Şimdi Ara

i7 2600k lı sistem hakkında yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

asus p8p67-m intel p67(b3 revizyonlu) lga1155 ddr3 usb3 sata 3

sapphire atı hd4650 1gb/2.8 gb hm 128 bit ddr3

tx sonic 730 w midi-tower kasa

wd 1 tb 7200 rpm 64 mb sata3 caviar black 6gb/s

gskıll f3-12800 cl9- 8gbxl ripjaws ddr3 cl9 8gb 1.5 v sandy bridge lga1155 uyumlu 1600mhz

BU SİSTEMLE KAÇ MHZ YE KADAR OC YAPILIR ram ve işlemciye? birde 730 watt yeterlimidir OC den sonra?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turxboy -- 2 Mart 2011; 21:51:13 >

• O ekran kartı ne öyle. Berbat
  • O ekran kartı ne öyle harbiden?

Daha kötüsü yokmuydu?
  • Gözünü kapatsan 4.6ghz olur.Power oc yeter sıkıntı yok ama işlemcin o kadar iyiki o ekran kartı ile istersen işlemcin 5.0ghz olsun boş
  • işlemciyi 2500k yap kalan paraya biraz ekle hd6950yap
  • 2 ay daha bekle, amd buldozerler inteli ezmeye geliyor, aynı paraya çok daha canavar sistem toplarsın
  • Katılmıyorum ama umarım dediğin gibi rekabet ortamı oluşur.

quote:

Orijinalden alıntı: wombosi

2 ay daha bekle, amd buldozerler inteli ezmeye geliyor, aynı paraya çok daha canavar sistem toplarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turxboy

i7 2600 k 3.4 ghz 8 mb

asus p8p67-m intel p67(b3 revizyonlu) lga1155 ddr3 usb3 sata 3

sapphire atı hd4650 1gb/2.8 gb hm 128 bit ddr3

tx sonic 730 w midi-tower kasa

wd 1 tb 7200 rpm 64 mb sata3 caviar black 6gb/s

gskıll f3-12800 cl9- 8gbxl ripjaws ddr3 cl9 8gb 1.5 v sandy bridge lga1155 uyumlu 1600mhz

BU SİSTEMLE KAÇ MHZ YE KADAR OC YAPILIR ram ve işlemciye? birde 730 watt yeterlimidir OC den sonra?

dostum sen ne yaptın öyle ? öyle dengesiz olmuş ki oc yapsan neye yarayacak onu anlıyamadım ben ?
  • camelot dostum dengesiz olan nedir sadece ekran kartı . benim ekran kartıyla işim yok hard disk cpu ve ramle işim var günde 6 saat 8 çekirdeği full kullanıcam.

hiçbir oyunla işim yok . bilgisayar bana sadece satranç programları için lazım yani sadece ram ve cpu önemli bi de harddisk gerisi hiç önemli değil satrançta

yani cpu dışındaki parçalar formaliteden asıl işim mhz si yüksek 8 çekirdekle benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turxboy

camelot dostum dengesiz olan nedir sadece ekran kartı . benim ekran kartıyla işim yok hard disk cpu ve ramle işim var günde 6 saat 8 çekirdeği full kullanıcam.

hiçbir oyunla işim yok . bilgisayar bana sadece satranç programları için lazım yani sadece ram ve cpu önemli bi de harddisk gerisi hiç önemli değil satrançta

yani cpu dışındaki parçalar formaliteden asıl işim mhz si yüksek 8 çekirdekle benim.

Oyun oynamicam diyorsanız 4650'yide çıkartın sistemden.2600k'nın üstündeki grafik işlemcisi fazlasıyla yeterli olucaktır.100 liralık gereksiz masraftanda kurtulmuş olursunuz o sayede.
  • gpu en az cpu'yu kadar önemli belki de daha önemlidir bu bağlamda;

ekran kartınız en az gtx560 ve ya hd6950 olmalı..

makinayı özel bilimsel çalışmalar için kullanmıyacaksanız.. kimin aklından geçmezki 1 el crysis 2 atiyim de gönlüm şenlensin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 4 Mart 2011; 0:25:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: érdem*
    Oyun oynamicam diyorsanız 4650'yide çıkartın sistemden.2600k'nın üstündeki grafik işlemcisi fazlasıyla yeterli olucaktır.100 liralık gereksiz masraftanda kurtulmuş olursunuz o sayede.

P8p67 anakart onboard ekrankartlarını destekliyor mu? O zaman anakartı da H67 serisinden alması gerekir. Hatta 2600K yerine 2600 alması gerekir, nasıl olsa hızaşırtma yapamayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs
    P8p67 anakart onboard ekrankartlarını destekliyor mu?

Hayir. "K" serisi islemci almak icin en iyi neden, overclock'tur. Ki buyuk ihtimal arkadas OC yapmak isteyecektir. Bu durumda 5670 gibi bir ekran karti fena olmayacaktir.
  • arkadaşlar anlamadığım şu cpu ya overclock yapmak için ekran kartı mı gerekiyor
  • Hayir.

LGA1155 anakartlarin iki tipi vardir: biri P serisi, digeri ise H serisi. P serisi anakartlar, K serisi (carpani acik olan) islemcileri destekler, ve OC yapilmasina izin verir. P serisi bir anakarta K serisi olmayan bir islemci de takabilirsiniz, ama OC yapamazsiniz. H serisi bir anakarta hangi seri islemci taktiginiz fark etmez, cunku bu anakartlar OC desteklemez, en fazla islemcinin Turbo-Boost ozelliginden yararlanmasina izin verirler.

SB islemcilerin uzerinde entegre grafik islemcisi bulunmaktadir. Fakat bu grafik islemcisi, sadece H serisi bir LGA 1155 anakartinda calisir.

Yani, P serisi ankart ile OC yapabiliyorsunuz, fakat entegre grafik islemcisi destegi olmadigi icin sisteme ayriyetten bir grafik karti gerekmektedir. H serisi anakart OC desteklemez, fakat islemcinin entegre grafigini kullanabilirsiniz, bu da sizi grafik karti masrafindan kurtariyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l

Hayir.

LGA1155 anakartlarin iki tipi vardir: biri P serisi, digeri ise H serisi. P serisi anakartlar, K serisi (carpani acik olan) islemcileri destekler, ve OC yapilmasina izin verir. P serisi bir anakarta K serisi olmayan bir islemci de takabilirsiniz, ama OC yapamazsiniz. H serisi bir anakarta hangi seri islemci taktiginiz fark etmez, cunku bu anakartlar OC desteklemez, en fazla islemcinin Turbo-Boost ozelliginden yararlanmasina izin verirler.

SB islemcilerin uzerinde entegre grafik islemcisi bulunmaktadir. Fakat bu grafik islemcisi, sadece H serisi bir LGA 1155 anakartinda calisir.

Yani, P serisi ankart ile OC yapabiliyorsunuz, fakat entegre grafik islemcisi destegi olmadigi icin sisteme ayriyetten bir grafik karti gerekmektedir. H serisi anakart OC desteklemez, fakat islemcinin entegre grafigini kullanabilirsiniz, bu da sizi grafik karti masrafindan kurtariyor.

Fract4l çok güzel açıklamışsın

• core i7 2600k core i7 6 çekirdekli modeli bile geride bırakabiliyor ama gereksiz tabiki 6 çerkirdek işlemciyi firma bile oyun serverlere tavsiye etmiyor gereksiz diyor onun yerine core i5 2500k al çok iyi bir oce potansiyeli var ekran kartı seçimin ise berbat dogrusu sana GTX560 asus veya MSI özel sogutucu modellerden birini öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l

Hayir.

üstad yaralı bilgi için teşekkürler...h/p olayı nedir diye debelenip duruyordum çok işime yaradı saolasın..

• kesinlikle p8p67-M önermiyorum.M eki alan anakartlardan alıcağınıza bence bir Sabertooth(o.c için gayet iyi kararlılık sağlar)-p8p67 pro (M olmiyacak) veya MSI p67aGD65 almanızı tavsiye ediyorum.
    Mini-ATX o.c performansı ATX formundan daha düşük olucaktır.
  • burdaki agd nin bir anlamı var mı MSI p67aGD65 kartın ismi faul bi kere 'agd' anakart
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.