Şimdi Ara

i5, quad, c2 extereme, i7 hangisi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar sistem topluyordum doğru işlemci için size danışmak istedim. şimdi i7 fiyatından yanına yaklaşılmıyor, quad fiyat performans olarak iyi görünüyor i5 te fiyat olarak makul ama ön bellekleri düşük exteremede sahibinden gözüme çarpmıştı artısı eksisi nedir bilmiyorum şimdi benim sormak istediğim ben q9550-9650 almayı düşünüyorum ama i5 iyi gibi dediler vatanda bende 6 yıl önce sistem topladım neye göre karşılaştırma yapmalı bilemedim quad 12mb ön bellekli i5 4mb ama 32nm üretimli imiş bakıyorum ikinci el i7 ler var 2,66 ghz gibi oda 400-500tl arası oda 8mb ön bellekli bu i serisinden için performansını kendi ayarlıyor dediler işte 2.8 olsa bile 3 küsür oluyormuş felan yani şimdi hangisi hangi sebepten seçmeli veya 2. el i7 almak mı mantıklı olur 2.66ghz ne bileyim q9550 den daha mı iyi? bir farklarını anlatabilirseniz memnun olurum.

• yeni sistem düşünüyosan eski lga775leri bir kenara bırak artık..

yeni bir intel sistem toplasam tercihim i5 750 olurdu, gayet iyi işlemcidir.. oyun için intel işlemci arıyorsan i3'ler de gayet iyi 4.5 ghz rahat oluyorlar..
  • Q9550-Q9650 oldukca iyi ve performanslı işlemciler ancak platform olarak daha yeni bir işlemci ve anakart almaınız öneririm.

i5 750 ; q9550 ve q9650'den x4 965'ten biraz daha iyi bir işlemcidir.Çoğu oyunda i2 920'den de iyidir. Fiyatıda makul ve 200tl civarına p55 anakart bulmak mümkündür. i5 750 almanızı öneririm.

• birde işlemcileri mukayese ederken farklı teknoloji işlemcileri ön belleklere hızlara bakarak karşılaştırmayın sizi yanlışa götürür....arkadaşların tafsiyesi i5 750 son derece sağlıklı bi seçim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cs875 -- 14 Mart 2010; 22:19:56 >
  • İ5 750 İntelin en iyi f/p işlemcisi
  • Üstadlar i5 750 de karar kıldım limitim 1000TL belki biraz geçebilir, ekranım var (19" samsung) bana kasa, anakart, işlemci, ekran kartı, ram, hdd lazım hdd düşük kapasite olsun önemli değil ram sonrada eklenebilir iş görecek miktar yeter (2gb gibi ama iyi bir ram, hdd ve ram fiyat makul kalması için tabi bu şekilde düşünüyorum) ama ekran kartı ve anakart iyi olsun istiyorum oyun ve çizimde kullanacağım, ben nvidia 9600gt 1gb 256bit ddr3 düşünüyordum ama anlayan bir arkadaşım ati yi öneriyor 5x70 serisinden diyordu galiba siz ne dersiniz bu performans durumlarına göre test sonuçları oluyor ona göre bir ekran kartı önerseniz son olarak, su soğutmalı kasalardan önermişti bir arkadaşım fiyatı uçuk olmadan ve fiyat limitini zorlamadan bu sistem için görüş ve önerilerinizi yazarsanız memnun olacağım arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntel Core i5 9500f hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer bütcen varsa tabiki i7 920 almalısın çünkü kendi düşünceme göre bilgisayar 1 defa alınır yani eğer tasarımcı falan değilsen o yüzden ileri dönük bi şeyler almalısın paran varsa i7 920 al :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majesty37

Üstadlar i5 750 de karar kıldım limitim 1000TL belki biraz geçebilir, ekranım var (19" samsung) bana kasa, anakart, işlemci, ekran kartı, ram, hdd lazım hdd düşük kapasite olsun önemli değil ram sonrada eklenebilir iş görecek miktar yeter (2gb gibi ama iyi bir ram, hdd ve ram fiyat makul kalması için tabi bu şekilde düşünüyorum) ama ekran kartı ve anakart iyi olsun istiyorum oyun ve çizimde kullanacağım, ben nvidia 9600gt 1gb 256bit ddr3 düşünüyordum ama anlayan bir arkadaşım ati yi öneriyor 5x70 serisinden diyordu galiba siz ne dersiniz bu performans durumlarına göre test sonuçları oluyor ona göre bir ekran kartı önerseniz son olarak, su soğutmalı kasalardan önermişti bir arkadaşım fiyatı uçuk olmadan ve fiyat limitini zorlamadan bu sistem için görüş ve önerilerinizi yazarsanız memnun olacağım arkadaşlar

kardeşim 1000 tl demişşin de 1000 tl ye i5750 alınmaz zaten fiyatın yarısı işlemciye gider:D ayrıca monitör falan da istiyorsun ben ve üstadlar genelde 2000+ bütcelere intel öneriyoruz bence amd düşün :)

• yok hacım ekranım var 19" samsung onuda ekran kartı önerinize yardımcı olur düşüncesi ile yazdım.
    Nutec ya şu 30Lira bu 50lira fazla olsun iyi olsun demekten limitin çok üstüne çıktım i7 bayağı kasar, zaten sadece işlemci ile bitmiyor işlemciye bağlı olarak diğer bileşenlerinde fiyatları artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

bence bu saatten sonra eğer Intel alınacaksa i5 ve ya i7 sistem toplamak yanlış yatırım olur.

dostum neden yanlış yatırım olur? nedeninide yazarsan yanlış yapmış olmayalım bildiğin birşey varsa paylaşırsan sevinirim
  • quote:

yok hacım ekranım var 19" samsung onuda ekran kartı önerinize yardımcı olur düşüncesi ile yazdım.
    Nutec ya şu 30Lira bu 50lira fazla olsun iyi olsun demekten limitin çok üstüne çıktım i7 bayağı kasar, zaten sadece işlemci ile bitmiyor işlemciye bağlı olarak diğer bileşenlerinde fiyatları artıyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-920-intel-core-i7-920-soket-1366-2.66ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=35507 buyur kardeş bu i7 920 i7 alacaksan en iyi f/p si budur

bu i5750http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-750-intel-core-i5-750-soket-1156-2.66ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=40039 buda i5 serisinden en iyi f/p dir

Ayrıca alternatif alabilecegin intel işlemci
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-860-intel-core-i7-860-soket-1156-2.8ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=40038 buda i7 860 gördügün gibi fiyatlar yakın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Nutec

quote:

yok hacım ekranım var 19" samsung onuda ekran kartı önerinize yardımcı olur düşüncesi ile yazdım.

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-920-intel-core-i7-920-soket-1366-2.66ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=35507 buyur kardeş bu i7 920 i7 alacaksan en iyi f/p si budur

bu i5750http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-750-intel-core-i5-750-soket-1156-2.66ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=40039 buda i5 serisinden en iyi f/p dir

Ayrıca alternatif alabilecegin intel işlemci
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-860-intel-core-i7-860-soket-1156-2.8ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=40038 buda i7 860 gördügün gibi fiyatlar yakın :)

i7 860, i7 920'den daha performanslıdır ve daha az güç tüketir, fiyatlarıda eşit. İ7'nin 920 en iyi f/p işlemcisi filan değil, 860'dir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.