stutter a başladı yazan, burada yazdığı çizdiği işlemcileri, kartları Youtube harici herhangi bir yerde gördüğünden şaibe duyduğum biri ile normalde polemiğe girmem. 9700k kullandım, 8700k da kullandım, 9900k kullanıyorum şu an. Ofiste kullandığımız ufak bir sistemimiz var, 2600x var onda. Amd 2600, oyun için konuşursak bütçe odaklı, üst seviye hedeflemeyen kullanıcıları tatmin edecek bir işlemci. Hepsi bu. 9700k ile adı yan yana anılacak bir ürün değil. Burdaki konuyu açan kişi, 1080p de üst seviye hedefliyor, 2600 ile mi sağlayacak bunu? 9700k, oyun söz konusu ise perişan eder 2600 ü. Konuyu açan kişinin kullandığı diğer donanımlarda elbette etken, ben onları hariç tutarak konuşuyorum. Burda konumuz paranın zor kazanıldığı ve bununla en etkin ne yapılacağı değil sanırım. Geçenlerde konu açtım, pc hoparlörü için kaliteli bookshelf hoparlör arıyorum, şunlar şunlar diye seçenekleri yazdım vs. bir üye cevap vermiş yazdığın hoparlör pc yanında büyük olur, ondan olmaz.. -- sanki ben büyük mü olur küçük mü olur diye sormuşum gibi -- sana şunu öneriyorum diye 7-8 yıl evelinin 2.1 sistemini önermiş. Ha iyi niyetle yazmış etmiş, orası ayrı ama benim sorumun cevabı değil. Bu da ona benziyor. %25 performans için ben öderim mesela 2 kat fark. Benim kullanım senaryoma göre çok farkeder. Bu arkadaş da belki öder, biliyor musun? İşlemcilerde, ekran kartında vs siz ne bekliyorsunuz eğer 2 kat performans artışı varsa, ancak ozaman 2 kat fiyat olur mu diye düşünüyorsun? Artık hiçbir yeni nesilde teknolojinin geldiği şu noktada böyle farklar görmek teknik olarak mümkün değil. Telefon işlemcilerine bakın, tv lere bakın, konsollara bakın, pc lere bakın varmı devrimsel büyük yenilik, büyük performans farkları? Gelinen noktada %10 lar konuşuluyor artık. %25 büyük fark.
Amd hiçbir zaman oyunlarda üst seviyeye hizmet veremedi, şu çok övülen Ryzen serisi ile de hep geride kaldı. Ekran kartında da hiç üst seviyede yok, yapa yapa Rtx2080 ayarında kart yaptı ki o da yıllar evel çıkan Gtx1080ti nin performansta eşleniği. Oyun tarafında üst seviyede yok yani kısacası. Yeni çıkacak olan seri ile bunu tersine çevirebilirse Intel'in 10nm ye 2 yıl içinde geçebileceği düşünülünce, Intel'i perişan eder ama ben böyle olacağını sanmıyorum. Yaklaşacaktır sadece. Oyun harici diğer konularda zaten Intel'in önüne geçecektir 7nm ve çekirdek avantajı ile. |
%25 performans için 2 kat para ödemesin diye kurtarıyorum insanları. ağla da çatla. asıl bu gerçeğin üzerinde durmayan dahili bileşenlerin geldiği durum içler acısıdır.
9700k 8700k gibi işlemcilerin ne denli gereksiz pahal olduıgunun farkında değil misin? i5 84000 ve 8700 arasındaki far ne? %45 multi core + %10 single core. fiyat farkı ne? %120. adam sadece hyperthreading eklemek ve + 0.3 ghz için sana 2 katından fazla fiyat biçiyor. sonra o Hyper Threadingde de güvenlik açığı çıkıyor. https://www.youtube.com/watch?v=bIc2OP68Mvo al sana %20-25. ağla da çatla. 120 fps üstünde 15-20 ekstra fps için insanlara ekstra %150 ödetmeyi göze alanlar gelmiş burada bölüme laf atıyorlar bırak da insanlara doğru yolu gösterelim. bu insanlar bu paraları kolay mı kazanıyor? adam 9700k alırken, 2.5 katı az fiyatına %20 daha güçsüz işlemci alacağının farkında mı? tabii ki değil. çünkü senin gibiler çıkıp "HUAAAAĞĞĞ 144 FPSYE TAMAMLIYOR %20 IPCSİ DAHA İYİ HUAĞĞĞ" diye büyütüyorlar, konuyu açan adam da "aaa intel süper doğru mantıklı" deyip binlerce lira bayılıyor şu gerizekalı işlemcilere. paranı çöpe atacak kadar lüksün olana tabii ki intel öner. sonuçta o %20 ekstra performansı AMD henüz sunabilmiş değil, bunu zaten ben de kabul ediyorum. ama 120 fps ile 144 fps arasındaki farkı hissedemeyecek, parasını çarçur etmek istemeyen casual oyuncular da bırak 2600-2600x alsın. o aradaki fiyat farkına belki rami 2x8leyecek. belki bir üst gpuya çıkacak. o fiyat farkına MONİTÖR alırsın be. 1500 liraya 1440p, 4K monitörler var. :)) |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 20 Haziran 2019; 22:52:32 > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Haziran 2019; 8:58:50 > |