Şimdi Ara

i7 7700k ya rakip var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Topladığım kasada şuan elimde sadece gtx 1080 ekran kartı var.
    2k yada 4k değil 1080p de 144 hz monitörle oynayacağım. Olabildiğince yüksek fps gerekiyor bunun içinde.
    Başta Ryzen 1600 düşünüyordum ama karşılaştırmalardan yeterli gelmediğini gördüm.
    Amd de bu seviyelerde oc yapmadan performans veren bi işlemci var mı ?
    İ7 7700k alsam nasıl bi soğutma yapmam gerekir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ryzen 7 1700 OC = i9 seviyesindeki işlemcilere kafa tutarsınız.
  • Fakat sadece oyun için 5 1600X alıp güzel bir sıvı soğutma ile extreme derecede OC'lar yapın.
  • OC yapmak istemiyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: devilneversleeps

OC yapmak istemiyorum hocam

oc yapmak istemiyorsanız neden 7700k ?
  • TurkishPro T kullanıcısına yanıt
    Oc işlemcisi değil diye biliyorum 7700k yı?

• Single core performansı olarak yüzde 3-5 civarı önde olan 7740x var. Fakat x299 anakartları pahalı ama ileriye dönük olarak 6-8-10 core işlemcilere upgrade şansınız var.

Paket büyüklüğü nedeniyle 7700k'ya göre daha serin çalışıyor ve oc kabiliyeti daha yüksek.

Her iki işlemcide de oc yapılacaksa sıvı soğutma şart. corsair h100, h110, h115 tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 21 Eylül 2017; 21:2:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütçeniz nedir? Ve neden overclock yapmayı düşünmüyorsunuz?

• Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Pek anlamadığımdan stabil kendi değerinde çalışsın istiyorum.
    Aslında Ryzen 5 1600 de karar kılmıştım ama Gtx 1080 le full hd 144 hz de yetersiz geldi gözüme. Topluyorken düzgün bişey olsun dedim. Bütçem ekran kartı hariç 3000 olur maximum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilneversleeps -- 21 Eylül 2017; 20:58:34 >
  • 144hz icin 7700k Ryzenlere bakmayin bile..

• Grimaniel kullanıcısına yanıt
    İlla sıvı soğutma mı gerekir hocam ? minimum bütçede anakart ve soğutucu önerebilir misiniz yanına ,Oc yapmayacağım.

• devilneversleeps kullanıcısına yanıt
    Stabil değerleri yakalayabileceğinizi düşünüyorum. Bu forum ne için var

CPU Anakart ve RAM alacaksanız sadece 7700K ya yönelebilirsiniz. Ancak soğutucu, depolama vs.işin içine girince 3000i aşarsınız.

O bütçe ile R5 1600e yönelip, forum desteği ile overclock yapmamızı öneririm.

psu lu uygun bi kasa, işlemci ve soğutucusu, anakart, ram, 1tb hdd alacaklarım bu kadar 3000i aşar mı 7700k ile :((

200 hdd

1400 cpu

Soğutucu 250

Anakart: 300/600 (Z serisi anakart seçmeniz geleceğe yönelik daha faydalı olur ancak isterseniz B250 de alabilirsiniz.)

Ram 600

Bu sistemi 250 liralık bir kasa psu kombosuna emanet etmek ve ssd siz kullanmak yerine ryzen e yönelmenizi öneririm.

Hocam bu forum anlamadığımız konulardan anlamak için yok mu? Forumda çok fazla Ryzen kullanıcısı var, onlardan rahatlıkla yardım alabilirsiniz.

Hatta neredeyse ben bile 2 saatlik ryzen maceramdan edindiğim tecrübelere bile size ince ayarlarda yardımcı olabilirim.

Sürekli oc halinde kullanmak sıkıntı yaratıyor mu ?

• Bende i7 7700k almak istiyordum. Ama internette ısınma sorunu var diye çok konu var. Iyi bir sivi soğutma şart bence. Ryzen 7 1700 düşünebilirsin. Intel ı7 7700k sadece tekli çekirdek performansı yüksek olduğundan oyunlarda 10 20 fps fazla alırsın. Testlerde pek fark yok ben ryzen 1700 alacağım. Karar senin

Benim Q6600 neredeyse 10 senedir overclocklu olarak çalışıyor, hala kullanıyor sayılırım, tık demedi.

• Hocam 6700k yı ,gtx 1080 kartla 144hz monitörde 1080 çözünürlükte kullanıyorum,Asus hero anakartla işlemciye otomatik overclock yaptım stabil kullanıyorum,7700k size hayli hayli yetecektir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.