Şimdi Ara

i5 650 3.2 ghz yerine tavsiyelerinizi bekliyorum?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hd7870 o.c. ekran kartı
    12 gb ddr3 ram
    600 watt power
    Asus p7p55d anakart

Böyle bir sistemim var, lakin işlemci darboğaz yapıyor, bat 4 oynuyorum ancak performans alamıyorum, aralarda donmalar oluyor, ayrıca çift monitörüm var ve bir tarafta tv izleyip diğer tarafta oyun oynamak istiyorum.

Amd veya İntel olması farketmez, eski yada yeni olmasıda farketmez, anakartı v.s. değişmeden işlemcimi değişebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wi Fi

i5 işlemci 650 3.2 ghz
    Hd7870 o.c. ekran kartı
    12 gb ddr3 ram
    600 watt power
    Asus p7p55d anakart

Böyle bir sistemim var, lakin işlemci darboğaz yapıyor, bat 4 oynuyorum ancak performans alamıyorum, aralarda donmalar oluyor, ayrıca çift monitörüm var ve bir tarafta tv izleyip diğer tarafta oyun oynamak istiyorum.

Amd veya İntel olması farketmez, eski yada yeni olmasıda farketmez, anakartı v.s. değişmeden işlemcimi değişebilir miyim?

Anakartınız bu işlemcileri destekliyor :
    http://www.asus.com/tr/Motherboards/P7P55D/HelpDesk_CPU/

• quote:

Orijinalden alıntı: Baran18

quote:

i5 işlemci 650 3.2 ghz
    Hd7870 o.c. ekran kartı
    12 gb ddr3 ram
    600 watt power
    Asus p7p55d anakart

Anakartınız bu işlemcileri destekliyor :
    http://www.asus.com/tr/Motherboards/P7P55D/HelpDesk_CPU/

Sadece intel, peki listedeki işlemcilerden hangisi yada hangileri bana uygun, ikinci elde hangilerini bulabilirim, hangisinden yüksek proformans alabilirim?

• Asus m5a97 r2.0
    +
    Amd fx6300
    Amd fx8320

Yada

Asus h81m c
    +
    Intel i5 4460
    Intel i5 4590

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada battlefield 4 icin herseyden onemli sey harddisktir performansi dusukse oyunda fps dusuk olur hdtune testini burda paylasirmisin islemcin ekran kartina yeter cunku en kotu iki iteklersin yeter yani bence ssd almak daha dogru olur hdtune testince

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Bu arada battlefield 4 icin herseyden onemli sey harddisktir performansi dusukse oyunda fps dusuk olur hdtune testini burda paylasirmisin islemcin ekran kartina yeter cunku en kotu iki iteklersin yeter yani bence ssd almak daha dogru olur hdtune testince

i5 650 3.2 ghz yerine tavsiyelerinizi bekliyorum?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wi Fi -- 23 Temmuz 2014; 14:25:27 >

• Sagliksiz sayilmaz pekde hali vakti yerinde gorunuyo :) 130-70 arasi tabi daha saglikli ama sende cok anlik dusus olmus bf4 de sorun yaratacagini dusunmuyorum bu diskin biraz yavasda olsa... :/ simdi islemci yeterli orta kiyim disk fena degil sorun ne acaba windows 8.1 kurmayi denedinmi bf4 de baya fps e etkisi oluyormus? Hemen donanim degistirmeyelm :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sagliksiz sayilmaz pekde hali vakti yerinde gorunuyo :) 130-70 arasi tabi daha saglikli ama sende cok anlik dusus olmus bf4 de sorun yaratacagini dusunmuyorum bu diskin biraz yavasda olsa... :/ simdi islemci yeterli orta kiyim disk fena degil sorun ne acaba windows 8.1 kurmayi denedinmi bf4 de baya fps e etkisi oluyormus? Hemen donanim degistirmeyelm :)

Evet, bi 3-4 ayda w8 ile kullandım, az bir farkla her şey aynı.

Zaten şu anki sistemle yan monitörden bir şey izlemeye başladınmı oyun oynanmıyor, tüm arka plan programlarını kapatıp yandaki monitöre görev yöneticisi perfonmans aracını alıyorum, cpu %90-95 civarında geziyor, %100 olmuyor ama oyunda çok akıcı değil, kuzenin bilgisayarında i7 var ve çok daha akıcı.

Şimdi amd 8 çekirdekli alayım desem, anakartla birlikte 600 tlyi aşıyor. Masraf etmesem canım sıkılıyor, zaten yeni 2 tb harddisk, 600 watt power ve ram takviyesi yaptım, ekran kartıda yeni, işlemcinin sıkıntı çıkaracağını bilsem onu ve anakartıda değişirdim, kısaca sistemi komple değişmiş oluyoruz sanırım...

• Baska care yok dostm herseyi denemissin... Peki overclockdan anlarmisin bi 3.6ghz e iteklesen nolur acaba belki yalnizca cpu cooler ile isi cozersn?

Oneri:

Asus m5a97 r2.0 + fx6300

Harici sogutucu alirsan ud3p de kullanabilirsn

• quote:

Baska care yok dostm herseyi denemissin... Peki overclockdan anlarmisin bi 3.6ghz e iteklesen nolur acaba belki yalnizca cpu cooler ile isi cozersn?

Oneri:

Asus m5a97 r2.0 + fx6300

Hayır oc denn hiç anlamam.
  • quote:

quote:

Baska care yok dostm herseyi denemissin... Peki overclockdan anlarmisin bi 3.6ghz e iteklesen nolur acaba belki yalnizca cpu cooler ile isi cozersn?

Oneri:

Asus m5a97 r2.0 + fx6300

Hayır oc denn hiç anlamam.

Forumda azicik konulari kurcalasan denesen aslinda belki oyle halledilir bitane islemci sogutucusu alirsn soyle iyisinden cozulur bu is... Az maliyet iyi performans elde edersn konu ac overclock bolumune metinabi52 yi etiketle konuya leon x i etiketle onlar ilgilensin cunku eski overclockcu onlar fsb ile oc yapacaksn carpani kilitli o islemcinin bildigim kadariyla sana yardimci olurlar :) eger memnun kalirsan oc sonrasi performansdan gider sogutucu alirsn bikac sene daha idare eder yeni islemciler cikinca degisim yaparsn :)

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    HDD ile alakali olarak bu söylediginizi ilk defa duyuyorumBu sonuca varmanizi saglayacak test vs falan var mi? Acikcasi sadece oyunun hizli baslamasini saglayabilir diye düsünüyorum, baska nasil bir etkisi olabilir aklim almiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

HDD ile alakali olarak bu söylediginizi ilk defa duyuyorumBu sonuca varmanizi saglayacak test vs falan var mi? Acikcasi sadece oyunun hizli baslamasini saglayabilir diye düsünüyorum, baska nasil bir etkisi olabilir aklim almiyor

Bf4 buyuk boyutlu bir oyun oyun esnasinda tum bolgeyi bellege alamaz bunun icin 32gb ram falan olmasi lazim gerekdikce alanlari ufak ufak renderliyor buda harddisk ne kadar hizli okursa o kadar iyi demek degil avg 60mb okumak zorunda yoksa drop fps gibi olaylara neden olur :) ssd hdd farki yok disk sagliksiz sikca 5-10 mblara dusuyosa iyi renderleyemez fps kaybi olur :) bahsedilen konu bu yoksa performansa etkisi yok ssd alirsa 100den 200fps e firlamaz stabil olur gibisinden :)

• Wi Fi kullanıcısına yanıt
    Hocam intel alıcaksan 4 çekirdek al başka türlü gene bu sorunları yaşabilirsin.Oc yapmıosan i5 4690+Msı z97 mate ikilisini paran varsa al. Yoksa fx 6300-8320 + Ud3P al zevkine bak
  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    İyi günler. Bende 650ti boost ile i5 750 kullanıyorum. 3.8 olarak çalışıyor şu an. Performans olarak başta bende çok sıkıntı yaşadım. Win 7 ile kullanırken anlık takılmalardan dolayı hiç oynanmıyordu. Başta ramden olacağını düşündüm ancak ram kullanımım 3.6 GB'ı geçmediği için o seçeneği eledim. İşlemci kullanımım ciddi anlamda yüksekti ancak BF3 oynarkende bu şekilde olmasına rağmen frame düşmesi yaşamıyordum. Sonunda HDD'ye odaklandım çünkü oyun sırasında gerçekten sürünüyordu alt+tab yaptığımda oyunu kapattığımda pc kendine gelemiyordu. İlk iş olarak gidip ssd aldım bunun üzerine. Ssd'den sonra bariz bir iyileşme var oyunu artık akıcı oynayabiliyorum. Eğer sisteminizde ssd yoksa kesinlikle ilk iş olarak bir ssd alın çünkü BF oynamak için gerçekten elzem. Anlık fram düşmeleri artık olmuyor. İmkanınız varsa, bu işlerden anlarım diyorsanız işlemcinize oc uygulayın. bu nesil işlemciler çarpan kilidi olmasına rağmen güzel oc oluyorlar. Ayrıca ben oyunu 1600*900 de oynamama rağmen işlemcim şu an için bana sıkıntı çıkartmıyor. 1080p'de oynadığınızı varsayarsak sizin hiç sıkıntı çekmemeniz gerekir. Oc yapmayacaksınız bu nesildeki hiç bir işlemci sizi tatmin etmez genelinin base frekansları 3'ün altında. İkinci elini bulmakta epey güç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Nimbus -- 24 Temmuz 2014; 6:22:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.