Şimdi Ara

i5 6500 vs i7 6700k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    biri

i7 6700k
    msı gtx 970
    asus z170 pro gaming
    4x4 16 gb 2666 mhz

bide

i5 6500
    msı gtx 980
    b150m bazooka
    4x4 16 gb 2666 mhz

ikiside yaklaşık 4000 tl sabit disk felanda alacam ama sdd sonra almaya karar verdim veya 16 gb yerine 8 yapıp daha sonra rami alıp ssd öncede ala bilirim ama öncelik hangi sistemde daha iyi oyun oynarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FucDisGame -- 3 Nisan 2016; 12:29:46 >

• Öncelikle 6500k değil, 6500 oc'li modeli yok. İ7 'nin fps'ye katkısı olacaktır, fakat çok fazla değil. i5 6600k düşünebilirsiniz, size yetecektir.
  • bir video izledim ve baya şaşırdım i7 67000k ile i5 6500 testi yapılmış i7 79 iken en fazla aradaki fark 75 oluyo oyunlarda bende daha mantıklı bir şekilde gtx 980 yükseltmeyi düşündüm ama kafamda bir sorun daha var asus z170 anakart alsam i5 e mantıklımı olur yoksa bazooka mı mantıklı olur mantıklı olmasa 500 tl yi geçmeyen iyi bir anakart tavsiyen varsa söyleye bilirmisin acaba
  • Foruma 3 gündür bakmadım cevap yazamadım, kusura bakma, o anakart'i alabilirsiniz sorun olmaz. Söylediğim gibi fps olarak çok fark olmasa da tek çekirdek ve çok çekirden performansın'da i7 üstündür. Buradan , Buradan incelemeye bakabilirsiniz. "Z" serisi anakart alcaksanız, sonunda "K" harfi olan işlemciler uygun dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRe42TRK -- 6 Nisan 2016; 21:38:40 >

• FucDisGame kullanıcısına yanıt
    Tabii ki i7 6700k lı sistem.

Gtx970 ile 980 arasında dağlar kadar fark yok
    gtx980 almak için hem işlemciyi hemde anakartı kötü alıyorsun.
    Ayrıca pascal serisi çıkıcak yakında. Şu an için gtx970 rahat rahat götürür yeter de artar da sonuç olarak 4k da oynamıcaksın
    i5 2400 mü i5 3470 mi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir video izledim videoda i5 6600 ile i7 6700k ile gta 5 oynuyor 2-5 fbs fark var yani i7 almakta saçma gibi ve divison oyununda 970 ile 980 arasında en az 35 gb fark var ve buda az değil bence

i5 6500 vs i7 6700k

http://novabilgisayar.com/pc.asp

Orijinalden alıntı: FucDisGame

kafamda iki tür pc var
    biri

i7 6700k
    msı gtx 970
    asus z170 pro gaming
    4x4 16 gb 2666 mhz

bide

i5 6500
    msı gtx 980
    b150m bazooka
    4x4 16 gb 2666 mhz

ikiside yaklaşık 4000 tl sabit disk felanda alacam ama sdd sonra almaya karar verdim veya 16 gb yerine 8 yapıp daha sonra rami alıp ssd öncede ala bilirim ama öncelik hangi sistemde daha iyi oyun oynarım

Hocam merhabalar,

Oyunların büyük bir bölümünün 2 çekirdekten fazlasına gereksinim duymadığını düşünürsek 6700K için ihtiyaç boyutundan ziyade keyif boyutunda değerlendirilebilir. (Oyun sistemi için konuşuyorum)

6500 ve 6600 gibi işlemciler oyunlar için fazlasıyla yeterlidir ve bana sorarsanız bazooka anakart ile Z170 Pro Gaming anakart arasında oyun performansında fark görecek misiniz? Kesinlikle hayır. Biz sistemlerimizde Night Elf ve Gaming M7 anakartlara aynı sistemi yükleyerek oyun oynadığımızda tek fark çok uzun süreli oyun oynandığında (40 saat gibi bir süreden bahsediyorum) B serisi anakartın stabiliteyi kaybetmesi oluyor ki bunu göz ardı edebilirsiniz çünkü 40 saat başından kalkmadan oyun oynayabileceğinizi düşünmüyorum :)

6500 ya da 6600 ile kullanılan GTX 980' e darboğaz oluyor mu? Evet oluyor. Oyundan oyuna bu fark açılıyor ya da daralıyor diyebilirim ama 6700K+970'ten daha yüksek performans veriyor. Darboğazdan kastımı biraz açabilirim. Örneğin Tomb Raider gibi bir oyunda ya da Crysis 3 gibi bir oyunda daha fazla çekirdek ihtiyacı duyuyor sisteminiz ve 6700K çok daha başarılı bir şekilde işin üstesinden gelebiliyor fakat gene de 6600+980' li sistemden daha düşük performans alıyor. Bir örnek de CSGO'dan verecek olursam 6600+980 1080p full ayarlarda ortalama 350fps alıyor ise 6700K+980 ortalama 470fps alıyor. 6700K+970 ise 300fps ortalama alıyor.

Seçim elbette sizin fakat ben olsam 6600+980 ile devam ederdim. Çok da dert değil eğer kafanıza takılırsa ileride 6600' ü satar 6700 alırsınız ya da takaslarsınız olur biter diye düşünüyorum.

İyi oyunlar dilerim.

• Ozgn13 kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi baya uraşmışsınız beliki çok tşk asus z170 anakart ve 8 gb 2133 mhz lı bi ram bide msı gtx 980 almayı düşünüyorumda

Oyunların büyük bir bölümünün 2 çekirdekten fazlasına gereksinim duymadığını düşünürsek 6700K için ihtiyaç boyutundan ziyade keyif boyutunda değerlendirilebilir. (Oyun sistemi için konuşuyorum)

Son zamanlarda oynadıgım The Division oyununda, tuhaf düzeyde bir cpu gereksinimi var, tahminen programlama sorunlarından dolayı, benim eski nesil i5-2500K işlemcimde 2. monitorde video dahi izlenmeye kalksam sistem zorlanıyor, CPU Affinity ayarlarından cpu cekirdeklerinden birini oyun icin devredışı bıraktıgımda sistem normale dönüyor,

belki cpu tercihi sırasında size bir faydası olabilir bu bilginin.
  • Dx12 ile sözde cpu kullanımı düşerse, 6600, 980x almak mantıklı, ama alt yapı sağlam olsun 970 ilerde pascall ile değişiirim 970 satarken büyük zararda etmek istemiyorum derseniz 6600k alın derim,
    Ama şahsi görüşüm 970 ile sadece kart farkı 350 tl geçmeyek şekilde 980 almak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: lemartes

quote:

Son zamanlarda oynadıgım The Division oyununda, tuhaf düzeyde bir cpu gereksinimi var, tahminen programlama sorunlarından dolayı, benim eski nesil i5-2500K işlemcimde 2. monitorde video dahi izlenmeye kalksam sistem zorlanıyor, CPU Affinity ayarlarından cpu cekirdeklerinden birini oyun icin devredışı bıraktıgımda sistem normale dönüyor,

belki cpu tercihi sırasında size bir faydası olabilir bu bilginin.

Hocam The Division oyununun bir çok Ubisoft oyununda olduğu gibi optimizasyon problemi var ve dediğini gibi daha fazla çekirdek kullanmaya çalışıyor. Diğer yandan windows işletim sistemlerimiz de bu oyuna şu kadar çekirdek yeterli diyerek tüm performansı almamızı engelliyor. Bu problemin optimizasyon sorununu evimizde aşamasak da işletim sistemimizin core parking işlemini aşabilir ve daha iyi performans alabiliriz. Biz sistemlerimizde bitsum lasso adlı yazılımı kullanıyoruz. Bitsum Highest Performance seçeneği ile core parking in önüne geçebilirsiniz. Ücretsiz kullanımı mevcuttur ve oldukça faydalı bir programdır. Sisteminizi her başlattığınızda geri sayım yapar ve sayım bittiğinde "continue" butonuna tıklayabilmeniz için buton belirginleşir. Butonu tıklamanız yeterlidir.

Siz kimsiniz diye düşünecek olursanız, ben "Phoenix Bilgisayar" da CTO görevindeyim. İyi oyunlar dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.