Şimdi Ara

İ5 9600KF Call of Duty CPU %100 kullanım problemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-041FF024C

Bu arkadaşın işin sonuna vurma olasılığı yok hocam bu işlemciyle o fps’ler mğmkün değil 9400f ile olacak şeyler resmen pubg’de 130fps işliyor işlemci.

Alıntıları Göster

Bu arada paylaştığım görseller tüm ayarlar ultrada arkadaşlar. Özellikle belirttim bunu ama gözden kaçmış sanırım :)

• olgacxx O kullanıcısına yanıt

Mutlaka başka psu ile test edin. 2070 super ekran kartını uyduruk çöp psu ile kullanmayın.

• Ne kadar boş muhabbet yapmışsınız. Çok çekirdek diyerek donanım bilmişliği de yapmak ve Amd al demek.

Kullandığın ekran kartına göre o işlemci sınırda kalıyor. Oyundan oyuna değişir elbet ama ara ara drop yeme ihtimalin mevcut. Diğer yandan yapılacakları yapmışsın zaten sıfır kurulum ve güncel driverlar tamam. Daha önceden daha fazla fps alıyordum dediğine göre. Soruna sebep olan 2 faktör var. Windows un son güncellemesinde bazı sistemlerde performans düşüklüğüne sebep olan bir güncelleme ortaya çıktı. İnternetten aratıp KB ile başlayan soruna sebep olan güncellemeyi bulup sisteminde kurulumu değil mi diye bakabilirsin. Diğer bir faktör ise PSU. Grafik kartları doğru gücü almasalar da çalışmaya devam edebiliyor. Hali ile ekran kartı tam kapasite çalışmıyor saat hızları yavaşlatılıyor. Bu da aklında olsun...

Sistemin güzel tavsiyem. 2070 super ekran kartına sahip olduğuna göre ileride çok daha güçlü ekran kartlarına geçeceğini varsayarak 2k 144 hz monitöre geçmen. 2k çözünürlükte ekran kartına yük bineceği işlemci rahatlayacaktır. 2k çözünürlük ile o işlemci 2 3 sene kadar daha idare eder. Sonrasına bakarsın.

Ama ilk önce win güncellemelerini kontrol et. O 600 psu dan kurtul bir ara ..

• quote:

Orijinalden alıntı: selimyuksel

Ne kadar boş muhabbet yapmışsınız. Çok çekirdek diyerek donanım bilmişliği de yapmak ve Amd al demek.

Kullandığın ekran kartına göre o işlemci sınırda kalıyor. Oyundan oyuna değişir elbet ama ara ara drop yeme ihtimalin mevcut. Diğer yandan yapılacakları yapmışsın zaten sıfır kurulum ve güncel driverlar tamam. Daha önceden daha fazla fps alıyordum dediğine göre. Soruna sebep olan 2 faktör var. Windows un son güncellemesinde bazı sistemlerde performans düşüklüğüne sebep olan bir güncelleme ortaya çıktı. İnternetten aratıp KB ile başlayan soruna sebep olan güncellemeyi bulup sisteminde kurulumu değil mi diye bakabilirsin. Diğer bir faktör ise PSU. Grafik kartları doğru gücü almasalar da çalışmaya devam edebiliyor. Hali ile ekran kartı tam kapasite çalışmıyor saat hızları yavaşlatılıyor. Bu da aklında olsun...

Sistemin güzel tavsiyem. 2070 super ekran kartına sahip olduğuna göre ileride çok daha güçlü ekran kartlarına geçeceğini varsayarak 2k 144 hz monitöre geçmen. 2k çözünürlükte ekran kartına yük bineceği işlemci rahatlayacaktır. 2k çözünürlük ile o işlemci 2 3 sene kadar daha idare eder. Sonrasına bakarsın.

Ama ilk önce win güncellemelerini kontrol et. O 600 psu dan kurtul bir ara ..

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Şuan psu bakıyorum sanırım 750 wat 80+ gold işimi görecektir diye düşünüyorum. Tabi fiyatlar çoşmuş durumda uygun bir şeyler bulmak zorunda kalacağım gibi.

Everest PSU mu   Hocma baştan yazsanıza şunu. İşlemci kullanımını etkilemez ama yetmiyorsa fps'i düşürür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben psudan olduğunu sanmıyorum çünkü kartın tamamını kullanamıyorsunuz zaten psu yetersiz olsa işlemci yüzünden siyah ekranda alırdınız diye düşünüyorum arada sırada ama psu’yu mutlaka değiştirn bencede şuanlık başka bir sorun olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-041FF024C

Hocam ben psudan olduğunu sanmıyorum çünkü kartın tamamını kullanamıyorsunuz zaten psu yetersiz olsa işlemci yüzünden siyah ekranda alırdınız diye düşünüyorum arada sırada ama psu’yu mutlaka değiştirn bencede şuanlık başka bir sorun olmalı.

Yarın yeni bir psu alacağım. Geri kalan için durum devam ederse tekrardan gündeme getireceğim konuyu. Yalnız yüklediğim ekran görüntülerine dikkat ederseniz bu işlemci kullanımı sadece warzone da bu kadar yüksek diğer oyunlarda bu durum söz konusu değil. Bende çözemedim her şeyi olması gerektiği gibi yaptım ama anlayamadım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: olgacxx

Yarın yeni bir psu alacağım. Geri kalan için durum devam ederse tekrardan gündeme getireceğim konuyu. Yalnız yüklediğim ekran görüntülerine dikkat ederseniz bu işlemci kullanımı sadece warzone da bu kadar yüksek diğer oyunlarda bu durum söz konusu değil. Bende çözemedim her şeyi olması gerektiği gibi yaptım ama anlayamadım :)

Alıntıları Göster
    Hocam işlemcinin besleyip beslememesi cpu kullanımına bağlı değildir örneğin 3ghz 6/6 bir işlemcininde cpu kullanımı düşük olur fakat kartınızı besleyemez umarım sorununuz en kısa sürede çözülür.

• Sorunun psu olduğunu düşünmüyorum.

Cpu yu gereksiz zorlayan birşey mevcut. % 100e dayanıyor. Fakat yeteri kadar kare çizemiyor. Tam yükte çalışırken onu oyun dışında başka birşeyler meşgul ediyor gibi.
    Sonuç olarak işlemci çizer ekran kartı boyar
    Ekran Kartı güç yetmezliğinden değil işlemci yeterli kare çizemediği için yatıyor.

Psuyu tabiki değiştirin o ayrı bir konu. O sistemin psu su değil zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Sorunun psu olduğunu düşünmüyorum.

Cpu yu gereksiz zorlayan birşey mevcut. % 100e dayanıyor. Fakat yeteri kadar kare çizemiyor. Tam yükte çalışırken onu oyun dışında başka birşeyler meşgul ediyor gibi.
    Sonuç olarak işlemci çizer ekran kartı boyar
    Ekran Kartı güç yetmezliğinden değil işlemci yeterli kare çizemediği için yatıyor.

Psuyu tabiki değiştirin o ayrı bir konu. O sistemin psu su değil zaten.
    Bencede aynen durum böyle hocam psu yetersiz olsa bu şekilde olmazdı diye düşünüyorum windows ile alakalı bir durum var gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 28 Aralık 2020; 12:33:38 >
  • FSP Hydro G PRO 750 80+ Gold aldım aksilik çıkmaz ise yarın sisteme takacağım. Onun dışında ise dediğim gibi bu sorun son 2-3 gündür mevcut. Uzun bir araştırma yaptım ama 1-2 yerde windows son güncellemesi ile alakalı olduğunu söylüyorlar. Yeni güncelleme ile bakacağız duruma artık çünkü elimden gelen her şeyi yaptım sanırım.

arama çubuğuna winver yazarak w10 versiyonunuzun kaç olduğunu yazabilirmisiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

arama çubuğuna winver yazarak w10 versiyonunuzun kaç olduğunu yazabilirmisiniz ?

Sürüm 20H2 diyor bu şekil arattırdığımda.

w10 dan kaynaklanıyor hocam

microsoft windows x mi lite windows mu ne çıkartacaktı çıksa da ona geçsek artık, pro da zaten zibilyon tane gereksiz hizmet var neredeyse hepsini home versiyona da koymuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 28 Aralık 2020; 21:52:32 >
  • anakartın 4 ram slotlu ise ramleri doğru yere taktığından ve dual core çalıştığından emin misin ?

• https://support.activision.com/call-of-duty-warzone/articles/minimum-and-recommended-specs-for-call-of-duty-warzone

resmi gereksinim açıklaması:

Minimum Specifications

Here are the minimum specs needed to play Call of Duty: Warzone:

CPU: Intel Core i3-4340 or AMD FX-6300

RAM: 8GB RAM

HDD: 175GB HD space

Video: NVIDIA GeForce GTX 670 / GeForce GTX 1650 or Radeon HD 7950

DirectX: Requires DirectX 12 compatible system

Network: Broadband Internet connection

Sound Card: DirectX Compatible

Recommended Specifications

Here are recommended Specs to run at 60FPS in most situations with all options set to medium:

CPU: Intel Core i5-2500K or AMD Ryzen R5 1600X processor

RAM: 12GB RAM

Video: NVIDIA GeForce GTX 970 / GTX 1660 or Radeon R9 390 / AMD RX 580

Recommended Specifications (additional)

Here are the recommended specs for use with Ray Tracing:

CPU: Intel Core i5-2500K or AMD Ryzen R5 1600X processor

RAM: 16GB RAM

Video: NVIDIA GeForce RTX 2060

burdan sonrasına dikkat. 60 fps üstü için :

Competitive Specifications

Here are the competitive specs to run at a high FPS for use with a high refresh monitor:

CPU: Intel i7-8700K or AMD Ryzen 1800X

Video: NVIDIA GeForce GTX 1080 / RTX 2070 SUPER or Radeon RX Vega64 Graphics

Ultra RTX Specifications

Here are the Ultra RTX specs to run the game at a high FPS in 4K resolution with Ray Tracing:

CPU: Intel i7-9700K or AMD Ryzen 2700X

Video: NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER

DirectX: Version 11.0 compatible video card or equivalent

işletim sistemi üzerinden yazılımsal yada farklı bir donanımsal yada ayarsal sorun yoksa

i7 8700k veya ryzen 1800x demiş. ekran kartıda kullandığın kart. 8nci nesil 6/12 yerine yerine 9ncu nesil 6/6 yetersiz geliyor. oyunun yüksek fps optimizasyonu neyazıkki işlemcine göre değil.

i7 8700k ryzen 1800x yada Intel i7-9700K or AMD Ryzen 2700X yada bunları karşılayan geçen bir işlemciye geçiş yapman gerekiyor. yada anakartın izin veriyorsa ram'e ve işlemciye overclock yapıp ne kazanırsam kazançtır diyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 28 Aralık 2020; 22:12:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

anakartın 4 ram slotlu ise ramleri doğru yere taktığından ve dual core çalıştığından emin misin ?

Evet eminim zaten 2-3 defa kontrol ettim. Yeni w10 güncellemesi yada oyuna yeni bir güncelleme geldiğinde tekrardan durumu kontrol edeceğim.

• ruzgarnufel kullanıcısına yanıt

Yahu ne alakası var? Yukarıdaki 3600 öneren arkadaş kadar saçma bir yorum yapmışsınız. Ben 3600'den 9600k'ya geçtim soğutucum xigmatek glace 120mm işlemci 1.290 voltaj 5.0 ghz prime95'te 20 saate yakın kaldı gördüğü sıcaklık 85. 3600 default haliyle 80'lere fırlıyor mouse oynatınca. Fanboyluk yapacaksanız düzgün yapın.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt
    3600x kullanıyorum daha sıcaklığın 85e cıktığını ben görmedim. Siz gördüyseniz bilemeyeceğim.
    Saçmalık ancak 3600den 9600k ya geçip çok çekirdekli performans beklentisi olabilir. Kaldı ki herkes aynı vcore 5ghz görme şansı çok düşük. İnternette 100 derece 9600k lara bakabilirsin.
    Fanboyluk işini 14nm işlemciyi 5ghz hız aşırtıp 180w tdp ile delid kovalayanlara söylemelisin. Biz takıp devam ediyoruz. Gerçek tek ve nettir.
  • Ben hala oyunla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. İşlemci ile ilgili bir sıkıntı olduğuna ikna olursanız ve z370/z390 bir anakarta sahipseniz sizin yerinizde olsam elimdeki işlemciyi satıp üzerine bir miktar daha koyup ikinci el i7 8700k kovalardım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.