Şimdi Ara

i7 7700K Cpu Yandı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba bu siteyi hep okuyordum ama ilk kez msj yazıyorum çünkü cidden çaresiz bir durumdayım. Burada bilgisayardan çok iyi anlayanlar olduğunu düşündüğümden yazayım dedim sorun şöyle. Önce bilgisayar Özelliklerini sıralayım.

İşlemci: I7 7700K
    Anakart: MSI Z270 PRO CARBON
    Ram: 8x2 Vengence 3000 MHZ
    Ekran Kartı: MSI GTX 1060
    Su soğutması: Dark Aqua Force 2x12cm
    Psu: Corsair CX750M

Sorun: Bilgisayarı alalı 1 ay bile olmadı. Bios'dan MSI ın kendi "Game Boost" seçeneğini kullandım. 4800 MHZ Clock Speed e otomatik olarak aldı ve sorunsuz çalışıyordu. Daha sonra ben çok gerekli olmadığına karar verip bilgisayarı tekrar normal hızına aldım ve OC modu kapattım. Bir süre sonra tekrar Game Boost yaptığımda bilgisayarım açılmadı. Sürekli olarak kendini resetliyordu. Bios ekranı geliyor ama windows açılmıyordu. Normale aldığımda bilgisayar yine sorunsuz şekilde açıldı. Ben sorunun windowsdan olabileceğinden şüphelenip her şeyi sildim, fakat windowsu yüklerken bu defa "whea uncorrectable error" hatası almaya başladım. Windows u kurup girdikten bir süre sonra tekrar "whea uncorrectable error" hatası aldım. Ve bu defa bilgisayar OC tamamen kapalıyken de açılmadı. Sürekli restart atıyordu, bir döngüye giriyordu. Bu defa Clock Speed i 4000 MHZ ye ayarladığımda (i7 7700k nın min clock speed i 4200 MHZ) tekrar açıldı. Bir süre sonra 4000 MHZ de de açılmamaya başladı. Şu anda 3500 MHZ de açılıyor. Şaka gibi ama öyle. Game Boost a tıkladığımda ise artık gücü komple kesip CMOS a reset atıyor.

Ek olarak resetler iken. Debug Led light sırasıyla; CPU, DRAM şeklinde yanıyor.

Çözmek için denenenler;

1. Bios Update + CMOS reset
    2. GPU Çıkartıp denendi.
    3. Ramler tek tek denendi farklı slotlara.
    4. Windows tamamen biçimlendir yapılıp tekrar kuruldu.
    5. CPU power voltage elle girildi. (1,1-1,3) arası hepsi denendi. Tüm voltajları elle girdiğimde de sonuç değişmedi.

Sizce sorun CPU kaynaklı mı, yoksa bozuk anakart yüzünden CPU yu mu yaktım. Önerilere çok ihtiyacım var. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrenice -- 23 Haziran 2017; 17:11:1 >

• Merhabalar,

Maalesef ürünü incelerken yada bize bilgi verilirken ki dikkatsizlik!!! Nedeni ise açıklayacağım.

1)Öncelikle bios ayarlarını varsayılan duruma getir.

Şimdi neden bu durumda olduğunu açıklayalım;

1)https://www.msi.com/Motherboard/Z270-A-PRO.html#productSpecification-section link üzerindeki ürünü kullanıyorsun. Fark ettiysen özelliklerinde 'DDR4 Memory
    3800(OC)/ 3600(OC)/ 3200(OC)/ 3000(OC)/ 2800(OC)/ 2600(OC)/ 2400/ 2133 MHz' şeklinde bir açıklama mevcuttur. Dikkatli incelediğinde anlayacaksın ki OC yazanlar senin elle yükseltmelerin sonucu verilen değerdir. Sen normal varsayımda 2400/ 2133 MHz olanı alacaksın. Eğer ki üst segmente çıkarmak istiyorsan öyle pat diyede yapamazsın :D
    2) 'whea uncorrectable error' hatası ise; Kardeş beni fazla zorluyorsun cihaza zarar veririm ama dikkat! Yani hızı uyumsuz geldiği için eski haline getirmeni istiyor.
    3) Ülkemizde oldukça yanlış bilinen 'OC' yani türkçe tabiriyle fantasi veri hızı (frekans) da diyebilirsiniz. Bu tür ayarlar genelde ince performans skorlarını almak için yapılmaktadır. Yoksa örneğin sırf FPS artsın diye böyle bir işlem yapan emin ol bilinçli kullanıcı göremezsin.

Sistemi varsayılan haline getir ve mutlu mesut FPS'li bol günler diliyorum.

Aklında sorular türerse 19:00 dan sonra özelden skype adresini yaz. Yine bilgi vermekten keyif duyarım.

Kolaylıklar Dilerim.

• "CMOS Reset" derken, Bios ayarlarını varsayılana getirmeyi kastettim. Elle manuel olarak yapılanı o daha kuvvetli bir reset. Malesef işe yaramadı. Öneriler için teşekkür ederim uğraşıp yazmışsınız bir sürü. Benim kastettiğim Ram değil, CPU hızı.
  • Rahatsız olduğunuz mesajlara cevap vermek yerine Şikayet Et butonunu kullanarak şikayet edebilirsiniz.
    iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical.assistance -- 28 Haziran 2017; 17:10:16 >
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Emrenice E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Konu hakkında verilen bilgi Windows 8.1'in Windows10'a uyarlamalı microsoft'un helpdesk sitesinde verilen bilgilerdir.http://www.windows10turk.com/cozum-whea_uncorrectable_error-mavi-sayfa-sorun-cozumu/ link üzerindeki ilgili sitedeki editörde yorumlayarak bilgi vermiştir. Lütfen alıntı yapıldığında bu bilgiyi not olarak belirtmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Kolaylıklar Dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 7 1800x için anakart
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.