Şimdi Ara

I30 Isıtma Bujisi Kırıldı - Lütfen Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cümleten hayırlı günler sayın arkadaşlar.

Yaklaşık 1 ay önce Hyundai i30 crdi 2011 model araba aldım. 60.000km de. Havaların soğuması ile birlikte zor çalışınca ısıtma bujisinden olduğu söylendi. 4 adet ısıtma bujisi aldım ve elektrikçiye gittim. Usta bujileri sökerken maalesef birisi kırıldı ve ısıtma bujisinin siyah kısmı içeride kaldı. Yivli kısmı ve bahsettiğim kömürü andıran siyah demirin içinde bulunan mil benzeri parça da çıktı. Fakat dediğim gibi sadece siyah uç kısmı sıkıştı kaldı. Usta bayaa bir uğraştı. Yağladı, pas sökücü, gaza çok bas fırlatır, kılavuz çekip çekmeye çalışma filan bir türlü çıkmadı. Şu anda 3 tane çalışan aktif ısıtma bujisi var sistemde. Ve bir de o kalan adi siyah parça. Bazı ustalar böyle kullan diyor ilerleyen zamanda atabilir diyorlar. Bazıları pistona düşerse bittin diyorlar. Bazısı pistona düştüğünü hiç görmedik diyor. Bazısı da belli olmaz düşebilir diyor. Ama genel olarak üst kapak açılarak çıkartılır ve sanayilerde yaklaşık 1000TL masraf belirtiyorlar. Yetkili servis de aynı iş için 2000TL dedi. Üst kapak açıldıktan sonra ayarları düzgün yapabilirler mi, böyle kullanmak mı lazım, o parça çıkar mı çıkmaz mı kafayı yemek üzereyim.

Hevesle aldığım aracımdan soğutacaklar. Lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Ne yapalım ?. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Adres olarak Konya'da ikamet etmekteyim.

• zor çalışıyor derken anahtarı döndürünce tam çalışması biraz zaman mı oluyor yoksa stop ediyor tekrar mı çalıştırmaya çalışıyorsunuz üstüste?
  • @Vandelay kardeşim çok zor çalışıyordu fakat buna istinaden zaten şu anda 4 ısıtma bujisinin 3ü değişti bir tanesi de içinde kırıldı (Siyah kısım kaldı yivli kısım çıktı). Bundan sonraki süreçte ne yapmam gerektiğini meram ediyorum. Klavuz çekerek çıkartmaya çalıştılar olmadı. Yüksek devir ile yüksek basınç ile fırlatmaya çalıştık olmadı. Şu anda problemsiz çalışyor sabahları fakat bir ısıtma bujisinin çalışmamasının motora bir zararı var mı, o kırık parçayı çıkartmanın bir yolu var mı (üst kapak açılmadan).
  • Merhabalar, aynı sorundan benimde başıma geldi, çözebildinizmi, çözdüyseniz nasıl çözdünüz yardımcı olabilirmisiniz.
  • Merhabalar, bu sorun benimde başıma geldi, acaba çözebildinizmi, nasıl çözdünüz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    golf klima yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.