Şimdi Ara

İ5 2500k overclock ve boştaki sıcaklık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben i5 2500k işlemcimi 4200 mhz ve ramlarıi de 1333 mhz den 1600 mhz ye overclock yapınca stock fanla boşta 47 derece normalmidir bu arkadaşlar? overclocktan önce 36 dereceydi de.

• bence normal ama yinede biraz azalt overclock'u stok fanla bu sıcaklık normal o.c yapacaksanız stok fanla denemeyin
  • Arctic Cooling Freezer 13 Pro bunu düşünüyorum hocam 80 tl civarında ya da 60 tl civarında Arctic Cooling Freezer 7 Pro. hangisini alsam? en fazla bu kadar verebilirim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 3 Haziran 2012; 22:47:47 >
  • Oc un amacı ne ki? eğer oyuncuysan çok dengesiz bir sistem olmuş. 2500k ve z77 nin yanına 6850 hiç ama hiç gitmemiş. 2500k yı stok halde kullanmayı bırak 2.5ghz e çeksen o ekran kartına gene darboğaz yapmaz. Ekran kartının 2 katı fiyata işlemci almıssın.
  • Sanırım boşta voltaj ve frekans düşürme özellikleri iptal olmuş o yüzden bu kadar fazla ısınıyor. CPU-Z görüntüsü koyarsanız daha net birşey söylerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_mod

Oc un amacı ne ki? eğer oyuncuysan çok dengesiz bir sistem olmuş. 2500k ve z77 nin yanına 6850 hiç ama hiç gitmemiş. 2500k yı stok halde kullanmayı bırak 2.5ghz e çeksen o ekran kartına gene darboğaz yapmaz. Ekran kartının 2 katı fiyata işlemci almıssın.

Dostum 6850 300 tl ve de her oyunu sorunsuz ultraya yakın ayarlarda oynatıyo. öyle bi diyosun ki sanki onboard carddan bahsediyosun. çoğu sistem tavsiyelerinde bunu tavsiye ediyolar. ayrıca bütçem buna yetti çünkü sonrada aldım ekran kartını sistemi kurduktan 2 ay sonra. Ayrıca overclock yapmak sadece oyun amaçlı değildir unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 3 Haziran 2012; 23:22:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Sanırım boşta voltaj ve frekans düşürme özellikleri iptal olmuş o yüzden bu kadar fazla ısınıyor. CPU-Z görüntüsü koyarsanız daha net birşey söylerim.

koydum dostum:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    9700k 5ghz+ OC için Yardım!!!
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam selamlar bende 4.4 ghz de kullanıyorum havalar biraz ısındı ısınmadan önce 43 derece civarıydı şu anda 47 civarı seyrediyo bendede bu arada zerotherm core92 soğutucu ve gelid gc2 termal gres kullanıyorum kasa aerocool xpredator üzerinde 4 adet fan var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

quote:

Sanırım boşta voltaj ve frekans düşürme özellikleri iptal olmuş o yüzden bu kadar fazla ısınıyor. CPU-Z görüntüsü koyarsanız daha net birşey söylerim.

koydum dostum:

Eğer bu boştaki haliyse dediğim gibi voltaj ve işlemci çarpanı düşmüyor. BIOS'tan speed-step'in açarsanız sorun düzelir sanırım.

Bende aşağıdaki gibi ama OC yok, belki OC ile speed-step birlikte çalışmıyor olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

quote:

koydum dostum:

Eğer bu boştaki haliyse dediğim gibi voltaj ve işlemci çarpanı düşmüyor. BIOS'tan speed-step'in açarsanız sorun düzelir sanırım.

Bende aşağıdaki gibi ama OC yok, belki OC ile speed-step birlikte çalışmıyor olabilir.

Yok var o özellik o zaman işlemci sıcaklığı normale dönüyo ama ben sevmiyorum sürekli işlemci bi iniyo bi artıyo mhzsi dengesiz oluyo. onun için full mhz çalıştırıyorum :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.