Şimdi Ara

i7 4930k lga2011 İşlemciye Uygun Anakart Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu aralar bilgisayarı biraz güçlendirmek istiyorum.
    Yarın kısmetse başlıktaki işlemciyi almış olacağım.Şuan mevcut ekran kartım asus marka gtx680 modeli.
    Alacağım işlemci ram slotu ddr3 diyor ama lga2011 soketli ddr3 lü asus marka anakart bulamadım malesef.Bu konularda biraz bilgisizim.Önerebileceğiniz bir anakart var mıdır? Bütçe max 800 tl.Aynı zamanda ram leri de elden geçirmek gerekecek.Şu an üstünde 2x4 gb var.Uyum sorunu olur mu olmaz mı bilmiyorum ama onları da güçlendirmek istiyorum hazır elim değmişken.
    Toplayacağım sisteme daha sonradan elimdeki ekran kartını satıp gtx780ti almayı düşünüyorum.Bununla ilgili bir uyum sorunu yaşar mıyım ileride?
    Çok sordum sanırım mazur görün, herkese teşekkürler.

• kinadangelencerez kullanıcısına yanıt
    ASUS P9X79 Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz (O.C.) Anakart bu olabilir.Uyum sorunu yaşamazsın.
  • Arkadaslar selam.asus p9x79 pro anakart, i7 4930k islemci, gtx780ti ve ddr3 slotlu trident x 2400mhz ram aldim.fakat suan goruntu yok.kasa calisiyor.hatta ilk power dugmesine basiyorum fanlar 2 3 saniye calisiyor sonra elektrik kesilmis gibi birden duruyor.2 3 saniye sonra tekrar calismaya basliyor.sikinti ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinadangelencerez -- 13 Aralık 2014; 20:41:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ramleri,işlemciyi ve ekran kartını tekrar söküp tak.Tek parça ramin varsa B1 slotuna,dual ramin var B1-D1'e,tripple ramin varsa B1-C1-D1'e quad ramin varsa A1-B1-C1-D1'e tak.
  • Tesekkurler ilginiz icin aksam denicem.

• Dediğinizi yaptım fakat yine görüntü gelmedi.Anakartın üzerindeki cpu led ışığı kırmızı yanıyor.Açılışta hiç sesli uyarı vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinadangelencerez

Arkadaslar selam.asus p9x79 pro anakart, i7 4930k islemci, gtx780ti ve ddr3 slotlu trident x 2400mhz ram aldim.fakat suan goruntu yok.kasa calisiyor.hatta ilk power dugmesine basiyorum fanlar 2 3 saniye calisiyor sonra elektrik kesilmis gibi birden duruyor.2 3 saniye sonra tekrar calismaya basliyor.sikinti ne olabilir?

Aynı sorun bende vardı bir kaç hafta çözemedim konularım vardı ramlerden dolayı hocam pc açılıyo aynen fanlar çalışıyor reset atıyor tekrar aymı şey oluyordu 58 gün sürdü sorunu çözüp yeni ram iadesi almam başka ramle deneme imkanınız varsa deneyin hocam

• death44 kullanıcısına yanıt
    Eski ramlerimle denemiştim sonuç yine aynı :(
  • işlemcinin fanını takmadan çalıştırdım işlemci baya ısındı.bu durumda sorun kimde oluyor

Bir de psudan gelen kabloların pin deniyor sanırım sayısı 4+4.
    Bunların yuvaların şekilleri kare ve bir tarafı düz bir tarafı radius lu şeklinde.Psu dan gelen kablolardan bir tanesi anakarttaki yuvanın tam şeklini alıyorken diğerinin şekilleri tutmuyor.Ama yuvaya tam oturuyor.Bu bir sorun oluşturabilir mi?

i7 4930k lga2011 İşlemciye Uygun Anakart Tavsiyesi

resim temsili.psu dan gelen kablo 4+4 şeklinde.bundan olabilir mi? bu kablolar psu yu besleyen kablolar sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinadangelencerez -- 14 Aralık 2014; 1:57:50 >

• Bende aynı sorun yaşamıştım ama z97 anakartta e son dim 2 ve dim4 ten çıkardım ramlari sadece bir rami dim 1 e taktım görüntü aldım daha sonra dim2 dim4 taktım ve çalıştı sende dene istersen

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.Sorun anakartın cpu pin yuvasındaymış.
    geçmiş olsun
  • Tesekkur ederim hocam.bi sistem toplayayim dedim agzimdan burnumdan geldi.bi daha vatan bostanci subesinin önünden gecmem.su an pc calisiyor ama bu sefer de windows aciliyor ekraninda kendisine surekli reset atıyor.700w yetmiyor mu acaba? Islemcinin fani calisiyor.sicakliktan dicem ama pc bostayken ustunde yuk yokken kapatiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.