Şimdi Ara

i5 CPU ve 840m GPU ve üstü > Orta Seviye Model Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben dahil çoğu kişinin "orta seviye", güncel laptop arayışında olduğunu gördüğüm için genel bir öneri başlığı olsun istedim. Bu seviyede 4. nesil Intel Core i5 ve orta seviyenin en güncel ekran kartı 840m'dir. Bunu temel alarak ben öneri ve isteklerimi yazıyorum, başkaları da konuya kendi istek veya önerileri ile katılabilirler.


    Öncelikle bütçem 1500-1600 TL. 4 yıldan sonra yenilemenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Lenovo y550p makinemden memnun olsam da özellikle Sata3 ve Usb 3.0 gibi teknolojilerin eksikliğini hissetmeye başladım.. i3 m350 (2.27 ghz) işlemcisi, Nvidia 240m GPU'su ile terfi ettiğim SSD ve 8 GB DDR3 ile yeterli geliyor. Gördüğüm kadarıyla 4 yıldır çok bir gelişme yok. Dediğim gibi benim amacım Usb 3.0 ve Sata 3.0 ve diğer güncel teknolojilere sahip bir laptop'a terfi etmek. İstediğim özellikleri aşağıda belirteceğim, ona göre sorunları olmayan, tasarımı iyi, servis sorunu yaşatmayacak bir model istiyorum. Deneyimli arkadaşlar tavsiyelerini yazsın lütfen.


    Önceliğim Asus, Lenovo, Dell gibi markaların performans/fiyat oranı yüksek modelleridir.

    ** Windows 7 lisansım var o yüzden freedos'lu olabilir. Ancak sistem hız ve uyumunda ve sürücülerde sıkıntı olacaksa Windows 8 kullanabilirim. Fiyat avantajlı ise Windows 8.1 lisanslı alabilirim, değilse freedos olsun idare ederim bir süre Win7 lisansım ile, avantajlı bir zamanda 8'e geçebilirim.

    ** 8 GB RAM olmazsa olmaz. 2*4 gb konfigürasyonu ile çift kanal çalışması tercihimdir. İleride 16 gb Ram'e geçebilirim, desteklemesi iyi olur. Destekli olması gereken işlemci ve çipsetlerde bile Max 8 gb. yazanlar var anlamadım gitti. En az max 16 gb destekli olması gerekir. Yanlış yazılmış olabilirler..

    ** Elimdeki SSD'yi takmam gerek, HDD ile bilgisayar kullanmak çekilemez artık. Bunun için HDD'yi söküp takabilmem gerekir veya daha mantıklısı DVD'yi söküp yerine SSD'mi takmam gerekir. Bu şekilde daha iyi SSD + HDD avantajlı olur. Dell'İn çok güzel kasalı modelleri var ama Dvd-rom yuvası yok sanırım ve bazı kronik sorunları var gibi..
    Hdd kapasitesi çok önemli değil ama ne kadar çok o kadar iyi tabi. 1 tb, 5400 dönüşlü ve "sessiz" bir hdd tercih nedenidir. Sistem diski olarak SSD kullanacağım için fazla çalışmayacak, çalışmadığında kendini uykuya alabilen bir model olur umarım.

    ** Oyun oynamıyorum vakit olmuyor yıllardır ancak seneye fırsat bulabilirim. İlerisi için bulunsun diyerek güncel yeni Maxwell mimarili 840m tercih ederim. Enerji tüketimi ve performans konusunda 740m'e göre oldukça iyi gibi.

    ** İşlemci olarak i5 4200m tercih ederim. U serisi işlemciler kaynıyor ortalık nedense, daha pahalı işlemciler bildiğim kadarıyla ama intel peynir ekmek gibi dağıtmaya başlamış sanırım. Normal olarak M serilerinin uygun fiyat ve daha yüksek frekans, daha yüksek önbellek miktarı ile performansı fazla olacaktır. Birkaç Watt fazla yakabilir.. Ancak gördüğüm kadarı ile M serisi ve U serisi arasında çok aşırı bir performans farkı kalmamış artık eskisi gibi.

    ** USB çıkışları ise 4 adet tercih ederim 2*USB 3.0 ve 2*USB 3.0 ama çoğu modelde 3 adet var. Bu durumda da idare edebilirim 2*USB 3.0 girişine HDD'ler takılır, 1 adet USB 2.0 ise 4'lü çoğaltıcı ile diğer aygıtlar bağlanır...


    ** Ses çıkışı "optik" çıkış ile destekli olmalı. En azından Realtek gibi bilindik ve temiz ses çıkışı alınabilecek, ileride de güncel sürücü desteği sunacak bir model olsun..
    Üzerindeki hoparlörler çok önemli değil ancak çok kötü olmasın, temiz ses verebilsin gerektiğinde.


    ** Ekran ise yine, hala..... 15.6 inç 1366*768 tercih etmek zorundayız gibi.. 1600*900 modeller çıkmadı nedense. Full HD fazla zaten ve bu fiyatlarda zor.
    Parlama yapmayan Anti-Glare, MAT ekran tercihimdir. Yansıma yapan parlak ekranları hiç sevemedim. Görüntü kalitesi ve görüş açıları ortalamanın altında olmasın bu açıdan ekran önemli. Lenovo ve Acer orta seviye serilerinde ekran pek iyi değilmiş sanırım. Ekran en önemli noktalardan, ona bakıyoruz sonuçta. Kötü renkler, dar bakış açıları ve uzun tepkime süreleri kabul edilemez.


    ** Sorunsuz ve çekimi iyi bir WI-FI çipi ve anteni çok önemli malum.
    Ayrıca "Gigabit" hızında bir ethernet, Bluetooth 4.0 HS+ güncel olarak bulunmalı.


    ** Isınma zaten kimsenin istemediği bir durum. Orta seviyede enerji tüketimi düşük bileşenler olduğu halde ısınma sorunu oluyorsa zaten tasarım hatası vardır atın çöpe... Bilgisayarı özellikle Download için 7/24 çalıştırırım genelde. Isınmaması, normal kullanımda aşamalı olarak gerektiğinde fanı tamamen durdurup ses yapmaması, fazla toz toplamaması iyi olacaktır.

    ** Klavye ve Touchpad de önemli giriş aygıtlarıdır. y550p laptopum bu konuda yeni modellerden iyi sanırım. Şimdikiler daha kötü gibi. Ciklet dedikleri düz ve aralıklı klavyeler çok düz ve rahatsız görünüyor. Touchpad ise dümdüz ve kullanması rahatsız. Lenovo'nun yeni ciklet klavyeleri nispeten daha iyi gibi ama eskisi gibi değil. Lenovo Y550P modeline bakın klavyesi harika (sayısal tuş takımımı olmaması bir yandan avantajlı...), Touchpad ise ayrı tıklama tuşları ve pürüzlü yüzeyi ile çok güzel bir kullanım sağlıyor. Neyse artık bunlara takmayıp en azından yeni klavyelere alışmaya çalışacağım.



    Öneriler için teşekkürler. Herkes gönlünden geçeni yazabilir. Be de yardımcı olmaya çalışırım. Ürün linkleri, fiyatları ve yorumlarını okumaya başladım ancak yanlış bir tercih yapıp sorunlarla uğraşmak istemem. En az 4 sene kullanacağım alacağım bilgisayarı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 17 Temmuz 2014; 12:39:48 >







  • Yazdıklarım doğrultusunda bulduğum modeller...

    Bu arada Asus'un U serisi olmayan işlemcili modeli yok mudur anlamadım bu U serisi neden bu kadar yaygınlaşmış...
    U serisine razı olacağım bu gidişle...
    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550ln-xo062d-notebook-pmu308502




    Bu da HP'nin U serisi yeni Core i7 modeli. Fiyat biraz fazla ama... U serisi Core i7'ler 4 değil 2 çekirdekli ancak daha yüksek frekans ve önbelleğe sahipler.
    http://www.ebrarbilgisayar.com/hp-pavilion-15-p012st-j1s64ea-notebook-pmu323929

    Bu modele karşı rakibi Asus'un modeli 100 tl daha pahalı artık sınırı bayağı aşıyor..
    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550ln-xo007d-notebook-pmu308503



    Araştırmaya devam... Model önerilerinizi ve model serileri ile ilgili + ve - yönlerini değerlendiren yorumlar bekleniyor..




  • U serisi kötü değilki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackcat67

    U serisi kötü değilki

    Evet kötü değil ancak sonuçta M serisine göre frekans ve önbellek konusunda, doğal olarak performans olarak gerideler. Ayrıca intel U serisi işlemcilerini daha yüksek fiyata satmıyor mu? Eskiden mesela U serisi işlemcileri 2 katı fiyata verirdi, şimdi o kadar fark olmasa da daha pahalı olsa gerek, bu da laptop fiyatına yansır.
    Yarısı kadar Tdp değeri olması avantaj tabi.. U serisi de tercih edebilirim aslında çok da geri kalmıyor. U serisinin bir dezavantajı da değiştirilemiyor oluşu. İleride ucuza 2. el iyi bir işlemci bulup değiştirmeyi düşünenler olabilir.

    İşlemci karşılaştırması aşağıdaki linkte yapılmış. Çok fazla fark yok ancak 3d mark 06 CPU testinde fark belirgin.
    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4200U-vs-Intel-Core-i5-4200M




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA.161

    Asus XO069D

    http://www.pcdepo.com/asus-x550ln-xo069d-notebook?keyword=xo069d

    Öneri için teşekkürler. 1350 tl ile oldukça uygun bir fiyatı var. 4 gb Ram olması tek eksiği gibi ama onu yükseltirim. Benim laptoptaki 2*4 gb 1333 mhz DDR3 ramleri söküp buna takarım. 1600 mhz değil ama pek performans farkı olmaz zaten ekran kartının kendine ayrılmış rami var.

    Okuduğum kadarıyla yine en sorunsuz Asus serileri sanırım. Peki bu modellerde kasayı nispeten kolayca açıp (garanti gitmeden) Hdd ve Ram değişimi yapabiliyor muyuz? Hdd olduğu yerde kalabilir gerçi Dvd yuvasını söküp Ssd'yi oraya takmayı düşünüyorum.
    Ekran kalitesi iyi midir?
    Hdmi çıkışı var ancak Vga çıkışı yok sanırım bu modellerde?

    Bir de bunun 8 gb modeli var. Tek farkı bu sanırım. + 4gb ram için 106 tl fiyat farkı fazla değil mi? Gerçi ram fiyatları da eskisi gibi değil. Birkaç sene önce Kingston 2 adet 4 gb ddr3 1333 mhz belleklere (sıfır) toplamda 80 küsür lira vererek satın almıştım.
    http://www.pcdepo.com/asus-x550ln-xo069d-8gb-notebook



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 17 Temmuz 2014; 14:05:08 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.