Şimdi Ara

i7 2600k O.C. yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umur BEY

Defaultta bile 75c gördüysen pek tavsiye etmem şahsen o.c.yi. Fakat, yapmak istiyorsan default değerlerde cpu-z den vcore değerine bakıp voltajı ona sabitleye bilirsin.

1.20v ile 1.26v arasında değişiyor voltaj değeri. (oc'suz ve sistem boşta iken) voltajı kaç yapayım şimdi?
  • 1.20v başla linx ve prime95 testleri yap en düşükdeğer hangisi ise onu kullan. Fakat ufak ufak artırki en doğru voltajı yakalamış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

1.20v başla linx ve prime95 testleri yap en düşükdeğer hangisi ise onu kullan. Fakat ufak ufak artırki en doğru voltajı yakalamış olursun.

1.20v ve 4.0ghz yaptım. şimdi deniycem
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Merhaba. i7 2600k kullanıcısıyım. Bu işemciyi orjinal (kutudan çıkan) fan ve soğutucusu ile maximum kaç ghz'e çıkarabilirim? Yani sıcaklık açısından zararı olmayacak şekilde. (işlemciye zarar gelmeyecek şekilde...)
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

voltaj vermeden sadece fsb artırarak o.c yaparsanız ısı problemi minimum da olur.stabilite testlerinde işlemci %100 çalıştırıldığı için ısı abuk derece de artar ama normal kullanımda %100 olması azdır ve 30 dk boyunca %100 olmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Merhaba. i7 2600k kullanıcısıyım. Bu işemciyi orjinal (kutudan çıkan) fan ve soğutucusu ile maximum kaç ghz'e çıkarabilirim? Yani sıcaklık açısından zararı olmayacak şekilde. (işlemciye zarar gelmeyecek şekilde...)

voltaj vermeden sadece fsb artırarak o.c yaparsanız ısı problemi minimum da olur.stabilite testlerinde işlemci %100 çalıştırıldığı için ısı abuk derece de artar ama normal kullanımda %100 olması azdır ve 30 dk boyunca %100 olmaz :)

yani voltaj otomatik de olsun sadece çarpanı mı arttırayım? 4.0ghz de 90 dereceyi gördüğüm ayar?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

CPU voltajı otomatikte bırakırsan çarpan arttırdıkça kafasına göre voltaj verir işlemcinin vid voltajını elle girin biostan çarpanıda 40'dan fazla vermeyin gerek yok performanstan çok ısı olrak geri döner

kaç yapayım voltaj değerini?
  • quote:

quote:

quote:

CPU voltajı otomatikte bırakırsan çarpan arttırdıkça kafasına göre voltaj verir işlemcinin vid voltajını elle girin biostan çarpanıda 40'dan fazla vermeyin gerek yok performanstan çok ısı olrak geri döner

kaç yapayım voltaj değerini?

vid voltajını kaç gireyim diye sormuştum.
  • hocam ben nerden bilim sizin işlemcinin vid. voltajını, TB kapalı ve voltajı auto(çarpanıda tabi OC'suz olacak) bırakın işlemci her hangi bir program ile % 100 yüke bindirin o anki cpu z görüntüsü ekleyin söyleyim voltajın kaç olması verilmesi gerektiğini
  • quote:

hocam ben nerden bilim sizin işlemcinin vid. voltajını, TB kapalı ve voltajı auto(çarpanıda tabi OC'suz olacak) bırakın işlemci her hangi bir program ile % 100 yüke bindirin o anki cpu z görüntüsü ekleyin söyleyim voltajın kaç olması verilmesi gerektiğini

http://www.filom.net/?di=A9DW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 7 Mart 2012; 14:20:01 >
  • bu da turbo kapalı iken:
    http://www.filom.net/?di=OEN2
  • tamam hocam işlemcinin vid voltajı 1.20 biostan cpu voltaj kısmına 1.20 yazın TB kapalı olsun çarpanı 40 yapın, %99 stabil çalışır 4.00 GHZ
  • quote:

tamam hocam işlemcinin vid voltajı 1.20 biostan cpu voltaj kısmına 1.20 yazın TB kapalı olsun çarpanı 40 yapın, %99 stabil çalışır 4.00 GHZ

http://www.filom.net/?di=JYX1
    1.2v yaptım. olmuştur heralde değil mi? peki sol tarafında neden hala 1.3v küsürlü bir şey yazıyor? (restart yapıp tekrar bios a girdiğimde ss'i aldım)

bir de daha önce turbo kapalı 1.2v ve 4.0ghz de denemiştim. herşey iyiydi ama prime95'i çalıştırdığımda mavi ekran verdi. turbo yu kapatınca bir şey değişçek mi?

• benim işlemci 4.2 ghz 1.2v çalışıyor bilemedim
  • quote:

benim işlemci 4.2 ghz 1.2v çalışıyor bilemedim

prime 95 i açınca yine mavi ekran verdi acaba voltaj az mı geldi
  • 2600K, i5 e göre daha iyi OC oluyor diyorlar ama bilimiyorum benim işlemci 2500K stok voltaj yani 1.2v ile stabil çalışıyor 20 Dk prime95 tetinden geçti 40x100 1.25v deneyin olmaszsada fazla kurcalamayın bir soğutucu alıp öyle OC yapın gaia kullanıyorum 4.2ghz 50 yi geçmiyor cpu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErenOlca

hocam ısılar sınırda zaten 1.20 ile bencede soğutucu almadan fazla kurcalamayın 1.25 ile stabil olsa bile gereğinden fazla ısınacak günlük kullanımda yük %100 olmasada oyunlarda 60 derece ve üzeri olacak o ısıda sürekli çalıştırmak işlemciyi uzun vadede ne kadar yorar bilinmez ama ben olsam gerek duymazdım zaten işlemci yeterli özel bir iş için kullanmıyosanız gerisi ego tatmini diye düşünüyorum

Evet ben de sizin gibi düşünmeye başladım ilerde işlemcim yetmezse soğutucu alıp iyi bir oc yaparım. bu konuda bana yardım eden ve sorularımı yanıtlayan tüm forumdaşlara çok teşekkürler

• selamlar arkadaşlar bende i7 2700k var stok fanla 4,5 ghz 1,4 voltaj denedim 3ds max te render yaptım
    1 dakika içerisinde 98 dereyi buldu hemen kapattım bende, hatta neyi fark ettim ısındıktan sonra işlemci original ghz'e döndü yani render sırasında 3,6 ghz oldu bir anda ama 98 derece yi geçince normalmı sizce bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMbox

selamlar arkadaşlar bende i7 2700k var stok fanla 4,5 ghz 1,4 voltaj denedim 3ds max te render yaptım
    1 dakika içerisinde 98 dereyi buldu hemen kapattım bende, hatta neyi fark ettim ısındıktan sonra işlemci original ghz'e döndü yani render sırasında 3,6 ghz oldu bir anda ama 98 derece yi geçince normalmı sizce bu.

98 derece çok fazla sakın bir daha denemeyin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

yani voltaj otomatik de olsun sadece çarpanı mı arttırayım? 4.0ghz de 90 dereceyi gördüğüm ayar?

evet voltaj otomatikde olacak.voltaj vermediğin sürece bir problem yaratmaz.voltaj ısı üretiyor.ana karttan çarpanı stabilite bozulana kadar artır.bozulunca en son düzgün çalıştığı değere geri dön.ayrıca aşırı voltaj verirsen yanar işlemci.ısıdan dolayı yanma imkansıza yakın.neden dersen günümüz işlemcileri belli bir sıcaklık değerine geldiğinde kendini kapatıyor.ben bu işle uğraşacağım dersen.bulabilirsen sunbeam ın core contact freezer modeli var.onu al.ucuzlamıştı en son gördüğümde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErenOlca

hocam ısılar sınırda zaten 1.20 ile bencede soğutucu almadan fazla kurcalamayın 1.25 ile stabil olsa bile gereğinden fazla ısınacak günlük kullanımda yük %100 olmasada oyunlarda 60 derece ve üzeri olacak o ısıda sürekli çalıştırmak işlemciyi uzun vadede ne kadar yorar bilinmez ama ben olsam gerek duymazdım zaten işlemci yeterli özel bir iş için kullanmıyosanız gerisi ego tatmini diye düşünüyorum

birşey olmaz be aga ne olacak 60 dereceden.anakart ın kılavuzunda kaç derecede kaç saat ömür biçildiği yazar,işlemci için bakmadım,merak ediliyorsa bakılabilir aslında.zaten ısıdan ölecek kadar uzun çalışamıyor işlemciler.teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki.3-5 seneye yazılım çalıştırma ömrü bitiyor.3-4 sene önce quadcore ları aldık ne oldu.şimdi %85 i çöp oldu.yeni oyunlar,grafik işleme yazılımlarını açınca deli gibi yük artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 9 Mart 2012; 22:20:22 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.