Şimdi Ara

İ7 2600K'dan İ7 5930K'ya geçilir mi? Karar vermek için en nitelikli Benchmark Programı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şu anda Asus Sabertooth P67 üzerinde 4.6 GHz (1.32V)'de çalışan İ7 2600K işlemci kullanıyorum. (Zalman CNPS12X ile maksimum 65-70 dereceyi görüyorum tam yükte) Oyun işlerimde hiçbir sorun çıkartmıyor, ama Unreal Engine 4'te sahnedeki Işıkları Build ederken (Bir nevi Render işlemi gibi düşünebilirsiniz.) bu build süresi kalabalık sahnelerde epey sürebiliyor. Bende bu yüzden ABD'de yaşayan bir tanıdık aracılığı ile yeni İşlemci/Anakart alma Düşünceleri başladı. Şu an aklımdaki kombinasyon: İ7 5930K (4.5Ghz'e overclock yapcam), Asus X99 Deluxe veya Rampage V Extreme, ve 16Gb DDR4 ram. Ama benim asıl merak ettiğim soru şu: bu işlemciyi alırsam ne kadar bir performans kazancım olacak? Bunu Öğrenmek veya en azından somut bir fark görebilmek için en uygun benchmark programı nedir? Kendi işlemcime uygulayıp İnternetteki sonuçlarla karşılaştırmayı düşünüyorum. İşlemcinin tüm çekirdeklerini kullanan bir program olursa daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Arada en az 3 mimarilik bir fark var ve 6 çekirdek 12 izlekli bir canavara geçmiş olacaksınız.Fark kesinlikle hissedilir olacaktır.Hem mimari farkından dolayı programlara daha adapte bir işlemci sahibi olmuş olacaksınız hem de ekstradan 2 çekirdek ile işlemlerinizin süresi daha da kısalmış olacak.Eğer uygun bir fiyatla alacaksanız diğer parçaları ben değeceğini düşünüyorum.Zaten i7 2600K'yı da güncelleme vakti geldi (sizin gibi render işlemleri ile uğraşanlar için).

Render ile uğraşan arkadaşlar program önerileri yapacaklardır size.Ben kendi açımdan yorumladım konuyu.Aradaki fiyat farkı da uygun olacaksa ben geçmenizi öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 29 Kasım 2014; 11:19:01 >
  • Hocam bence gerek yok ama abdde tanıdık varsa değiştirin derim orada işlemciler ucuz oluyor

• 2600k'yı emekli etmenin zamanı geldide geçiyor render açısından... min 5820k - fx9590 lardan birine geçeceksin pek para harcamayayım ama performansımda 2600k'yı geçsin diyorsan fx9590 tercihinde bulunabilirsin (Not bunu profesyonelce para kazanmak amacı ile yapıyorsan bu kadar para harca) param var diyosanda 5820k yeterli gelecektir 5930k lara uçmanın şuanlık anlamı yok... (Amd opteron - intel xeon ikililerinden min 12core olanlarda tercih edilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

2600k'yı emekli etmenin zamanı geldide geçiyor render açısından... min 5820k - fx9590 lardan birine geçeceksin pek para harcamayayım ama performansımda 2600k'yı geçsin diyorsan fx9590 tercihinde bulunabilirsin (Not bunu profesyonelce para kazanmak amacı ile yapıyorsan bu kadar para harca) param var diyosanda 5820k yeterli gelecektir 5930k lara uçmanın şuanlık anlamı yok... (Amd opteron - intel xeon ikililerinden min 12core olanlarda tercih edilir)

Bu işten para kazanmıyorum şu an. Ama tabi oyunu tamamlayabilirsek kazanmaya başlayacağız inşallah. Maddi durumumuz da iyi 5960X de alabilecek gücüm var ama gerekli görmüyorum o kadar uçmayı. Kararımı, projede biraz daha ilerledikten sonra vermeyi kararlaştırdım. Objeler çoğaltıkça süre de uzayacaktır. Eğer katlanılamayacak kadar uzun sürmeye başlarsa o zaman değiştiririm. Herkese Teşekkürler.

• Dediğin gibi 5960x performans farkına değecek kadar değil. 5930k veya 5820k bakabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi baktımda 5820k çok daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Merhaba,

Arada en az 3 mimarilik bir fark var ve 6 çekirdek 12 izlekli bir canavara geçmiş olacaksınız.Fark kesinlikle hissedilir olacaktır.Hem mimari farkından dolayı programlara daha adapte bir işlemci sahibi olmuş olacaksınız hem de ekstradan 2 çekirdek ile işlemlerinizin süresi daha da kısalmış olacak.Eğer uygun bir fiyatla alacaksanız diğer parçaları ben değeceğini düşünüyorum.Zaten i7 2600K'yı da güncelleme vakti geldi (sizin gibi render işlemleri ile uğraşanlar için).

Render ile uğraşan arkadaşlar program önerileri yapacaklardır size.Ben kendi açımdan yorumladım konuyu.Aradaki fiyat farkı da uygun olacaksa ben geçmenizi öneriyorum.

gtx 970 G1 sli kullanıyorum, peki ultra ayarlarda oyun bazında büyük değişiklik olurmu ?.. 120hz monitörüm var ama şu anki 2600k yı 4.5 ghz de kullanıyorum, oyunlardada ayarlar arttıkca işlemciye olan ihtiyaç düşüyor, şirketimizin penta ile anlaşması var, işimiz gereği pekçok bilgisayar aldığımızdan bize parçaları bayi fiyatına veriyor, asus x99-deluxe 1100 TL, i7 5930k da 1538 TL ye geliyor, fiyat güzel ama işin doğrusu almaya değil kurmaya üşeniyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: roses

Şimdi baktımda 5820k çok daha mantıklı

Bencede 5820K daha mantıklı. Biraz overclock ile 5930K'ya yetişiyor. Ama Ekran kartı olarak çıkınca 2 tane GTX 980Ti almayı düşünüyorum. 5820K'da 28 PCI arayolu var. 5930K ve 5960X'de ise 40 tane. 5930K alırsam iki kartta 16x hızında çalışacak. Ama 5820K alırsam Biri 16x diğeri 8x'de çalışacak. Bu 16x / 8x Olayı performansa yanısr mı? Ne kadar yansır?
  • 8x in 980ti rahat kaldırır tabi çıkarsa

5820K iki kart için sorun olmuyor. Biraz da Overclock yaptınız mı 5930K ile eşit olur zaten.

İ7 2600K'dan İ7 5930K'ya geçilir mi? Karar vermek için en nitelikli Benchmark Programı nedir?  İ7 2600K'dan İ7 5930K'ya geçilir mi? Karar vermek için en nitelikli Benchmark Programı nedir?  İ7 2600K'dan İ7 5930K'ya geçilir mi? Karar vermek için en nitelikli Benchmark Programı nedir?

Diğer oyunlara bakmak içni linke bakın.
    http://www.anandtech.com/show/8426/the-intel-haswell-e-cpu-review-core-i7-5960x-i7-5930k-i7-5820k-tested/6

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

quote:

Orijinalden alıntı: roses

Şimdi baktımda 5820k çok daha mantıklı

Bencede 5820K daha mantıklı. Biraz overclock ile 5930K'ya yetişiyor. Ama Ekran kartı olarak çıkınca 2 tane GTX 980Ti almayı düşünüyorum. 5820K'da 28 PCI arayolu var. 5930K ve 5960X'de ise 40 tane. 5930K alırsam iki kartta 16x hızında çalışacak. Ama 5820K alırsam Biri 16x diğeri 8x'de çalışacak. Bu 16x / 8x Olayı performansa yanısr mı? Ne kadar yansır?

• KanKoKan kullanıcısına yanıt
    alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    @KanKoKan

120,144 Hz kullanıcısı için açıkçası bazı durumlarda 5 FPS'nin bile kıymeti olur.Mesela oyun 90 FPS üzerinde akıcılık hissiyatını veriyordur ama 90'nın altına indiği zaman o hissiyat gidiyordur.Bu gibi durumlarda dediğiniz değişimin katkıları olacaktır.Yani yerine göre 10 - 15 FPS'lik artışlar alabilirsiniz.Ama monitörünüz 144Hz olsa bu değişim daha iyi olurdu.Veya şu yeni gelen 2K@144Hz bir model olsaydı.

İşlemci gücü dediğiniz gibi çözünürlük arttıkça pek önemli olmuyor gibi görünüyor ama bu durum aslında 1080P@60Hz , ve diğer 60Hz kullanıcıları için geçerli olarak kabul edebileceğimiz bir şey.Çünkü; 120,144 Hz durumlarına geçtiğimiz zaman bu sefer işlemcinin yeni mimari olması, çekirdek sayısı, Ghz durumu, HT desteği olup olmaması vb. özellikleri FPS'nin artmasına katkı sağlıyor.Zaten yüksek fiyatlı işlemcilerin çıkma nedeni ve tercih edilmelerinin bir sebebi de bu.

Mesela birkaç örnek paylaşayım (testlerdeki yazacağım yüzdelerde minumum FPS'yi baz alıyorum):

İlk olarak en son gelen BF4 Final Stand'ın grafiğine bakalım.İşlemci grafiğinde ekran kartı olarak R9 295X2 belirtilmiş.

İ7 2600K'dan İ7 5930K'ya geçilir mi? Karar vermek için en nitelikli Benchmark Programı nedir?

Burada gördüğünüz i7 işlemciler arasında bir fark görünmüyor.Artık zaten güncellemelere doymuş bir oyun olarak tabir edebiliriz BF4'ü. HT desteğinin önemi var tabii ki ama yine de i5 işlemci kullanılsa bile 120,144Hz kullanıcılarını etkileyen bir durum yok ortada.Gerçi BF4 çıkalı da uzun bir zaman olduğunu unutmamak gerek.Yani oyun motoru artık biraz eski kalıyor denebilir.

İkinci olarak FC4'ün grafiğine göz atalım.Bu seferde ekran kartı olarak tek GTX 980 kullanılmış.

Bu oyunda ise i7 4770K ile işlemciniz arasında %14 , i7 5960X ile işlemciniz arasında %27'lik fark oluşmuş.Aslında bu oyun yeni olarak tabir edebileceğimiz bir oyun yani güncellemeler ile biraz daha düzelecektir ama önümüzdeki süreçte artık yeni nesil işlemcilerin biraz daha farkları olacaktır.Bu testte i7 5960X'i baz alırsak i7 5930K'nın da yakın bir performansa sahip olacağını görebiliriz.

Üçüncü olarak AC UNITY'nin grafiğine bakalım.Bu seferde testte GTX 980 SLI düzeneğine yer verilmiş.

AC UNITY ise işlemcileri biraz daha iyi kullanmış diyebiliriz. i7 4770K ve i7 2600K arasında %15 , i7 5960X ve i7 2600K arasında %44 gibi devası bir fark oluşmuş.Yani bu testten (oyun yeni olmasına rağmen) iyi bir bilgi edinmiş oluyoruz ki i7 2600K, i7 4770K ve hatta i7 3970X GTX 980 SLI düzeneğini tam olarak besleyemiyor.Belki i7 5960X'in üzerinde bir işlemci daha olsa o da daha fazla performans sergileyecekti.

Tabii bu durumlar hep firmaların yeni çıkan işlemcileri baz alarak kodlamalarına devam etmelerinden kaynaklanıyor.Yani saf çekirdek performansı olarak i7 işlemciler arasında bir fark olmasa bile gerekli kodlamalar ile bu fark çoğaltılabiliyor.Burada tabii ki yeni mimarilerinde katkısı var ama bir şekilde yeni işlemcilerinde sattırılması lazım.Mesela i7 4770K'nın ilk çıktığı zamanlar ki performansı çok yakındı i7 2600K ve 3770K ile ama şimdi ise en azından %15 düzeyinde daha fazla performans veriyor rakiplerine göre.

Sonuç olarak sizin açınızdan i7 5930K'ya verilen paraya değer mi bilemem ama eğer uygun fiyatlı ürünler bulabilirseniz tabii ki 2600K'dan daha fazla başarıya sahip olacağınız kesin.Diyelim ki uygun fiyatlı bulamadınız en azından i7 4790K gibi çözümlere de yönelebilirsiniz.Sadece işlemci ve anakart değiştirerek.Çünkü X99 chipsete geçseniz; tamam işlemci ve anakart fiyatları paralel diğer serilerle ama ram fiyatları oldukça yüksek düzeylerde.

Gördüğünüz üzere bazı oyunlarda benzer performans alırsınız ama yeni gelen ve gelecek oyunlarda yeni kodlamalar ve program altyapıları sayesinden minumum %15 performans farkı alırsınız.Geçip geçmemek sizin tercihinize kalmış bir durum.

Bana sorsanız monitörünüz en azından 144Hz olsa geçin derdim ama 120Hz için i7 4790K'ya falan geçseniz kâfidir.Bunu şu açıdan söylüyorum; GTX 970 SLI tabii ki çok güçlü bir düzenek.Aslında tam olarak hakkını vermek 24 FPS daha fazla ile 144Hz'de olur.Ancak 120Hz için (yani kartları yine maksimum düzeye taşıyamayacağınız için) Z97 çipset yeterli gelir gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 29 Kasım 2014; 15:19:04 >

bence ram fiyatlarıda çok pahalı ddr4 zamanla piyasa ucuzlar

yeni yeni anakartlarda çıkar özellik olarakta

ama imkan varsa bence geçile bilir

türkiye şartlarında ise şuan çok masraflı oluyor bu geçiş

ama iş amerika olunca fiyatlar çok ucuz..
  • Fark hissedilir ama şu haliyle bile bir süre daha rahat yetecek bir sisteminiz var. En azından bir nesil daha beklemek mantıklı olacaktır kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geltuzat -- 1 Aralık 2014; 5:13:16 >
  • amerikadan 230$ msi x99 mpower ve ram aldır , 5820k buradanda alabilirsin bunlar yeterlidir

sli-cf için 16x-16x ile 16x-8x farkı aradaki fark 3-5 fps bence , tek kart kullanacaksan zaten anlamı yok

ha param var alıcam dersende asus x99 e-ws yada asrock x99 extreme 11 alabilirsin 530$ ile 640$ arası fiyatları var 4 way 16x ekran kartına izin veriyor bu anakartlar üzerlerinde plx chipleri var , ama asus x99 e-ws için nedense pek iyi şeyler söylemiyorlar lakin görünüşü özellikleri ile diğer x99 anakartlardan çok başka bir duruşu var

edit: şimdi neden 230$ lık anakart denebilir , haswell-e işlemcirinin 7/24 safe voltaj ile çıkacağı hız max 4.6-4.7ghz 1.250v-1.350v arası , buda piyasadaki üst-orta seviye bir anakart ile yapabilabilir , takoz bir işlemci denk gelirse 2000tl lik anakartda kullanılsa elden birşey gelmiyor :) benim düşüncem böyle , önce iyi bir işlemci denk gelmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 1 Aralık 2014; 6:28:28 >

• Concerve kullanıcısına yanıt
    X99 anakart seçmek işlemci seçmekten daha zor bence :D asus x99 Deluxe ideal. Ama 150 dolar daha verip ROG da alabiliyorsun. Diğer tarafta ise MSI var. MSI Da MPower ve Gaming arasındaki fark ne? Hangisi daha iyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

2600k'yı emekli etmenin zamanı geldide geçiyor render açısından... min 5820k - fx9590 lardan birine geçeceksin pek para harcamayayım ama performansımda 2600k'yı geçsin diyorsan fx9590 tercihinde bulunabilirsin (Not bunu profesyonelce para kazanmak amacı ile yapıyorsan bu kadar para harca) param var diyosanda 5820k yeterli gelecektir 5930k lara uçmanın şuanlık anlamı yok... (Amd opteron - intel xeon ikililerinden min 12core olanlarda tercih edilir)

2600K'dan 9590'a geçmek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

X99 anakart seçmek işlemci seçmekten daha zor bence :D asus x99 Deluxe ideal. Ama 150 dolar daha verip ROG da alabiliyorsun. Diğer tarafta ise MSI var. MSI Da MPower ve Gaming arasındaki fark ne? Hangisi daha iyi?

gaming 7 ile mpower arasın 1-2 ayrıntıdan başka fark yok , mpowerde 4pin güç girişinin yanında 2pin daha var

anakart mevzusundada , haswell-e işlemciler öyle sizin eski 2600k lar gibi 5ghz lere çıkamıyor , çıksada çok ısınıyor önerilen 7/24 güvenli voltajıda geçmiş oluyorsunuz , hal böyle olunca zaten 7/24 max safe önerilen 1.35v larda 4.4ghz-4.5ghz leri orta sınıf anakartlarda yapıyor , zaten anakartdan daha önemlisi işlemcinin chip iyi çıkması lazım , takoz işlemci oldumu anakartın rogda olsa bilmem nede olsa olmuyor olmuyor

o yüzden öyle yorum yazdım , bütceniz belli sınırlar içindeyse , 5820k yanına orta şeker bir anakart ile 4.4ghz yada 4.5ghz kullanabilirsiniz

aşağıdaki fiyat farkına iyi bakın , tek ekran kartında gram performans farkı olmayacak , sli-cf düzeneğinde birinde 90fps birinde 100fps alacaksınız max benden bu kadar çok yazdım

gaming 7 + 5820k 1700tl

rampage 5 extreme + 5930k 3200tl

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.