Şimdi Ara

i5 2500k İçin Anakart Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakartımın işlemci yuvası zarar gördüğünden Çizgi Elektroniğe gittim ve PCB'nin yamulduğunu söylediler pin yuvası değişse bile çalışmazmış. Bende madem anakartı değişicem piyasada da G41 dışında Lga 775 pin anakart kalmamışken işlemciyle anakartı da değişeyim dedim. İşlemci olarak i5 2500k düşünüyorum çok methediliyor. Daha iyi tavsiyesi olanlar varsa söyleyebilirler. Ancak anakart konusunda çok bilgisiz ve kararsızım. Neredeyse 4 senedir anakartlar hakkında bir bilgi sahibi değilim Lga 1155 mimarisine çok yabancıyım. Acaba 2500k ile 4.0 Ghz ve üstüne rahatça görebileceğim Bios'u Windows üzerinden olan ve karmaşık olmayan 200 TL civarında anakart önerisi olan var mı?

• Hocam teşekkürler de 250 TL'nin üzerine çıkmayı pek istemiyorum bütçe kısıtlı sonuçta. Ayrıca MSI ların Biosları sorunlu diye okuyorum her yerde. Mümkünse Gigabyte yada Asus önerisi alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzanSRC

Z68 Serisi anakartlar nasıldır acaba??

http://www.sakoya.com.tr/gigabyte-z68ma_d2h_b3-1155p-ddr3-s+v+gl.html

hocam z77 en iyi performansı verir az fark vererek performansta büyük fark yaratırsın.
  • Ben de aynı işlemciyi aıyorum, işlemciye uygun ve güzel bir anakart aradım ve sonuç olarak Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 mATX Anakart (B3 Revizyon) uygun olabileceğini gördüm. Sende araştır istersen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yalnızca internetten satış yapan mağazalardan almayacağım aldığım yerde kurulumunu da yaptıracağım için verdiğiniz linkler pek birşey ifade etmiyor onu belirtmeyi unutmuşum Ayrıca kredi kartını kullanmayacağım peşin alacağım.

Bir de şunu sorayım 2500k'lar Sandy Bridge mi Ivy Bridge mi? Hangisi daha iyidir?
  • oyun içinse 2500k yeter sana.2500k sandy bridge mimarilidir.ivy bridge önceki mimariye göre daha iyi ama öyle aman aman bir fark yok aralarında.
    vatandaki %25 indirimi bekle istersen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vincenzo-

oyun içinse 2500k yeter sana.2500k sandy bridge mimarilidir.ivy bridge önceki mimariye göre daha iyi ama öyle aman aman bir fark yok aralarında.

Aynen oyun için kullanacağım da almışken en yeni mimariden alayım diyorum her 3-4 senede bir komple sistem değiştirtmesin bana Ivy Bridgelerde 2500k ayarında hangi işlemci var?

Bir de aşağıdaki linkteki Asrock'u çok beğendim ama IVY Bridge yazıyor özelliklerinde??

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-z77-pro3-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-ivy-bridge.html

• quote:

quote:

oyun içinse 2500k yeter sana.2500k sandy bridge mimarilidir.ivy bridge önceki mimariye göre daha iyi ama öyle aman aman bir fark yok aralarında.

Aynen oyun için kullanacağım da almışken en yeni mimariden alayım diyorum her 3-4 senede bir komple sistem değiştirtmesin bana Ivy Bridgelerde 2500k ayarında hangi işlemci var?

Bir de aşağıdaki linkteki Asrock'u çok beğendim ama IVY Bridge yazıyor özelliklerinde??

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-z77-pro3-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-ivy-bridge.html

asrocku alabilirsin.f/p ürünüdür.ivy yakasında 3570k var ama bütçeni aşarmı bilemiyorum.dediğim gibi aralarında pek bir fark yok.

• quote:

quote:

quote:

asrocku alabilirsin.f/p ürünüdür.ivy yakasında 3570k var ama bütçeni aşarmı bilemiyorum.dediğim gibi aralarında pek bir fark yok.

Aynen hocam baktım bir tek 3570k var o da 500 TL üzerinde. Asrock gayet hoşuma gitti ve HyperPerformance özelliği varmış entegre grafik kartını ekran kartıyla birlikte kullanabilmek için acaba IVY Bridge işlemci mi gerekli bunun içinde? PCI 3.0 için Ivy Bridge gerekli deniyor ama ekran kartım zaten desteklemiyor 3.0'ı ama HyperPerformance güzel olabilir çalışırsa 2500k ile. Lucid Virtu adı sanırım o özelliğin

• bunlar sözde teknolojiler bir getirisi yok merak etmeyin.belki gelecekte bir işe yarar.pci 3.0 le 2.0 arasında bir fark yok.bunlara takılmayın

• Teşekkürler ilginize az önce Eksen Bilgisayardan kapıda ödeme ile Asrock'u aldım. İnşallah OC'de pişman etmez beni ilk defa Asus dışında bir anakart kullanıyorum Bios'u da kolaysa demeyin keyfime Şimdi sıra işlemcide onu da alayım
  • Bu Asrock'da Bios eski mavi ekranlardan mı yoksa dokunmatik Bioslardan mı? Bir de özelliklerde Ivy Bridge diyor 2500K ile sorun çıkarmaz değil mi?
  • Anakarta uygun Ram olarak Corsair'in 2x4GB'lık kitini düşünüyorum. Anakartın uyumlu Ramler listesinde yok ama artık eskisi gibi uyumsuzluk yapmıyordur Ramler anakartta diye düşünüyorum.

http://www.sakoya.com.tr/8-gb-ddr3-1600-mhz-(2x4gb)-corsair-vengeance-sogutuculu-(cmz8gx3m2a1600c9).html
  • corsairin sıkıntı çıkaracağını sanmam.gskill de alabilirsin
    anakart 2500k ile herhangi bir sorun çıkarmaz

• Anakartı kasaya montaj için nasıl vidalar kullanmam gerekli? Çizgi Elektroniğe benim eski anakartı götürdüğümde uzun vidaları görünce bunlarla monte olur mu dediler bende 4-5 senedir taş gibi çalıştığını söyledim ama yamulmuş PCB onlara göre nasıl oluyosa öyle montaj yapayım bu sefer bari...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.