Şimdi Ara

I5 2500K Overclock Değerleri Hk 5 5.1 ghz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar yeni aldıgım anakart ve işlemcimi test amaclı oc yaptım sonuclar benı sasırttı dıyebılırım bu kadar yuksek degerler beklemıyodum acıkcas ozellıkle mevcut anakartım ıle degerler sızce nasıl yorumlarınızı beklıyorum
    oc yapmak ıcın tek yaptıgım sey biusdan carpanı sırayla yukseltmek oldu en son 5 ghz geldı gerısıne gozum yemıyor acıkcas sıstemıme zarar gelmesını ıstemıyorum zaten gunluk olarak bu seviyelerdede kullanmayacagım.testi bi 3 5 dk yapıp sistemi geri stock hızına getırdım

sistemim
    intel 2500k
    asus p8p67-m (pro degıl duz model)
    noctua nh-u12p
    zotac gtx660
    corsair 2x4 GB 1600 mhz cl9 vangeance
    corsair 400r (extra 5 fan ortalama 1000 rpm de sabıtledım)
    silverstone sprider 1000watt

yorumlarınızı eksık etmeyın
     I5 2500K Overclock Değerleri Hk 5  5.1 ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssLh -- 6 Temmuz 2013; 1:16:07 >

• 5 ghz iyi bir performans ama sıcaklık 65 C çok yüksek .. bu şekilde yüksek sıcaklık uzun süre kullanımda işlemci performansını düşürcektir .
  • zaten sadece test amacı ıle 5 yaptım yoksa gundelık hayatta helekı gtx660 gıbı bı ekran kartı ıle hıcc gerek yok stock halı gayet yeterlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAbutcuREis

5 ghz iyi bir performans ama sıcaklık 65 C çok yüksek .. bu şekilde yüksek sıcaklık uzun süre kullanımda işlemci performansını düşürcektir .

normal neresi yüksek amd değil bu
  • 65 derece yüksek bir sıcaklık değil max. 98 zaten.70'leri geçmemek iyidir.
  • ister amd olsun intel olsun. Sürekli 65C de kullandıgın pc de o sıcaklığa ne anakart dayanır ne işlemci .ömrünü azaltırsın :)
  • arkadaslar zaten ıslemcıyı sureklı bu sevıyelerde kullanma gıbı bır gereksınımım yok sadece bu degerlerı sızınle paylasmak ısterdım urun 4.5 ghz de anakart kendısı 1.38 1.4 volt vererek stabılıteyı saglıyor ve anakart sıcaklıgı 30 32 derece arasında ıslemcı sıcaklıgıda 40 45 derece arasında gıdıp gelıyor
    burada sadece mATX pasıf sogutması az olan bır anakartın bıle bu sevıyerde calısabıldıgını paylasmak ıstedım

not:işlemci stock hızında kullanıyorum bu halı bıle fazlasıyla yetıyor cunku 4.5 de ve 3.3 de kı hızlar arasında 1080p dekı benchmarklarda pek bır getırısı olmuyor hatta hıc bıle sayabılırız 3.3 ghzde ıken bır benhmark acınca gpu kullanımı %98 %99 altına ınmıyorr
    belkı ıkıncı gpu slı yapınca dıcem ama bu anakart sli desteklemiyor sanırsam

bu konuda yardımcı olabılıcek bılgılı arkadaslarım varmı acaba asus p8p67-m anakart bius guncellemesiyle vs sli desteklermi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2500k f/p olarak en iyi işlemci bence. 3. ve 4. nesil işlemci almaya hiç ama hiç gerek yok.. Belki 6. 7. nesil işlemciler daha üstün hale gelebilir..

Bu arada 2500k işlemcimi 1 yıldır 5GHz'de kullanıyorum. Hiç bir sorun çıkarmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

2500k f/p olarak en iyi işlemci bence. 3. ve 4. nesil işlemci almaya hiç ama hiç gerek yok.. Belki 6. 7. nesil işlemciler daha üstün hale gelebilir..

Bu arada 2500k işlemcimi 1 yıldır 5GHz'de kullanıyorum. Hiç bir sorun çıkarmadı..

sızın anakarttın masallahı var :D
    galia ile prime testinde işlemcinin sıcaklıgı hangı sevıyelere gelıyor acaba
    5 ghz de ıslemcı yuk altında ıken voltaj ne sevıyede kac v verıyosunuz acaba
  • Prime testini tam olarak denemedim. Çünkü normalde bilgisayarı o kadar zorlayamassınız. Aşırı güç çekip işlemcinin aşırı ısınmasına neden oluyor. Sadece extreme soğutma sistemlerinin ne kadar iyi oluğunu test etmek için kullanılan bir testtir bence ama millet kullanıyor işte..

AIDA64 stabil testi ile max sıcaklık 75 derece.. Daha sonra Thermalright Venomus X RT almayı düşünüyorum. Veya sıvı soğutmaya da geçebilirim.. O zaman zaten 65 derecelerde gezer..

Yükteki voltaj 1.55 civarında.. İşlemciye voltaj değil sıcaklık zarar verir. En ağır oyunlarda bile en fazla 60 derecelerde geziniyor. O da ekran kartı kasayı fırına çevirdiği için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 5 Temmuz 2013; 13:55:00 >
  • hımm o zamn bnm 65 derece ıyı bı sevıye :d aksam eve gıdınce aida64 testinide yapıyım
    anakart 30 derece dıyo ama bn genede tırsıyorum sonucta pasıf sogutma yok gıbı bısı adamlar gerek olmasa sızın anakart gıbı ust sevıye kartlara o kadar mofset sogutucu koyarmı neden koysun ayrıca bu 30 dere tam olarak hangı noktanın sıcaklıgı acaba CPUID Hardwre sonuclarında anakartın 4 5 adet farklı sıcaklıgını gosterıyor ama o program bıraz sıkıntılı zıra forumda gordugum bazı kısılerde 120 150 derece gosterdıgı oluyor

voltajda normal gorunuyor
  • İ5 2500K ya 4,2 ghz ,Nvdia 780 için yeterlimidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firat982

İ5 2500K ya 4,2 ghz ,Nvdia 780 için yeterlimidir.

GTX 780'i bilmiyorum ama ben gigabyte gtx 770 wf3x ile standart hızlarında kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım.
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    O zaman aşağı yukarı aynıdır..olmadı 4.2 ye çekerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firat982

O zaman aşağı yukarı aynıdır..olmadı 4.2 ye çekerim

Bence de hocam rahat yeter.
  • Firat982 kullanıcısına yanıt
    gpu kullanım seviyesinin yüksek olmasını istiyorsanı 4.5ghz üzrinde kullanın.
  • Buda suanda almus oldugum 5.1 ghz 5 dk aida64 testi
     I5 2500K Overclock Değerleri Hk 5  5.1 ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssLh -- 6 Temmuz 2013; 1:16:42 >
  • ssLh kullanıcısına yanıt
    Değerler iyi. Soğutucu sisteminiz nedir ? Oda sıcaklığı kaç derece ? Değerler epey düşük. Anakart iyi iş çıkarmış. İşlemciden yana da şansınız yaver gitmiş.
  • sogutucu noctua nh-u12p
    oda sıcaklıgı ortalama 20 derece bişidir ist da oturuyorum
    kasa corsair 400 r kasada toplam 5 adet 12cm(ixigmatek xsf serisi) 1 adet 14cm(akasa viper) fan var zalman fan kontrolcu ıle ort 1000 rpm de sabıt calısıyorlar
    beni en cok anakart şaşırttı zaten 2500k nın oc kabiliyetini biliyordum ama giriş seviyesi bi anakartta bole bı performans beklemıyoduma cıkcas
    anakart asus p8p67-mhttp://www.asus.com.tr/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67M/
    guzel yorumlarınız ıcın tesekur ederım arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssLh -- 6 Temmuz 2013; 1:17:38 >
  • Özel tasarım Ekran Kartlarının olumsuz bir tarafı işte, kasa içine bırakıyorlar sıcak havayı.

Referans kartlar ise kasa dışına atıyor.

@ssLh
    İşlemci yönünden çok şanslı çıkmışsınız, Anakarttan ziyade İşlemcinin iyi olması diyelim bu değerler için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.