Şimdi Ara

İ5 4670 K BOŞTA 50-55 DERECE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi işlemcimin çekirdekleri boşta 50-55 derece arasında dolaşmakta bu sıcaklık işlemciye zarar verirmi ? Bu arada aida64 ile sistem stabillik tesine soktum yaklaşık 10 saniye içinde 90 dereceye fırladı anlık olarak 98 dereceye çıkıyordu . Fan can çekişiyordu 3000 rpm yi geçiyordu Ama genede soğumuyordu overheating % si artıyordu bende korkup kapatmıştım 1 aylık makina yanar falan Şimdi arkadaşlar ben buna fan mı alayım yoksa başka çözümü varmı ? Bu arada stok fanla kullanıyorum ve kasanın kapağı açık kullanıyorum kapalı ile açık arasında 3-4 derecelik bir fark var açık daha serin olduğu için öyle kullanıyorum lafı uzatmadan benim buna işlemci fanımı almam gerekiyor yoksa başka çözümü var mıdır ? Fan almam gerekiyorsa fan önerirmisiniz . Teşekkürler

• termal macununu değiştirin,+ olarak başka bir sıcaklık ölçme programı kullanın..real temp vb..en son çağre olarak fan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Canky -- 28 Ağustos 2013; 22:09:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

termal macununu değiştirin,+ olarak başka bir sıcaklık ölçme programı kullanın..real temp vb..en son çağre olarak fan.

Teşekkürler termal macunu kontrol edeyim . 2-3 tane programla sıcaklık ölçtüm hepside yakın sonuçlar verdi . Termal macun değişimide işe yaramazsa maalesef fan alacağım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan173

quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

termal macununu değiştirin,+ olarak başka bir sıcaklık ölçme programı kullanın..real temp vb..en son çağre olarak fan.

Teşekkürler termal macunu kontrol edeyim . 2-3 tane programla sıcaklık ölçtüm hepside yakın sonuçlar verdi . Termal macun değişimide işe yaramazsa maalesef fan alacağım :(

abi cok yuksek derece bosta stok fanla 40 derece gibi birsey olmalı macunda ise yaramadıysa fan alın eger yine cok ısınıyorsa servise gonderin
  • Ben stok fanla 39-43 ama genellikle 40'ı geçtiğini pek görmedim macundan kaynaklanıyordur ama 75 dereceye kadar yolu var 90 dereceden sora pc res atıyor zaten işlemciyle fan arasından küçük boşluk varsa olabilir
  • sıcaklık normalden fazla benim onerim bilgisayardan daha fazla performans bekliyorsanız sogutucu alın . Alacagınız sogutucunun kasanıza uygun olmasına dıkkat ediniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilcevap

sıcaklık normalden fazla benim onerim bilgisayardan daha fazla performans bekliyorsanız sogutucu alın . Alacagınız sogutucunun kasanıza uygun olmasına dıkkat ediniz

Teşekküler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 7900 xt boşta 55-60 derece
    2 yıl önce açıldı
    R7 7700X yükte 90 derece oluyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende işlemci ayaklarını tam bastırmamışım mı nedir birde fanı tekrar çıkartıp macunlamıştık ozaman 30-40 lara düşmüştü şimdi sıkıntı yok çok şükür.
  • Sevindim adiniza benim islemcide sizinki ile ayni ve islemcinin 3. Haftasina girerken ken bosta 33-34 bilgisiyari sessiz Moda alinca 36-37 ye yukseliyor yanlız stok fan kullaniyorum pc de 3 tane fan var bir tek onlarin hizini arttiriyorum aksam eve gidince hepsini full kapasite calistiririm su sogutma yapmayi dusunuyorum pc buz tutar heralde Bu arada ilk 2 hafta kullandiktan sonra islemcini isisi dustu termal macun yerine tam oturdu sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RushEpicsTR kullanıcısına yanıt
    Bende de kasanın arka-üst kısmında birtane fan var, tavanda var büyük, yan kapakta var. Fakat arkadaki fan bazen duruyor, bazen çalışıyor anakartım Asus Z87 Pro kasam Haf 912 sanırım AI Suit isimli program bunları oto. ayarlıyor falan.. (:
  • Oyuna girince ucus moduna aliyorum pcyi tabi aksam fanlar oyun oynarken durma derecesinde calisiyor

• Ben de öyle yapıyorum, performans farkediyor mu bilmem.. (:
    4 way optimizasyon yaptın mı sen?

• msı g65 anakartım var kendi otomatik yapıyor ama ben oyundayken full'e alıyorum çıkınca sessiz moda sokuyorum :D 2-5 derece fark ediyor pervane hızlarını yükseltince
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.