Şimdi Ara

i7 7700k Problemlerin işlemcisi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
2
Favori
11.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YoğunBelKası


    Hocam 7700k bile 1080p de tam olarak besleyemiyor zaten 1080 ti yi. Ama 7700k gerçekten kendini sevdiremedi bana. Hala 4 çekirdek hala %5 artış. Yeni nesilde artık %30 artış olucak demiş intel. Bekleyemem derseniz x299 işlemcileri de çok güzel zaten 6 çekirdeklisi 7800x 390 dolar mıydı neydi. Ben olsam direkt ona geçerdim çıkınca

    Üst seviyede %30 performans artışı olmayacağı söylentileri var. %30 u serisinde olacakmış.



    Zamanında 130nm den 90nm(prescott) ye geçerken hiç performans artışı yapmayıp. Daha fazla ısınan bir işlemci yapmayı başarmıştı intel. %5-10 yine iyi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    30 olmasa bile 20 olur en kötü. 6 çekirdeğe geçmesi lazım i7 lerin artık. Dediğim gibi şu an 1080 ti de bile sorun çıkıyorsa ilerde yeni ekran kartlarını i7 ler hiç besleyemez. 2.nesilde gerçekleşen sıçrama lazım artık. Gıdım gıdım ilerleyecek durumda değil intel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Bu ne doyumsuzluktur yaw. 1080ti alıp 1080p de ne yapacaksın. 1060 ı bilemedin 1070 al geç. g4560 + 1060 ile her oyunu gayet keyif alarak oynarsınız. Fazlası oyunu oynamak değil sidik yarıştırmak oluyor.

    Bugün giriş seviyesi işlemciler bile oyunlarda 60fps yi çok rahat görürken işlemci teslerinde oyun performansının bu kadar öne çıkması da saçma bir durum. Oyun için işlemci alınmaz.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Yaw arkadaş yetmiyor ultra 144hz e. Bf1 980ti ile ultrada 70fps civarıydı. Gta son ayarlarda 60ın altına düşüyordu. 1080ti 4k kartı mı ? Hiç de değil. 144-165hz 1080p ultra detay kartı. Ya da 2k 60-120hz kartıdır.
    Ayrıca 2k da bile darboğaz olur gtx2080 ya da 2080 ti ile eğer intel %5 artırırsa yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 17 Haziran 2017; 0:36:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Olmuyor mu yani 144 olmadan. Keyif alamıyor musun? 144 yerine 100 düşünce çok mu şey kaybediyorsun?
  • Oyunlar için 2K/60fps yeterlidir. 7700K almaktansa Coffe Lake beklenebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    60 altını görüyordu kimi oyunda diyorum
    Şu an ghost recon gibi oyunlarda 1080 ti ultrada 80fps civarı veriyor. Bf1 ultrada 110-120fps civarı falan. Yani 144fps yine vermiyor zaten. Tüm oyunlarda 100fps üstü verdiğini falan mı sanıyorsun 1080 ti nin. Akıcı oyun deneyimi için ultrada 1080/1080 ti lazım bence.
    1 yıl sonra çıkcak oyunda kim bilir ne olcak belli değil. 3-4 sene kullanmayı düşündüğüm için aldım bu kartı. Çünkü işlemci de sınıra geldi artık. Bi sonrakine komple sistem yenilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 17 Haziran 2017; 2:00:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7. seri işlemcilerde görülen bu sorundan dolayı 6700k işlemcili sistem toplamayı düşünüyorum. Optane teknolojisine ve Z270 anakartlara gerek yok.
    NZXT s340 & Asus Z170 Pro Gaming & 6700k & Noctua NH-U9S temelli bir sistem kurma kararı aldım.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Üstat arkadaşa hak veriyorum. 1080p 144 hz monitör kullanıyorum. Haliyle monitörün sunduğu özelliklerden faydalanmak, maksimum verim almak istiyorum. Bu şartları şu anda mevcut oyunların tümünde sağlayan bir kart mevcut değil. En kralı da 1080ti ve o bile 100fps verebiliyor birçok oyunda. Bu karta da hakkını verecek en ideal işlemci 7700k gözüküyordu. Onda da acayip acayip mevzulardan bahsedildi. Şahsen hepsi için biraz daha bekleyeceğim sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7700k işlemciyi kullanmadan önce forumlarda genel olarak bahsedilen sorunlardan bilgim olsada gerçekten bu işlemcinin problemli mi yoksa mevcut sorunların gereğinden fazla mı ön planda tutulduğunu gözlemlemek için kişisel sistemimde bir süredir kullanıyorum.İşlemci ile ilgili ilk dikkatimi çeken bıosdaki yüksek voltaj değerleri oldu.Gerek vcore gereksede sa ve ıo voltaj değerleri hemen hemen her anakartta olduğu gibi yüksek değerlerde bulunuyordu.İlk olarak bu değerleri işlemciye göre optimize edip daha sonra araştırmalarım sonucunda ulaştığım pll oc voltage değerinin işlemcideki tüm termal sorunlara neden olduğunu gördüm.Çok değil sadece yarım saatlik bir çalışma ile işlemci sıcaklıklarını kayda değer oranda iyileştirdim.Açıkcası kullanmadan önce bazı durumlar için emin olamadığım sorunlar olduğunu düşünüyordum fakat bu sorunların çözülebildiğini ve kritik hata olmaktan çıkıp düzeltilebilir oranda iyileştirilebildiğini gözlemledim.Şu an bu sıcaklarda dahi herhangi bir ani sıcaklık yükselmesi yada yük altında aşırı ısınma gibi sorunlar gözlemiyor ve önceki haswell sistemime oranla platform değişikliğinin işlemci tabanlı uygulamalar ve 1080p gamingde ortalama olarak %30 seviyesinde bir kazanım getirdiğini söyleyebilirim.İşlemci oyun sistemleri için en ideal işlemcilerden birisi fakat gerek İntel'in açıklamaları gereksede kullanıcıların raporladığı sorunların kritik bir hata gibi yansıtılıp işlemci ile ilgili ön yargı oluşturulduğundan dolayı kullanmayı düşünenler tedirgin olabiliyor.Bu tedirginlikte haliyle kullanıcıda ön yargıya neden oluyor ve sonuçta diğer alternatiflere yönelmek durumunda kalıyor.Pc de en önemli sorunda burada başlıyor kullanıcı aldığı ürünü kutudan çıktığı gibi hiç bir şey yapmadan kullanacağını düşünüyor fakat bunun donanım ve yazılım optimizasyonu olduğunu önemsemiyor.Donanım optimizasyonu ile tüm bileşenleri optimum düzeyde verimli bir şekilde kullanabilmekten geçerken yazılım optimizasyonu ilede işletim sistemi ve donanımların verimli çalışması sağlanıyor.7700k kutudan çıktığı gibi kullanılırsa başlıktaki gibi problem yaratabilir fakat donanım optimizasyonu yapılırsa herhangi bir problem oluşturmaz.




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    İyi de bunları anakart üreticileri hazır olarak sunamıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Her işlemcinin çalışma ve ihtiyaç duyduğu system,input/output çıkış voltajları aynı olmadığından anakart üreticileri auto voltaj değerlerini ortalamanın üzerinde tutuyor.Bu durum yıllardır mevcut olduğundan genelde her anakart auto voltaj değerinde işlemcinin ihtiyaç duyduğundan hep fazlasını işlemci çekirdek voltajı olarak atıyor.Haliylede termal problemler ilk aşamada burada başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki x299 platformunu bekleme fikri mantıksız mı? Bana mantıklı geldi. Fiyat farkı 300-500 liradan fazla olmazsa değerlendirilebilir gibi geliyor. Yoksa coffe lake mi beklenmeli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 19 Haziran 2017; 3:18:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Sonunda yahu bir aydır bunu anlatmaya çalışıyorum. 7700K'nın yandığı falan yok ufak bir ayar çekiyorsun voltaja oluyor bitiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 6 aydır bu işlemciyi kullanıyorum h115i ile bir sıkıntım yok. kimi arkadaşlar diyorki sıvı soğutma aldıktan sonra ne anladım bu işten diyorlar. neden 750-850 watt psu alıyoruz almayalım ozaman 350 yeter diyelim yada bugatti veyrona 10 tane radyatör koymuşlar 2 tane yetermi diyelim. intel forumlarında intelin dediği anlık yükselmelerin normal olduğu o anlık yapılması gereken işlemin bir an önce yapılması için anlık yüklenmeden kaynaklandığını yazmışlar. işlemci ev kullanıcıları için fazla bile her sene işlemcimi alıyorum almışken iyisi olsun diyenler için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar doğru biostsn manuel voltaj vereceksiniz deneme yanılma kesin çözüm bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaya çok hakim değilim ama bir zamanlar 4790k kullanırken güzel bir anakart'a sahiptim :) Neyse anakartın üzerinde bir tuş ile otomatik OC oluyordu. Tam olarak bu sorunu yaşıyordum. Sıcaklık mesela 30 iken durduk yere bir işlem yapmasam bile 70 e çıkıyordu, sonra 50, 70, 30 fln değişiyordu. Ben sorunu şu şekilde düzeltmiştim. Kısacası otomatik oc iptal edip manuel şekilde voltaj ve bir kaç ayar yapmıştım.
  • manuel voltaj ile OC yaptım(4.8ghz) hiçbir sıkıntı yok ilk çıktığı zamandan beri ancak artık eskidi bu işlemci, birçok oyun içinden sadece BF5'de %100 işlemci kullanımına ulaşıyor yani BF5 için yetmiyor artık, he yine de 110+ fps veriyor oyun ama darboğaz var mı var artık bu işlemciyi üst düzey bir ekran kartı ile kullananlar için upgrade zamanı gelmiştir.
  • https://www.pcgamer.com/intels-tells-core-i7-7700k-owners-to-stop-overclocking-to-avoid-high-temps/





    Intel'in Core i7-7700 ve 7700K işlemcilerinin bazı sahipleri, son üç aydır olağandışı sıcaklık artışlarından şikayet ediyor. Kullanıcı hesaplarına göre, Temps bazen Core i7-7700'ün maksimum 100C eşiğine yakın, 90C'ye kadar yükselir, The Register'a (Raporlama) göre . Intel nihayetinde şikayetlerinize cevap verdi, ancak cevap etkilenen kullanıcılarla iyi oturmuyor.

    Intel'in topluluk forumlarında devam eden bir başlıkta, Intel sözcüsü şu cevabı verdi:

    "Verdiğiniz geri bildirimi ve bu davranışı araştırırken gösterdiğiniz sabrınız için teşekkür ederiz. 7. Nesil Intel Core i7-7700K İşlemcinin, rölanti sıcaklığından anlık sıcaklık değişiklikleri gösteren bildirilen davranışı bir görevi tamamlarken normaldir (açılış gibi) bir tarayıcı veya bir uygulama veya bir program).

    Devamı linkte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 28 Kasım 2019; 17:6:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tarihin en talihsiz i7si bu işlemci herhalde

    dedelerini düşünsenize bi.

    i7 870, ilk asker. hala açamayacağı oyun yok bu chipin
    i7 2600k, zamanını aşan dev. hala yürüyor dimdik
    i7 4790k, ölümsüz oyun canavarı işlemcisi. hala canavar

    sonra da... 7700k denen zımbırtı

    4790k'nın üzerine %5-6 bile katmaktan aciz 7700k.

    2 yıl içinde i3 statüsüsüne düşürülen 7700k

    bu işlemciye yatırım yapan, anakartına tonla para yatıran, soğutucusunu alan ve z270 anakartı ile öylece kalakalan o kadar insan var ki. ne yazık ki 2600k ve 4790k nereye, 7700k da oraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 28 Kasım 2019; 16:52:49 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.