Merhaba arkadaşlar, Gigabyte Z490 Gaming X ile i7 10700f li bir hazır sistem aldım. Birkaç gün içinde stok soğutucuyu değiştirecektim. Kasanında hava akışı pek iyi değil ancak onu yaza bırakmıştım. Ancak prime95 ve cpu-z nin testlerinde işlemci 5 saniye içerisinde 100 dereceyi görüyor, ayrıca oyunların introsunda bile 40 dereceden 2 saniyede 90 derecelere çıkıyor. Bios'u güncellemiştim ve tek ellediğim ram frekansıydı (XMP). Biliyorum stok soğutucu yetersiz ancak saniyeler içerisinde aşırı yük olmadığında bile bu dereceler normal mi? Aldığım yere geri gönderdim ve değerler normal dediler, eğer sıkıntıysa soğutucuyu değiştirmeden bir daha göndereceğim. Çok teşekkür ederim. |
i7 10700F 100 derece

-
-
Kasanin hava akışının yetersiz oldugunu düşünürsek normal hava yada su soğutma takin kasa içerisinde yeterli yer varsa extra kasa fanı ile desdekliyebilursiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
belki macun sürmeyi unutmuşlardır. naparsan yap 5 saniyede o dereceyi görmesi mümkün değil.
-
konuya açıklık getireyim. evet bu ısıya gelmesi normal.çünkü bı ecbalini şaaptımın 10. ve 11.nesli böyle. bende aynı sistemi toplamıştım.stok fan değil kule tipi 12cm blok soğutucu taktım yine 100c idi.primefe ilk 5 dakkada 70c sonra drekt 100 oluyor. cpu 225wat gibi bir güç çekiyor .stok fanı alsın intel münasip biyerine monte etsin.onu hiç denemedim bile. ben intel extreme profil programı ile watı 130 a sınırladım ghz de maxa çıkamıyor ama en azından yükte 70e geldi.ilk başta bende sorun var sandım meğer bu cpular böyle mangal gibiymiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Soğutucu montajını bir inceleyin hatalı yapılmış olabilir. Macunu fazla yada çok az sürmüş olabilirler. Çok kısa sürede (oyun introsunda) 100 derecelere çıkması normal değil. Bilgisayarı aldığınız yer ile iletişime geçin.
-
İntel ısınıyagh yiğenim yagh bir dönemler amd yanıyorcular vardı şimdide Intel ısınıyorcular doğacak gibi duruyor bu 10-11. Nesil CPU lar yüzünden Intel iyice sıvadı durumu umarım 12.nesil ile tekrar rekabete katılabilir
quote:
Orijinalden alıntı: AnjeliquéSoğutucu montajını bir inceleyin hatalı yapılmış olabilir. Macunu fazla yada çok az sürmüş olabilirler. Çok kısa sürede (oyun introsunda) 100 derecelere çıkması normal değil. Bilgisayarı aldığınız yer ile iletişime geçin.
benede normal değil ama bu cpuların normali bu malesef.eşşek kadar fan taktım 3 fanlı 12cm 3 adet fanlı 1 kilo 200gramlık blok soğutucu taktım 90 dereceye düşürebildim.
-
Güç kaynağı markası nedir? Stabil voltaj gitmediği için bunu yapma ihtimali mevcut.
Termal macunu nokta olarak değil işlemci yüzeyine tereyağı sürer gibi tamamına yayarak sür. Termal macunun amacı işlemci ve soğutucu arasındaki gözle görülmeyecek boşlukları doldurmasıdır. Bu nedenle bol sürmek yerine boşluk oluşmayacak biçimde ince katman sürmelisin.
Termal macunu Artic mx4 (8.5w/mk) ya da Cooler master Mastergel pro tercih et.
5 saniyede ısının yükselmesi mantıklı değil. Bios'u güncelle. Biostan anakart ayarlarının otomatik oc modunda kalmadığından emin ol.
-
merhaba.siz bu işlemciyi hiç kullandınızmı.
İşlemciyi kullanmadım.
Senin yorumunu da okudum. 3 fanlı soğutucu kullandığını belirtmişsin. Buna rağmen bu kadar ısınması mantıklı değil. 95 derecede bilgisayar kendini kapatarak koruma altına alıyor.
İşlemcideki sıcaklığın 5 saniye gibi bir sürede yani çok süratli yükselmesi mantıklı değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: experiment67İşlemciyi kullanmadım.
Senin yorumunu da okudum. 3 fanlı soğutucu kullandığını belirtmişsin. Buna rağmen bu kadar ısınması mantıklı değil. 95 derecede bilgisayar kendini kapatarak koruma altına alıyor.
İşlemcideki sıcaklığın 5 saniye gibi bir sürede yani çok süratli yükselmesi mantıklı değil.
evet saçma hatta.ama böyle gerçekten.100 derecede de kapanmıyor. 100derece olınca ghz azaltıyor voltaj düşürüyor sabit tutuyor.yanında verilen o stok fanı sadece sistem açılsın diye hayrına koymuşlar. eski cpular böyle değdi.intel 10.nesil ve 11.nesil i7 i9 da bu işi beceremedi.i5 te sorun yok. onun zaten çekirdek sayısıda az belkide o yüzden normal sıcaklıkta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X