Şimdi Ara

İ5 9600K ve RX 590 PSU Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu ikiliyi verimli bir şekilde besleyebilecek bir psu arıyorum. Aklımdaki model buydu ama Sappire RX 590 Nitro+ Special Edition ekran kartı için yeterli olur mu bilemedim.

Ekran Kartı da bu:

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• www.cebitech.com.tr
    Seasonic - Seasonic Focus Plus Serisi 650W 80Plus Gold Güç Kaynağı - CebiTech
    https://www.cebitech.com.tr/Seasonic-Focus-Plus-Serisi-650W-80Plus-Gold-Guc-Kaynagi,PR-1239408.html

• Kasa ile gelen psu 12v'den sisteme sürekli 576w gibi bir güç sağlayabilir @40 derece çalışma sıcaklığında. İçindeki psu Corsair vs 600w 80+ White sertifikalı. Yani sıkıntı olmaz.

Daha verimli psu istiyorsanız üstte arkadaşın önerdiği oldukça kaliteli.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın önerdiği sadece güç kaynağı 700tl. Benim almayı düşündüğüm kasa+güç kaynağı 620tl. Üzerindeki VS600 modelinin TR'de ayrı olarak satışı yok sadece bu kasa üzerinde bulunuyor. VS650 modeli ise incehesap.com üzerinden 332tl ye satın alınabiliyor. Bu durumda VS600 300 liralık bir güç kaynağı tahminimce. 700 liralık güç kaynağıyla arasınsa fark olmalı muhakkak. Ayrıca 40derecede demişsiniz ama güç kaynağının normal sıcaklığı o mu? Daha fazla ısınsa verdiği güç azalır mı artar mı?

Bir edebiyat öğretmeni olmama rağmen bilgisayarımı kendim toplayacağım ama bu elektrik vs. konularda sizin de takdir edeceğiniz üzere bende sıfır bilgi :)

• Açıkçası Sapphire RX590 8GB Nitro+ Special Edition ekran kartını VS600 güç kaynağı ile sorunsuz kullanan birini bulursam o kasa 620liraya çok hesaplı. 332 liraya VS650 alsam güç kaynağı olmayan iyi bir kasa 400-500 lira. Masraf artacak. Umarım VS600 RX590'a yeterlidir.

• münşi kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle gerek yok ayrı olarak almanıza içiniz rahat şekilde kullanabilirsiniz.

Seasonic 650w psu daha yüksek verimliliğe sahip bir psu ve yüksek verimlilikli psu'larda daha yüksek kaliteli bileşenler kullanıldığından pahalılar. Garanti süreleri ve ömürleri daha uzun. Uzun vadede yüksek yük altında kalan sistemler için daha ekonomik. Ben "bu ikiliyi verimli bir şekilde besleyebilecek" dediğiniz için verimli bir psu arayışında olabileceğiniz için arkadaşın önerisini de değerlendirebilirsiniz diye yazdım. Bunun dışında sizin sitemin yük altında çekeceği güç 300-350w max. Yani rahat yeterli gelir.

40 derecede bu 576w değerini sürekli verebileceği yazıyor sitesinde ben ona istinaden yazdım. Sıcaklık arttıkça bu değer düşer.
  • İ5 9600K ve RX 590 PSU Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 4 Şubat 2019; 10:18:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • keremec kullanıcısına yanıt
    Beni bu tablo korkutuyor işte. GTX1070ti ve GTX1080'den daha fazla güç isteyen bir kart bu RX590 denen meret. VS600 güç kaynağını oyun esnasında baya zorlayacak. PSU'nun baya ısınmasına sebep olacağı için ömrünü kısaltacaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 4 Şubat 2019; 10:26:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Beni bu tablo korkutuyor işte. GTX1070ti ve GTX1080'den daha fazla güç isteyen bir kart bu RX590 denen meret. VS600 güç kaynağını oyun esnasında baya zorlayacak. PSU'nun baya ısınmasına sebep olacağı için ömrünü kısaltacaktır diye düşünüyorum.
    Ben vs600 ile rx580+ryzen 2600 kullanıyorum. Hani vega56 fala olsa yine bir düşnün derim ama rx590 da sıkıntı çıkartacagını sanmam. Ayriyetten o tablo toplam sistem tuketimi. Sadece ekran kartınin harcadigi guc degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 4 Şubat 2019; 14:41:5 >
  • http://sapphirenitro.sapphiretech.com/en/590-SE.html#specifications

Evet şimdi gördüm Sapphire'in sayfasında da 500 wattlık güç kaynağıyla kullanılması tavsiye ediliyor.

O vegalar ne güç çekiyor öyle yav. Konuda ki soruya istinaden ben bir sorun yaşamadan kullanacağınızı düşünüyorum sistem yük altında 400W çekse hala toleransı var. Sıcaklık arttıkça verim düşecektir ama sanmıyorum sorun olacak kadar düşeceğini.

• quote:

Orijinalden alıntı: keremec

Ben vs600 ile rx580+ryzen 2600 kullanıyorum. Hani vega56 fala olsa yine bir düşnün derim ama rx590 da sıkıntı çıkartacagını sanmam. Ayriyetten o tablo toplam sistem tuketimi. Sadece ekran kartınin harcadigi guc degil.

Alıntıları Göster
    Hocam ekran kartlarımızın boşta ve tük altında harcadığı güç birbirine oldukça yakın. Öncelikle Ekran kartınızın tam model ismini söyler misiniz? Ona göre güç gereksinimi nedir bakalım.
  • quote:

Hocam ekran kartlarımızın boşta ve tük altında harcadığı güç birbirine oldukça yakın. Öncelikle Ekran kartınızın tam model ismini söyler misiniz? Ona göre güç gereksinimi nedir bakalım.

Alıntıları Göster
    Sapphire rx 580 nitro+. Fabrika cikisli oc li kart.

• quote:

Orijinalden alıntı: keremec

Sapphire rx 580 nitro+. Fabrika cikisli oc li kart.

Alıntıları Göster
    RX580 Nitro+ Limited Edition ya da Special Edition diye mi geçiyor? Yoksa düz RX580 Nitro+ mı?
    Ayrıca kullandığınız Anakart ve işlemci modelini de öğrenebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 6 Şubat 2019; 1:8:44 >
  • quote:

RX580 Nitro+ Limited Edition ya da Special Edition diye mi geçiyor? Yoksa düz RX580 Nitro+ mı?
    Ayrıca kullandığınız Anakart ve işlemci modelini de öğrenebilir miyim?

Alıntıları Göster
    Psu sorun cikartmaz hocam benim parcalar soyle.
    Rx580 4gb Nitro+
    Msi b450m bazooka
    Ryzen 2600

Bir de ekran karti special edition galan degil. Duz nitro×

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 6 Şubat 2019; 11:18:15 >

Kardeşim bu resim techpowerup.com üzerinden. Oyunlarda Peak yani zirve-en üst görülen rakamı yazmış adamlar. Benim kart Vega 56'yı bile geride bırakan bir kart malesef o yüzden Cooler Master Lite 700w almaya karar verdim. Evet masrafım artacak ama Cooler Master Lite 700w güç kaynağı RTX2080TI 11GB kartlı sistemi bile idare edebilen bir güç kaynağı. Ben istiyorum ki güç kaynağı tam performans çalışmasın dolayısıyla da fazla ısınıp hem ömrü azalmasın hem de kasamı fazla ısıtmasın. Serin bir sistem olsun, rahat rahat çalışsın. Bir defa alıyoruz ve sonuçta arabalar gibi yüksek motor alınca her yıl yüksek vergi ödemiyoruz 😀
    Bu güç kaynağını şu an Vatandan 450liraya alabiliyorum indirimle. Direkt şubeden alacağim ki bir sıkıntı çıkarsa telefonda dert anlatıp kargo ile uğraşmayayım. Vatan şubesine götürüp iade-değişim alabileyim.

• WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Sen hiç Furmark testine sokulmuş RX590 gördün mü? Vega da neymiş ☺

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.