Şimdi Ara

i5 2500k için P67 mi Z68 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İntel İ5 2500K Sandy Bridge işlemciye hangi chipset daha uygun olur ? Ben MSI P67-C45 ile Gıgabyte GA-Z68A arasında kaldım. P67 ile Sandy Bridge işlemcilerde sorun yaşayan arkadaşlar olduğunu okudum (kasma, donma vs). Ancak beni MSI kalitesi cezbediyor sadece (Birde çok öneriliyor forumda)... Gıgabyte Z68 ise yeni bir chipset. H serisi ve P serisi chipsetlerin özelliklerinin hepsini barındırıyor. Sanırım birkaç artı özellik daha var. Hem 2133 mhz yi doğal hızı ile destekliyor. Ancak MSI sadece 1333 ü doğal olarak destekliyor (2133 e kadar OC ile destekliyor.)... Benim bildiklerim bunlar. P67 neden bu kadar öneriliyor bilmiyorum Z68 varken sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Hangisi daha iyi bir seçim olur ?

Gıgabyte -http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4082

MSI -http://www.vatanbilgisayar.com/msi-p67a-c45-(b3)-p67a-c45(b3)-intel-p67-soket-1155-ddr3-2133mhz(o.c)-sata-3.0-usb-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=53181
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

P67 ile Sandy Bridge uyumsuzluğunu da ilk defa duydum, kasma, donma vb. yaşandığını, bulabilirseniz linkleyin merak ettim.

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Fiyatı daha yüksek olduğu için Z68 önerilmiyor. Bildiğim kadarıyla IGP kullanmaya izin vermesi dışında kayda değer getirisi yok. Yüksek frekanslı bellek desteği çok önemli değil zaten.

P67 ile Sandy Bridge uyumsuzluğunu da ilk defa duydum, kasma, donma vb. yaşandığını, bulabilirseniz linkleyin merak ettim.

-http://forum.donanimhaber.com/m_48387983/tm.htm

-http://forum.donanimhaber.com/m_49887260/tm.htm

• 2 aydır msi p67 kullanıyorum.sorun yok.
    gayet memnunum.
    gigabyte belki daha iyidir ama kullanmadığım için birşey diyemem.
  • Bende aynı şekilde i5 2500 K ile kullanılacak bir anakart arıyorum. Büyük bir ihtimalle Z68 çipsetli alacağım, geriye doğru yatırım yapmak anlamsız. Şimdiye kadar hep ASUS (en az 4 anakart) kullandım. Hiçbir sorunumda olmadı. Ama başka markalarıda denemek istiyorum. Gigabyte önceliğim, aşağıdaki modeli düşünüyorum. Kullanıpta sorun yaşamayan ve yaşayan var mı?

GBGA-Z68X-UD3-B3
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/gigabyte-z68x-ud3-b3-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-b3-revizyon.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Mohawknife

Bende aynı şekilde i5 2500 K ile kullanılacak bir anakart arıyorum. Büyük bir ihtimalle Z68 çipsetli alacağım, geriye doğru yatırım yapmak anlamsız. Şimdiye kadar hep ASUS (en az 4 anakart) kullandım. Hiçbir sorunumda olmadı. Ama başka markalarıda denemek istiyorum. Gigabyte önceliğim, aşağıdaki modeli düşünüyorum. Kullanıpta sorun yaşamayan ve yaşayan var mı?

GBGA-Z68X-UD3-B3
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/gigabyte-z68x-ud3-b3-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-b3-revizyon.html

Bence bu önerdiğin anakartı alabilirsin p67 eskidi belki z68 soğutma ve stabilite konusunda daha iyidir ne alırsan al Anakartın sağlam olucak gerisi değişir herkes kullanıyor ama sonuçta bu fiyata eski bord alınmaz.
    MSI PRO H810M-B 6400MHz OC DDR5 Soket 1851 M.2//INTEL Core Ultra 5 245KF 4.2GHz 24 mb14 core//FSP NC3 Siyah 12cm Fan//MSI RTX 5070 12G VENTUS 2X OC GDDR7 DLSS 4 192 Bit//Kingston 1TB NV3 Gen4 NVMe M.2 SSD (6000MB / 4000MB)//BitFenix W808 850W 80+ Bronze White Kasa//ASUS TUF Gaming VG27AQML5A 27" 300Hz//

Msı B250 Gamınq m3//i5 7600//C.m 212x Evo//8x 2400 Corsair ddr4//Asus qtx 970x2 Strıx//Corsair 240 gb ssd 550/530//1 Trb Western B. 64 mb//Thermaltake 875 w//C.m 942 HafX//Logitech g502 mouse//Logitech g633 7.1 kulaklık//Logitech g103 klavye//Asus pb287q

• F/p açısından p67 gayet uygun.Ben hiç sorun olduğunu okumadım.Ama tabiki bu yoktur demek değildir.Öyle denk gelmiştir diyelim.Ama eğer alabiliyorsanız z68 alabilirsiniz.Yani bu gtx580 alıyımı ama 590 da alabiliyorum demek gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelsgoodman -- 19 Temmuz 2011; 22:34:46 >

Orijinalden alıntı: 6Clas

quote:

Orijinalden alıntı: Mohawknife

Bende aynı şekilde i5 2500 K ile kullanılacak bir anakart arıyorum. Büyük bir ihtimalle Z68 çipsetli alacağım, geriye doğru yatırım yapmak anlamsız. Şimdiye kadar hep ASUS (en az 4 anakart) kullandım. Hiçbir sorunumda olmadı. Ama başka markalarıda denemek istiyorum. Gigabyte önceliğim, aşağıdaki modeli düşünüyorum. Kullanıpta sorun yaşamayan ve yaşayan var mı?

GBGA-Z68X-UD3-B3

Bence bu önerdiğin anakartı alabilirsin p67 eskidi belki z68 soğutma ve stabilite konusunda daha iyidir ne alırsan al Anakartın sağlam olucak gerisi değişir herkes kullanıyor ama sonuçta bu fiyata eski bord alınmaz.

Ne çabuk eskittiniz.
    daha çıkalı kaç ay olduki
    hem 2012 de çıkacak işlemciler bile bu mimariyi kullanacak yani daha çocukluğunu yaşayamadan öldürmeyelim p67 leri.

• çok ilginç gerçekten. p67 + 2500k lı sistem kurmak istiyordum. bu kadar çok kişinin sorun yaşaması enteresan.

Aldım gitti.
  • @GUERRA

Ne alakası var kardeşim, ne sorunu? Bende p67a-gd65+i5 2500k var ve hiç bir problem yok. Kesin amd yanlıları bunu demiştir, merak etme hiç bir sorun olmaz.

Orijinalden alıntı: yogitech

@GUERRA

Ne alakası var kardeşim, ne sorunu? Bende p67a-gd65+i5 2500k var ve hiç bir problem yok. Kesin amd yanlıları bunu demiştir, merak etme hiç bir sorun olmaz.

birazdan da intel i5 2500k aslında amd athlon 3200+ 64 den daha yavaş diyecegiz zaten amd bize kuş konduruyor ya

• Forumda bazı kişiler resmen amd taraftarı olmuş. Sanki AMD onlara para veriyor :)

Burdaki konuda(ben de dahil) kullanan kişiler yazmış. Fanatiklikle alakası yok.
    Ciddi bir problem değil(kasma-donma-bozuk stabilite vs şeyler yok, ufak bir gecikme sorunu), sakın almayın demem kimseye. Sadece aynı fiyattan Z68 varsa onu alın artısı olur eksisi olmaz, bunu diyebilirim. En azından dahili monitör çıkışları günün birinde lazım olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 2 Ağustos 2011; 21:33:20 >

Forumda bazı kişiler resmen amd taraftarı olmuş. Sanki AMD onlara para veriyor :)

bu arada yogitech ben intel i3 550 kullanıyorum

bakayım sınırlarını nereye kadar zorlayabilirim diye öyle yaptım amd ci yoktu ben üstlendim görevi

• Yok, zaten ben genel olarak söyledim :)

Forumda bazı kişiler resmen amd taraftarı olmuş. Sanki AMD onlara para veriyor :)

verse ne olur acaba
    || Cooler Master CM690 Full Modding || Cooler Master 650W PSU PLUS 80 || MSİ P67A GD55 B3 || İNTEL i7 2600K 3.4Ghz || ASUS AMD Radeon HD6970 GDDR5 256BİT 2GB || Kingston Hyperx DDR3 1333Mhz CL7 4*4 8GB || Western Digital 7200Rpm SATA 3 640GB || Pioneer Double Layer DVD 24x SATA || Zalman ZM MFC3 Multi Fan Controller || XIGMATEK Balder CPU Cooler || XIGMATEK Blue Led 120MM 7' || XIGMATEK Red Led 120MM 1' || Western Digital My Book 1TB || Samsung 2230N 21.5 Full HD || Microsoft Wireless Desktop 1000 || Logitech F710 Wireless Gamepad || Logitech Z5500 5.1 505W Rms Dolby Digital DTS THX || Sony Ericsson W810i WALKMAN Full Modding ||
  • quote:

@GUERRA

Hayır ortada yeni revizyonda farklı sorunlar yaşayan gerçek insanlar var.
    Bunu da AMD fanlığına bağladınız ya şaşılacak şey...

Nasıl sorunlar yaşıyor? Biraz konuyu açarmısınız?
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.