Şimdi Ara

i3 ile Pentium arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
15.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni pc düşünüyorum.hazırda sağlam pc'm var ama bu sefer alacağım pc sadece oyun için olacaktır.oyun ile çalışmayı ayırmak istiyorum.pc emektar sistemi sağlam ama artık oyun yükleyince arada kasmalar oluyor.yeni pc almak üzereim.
    ikiside 500 hd
    birisi 1gb paylasımsız ekran kartı diğer paylaşımlı 512
    biri 3.4 ghz diğer 3 ghz
    oyunlarda önemli olan ghz olur.i3 ile pentium arasında fark var mı?oyunlarda i3 ile i5 arasında pek fark yok ama i5 ile i7 var.

• bana göre intelin pentium takıntısı hatta celeron takıntısı çok abartılı.bırakın artık şu isimleir allah aşkına.ha pentium işlemcili bi laplop kullandım şu sandy bridge kırpmalısından.bence normal kullanıma yeterli.ancak bluray izleme felan denemedim.az bi ekran akrtı vars aonuda yer gibime geliyo.öte yandan bu pentiumlar athlon II muadili sanıırm ve mümkünse düşük bütçeli sistemelrde kulanın.3-5 ghzye takılmayın.

http://www.anandtech.com/bench/Product/677?vs=404

testlere göre aralarındaki fark çok dengesiz.kimisinde i3 basmış kimisinde pentium uçmuş gitmiş.i5 yada amd fx 2. seriden bi işlemci alın hepsini aşın :) ve pc alacaksan bütçenle beraber sistem tavsiyeleri forumuna konu aç sana yardımcı olan çok olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montevo -- 10 Ocak 2013; 16:31:47 >

• Tüm islemciler arasinda fark vardir önemli olan bu farkin kayda deger olup olmadigidir ve demissinki i3 ile i5 arasinda fark yoktur i5 ile i7 arasinda fark var ama dogrusu bunun tam tersi önerim amd fx6300 olacaktir i3 ten farkla özellikle f/p olarak öndedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShuChen

oyunlarda önemli olan ghz olur.i3 ile pentium arasında fark var mı?oyunlarda i3 ile i5 arasında pek fark yok ama i5 ile i7 var.

oyunlarda
    i3 ile i5 arasında
    i3 ile Pentium arasında
    fark var
    i5 ile i7 arasında
    fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 10 Ocak 2013; 16:38:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

quote:

oyunlarda
    i3 ile i5 arasında
    i3 ile Pentium arasında
    fark var
    i5 ile i7 arasında
    fark yok

Katılmıyorum.
    i3'de denedim i5'de
    aynı oyunlar aynı seviyede hiç takılmadan oynadım.önceden isme bakmasam ikisinide aynı işlemci sanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

bana göre intelin pentium takıntısı hatta celeron takıntısı çok abartılı.bırakın artık şu isimleir allah aşkına.ha pentium işlemcili bi laplop kullandım şu sandy bridge kırpmalısından.bence normal kullanıma yeterli.ancak bluray izleme felan denemedim.az bi ekran akrtı vars aonuda yer gibime geliyo.öte yandan bu pentiumlar athlon II muadili sanıırm ve mümkünse düşük bütçeli sistemelrde kulanın.3-5 ghzye takılmayın.

testlere göre aralarındaki fark çok dengesiz.kimisinde i3 basmış kimisinde pentium uçmuş gitmiş.i5 yada amd fx 2. seriden bi işlemci alın hepsini aşın :) ve pc alacaksan bütçenle beraber sistem tavsiyeleri forumuna konu aç sana yardımcı olan çok olacaktır

pentium her testte kötü dostum okursan "lower is better" yazıyor yani;
    az olan daha iyi.

• Aynı b*kun lacivertleri oyun oynamak istiyorsan i3'den uzak dur benim yaptığım hataya düşme alıcaksan en düşük i5 3470 al kafan rahat etsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VREESLOOS

Aynı b*kun lacivertleri oyun oynamak istiyorsan i3'den uzak dur benim yaptığım hataya düşme alıcaksan en düşük i5 3470 al kafan rahat etsin.

dostum hiç alakası yok?iş büyük kısmı ekran kartı ghz bir küçük kısmıda işlemci ile ilgili.bende intel core 2 var.onla şuanda piyasada açmadığı ve kastığı bir oyun yok.futbol oyunları zaten saymıyorum.neredeyse atom işlemci bile açar.yarış oyunlardan tut 3rd rpg'lere kadar kasmadan oynuyorum.ve kağıt üstünde i3 intel core 2'den kat kat üstün gözükür.öylede zaten.ben sadece oyun oynama pc'si ile çalışma pc'sini ayırmak istiyorum.yoksa oyunlarda kasmada sorun yok rahat rahat oynarım.çok iyi bir sisteme gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayas009

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

bana göre intelin pentium takıntısı hatta celeron takıntısı çok abartılı.bırakın artık şu isimleir allah aşkına.ha pentium işlemcili bi laplop kullandım şu sandy bridge kırpmalısından.bence normal kullanıma yeterli.ancak bluray izleme felan denemedim.az bi ekran akrtı vars aonuda yer gibime geliyo.öte yandan bu pentiumlar athlon II muadili sanıırm ve mümkünse düşük bütçeli sistemelrde kulanın.3-5 ghzye takılmayın.

pentium her testte kötü dostum okursan "lower is better" yazıyor yani;
    az olan daha iyi.

gözleri bozduk sonunda

• quote:

quote:

Aynı b*kun lacivertleri oyun oynamak istiyorsan i3'den uzak dur benim yaptığım hataya düşme alıcaksan en düşük i5 3470 al kafan rahat etsin.

dostum hiç alakası yok?iş büyük kısmı ekran kartı ghz bir küçük kısmıda işlemci ile ilgili.bende intel core 2 var.onla şuanda piyasada açmadığı ve kastığı bir oyun yok.futbol oyunları zaten saymıyorum.neredeyse atom işlemci bile açar.yarış oyunlardan tut 3rd rpg'lere kadar kasmadan oynuyorum.ve kağıt üstünde i3 intel core 2'den kat kat üstün gözükür.öylede zaten.ben sadece oyun oynama pc'si ile çalışma pc'sini ayırmak istiyorum.yoksa oyunlarda kasmada sorun yok rahat rahat oynarım.çok iyi bir sisteme gerek yok.

Madem bu kadar iyi biliyorsunuz neden başlık açarak sordunuz? @mystik arkadaş gayet güzel açıklamış onu da yalanlamışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

quote:

quote:

Madem bu kadar iyi biliyorsunuz neden başlık açarak sordunuz? @mystik arkadaş gayet güzel açıklamış onu da yalanlamışsınız.

Arkadaş asıl sen başlığı oku ben i3 ile pentiumu sordum.Pentium nedir nasıldır bilmem.Siz galiba i5 fan'ısınız anlaşılan.i5 ile i3 arasında fark yok illa site linkini yapıştırtacaksanız yav.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

http://thgtr.com/oyunlar-icin-200-alti-islemci-secimi/4#axzz2HbJLFxzG

oylamanın mantığını anlayamadım.f/p oy atmışlar anlamadım?sykrim çok çok çok basit bir oyun.skyrim ile mi test etmişler yani bu mudur?intel core 2 bile kasmadan oynanan bir oyundan bahsediyoruz.+ o kadar uc bir sisteme gerek yok i5 4ghz benim için çok gereksiz.ona kalana kadar i7 alırım bu kadar basit.
  • En başta yorum atan arkadaş doğru demiş.isme takılmayın.ama bir yandanda konuyu açan arkadaş haklı.oyunlar ghz önemlidir.toshibalar genelde oyun amaçlı değilde 2 ghz düşük sistem üretirler çalışma amaçlı olur.
    pentium ile i3 arasında çok az fark vardır.tabiki i3 daha iyi
    i3 ile i5 arasında pentium ile i3'ün arasındaki farkdanda az fark vardır.i5 daha iyi
    i5 ile i7 arasında uçurum ötesinde bir fark vardır.i7

isme takılmayın.ghz yüksek olanı düşünün illa derseniz i3 ile i5 arasında az fark olsada neden i5 pc'ler çok daha pahalıdır.onun için i3.
  • tabi fark olur fark olmicaksa niye cıkartsınlar ki daha iyilerini.
  • oynadığı her oyunda fraps açıp fps alıp benim işlemcim neden 120 fps üzerine çıkmıyor diye kafa yoran adam ruh hastasıdır. bence 30 ama hadi diyelim 60 fps üzerinde alınan her fps aynıdır 120 fps ile 80 fps arasında akıcılık farkı var diyen arkadaş ta bence ruh hastasıdır..
    bu gün oynadığımız oyunların büyük bir bölümü consollara göre yapılıyor sonra pcye port ediliyor consollarda oyunların kaç fps olduğunu bilen varmı ??

Average Tearing and FPS

PS3 Frame Analysis average:

Global percent of torn frames: 0.0

Global average FPS: 26.54

Xbox 360 Frame Analysis average:

Global percent of torn frames: 1.93

Global average FPS: 29.11

edit: crysis2 sonuçları bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 10 Ocak 2013; 22:34:31 >
  • işlemcinin oyunlar üzerine etkisini anlatan bir yazı
    http://www.pclabs.com.tr/2013/01/06/amd-ve-intel-oyun-sistemlerinde-islemci-faktoru/
    işlemcinin oyun üzerine etkisi ekran kartı kadar değil. aynı ekran kartıyla yapılan testlerde alt ve üst seviyelerdeki işlemcilerin oyunlara fps bakımından ciddi bir etkisinin olmadığı görülüyor. okumanızı tavsiye ederim.
  • Nasıl bi sitem toplanabilir oyun için!
  • Bazen insanların konu dışı yerine yanlışlıkla buraya yazdığını düşünüyorum
  • quote:

yeni pc düşünüyorum.hazırda sağlam pc'm var ama bu sefer alacağım pc sadece oyun için olacaktır.oyun ile çalışmayı ayırmak istiyorum.pc emektar sistemi sağlam ama artık oyun yükleyince arada kasmalar oluyor.yeni pc almak üzereim.
    ikiside 500 hd
    birisi 1gb paylasımsız ekran kartı diğer paylaşımlı 512
    biri 3.4 ghz diğer 3 ghz

Daha açık olarak yeniden yazarsan yaada ilk msjı editlersen daha az sorun olur bence. Almayı düşündüğün şeyleri daha detaylı olarak yazarsan daha anlaşılır olur. ikisi de 500gb dediğin evdeki emektar pc ile yeni alacağın pc yi mi kararlaştırıyorsun? ekrna kartından bahsederken model gpu yerine belleğinden bahsediyorsun mesela , bunların hepsi hem kafa karşılıklığına, hemde yorum yapanların neye göre yorum yapacakları konusunda kafa karışıklığı yaratır (az çok bişeyler bilen birisine tavsiye vermekle daha uzak birisine tavsiye vermek gibi yani).

eğer bütçe durumu o kadar kötü değilse bu zamanda i3 alınmasını öneririm ben. 2 çekirdekli 3.0 ghz hızındaki bi Pentium alana kadar i3'e para verilir yani. Bütçe sıkıntısı var ise verilmez o şeklde de olr. g860 mesela 140-150tl, i3 3220 250-260tl. Bu devirde yeni sistem toplarken bi i3 + 7770 ikilisne para verilir mesela.

Ama i3 + gt440 tuhaf bi ikili olur, böyle bişey kurulacaksa ve bütçe de bi miktar göz önündeyse pentium daha iyi bi tercih olur.

Konuyla alakasız : Skyrim 'de stuttering sorunu yaşanlar için affinity den tek çekirdeğe ayarlarlarsa baya bi azalma oluyormuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.