Şimdi Ara

i3 4130 Darboğaz gtx 1050 ti, Cpu değişimi 3820 vs 4460???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 2. elden topladığım giriş seviyesi pcde sıkıntılar var. Gpuyu geçen yeni aldım zotac o.c 1050ti modelini, bf1 online oynarken ultra da yada high da darboğaz yaşıyorum. Bazı sahneler de fps 0-10 arasına düşüyor ve işlemci %100 olup 65 70 derecelerde seyir ediyor. Cpu'nun sizce darboğaz yapması normal mi? Ram tek modül 8GB. 4130 yerine 4460 gibi bir işlemci mi tercih etmeliyim? Yoksa 250 300 liraya eski i7 2011 soket 3820 gibi işlemcilere mi yönelmeliyim + 300de anakarta vereceğim totalde 600 650 liraya maal olabilir. 4460 ise 400 450 küsürler de 2. eli sizce hangisi mantıklı? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 5 Haziran 2017; 12:32:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• normal. raminizi mutlaka 16 gb yapmalısınız aksi takdirde yeni kuracağınız sistemde de aynı problemi yaşlarsınız. ancak şuanki işlemcinizin kullanımını düşürmeye yeter mi bilemiyorum.https://www.youtube.com/watch?v=9xT3-tv1yxs böyle bir örnek var. ayrıca gpu kullanımınız yüde kaçlarda dolaşıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukuk20 -- 5 Haziran 2017; 12:38:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dvtumtclk

normal. raminizi mutlaka 16 gb yapmalısınız aksi takdirde yeni kuracağınız sistemde de aynı problemi yaşlarsınız. ancak şuanki işlemcinizin kullanımını düşürmeye yeter mi bilemiyorum.https://www.youtube.com/watch?v=9xT3-tv1yxs böyle bir örnek var. ayrıca gpu kullanımınız yüde kaçlarda dolaşıyor?

Gpu genelde %85+ üstünde sıcaklık 55 60derece arası oyun içinde çatışırken. Ram kesin çözüm müdür benim ram 1600mhz frekans çok farkettirir mi peki?

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    işlemciniz düşük olduğu için ram kesin çözümdür diyemem ancak yüksek işlemcili bilgisayarlarda ve kendi bilgisayarımda bu problemi ram takviyesi ile büyük oranda aştım.
    çokta darboğaz yaşamıyormuşsunuz , fps 10'a düştüğünde de gpu kullanımı 85+ olarak mı seyrediyor?
  • arka planda çalışan ve işlemciyi kullanan programlarda az da olsa etki edecektir.. görev yöneticinizden işlemler kısmında cpu kullananan programları görebilirsiniz.. bi ihtimal viruste bulaşmış ise bu da ram ve işlemcinize yüklenecektir.
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Sanmiyorum çünkü çok sık yapmıyor arada yapıyor ve geri yükseliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gpuya tam olarak o anda dikkat edemedim ama dusuyordur muhtemelen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 750 darboğaz?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam antivirüs falan programları da arada yoruyor. hiç antivirüs programı yoksa bile defender çalışıyor olabilir. oyuna girerken kapatıp dener misiniz ?
    ram ile de alakalı olabilir. windowsun performans ayarlarındaki sanal belleği biraz arttırıp deneyin belki faydası olur.
  • Defenderi deneyeceğim anti virüs kullanmıyorum zaten muhtemelen ramlerden çünkü çoğu zaman 7.5 8gb civarında seyir ediyor .

• Öncelikle işlemcin Dice'ın minimum olarak açıkladığı 6600K'dan yüzde 60 civarı daha düşük. İşlemci kesin değişmen gerekiyor BF1 için. 3820'ye geçmek mantıklı mı emin değilim, youtube'dan bir bakmak lazım verdiği performansa. 4460'a geçersen ki i5 6400 civarı bir işlemci, yine sabit 60 FPS almazsın ama düştüğünde de 50'nin altına düşmez, eski işlemcim oradan biliyorum. Eğer 50'nin altına düşmesin stuttering'i dert etmem dersen 4460 ve 8 GB daha ram almak daha mantıklı anakart ve 3820 almakdansa. Ram alman lazım 8 GB yetmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 5 Haziran 2017; 15:27:25 >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten istediğim 45-60 arası versin millet i3 gtx1050ti ile minimum 45fps oynuyor ultrada benimde istediğim bu oranlar. Zaten monitör 60 Hertz o yüzden benim için maksimum değil minimum oran önemli. Bunu ramle çözemezsem CPU+ram bayağı bir ağır olacak bütçe olarak. Ben bir ram alayım yine darboğaz yaparsa cpudandir diyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Hocam zaten istediğim 45-60 arası versin millet i3 gtx1050ti ile minimum 45fps oynuyor ultrada benimde istediğim bu oranlar. Zaten monitör 60 Hertz o yüzden benim için maksimum değil minimum oran önemli. Bunu ramle çözemezsem CPU+ram bayağı bir ağır olacak bütçe olarak. Ben bir ram alayım yine darboğaz yaparsa cpudandir diyebiliriz.

CPU'n kesin olarak darboğaz yapıyor ancak senin de dediğin gibi sadece ram alarak da oynanabilir kıvama gelebilir. BF1 multisi çok acayip 6700K kullanıyorum onda bile yüzde yüz CPU kullanımı görüyorum yeri geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

quote:

CPU'n kesin olarak darboğaz yapıyor ancak senin de dediğin gibi sadece ram alarak da oynanabilir kıvama gelebilir. BF1 multisi çok acayip 6700K kullanıyorum onda bile yüzde yüz CPU kullanımı görüyorum yeri geliyor.

Konuyu güncelleyim. Sistemi gpu hariç diğer tüm bileşenler 2. el olduğu için bayağı uyguna getirmeye çalıştım. Rami DDR3 1600mhz 16gb yaptım 2x8gb olarak ne yazık ki yine takılmalar ani fps düşüşleri yaşamaktayım. i3 4130'u satıp yada takaslayıp i7 ye geçeceğim yada i5 4xxx herhangi bir modeli işimi görür mü onu merak ediyorum. Şuan en mantıklısı ve uygun fiyatlısı hangisi olur sizlerce? Teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

quote:

Konuyu güncelleyim. Sistemi gpu hariç diğer tüm bileşenler 2. el olduğu için bayağı uyguna getirmeye çalıştım. Rami DDR3 1600mhz 16gb yaptım 2x8gb olarak ne yazık ki yine takılmalar ani fps düşüşleri yaşamaktayım. i3 4130'u satıp yada takaslayıp i7 ye geçeceğim yada i5 4xxx herhangi bir modeli işimi görür mü onu merak ediyorum. Şuan en mantıklısı ve uygun fiyatlısı hangisi olur sizlerce? Teşekkürler

4790 almak olur. 4. nesil i5'lerin hiçbiri CPU olarak yetmez BF1 multiye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.