Şimdi Ara

İ7 6700K ALINIRMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimde bulunan i5 6402p yi sattım i7 6700k almak istiyorum sizce bu kartın ömrü nedir şuan anakart olarak h110mprovd kullanıyorum ama ilerde z çipsetli anakart ve sıvı sogutma alıcam sizce bunların yerine yeni nesilmi almalıyım dolarda malum tavsiyeniz nedir.şuanda yeni bi anakart ve iyi bi psu alana kadar oc yapmıycam.

sistemim:anakart:h110mprovd
    ram:2x8 2133mhz cl 15
    psu:500wat power boost(ekran kartı alınca degiştircem)
    ekran kartı:alacam
    cpu sogutucu:cm212 led

• Bu saatten sonra anakart değiştirmeyeceksen veya çok ucuza bulmadıysan 6. veya 7. nesil alınmaz. Yeni nesil bir işlemci tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z Chipsetli anakart alacagin zaman degistirirsin. H110 ile 6700k birbirine yakismiyor, tam randiman alinmaz zaten. 6700k yerine cok daha farkli islemciler gelir. Anakartin z170 olsa o zaman dusunulurdu fakat anakart degisecekse yeni nesil alinir. Ha anakartida ucuz ikinci el buldum dersen ayri ozaman muadili sifiri kac paraya denk geliyor ona bakilir. 16gb ram olmasi iyi olmus suan iki katidir fiyati..

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Elimde olsa i5 8600k alicam 6700k ya denk hemde güncel ama ne ikinci elde nede sıfırinda fiyatlar oldukça yüksek bende fiyatların düşmesini beklemek yerine birşeyler alip oynamaya başlamak istiyorum

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Acaba ram dışında anakartida satıp hazır satılan işlemci anakart kombinasyonumu alsam forumdan fikrin nedir

• frolbel43 kullanıcısına yanıt
    Kombinasyona göre degisir hocam, eldeki bütce, seninkileri sattigin fiyati ve alacak olduguna göre degisir. Suan net konusabilmek zor.
  • 6700k yerine daha ucuza 6700 alin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alınık i7 9700K yada i7 9700KF
    geçen yıl önce açıldı
    i7 4790k Almalı mıyım?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dün itibari ile ikinci (kapalı kutu 11.09.2018 Mediamarkt faturalı 1.550 tl) el i7 6700k aldım, işlemci i56400 idi, lakin benim anakart z170, sizin gibi h110 çipsetli anakart kullanıyot olsam düz 6700 alırdım, 900-1.100 TL civarında bulunabilir.
    İ76700 veya 6700K alınırmı, ben de çok düşündüm hatta bu konuyu burada da yazdım ve bana göre sadece oyun ve günlük kullanım amaçlı kullanılacak ise i7 işlemciler 5. nesil dahi alınabilir, oyun testlerine bakarsanız 8. nesile yakın sonuçlar aldıklarını göreceksiniz.
    şimdi yapılacak bir i7 yükseltmesi sistemi ekran kartı değişimi ile 3 yıl daha güncel tutar.
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    İ7 6700 ile k arasında çok fark varmı sizce benimde aklıma yatıyor daha az para vermek

Birincisi 8600k 6700k'dan daha iyidir. Bu performans farkını 1080p çözünürlük için diyorum. Arada 20-25 fps fark vardır. Ama 2k ve üzerisi için her iki işlemci aynı performansı yaşatır.
    İkincisi işlemci için "daha az para vermek" mantığı biraz yanlış olabilir. Ekran kartı düşük seviye alınabilir, çünkü verimlilik olayı kısa süreli oluyor. Ama bir işlemci alacağı zaman bir insan en az 3-4 sene götürsün ister. Bana kalırsa 8600k almanız mantıklı olacaktır. 6700 ile k arasında overclock yapılabilme fark ı var. genel ortalama olarak 7 fps üzeri fark yaratır 6700k
  • 6700 ile k arasındaki fark...

8600k ile 6700k 1080p farkı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 16 Eylül 2018; 20:36:40 >

size i7 6700K yerine İ76700 tavsiye etmemin en büyük nedeni elinizde ki anakart ile 6700k işlemciye hız aşırtma yapamayacak olmanızdır, yoksa tabi ki 6700k daha yüksek saat hızlarına sahip ve z170 anakatlar ve hava soğutma ile çok rahat 4.6 ghz hızına çıkabilir, lakin h110 ile mümkün değil bu nedenle ekonomik olanı tercih edebilirsiniz.

İ7 6700 : 4.0 ghz temel 4.2 ghz turbo boost
    i76700k : 4ghz temel 4.2 ghz turbo boost
    i7 6700 tek çekirdekte 4.0ghz seviyesine ulaşır. oyun oynaken tüm çekirdekler 3.7ghz hızında çalışır. Lakin i7 6700k h serisi anakartta bile tüm çekirdeklerini 4.2ghze cıkartır.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    yazdığınız üzere çekirdek çalışma frekansları birden fazla çekirdek aktif olduğunda düşüş gösteriyor, hatırlatma için teşekkürler, uygun fiyatlı K işlemci bulunursa tabi tercih K olmalı, lakin 500-600 TL fiyat farkı var.
    Dolardan kaynaklimi yoksa başka bişey mi var 2-3 hafta önce ikinci elde 1100 TL olan islemciyi(6700k) suan baktım adamlar 1500:1600 Lara çekmiş böyle yapması etik degilmi yoksa dolar arttı diye fiyatı herseyde arttırma durumu mu var?

• Şuan 6700 alaşım var kalan paraylada üstüne katip bı psu mu alsam yoksa direk anakartmi. Benim şimdi aklıma yatan 6700 alıp ustunede psuyu değiştirmek 1-2 ay sonrada yeni ekran. Kartları çıkarsa ekran kartlarına bakicam yok cikmassada bı tane ikinci elden Z anakart alırım sizce nasıl yapmalıyım.gonul isterdi parayı basıp sıfırdan son model topliyim ama malum maddi durum.oyuzden ay ay mümkünse forumdan veya alternatif sitelerden ikinci el.alip parça parça yukseltmek.bana daha uygun gibi

• Dostum söylediğin islemci için 1080p de en yuksek olarak işlemciyi tam verim besleyecek ekran kartı 1080 olur. 1080ti alırsan 8600k almalısın. Bak yukarıda yazdım, karşılaştırma videolarınıda paylaştım. Eger ekran kartını max 1080 alacaksan o zaman 6700 ideal. Ama yuksek ekran kartı icin 1080p çözünürlükte oynayacakcan seni 6700k bile kurtarmaz. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok ustam alacagim(paramin yeteneğinden emin degilim) maximum 1060-1070 arası bişey :)

piyasada işlemci yok, 8. nesil dahi zor bulunur durumda, hele ikinci elde i7' ler oldukça revaçta, sizin benim gibi i5 sahipleri i7 işlemcilere geçiş yapma çabasında satanlarda bunun farkına varıp fiyatları şişirdiler, fiyatlarda artış var.
    biz en önemli hususu sormadık sanırım ya da ben atladım, sizin monitör kaç hz?
    eğer 60 veya 75 hz ise zaten hem 6700 hem 6700k her ekran kartını besleyecek kuvvette, 144 hz monitör kullanıyor iseniz zaten almayı düşündüğünüz gtx1060 ile 144hz monitörde bir çok güncel oyunda işlemci değil ekran kartı sizi sınırlayacaktır.
  • bu arada iyi bir 500w psu gtx1060 veya 1070 ve i76700 takılı bir sistemi rahatlıkla besler, eğer kullandığınız psı çok eski değil ve amper değerleri yeterli ise masraf etmeyin.
    benim imzamda yazılı sistemde 500w kullanmaktayım.
    http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
    buradan hesaplayabilirsiniz, benim 3 disk, 3 120cm fan, ses kartı ile 480w çıktı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.