Şimdi Ara

i7 3612qm hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, ben geçenlerde bir dell laptop aldım. i7 3612qm işlemcili (2.1 - 3.1). Notebookcheck.com da 4 çekirdekle kullanıldığı zaman maksimum 2.8ghz ve 2 çekirdekle kullanırsam maks. 3.0 ghz'e kadar çıktığı yazıyor. Msconfig'den işlemci sayısını 2 ye düşürdüğüm zaman da turbo boost tamamen etkisiz kalıyor yani 2.1ghz de sabit kalıyor pc. Çok araştırdım bulamadım bir çözüm yolu. Yardımcı olabilirseniz çok sevinicem, şimdiden teşekkürler...

• "4 çekirdekle kullanıldığı zaman maksimum 2.8ghz ve 2 çekirdekle kullanırsam maks. 3.0 ghz'e kadar çıktığı yazıyor"

Bunu işlemci zaten kendi ayarlıyor , msconfig den ayar yapmanız gerekmiyor.Mesela bende 3610QM var , 1 çekirdek 3.3 ghz 2 çekirdek 3.2 ghz , 3 ve 4 çekirdekte 3.1 turbo hızı ayarlanmış.Oyun açtığım zaman 3.1 onun dışında 3.2 ve 3.3 de oluyor yük altına girince (Core Temp ile kontrol ediyorum)

Msconfig den tekrar 8 yapın ve Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle\Gelişmiş Güç Ayarları 'ndan en yüksek işlemci durumunun %100 olduğundan emin olun , %99 bile olursa turboboost devre dışı kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 23 Kasım 2012; 18:10:11 >
  • işte bende o olmuyor. turbo boost gözetleyicisinden bakıyorum en fazla 2.8, hadi o gözetleyicinin bozuk olduğunu varsayalım, bir arkadaşımın i5 3210m laptop u var (benim ekran kartım onunkinden çok daha iyi) ama sadece onun turbo boost u 3.0 a kadar çıkıyor diye
    şu yeni çıkan oyunlarda bayağı fark gösteriyor, onunki daha hızlı, grafik ayarları eşit olmasına rağmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikki01

işte bende o olmuyor. turbo boost gözetleyicisinden bakıyorum en fazla 2.8, hadi o gözetleyicinin bozuk olduğunu varsayalım, bir arkadaşımın i5 3210m laptop u var (benim ekran kartım onunkinden çok daha iyi) ama sadece onun turbo boost u 3.0 a kadar çıkıyor diye
    şu yeni çıkan oyunlarda bayağı fark gösteriyor, onunki daha hızlı, grafik ayarları eşit olmasına rağmen.

Hmm şimdi baktım da , 3612qm işlemcisi 4 aktif çekirdekte 2.8ghz turbo hıza sahip imiş.

notebookcheck alıntı :

" Each core offers a base speed of 2.1 GHz but can dynamically increase clock rates with Turbo Boost up to 2.8 GHz (for 4 active cores), 3.0 GHz (for 2 active cores) and 3.1 GHz (for 1 active core). "

Siz 3.1 ghz yazınca ben de 4 çekirdekte 3.1 ghz sandım bir an.İşlemcinizin turbo hızları üstteki gibidir.Max hızı 3.1 ancak tek çekirdek için geçerli bu.

(Dikkat ettim de zaten üstte demişim ^^' )

Ayrıca hangi oyunlardan söz ediyoruz ? Ne kadarlık bir fps farkı var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 23 Kasım 2012; 21:28:14 >

• need for speed most wanted 2012 mesela, adam hemen hemen maksimum ayarlarda en az 35 fps de oynuyor ben ise low-mid ayarlarda 30-40 fps yi zor tutturuyorum. crysis 2, skyrim gibi oyunlarda da buna benzer şeyler oluyor. 2 çekirdekte kullanabilseydim en azından 3.0 ghz de birşeydir. güç ayarlarında da herşey full performansta ama 2 çekirdekte turbo boosttan tık yok.
  • alakası yok ama işlemci satılıksa alabilirim :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntel Core i5 9500f hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Core™ i5 2430M VS i7-740QM
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.