Şimdi Ara

İ5 1040F yada RYZEN 5 3600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu iki işlemciyle ortalama 2200 tl civarı anakartla beraber bir eşitleme yaptım

MSI B460M-A Pro Soket 1200 Ddr4 2933 + İ5 1040F

MSI B450M-A PRO MAX AMD B450 4133 MHz + ryzen 5 3600

sizce bu ikililerden hangisi daha mantıklı olur oyun bilgisayarı için diğer bileşenlerim mevcut ( 1070ti ekran kartı )

• cigaherz mi kapıştırıyoruz farklı mimariler arasında?

işlemci karşılaştırması böyle yapılmaz. lütfen hakim olmadığınız konularda ortalık yerde yorum yapmayın.

hem komik duruma düşüyorsunuz hem de insanları yanlış yönlendirmeye çalışıyorsunuz eksik bilginizden ötürü. yapmayın, önce bilgi sonra fikir sahibi olun.
    Aksine AMD alsın. Ne kadar AMD Ryzen 3600 kullanan varsa Isınma sorunu var size uyduk AMD soyoe iyi böyle iyi her yerde parayı basmış Ryzen 7 4600h Laptop aldık web de gezerken bile 80-85 derece. İyi ki iade edebildik de Intel aldik kurtulduk. Kimseye bakmamak lazım kafan ne istiyorsan onu alacaksın.
    s2h pasif vrm mosfet sunan bir anakart. b450m a pro çıplak vrmlere sahip. başlı başına bir sebeptir bu s2h tercih etmek için. siz argümanınızı neye dayandırdınız bilmiyorum.

ancak çok da bi argüman sunma derdinde olmadığınızı önceki mesajda da görebiliyoruz..

"R5 3600 işlemci i5 10400f den çok daha iyi işlemci. Kıyaslamak gereksiz."

neye göre kime göre "çok" daha iyi işlemci? bu işlemciler arasında %5ten fazla fark yok oyun alanında. tam anlamıyla denk işlemciler ve şu an fiyatı dolayısıyla sabahlara kadar 10400f tercih edilmelidir bana göre.

ciddi render vs. işleri yapacak insanların da bu işlemciler yerine daha kuvvetli işlemciler alacağını varsayıyoruz.

boş sallamayın efenim kovanlarınız etrafta kirlilik yapar mazallah
  • Piyasa almış başını gitmiş hangisi ucuz onu al sadece 3600 o.c ile öne geçebilir öbür türlü aynı sayılır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fiyatından dolayı 10400f daha mantıklı su an. 1570 liraya 10400f bulunurken 3600ler 1750tlden başlıyor.

anakart fiyatları da aşağı yukarı aynı. 10400f 100-150tl ucuza geliyor. arada performans farkı yok diyebiliriz. 10400f daha mantıklı seçim olur 150 lira 150 liradır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yerinde olsam ryzen 3600 için söylüyorum 450m değilde b450 a pro max bakardım sonu m ile bitenler baya bi giriş seviyesi olmakta yazdığım anakart çok iyi vrm yapısı b450 tomahawkla aynı kalitede ki msi tomahawk efsane anakarttır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çöpe atılacak paran varsa intel

• b450M Apro kartı almayın... gigabayt b450 s2h daha kalıtelı bır kart. daha da ucuz.

denk performanslar. butçenıze hangısı uygunsa onu alın.

bu bütçede 3600 ve gigabayt b450 s2h daha mantıklı
  • intel almak varken suan amd alınmaz

1.sebep amd 1 yılını devirmiş bir işlemci ve astronomik fayiş fiyat 1750 + sogutucu masrafı

2.2 ürün içinde sogutucu şart birde sogutucu masrafı ekleyin işlemciler ile beraber gelen sogutucular hurda niteliginde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RYZEN 5 1600AF VS RYZEN 5 3600 ?
    3 yıl önce açıldı
    Ryzen 5 3600
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • VRM sogutmasi olamyan ve 4 pin cpu baglantisi olan anakart almazdim , S2h bile bundan iyidr herhalde .

B450 alacaksan Gigabyte Aorus B450M tavsiyemdir , ciddi iyi karttir ve giris seviyesi vs degildir .
    Su an sans eseri Trendyolda gordum , stoklar bitmisti aslinda .

Edit : Bu anakarti R5 3600 ile kullandim , CPu iyi ciktigi icin 4200 MHZ ve 1.1V ile sorunsuz kullanabildim .

İ5 1040F yada RYZEN 5 3600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 22 Eylül 2020; 9:59:27 >

• amacın oyunsa becne intel alınmalı amd sıcaklık peak yaptı voltaj fazla verdi hele bide bios ayarlarından anlamıyorsan intel al geç kafay kafaya lar
  • Cevaplar için sağolun arkadaşlar, 1040f bir tık öne çıkıyor gibi ama o sistelede ramleri 3000 mhz üstüne çıkartamıycaz bu bir dez avantaj yaratırmı diyese düşünmekteyim

• 3600 de 10400F de benzer performansta işlemciler. Açıkçası hangisi ucuz bulunuyorsa o alınmalı fakat B450 + 3600 alırsan ilerleyen yıllarda anakart masrafı yapmadan 4600-4700 gibi işlemcileri kullanma fırsatın olacak, 10400F de böyle bir fırsatın olacağını sanmıyorum çünkü Intel her nesilde farklı bir soket, farklı bir anakart dayatıyor millete.
  • evohan kullanıcısına yanıt
    https://www.techspot.com/review/2032-intel-core-i5-10400/

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

Cevaplar için sağolun arkadaşlar, 1040f bir tık öne çıkıyor gibi ama o sistelede ramleri 3000 mhz üstüne çıkartamıycaz bu bir dez avantaj yaratırmı diyese düşünmekteyim
    Keşke 3000mhz olsa. i3 ve i5 işlemcilerde 2666mhz üzerine çıkmak için Z serisi anakart almak gerek.

Intel® Core™ i7/ i9
    Supports up to DDR4 2933 MHz

Intel® Core™ i5 and below
    Supports up to DDR4 2666 MHz

www.msi.com
    B460M-A PRO | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/B460M-A-PRO/Specification

• quote:

Orijinalden alıntı: Metality

Keşke 3000mhz olsa. i3 ve i5 işlemcilerde 2666mhz üzerine çıkmak için Z serisi anakart almak gerek.

Intel® Core™ i7/ i9
    Supports up to DDR4 2933 MHz

Intel® Core™ i5 and below
    Supports up to DDR4 2666 MHz

https://www.msi.com/Motherboard/B460M-A-PRO/Specification

Alıntıları Göster
    hım yani burdabahsettiğimiz ankartlarla ramlari 2666 mhz de kullanabilceğiz ancak öylemi oluyor

• R5 3600 işlemci i5 10400f den çok daha iyi işlemci. Kıyaslamak gereksiz.
    MSI B450M-A PRO MAX AMD gayet güzel yeterli ve kaliteli anakart. ( Gigabyte b450 s2h den daha iyidir)

Bu ikili gayet güzel sistem.
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Evet. i7 ve i9 işlemcilerde ise 2933 mhz kullanabilirsin. İntel'in sınırlama yapması saçmalık. i5 10400f'de 3000mhz kullanmak istesem Z serisi almak zorundasın.
  • yksln kullanıcısına yanıt
    S2h dan daha kaliteli

Neye dayandırdınız merak ettim bunu...

• acura07 kullanıcısına yanıt
    sen neye dayandırdın bende onu merak ettim

yani ben sallayım ne olursa olsun mu diyorsun???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 22 Eylül 2020; 15:21:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksln

sen neye dayandırdın bende onu merak ettim

yani ben sallayım ne olursa olsun mu diyorsun???
    evet öyle diyorum.

zaten sıcak calısan ve dengesız voltaj alan 3600 un bıde vrm sogutma olmayan kartta da cok guzel olabılır haklısınız.

ben totomdan salladıgım ıcın özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 22 Eylül 2020; 15:43:56 >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    s2h pasif vrm mosfet sunan bir anakart. b450m a pro çıplak vrmlere sahip. başlı başına bir sebeptir bu s2h tercih etmek için. siz argümanınızı neye dayandırdınız bilmiyorum.

ancak çok da bi argüman sunma derdinde olmadığınızı önceki mesajda da görebiliyoruz..

"R5 3600 işlemci i5 10400f den çok daha iyi işlemci. Kıyaslamak gereksiz."

neye göre kime göre "çok" daha iyi işlemci? bu işlemciler arasında %5ten fazla fark yok oyun alanında. tam anlamıyla denk işlemciler ve şu an fiyatı dolayısıyla sabahlara kadar 10400f tercih edilmelidir bana göre.

ciddi render vs. işleri yapacak insanların da bu işlemciler yerine daha kuvvetli işlemciler alacağını varsayıyoruz.

boş sallamayın efenim kovanlarınız etrafta kirlilik yapar mazallah
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.