Şimdi Ara

i3 6100 Sistem Toplanıyor Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mantık güzel hocam takma sen bunları i3 6100 lı sistemini al yeni kartlar çıkana kadar dahili HD Graphics 530 baya idare eder seni. Yeni kartlar çıkınca hem eskileride ucuzlar yenileri beğenmessen ucuz eskilerden de alabilirsin. Yalniz cok ust seviye bir kart takmayacaksan 750w psu cok gereksiz. Corsair VS550 falan al bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ileriye donuk bir psu(650W) alıp en kısa zamanda butcenın yettigi bir ekran kartı(butceye gore 950-970 yada radeon 380-390 arası secılır) ile taclandırırsan cok sahane olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

Buradaki Veletler baba parası yediklerinden bol keseden atarlar. Adam cs go, lol demiş. Sonra üst seviye oyun oynamak istersen bir gtx 950 eklersin on numara olur. Alınabilecek en fiyat performans parçaları seçmişsin.

Ben de alacağım pc'yi yazayım:
    I3 6100
    MSI H110M Pro-Vd yada ddr4 revizyonlu (2133 MHz) Asus H110M-K (sadece Tekmar'da ve bilisimport diye bir sitede bulabildim, MSI'la aynı özelliklerde bir miktar daha ucuz kararsizim)
    Xigmatek Ares 1701 500W (Vatan'a yeni gelmiş, kablo toplama olayı var, şık tasarım henüz incelemedim ama fiyat performansı iyi gibi).
    Kingston Hyperx Fury 120 GB SSD (Ben fazla alan kullanmadığımdan n mekanik diske vereceğim parayı ssd'ye veriyorum, ilerde yetersiz gelirse bir 240 daha eklerin hem ucuzlamış olur.
    Kingston Hyperx Fury 8 GB ddr4 2133 mhz
    AOC i2369v (Sistemin tek lüksü sayılabilir, IPS panelden Vazgeçmem)

Klavye-faresiyle 1750 civarı tutuyor, yazın bir gtx 950 takınca 10 numara olur.

Bu arada o kadar pahalı ve yüksek psu'lu kasalara gerek yok artık ekran kartlarının ve işlemcilerin küçülen mimarileri çok düşük güç tüketimi sağlıyor.

Güzel bir özet olmuş. Son derece yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kararım öyle olcak il i3 6100 alıcam çıkcak kartları beklicem eğer pahalı bütçeme uygun olmaz ise zaten eskilerde ucuzlucak o zaman da takarım 390 veya 970 falan bakarım yolluma

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

i3 6100 ve H110M PRO-VD li sistem aldım, 750w evga psu aldım, üst seviye kart takacaksan i5 al diyenler olmuşta, 6. Nesil i3 hangi kartların üstesinden geliyor haberleri yok sanırım. Ben r9 290 ile kullanacağım. Gtx 970 de takabilirsiniz. Amd Fx serisinden hiç bir işlemci (oc dahi olsa) i3 6100 kadar performans veremiyor oyunlarda. Buda küçük bir not olsun. Şimdiden hayırlı olsun sistemleriniz...

750w evga psuya kadar da i5 6400 rahat alırdınız yalnız.Ne olursa olsun 4 çekirdeği sömüren oyunlarda i5 kadar performans veremiyor i3.

@celonfix

senin çekirdek mantığına göre de i7ler 8 çekirdek oluyor.i3 bildiğin 2 çekirdektir.Ht çekirdek demek değil.Çekirdek dediğin zaman fiziksel çekirdektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 20 Şubat 2016; 15:20:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi telefonda olduğum için link veremiyorum ancak i3 6100 ne zaman oyun performansında çakılır, işte o zaman i5 6400'de oyun performansı konusunda yetmeyecektir. i5 6400 ve i3 6100 karşılaştırmalı oyun testleri vardı video olarak, hiç bir oyunda i5 6400 '250-300' tllik fark yaratmıyordu. Ayrıca evga psu'yu yurtdışından aldım, ve yetmedi görsellik için bir de custom sıvı soğutma aldım. Para sıkıntısı değil mesele. Buradan alınacak 550w psu fiyatına geldi evga. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. İ5 6400 işlemcisine vereceğim farkı ekran kartına bastım ve oyun sisteminde de mantıklı olan budur.
    Şimdi sana soruyorum

İ5 6400 + GTX 950 Mİ
    İ3 6100 + R9 290 veya GTX 970 Mİ oyunda daha iyi performans verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 20 Şubat 2016; 15:49:19 >

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Şimdi telefonda olduğum için link veremiyorum ancak i3 6100 ne zaman oyun performansında çakılır, işte o zaman i5 6400'de oyun performansı konusunda yetmeyecektir. i5 6400 ve i3 6100 karşılaştırmalı oyun testleri vardı video olarak, hiç bir oyunda i5 6400 '250-300' tllik fark yaratmıyordu. Ayrıca evga psu'yu yurtdışından aldım, buradan alınacak 550w psu fiyatına geldi. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. İ5 6400 işlemcisine vereceğim farkı ekran kartına bastım ve oyun sisteminde de mantıklı olan budur.
    Şimdi sana soruyorum

İ5 6400 + GTX 950 Mİ
    İ3 6100 + R9 290 veya GTX 970 Mİ oyunda daha iyi performans verir.

Yurt dışında 550w psu satılmıyor mu?

Şimdi soruyorum size bir i3 2100le i5 2400 bir mi?Sizce i3 2100ün çakıldığı yerde i5 2400 de aynı derecede mi çakılıyordur?i5 2400ü olan mı daha çabuk upgrade ihtiyacı hisseder yoksa i3 2100 mü?Bak geçmişten örnek veriyorum ama aynı tip işlemciler.Şimdi bu işlemciler neyse ilerde 6100 ve 6400 de öyle olacak.5 sene önce de senin dediğini diyen çoktu.i3 al oyunlarda fark olmuyor diyorlardı.i5 2400ü olan birisi r9 380 ekran kartı alacağım dese mesela çok darboğaz olmaz şeklinde yorum gelir ama i3 2100 için aynısı denmez.Forumda bir sürü böyle konu açıldı.Bunları siz de biliyorsunuzdur aslında bilgi sahibi olduğunuza göre...

Gtx950yle gtx 970 arasında 800 lira fark var.

i3 + gtx 970 değil de i5 + r9 290 daha iyi olur.İkisi de aynı paraya geliyor.Oyun sisteminde mantıklı olan parçaların uyumudur.

• Eğer sizin dediğiniz gibiyse olay, zamanında i3 2100 alan kişi eğer 2 sene sonra değiştirme ihtiyacı hissediyorsa cebinde kalan parayıda ekler daha iyi bir işlemci alır. Şöyle ki, zamanında i3 2100 almış bir vatandaş 400tl (fiyatlar atmacadır) verdiyse, i5 2400 alan kişi 800tl vermiştir. Ve o adam 2 sene sonunda işlemciyi değiştirme ihtiyacı hissedebilir. Ancak i5 alan adam 4 sene kullanırım mantığıyla o parayı vermiştir kullanmaya devam edebilir. Ben sistemi güncel tutmayı severim, neden i5 6600 varken i5 6400 alayım ki. Sene sonunda belki 2 sene sonra satarım üstüne şu an vermediğim farkı o zaman veririm hemde fiyatlar oturmuş olur. Aslında baktığınız zaman her şey cebinizden çıkan parayla doğru orantılı. Ne kadar çok para çıkarsa bu kullanım süresi artabilir. Ama kesinlikle değil ki i3 6100 yetersiz bir işlemci, ben bugünü yaşamayı seviyorum, gelecekte gerekli upgradeleri yaparız, bakalım hep beraber göreceğiz bu işlemcilerin ne kadar ömürleri olacak. Teşekkürler.

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2

• 500W olanı 12v'dan 384 watt, 600W olanı 12 volttan 432 watt veriyor. Asgard 382'yle aynı psu'ya sahip. Asgard 382'ye g9re genişlemesi (hdd vb) bir miktar daha az ve bir fan eksik, ama tasarımı bence Asgard 382'den iyi ve 50 TL daha ucuz. Ayrıca Xigmatek kabloların kasada derli toplu olacak şekilde tasarlandığını belirtmiş.

https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/11245279_802929563147466_1064046458_n-jpg.68454/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 20 Şubat 2016; 16:53:06 >
  • Hocam 500w en güçlü ekran kartı kullanmayan veya sli crissfire yapmayan herkese yeterlidir. Çok güçlü ekran kartı bakacağım derseniz 600w garanti dır. Bunun üstü sli, crissfire sistemler için gerekli. Ülkemizde elektrik pahalı bu yüzden ben düşük güç tüketen watt başına performansı yüksek ürünlere yoneliyorum. Ayrıca yüksek güçte çalışan cihazların elektriksel ve ısınmaya bağlı arıza ihtimalleri daha yüksektir. Arıza olmasa bile düşük güç tüketimi az ısınma ve stabiliteyi beraberinde getirir. Ekran kartı almadan önce mutlaka Techpowerup incelemelerine göz gezdirin. Karşılaştırmalı tablolar var. Performance per price ve performans per watt önemli göstergeler. Örneğin:
    https://www.techpowerup.com/mobile/reviews/ASUS/GTX_950_STRIX_OC/31.html

• Hocam IPS monitörlere alışan biri bir daha Tn panelli monitörlere bakmaz. 5 MS oyunlarda sorun yaratıyor diyenler çıkıyor zaten monitör 60 hz ve ultra sistem kurmuyoeuz. O gecikmeyi farkedebilenler profesyonel oyunculuk kariyerine gecsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 20 Şubat 2016; 17:07:35 >
    gayet iyimis hocam içinde 2 adet fan varmış baktığım yere göre eğer hava akışıda güzelse bu fiyata kesinlikle alırım tasarimida çok hoş. Ekstra fan takma imkanımız var mi acaba. I5 6400 ve gtx 960 ısınma sorunu yaşamaz ama merak ediyorum yine.

Burada bir tane 80 mm arka fan olduğu yazıyor. Kasanın yan taraflarında da bizim ekleyebileceğiniz iki adet 120 mm fan boşluğu varmış. Asgard 382'de 120 mm arka fan var, yanlarda Ares'teki gibi 120 mm fan boşluğu var Bir de ekstradan kasanın üstünde 120 mm fan boşluğu var. Tabi ekstra bir fan boşluğu ve 80 yerine 120 mm arka fanın hediyesi ekstra 50 TL :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 20 Şubat 2016; 17:36:23 >

• Ben Ares'in tasarımını çok beğendim. Şık bir sadeliği var. Dediğiniz gibi daha sonra 120 mm fan eklenebilir iki adet. Zaten ekran kartına 600-700 TL verdikten sonra fana 50 lira vermenin lüks olmayacağını düşünüyorum.

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.