Şimdi Ara

i3 6100 Sistem Toplanıyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle bir sistem toplayıp nisan-mayısa kadar LoL , CsGO Gibi oyunlarda high ayarlada +60fps ile idare edebilrimiyim? Farklı tavsiyesi olan varmıdır? Çünkü yeni seriyi beklemeyi düşünüyorum ekran kartlarını .

Intel Core i3-6100 Skylake 3M 3.70Ghz 1151

MSI H110M Pro-Vd D4 2133Mhz mATX 1151

Kingston Hyperx Fury 8GB 2133Mhz D4 HX421C14FB/8

WD 1 TB Blue 7200 64MB Sata3 WD10EZEX5

Aerocool BattleHawk 750W, 5 Fanlı, Kart Okuyuculu, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası

i5 6400 işlemci almanı tavsiye ederim çünkü ekran kartı eklediğinde (750w psu tercih etmenden üst seviye bir kart alıcağını tahmin ediyorum.) işlemci darboğaz yapmasın.
    anakartın aynısından bende almayı düşünüyorum. F/p olarak çok iyi bir kart.

Selametle.
  • çok yüksek beklentin yoksa i3 6100 her türlü işini görür. . Yeni seriden bu işlemciyle uyumlu çalışacak ekran kartlarının çıkmasıda sene sonunu bulur bana göre. Genelde en üst seviyeden itibaren çıkmaya başlıyor modeller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel

• i3 6100 yerine amd fx 8300 ya da i5 4460 tercih etmelisin bence. Yeni nesil olucak diye performanstan o kadar taviz vermeye değmez.
  • Buradaki Veletler baba parası yediklerinden bol keseden atarlar. Adam cs go, lol demiş. Sonra üst seviye oyun oynamak istersen bir gtx 950 eklersin on numara olur. Alınabilecek en fiyat performans parçaları seçmişsin.

Ben de alacağım pc'yi yazayım:
    I3 6100
    MSI H110M Pro-Vd yada ddr4 revizyonlu (2133 MHz) Asus H110M-K (sadece Tekmar'da ve bilisimport diye bir sitede bulabildim, MSI'la aynı özelliklerde bir miktar daha ucuz kararsizim)
    Xigmatek Ares 1701 500W (Vatan'a yeni gelmiş, kablo toplama olayı var, şık tasarım henüz incelemedim ama fiyat performansı iyi gibi).
    Kingston Hyperx Fury 120 GB SSD (Ben fazla alan kullanmadığımdan n mekanik diske vereceğim parayı ssd'ye veriyorum, ilerde yetersiz gelirse bir 240 daha eklerin hem ucuzlamış olur.
    Kingston Hyperx Fury 8 GB ddr4 2133 mhz
    AOC i2369v (Sistemin tek lüksü sayılabilir, IPS panelden Vazgeçmem)

Klavye-faresiyle 1750 civarı tutuyor, yazın bir gtx 950 takınca 10 numara olur.

Bu arada o kadar pahalı ve yüksek psu'lu kasalara gerek yok artık ekran kartlarının ve işlemcilerin küçülen mimarileri çok düşük güç tüketimi sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 19 Şubat 2016; 21:25:48 >

• i3 6100 ve H110M PRO-VD li sistem aldım, 750w evga psu aldım, üst seviye kart takacaksan i5 al diyenler olmuşta, 6. Nesil i3 hangi kartların üstesinden geliyor haberleri yok sanırım. Ben r9 290 ile kullanacağım. Gtx 970 de takabilirsiniz. Amd Fx serisinden hiç bir işlemci (oc dahi olsa) i3 6100 kadar performans veremiyor oyunlarda. Buda küçük bir not olsun. Şimdiden hayırlı olsun sistemleriniz...

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • Aerocool battlehawk in malzeme kalitesi kotu diyolar dark n10 alin bence baya arastirdim en uygun kasa bu fiyatida iyi bende sizin gibi sistem topluyorum

• soul calibur S kullanıcısına yanıt
    O Zaman daha düşük bir şey alırım galiba araştırırım kasaları 500w yeterli gelir Bende öyle düşünüyorum i3 6100 gayet yeterli bir işlemci şuan idare edip yaza doğru zaten evde olmuyorum :) O zamana kadar yeni ekran kartları çıkınca patlatırım bi tane temiz Bende şöyle 1,700 Civarına getirmem lazım senin kullanacağın monitör güzel mi?

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • Just4ForMe kullanıcısına yanıt
    Boşverin hocam herkes bilgisayar dehası
  • Fx 8300 i3 6100'e göre çoklu çekirdek kullanımında %40 daha performanslı benchmarklara göre. Ayrıca fx 8300 ya da i5 4460 yazmışım. 440TL 2 çekirdekli i3 6100'e sırf yeni nesil diye verileceğine 600TL'ye i5 4460 alırsın. Zaten ddr4 ram falan derken aynı paraya geliyor. O yüzden boş boş "herkes bilgisiyar dehası" gibi sözler söylemeyiniz.
  • 2 gerçek 2 sanal toplam 4 çekirdek değil işte. 2 çekirdek 4 izlek oluyor . I5 serisi gerçek 4 çekirdek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD2EF0EB9 -- 20 Şubat 2016; 10:05:24 >

Orijinalden alıntı: TheWrongGuy

Fx 8300 i3 6100'e göre çoklu çekirdek kullanımında %40 daha performanslı benchmarklara göre. Ayrıca fx 8300 ya da i5 4460 yazmışım. 440TL 2 çekirdekli i3 6100'e sırf yeni nesil diye verileceğine 600TL'ye i5 4460 alırsın. Zaten ddr4 ram falan derken aynı paraya geliyor. O yüzden boş boş "herkes bilgisiyar dehası" gibi sözler söylemeyiniz.

kardeşim ddr4 artık aynı para bir kontrol et. 2 değil 2gerçek 2 sanal 4 çekirdek. bizzat ben kullanıyorum çok performanslı ve amd gibi ısınmıyor daha oyun testi yapmadım ama 30dereceyi geçtiğini görmedim daha stok soğutucuyla. fxler öldü artık.hala fx diyorsunuz 32nm işlemci
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.