Şimdi Ara

i7 4790 İşlemci için sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Intel Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz işlemcim var. Bu işlemciyi verimli şekilde kullanabileceğim bir oyun sistemi toplamak istiyorum.

Anakart olarak z79 chipsetli bir gaming anakartı düşünüyorum.(başka chipsetli anakart önerilerine de açığım) Gigabyte ve msi arasında kaldım. Msi gaming 5 için network problemi olduğunu okudum birkaç yerde. Bu anakarttan kullanan varsa yardımcı olabilir mi ?

Ekran kartı olarak elimde gtx 760 var onu değerlendirmek istiyorum ilerde değiştirebilirim onu da. Ram olarak 16gb 1600mhz ramlerim var ama ilerde anakarta o.c yaparsam daha iyi ramlerler alabilirim. Elimde ssd ve hdd de var.

Kasa olarak vatan da şunu gördüm:http://www.vatanbilgisayar.com/everest-ares-x1-750w-80plus-bronze-usb-30-midt-atx-siyah-pencereli-kasa.html?srt=UP

Klavye mouse: A4 TECH Bloody B2100

Monitör olarak da en az 23" lg, philips ya da samsung düşünüyorum. Şöyle bi monitör buldum:http://www.vatanbilgisayar.com/lg-25-25um57-ultra-wide-ips-monitor.html?srt=UP

Arkadaşlar her türlü tavsiyelerinize açığım, sadece benim yazdığım modeller olması şart değil farklı tavsiyelere de açığım. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipipi -- 5 Kasım 2015; 12:16:11 >

• Bütçen kaç ? Oyun oynamak için niye bukadar uğrastınız ?
  • Daha bişeyle uğraşmadım gelen tavsiyelere göre uğraşmaya başlıcam
  • Çarpan kilidi kapalı işlemci için z97 chipsete gerek yok.K versiyonu alınacaksa ve o.c yapılacaksa Msi gamimg 5 iyi bir mini değil gigabyte gaming5 veya Asus z97 oto gamer alınabilir.Oc yapılacaksa iyi bir soğutucu şart yapılmayacaksalar orta karar bir soğutucu mutlaka alınmalı çünkü 4790 ısınan bir cpu.Kasa ve psu konusunda everest tavsiye etmem corsairin modellerine bakabilirsiniz.Gtx 760 1080p de iyi sonuç veren bir kart bir süre daha kullanım bence elinizde şu an 1080 p monitör varsa Onuda değişmeyin derim ekran kartını değiştirirken en azından 2k bir monitör alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkke kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler. Ben ileride belki işlemciyi de değiştiririm diye düşünerek z97 chipsetli anakartları tercih etmiştim. Oc olayına ilk etapta girmem zaten işlemci kendi soğutucusuyla idare edebilirse öyle kullanırım diye düşünmüştüm ama çok ısınır diyosanız birde soğutucu gerekecek. Elimde 1080p monitör yok onu mecbur alcaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zipipi

Hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler. Ben ileride belki işlemciyi de değiştiririm diye düşünerek z97 chipsetli anakartları tercih etmiştim. Oc olayına ilk etapta girmem zaten işlemci kendi soğutucusuyla idare edebilirse öyle kullanırım diye düşünmüştüm ama çok ısınır diyosanız birde soğutucu gerekecek. Elimde 1080p monitör yok onu mecbur alcaz :)

H97 ve 97 chipsetler brosdwell cpuları destekliyor.iki chipset arasındaki fark h97de işlemci çarpan kilidi açık olsa bile çarpan yükseltemezsiniz.Eğer 4790 alınacaksa h97 hatta ucuza h81 bile alınabilir.işlemci değişim ollayına gelince 5.nesil broadwell işlemcilerin 4790dan perf olarak fazlası yok sadece termal yönden daha iyi yani bundan sonra işlemci değişimi için moboda değişecek.Fakat tüm parçalar alınmadıysa ve bütçe uygunsa skylake daha mantıklı.Soğutucu konusuna gelince oc yapmayacaksanız 100-150 tl arası bir hava soğutma iş görür.Monitör konusunda ise @bocekgrafik bu konuda uzmandır kendisine danışabilirsiniz

• zipipi Z kullanıcısına yanıt
    4790 nin ustune cikabilecegin 1150 soket islemci yok degisme zamani gelene kadar zaten devir degismis olacak 6 ci nesil iste burda pin degisti 1551 oldu dava kapandi

4790 k ibaresi yoksa overclock olmaz.Oc olmayan islemciye H97 anakart almak dogru haraket olur.

Sakin ha sakin everest kasa psu falan alma

Anakart h97 d3h gigabyte veya h97 gaming3 msi

Kasa corsair 200r veya spec 2 kasa z3 plus
    Zalman 600 lx vs650 seasonic 620w bronze higpower 650 veya 750w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 5 Kasım 2015; 22:21:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman elimdeki 4790 işlemciyi değerlendireceksem h97 chipsetli bir anakart alıyorum. Ama şimdi bir soru daha oluşuyor: 4790 nin ustune cikabilecegim 1150 soket islemci yok ise 1150 soketi destekleyen pahalı anakartlar (msi z97 gaming 9 vs. ) sadece 4790 K için mi işe yarıyor anlamına geliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipipi -- 5 Kasım 2015; 23:21:37 >
  • İşlemciyi de elden çıkararak skylake sistem kursaniz daha iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu düşünmeye başladım şimdi. Daha önceden de tavsiye edenler oldu. Foruma biraz baktım ama tam emin olamadım. Ben gerekirse zamanla geliştirebileceğim bi sistem kurmak istiyorum yani ileriye dönük almak istiyorum. Elinizde varsa skylake sistem örneği atabilir misiniz?
  • zipipi Z kullanıcısına yanıt
    z97 chipsetin amacı overclock hem 4690k hem 4790k için işe yarar (4570k ve 4770k da dahil) .Z97 chipsete 4790 takamazsın diye de bir şey yok overclock yeteneğini kullanamazsın ama istediğin karta takarsın paranın belli bir kısmı (ki saydığın uçuk kartların çoğu overclock için donatılmıştır) boşa harcanmış olur.

Ayrıca h97 anakartlar sadece crossfire destekli z97 de her modelde olmasada ek olarak sli desteği de var Eğer ilerde çift nvidia kart kullanacaksan sana en ucuz sli destekli z97 kartı alman tavsiye edebilirim (piyasada ortada ucuz sli destekli kart kalmadı oda ayrı mesele)

Eğer uygun bulursan aşağıdaki modellerin sli desteği var ve diğer kartlara göre fiyatları bir nebze uygun

msi z97 sli plus veya MSI Z97S SLI KRAIT EDITION gigabyte z97x sli

Bu her soket için geçerli bu gün onu satıp i7 6700 alsan (ki çok saçma bir hareket olur arada %10 civarı farka çok para ödersin) da işlemci güncelleyemezsin sürekli soket değişiyor Kimse sana anakart al 3 nesil değişim garanti diyemez

Birde olaya şu açıdan bakman lazım i7 2600k 2 ci nesil işlemcisi ile insanlar hala memmun ki onu geç 2500k ya güncel ekran kartlarını takıp devam edebiliyorsun Sürekli her tic toc da işlemci güncellemek büyük hatadır. İşlemci ancak gücü gerçekten yetmiyorsa güncellenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 5 Kasım 2015; 23:57:10 >

• Hocam o zaman ben elimdeki işlemciye göre anakartı çok abartmadan güzel bi sistem toplayayım. Skylake işine girince fiyatlar çok uçuyor, evet arada performans farkı oluyor ama dediğiniz gibi yine ileriye dönük olamıyor. Ben en son 7 sene önce bilgisayar toplamıştım, teknoloji uçuyor yetişmek zor Ama yine de Skylake sistem önerilerine açığım örnek sistem atarsanız çok iyi olur teşekkürler :)
  • Supervisor_ kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten büyük ihtimalle ya o olacak ya da şu:http://www.webdenal.com/gigabyte-h97-d3h_690177.html
    aralarında 3,5 tl falan fark var :)
  • Nerd miner çok güzel özetlemiş. Bende de msi g55 sli var i7 4790k ile 4.36 turboya sorunsuz çıkıyor ve sli crossfire desteği var. 750ti ile kullanıyorum ama siz siz olun güzel bir soğutucu ve kasa alın. Elinizdeki ekran kartı işlemci ramler yeterli gelecektir işlemci bozulana kadar. Ama ekran kartını ilerde yine bir orta seviye ile güncellemek iyi olur kepler kartlar braz fazla güç çekiyor buda kasa sıcaklığını arttırır psuyu yorar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0netw0 -- 6 Kasım 2015; 1:00:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.